Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Με Καφέ και με Τσιγάρο 19-12-2011

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα! Είμαι συγχυσμένος αδέλφια. Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια. Πάει η ομάδα να σηκώσει κεφάλι και έρχονται τα κοράκια και την ματώνουν. Υποτίθεται ότι ο διαιτητής και οι βοηθοί της Κυριακής ήταν αξιολογημένοι.Ήταν δηλαδή διαιτητές μεγαλύτερων κατηγοριών. Λογικό είναι να περιμένεις τουλάχιστον να μην κάνουν λάθη που θα έκριναν το παιχνίδι. Δεν λέω μόνο για το γκολ, αλλά και την ανοχή στο αντιαθλητικό παιχνίδι των Τρικαλινών. Απ' το πρώτο ημίχρονο έπρεπε να παίζουν οι φιλοξενούμενοι με παίχτη λιγότερο! Ειδικά τα απανωτά μαρκαρίσματα πάνω στον Καρύμπα, είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν τυχαία και αν δεν το πρόσεξε αυτό  ένας αξιολογημένος διαιτητής, τι να πω...
***Πάμε τώρα στη φάση του γκολ. Όταν γίνεται ένα φάουλ από σαράντα μέτρα και με την κινητικότητα των παιχτών μέσα στην περιοχή, είναι λογικό ο βοηθός να βλέπει την κατάληξη της μπάλας και μετά να σηκώνει τη σημαία. Ο συγκεκριμένος βοηθός είχε σηκωμένη τη σημαία πριν καταλήξει η μπάλα σε κάποιο κεφάλι. Δεν ήμουν στην ευθεία, αλλά ο Μπαλαούρας απ' ότι είδα ήρθε από πίσω. Ίσως ήταν ο Ψηλός ακάλυπτος, όχι ο Μπαλαούρας που έβαλε το γκολ. Δυστυχώς όμως αυτή η φάση στοίχισε στην ομάδα πολύτιμους βαθμούς, ενώ κράτησε και τα Τρίκαλα μέσα στο παιχνίδι.
***Έμαθα από έγκυρες πηγές ότι μετά τον αγώνα και τις έντονες διαμαρτυρίες παραγόντων της ΑΕΜ, ο διαιτητής παραδέχτηκε ότι ίσως έγινε λάθος, αλλά αφού ο βοηθός είχε σηκώσει την σημαία, ήταν υποχρεωμένος να ακυρώσει το γκολ. Ήταν όμως κοντά στην φάση και έπρεπε να έχει ιδία άποψη! Αν δεν είχε πάρει σωστή θέση ή του ξέφυγε η φάση, τότε τι σκ...ά αξιολογημένος διαιτητής ήταν; Αυτή η φάση έκρινε το αποτέλεσμα. Ουσιαστικά αυτή η φάση αλλοιώνει και την ροή του πρωταθλήματος.Φανταστείτε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε εκτός έδρας παιχνίδια...
***Ας αφήσουμε όμως τη διαιτησία, έτσι κι αλλιώς βιώνουμε κάθε χρόνο τα ίδια πράγματα. Ειδικά φέτος με τις "περίεργες" ομάδες που έχει ο όμιλος, μάλλον αυτό θα γίνεται. Ας πάμε στα αγωνιστικά.Είναι γεγονός ότι σε όλα τα παιχνίδια η ΑΕΜ φαίνεται να δυσκολεύεται στο χώρο του κέντρου. Οι πτέρυγες είναι πολύ καλές, η άμυνα παρόλο που δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί, τελευταία πάει καλά. Στο κέντρο όμως υπάρχει δυσκινητικότητα. Δεν εννοώ αμυντικά. Η πετυχημένη επάνοδος του Τσάμη βοήθησε πολύ σ' αυτόν τον τομέα. Όμως η μπάλα αργεί να πάει στους επιθετικούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να οργανώνεται η αντίπαλη άμυνα και να μην δημιουργούνται εύκολα ευκαιρίες.
***Πετσίνης, Ξευγένης και Λιάρος έχουν την ταχύτητα που χρειάζεται, αλλά τις περισσότερες φορές παρακαλάνε για να τους γίνει μεταβίβαση! Δεν είναι τυχαίο, που και με ευάλωτες άμυνες βάζουμε ελάχιστα γκολ. Την Κυριακή υπήρξαν αρκετές φάσεις όπου οι επιθετικοί έφευγαν σφαίρα και μετά αναγκάζονταν να γυρίσουν πίσω για να μην βγουν οφσάιντ. Μου είπαν κάποιοι ότι ο Καρακίτσος θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Μακάρι. Το καλό είναι ότι μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος και έτσι θα μπορέσει ο παίχτης να εγκλιματιστεί. Το ότι αμέσως μετά παίζουμε στο Νυδρί δεν είναι ότι καλύτερο. Ελπίζω οι παίχτες να μην το παρακάνουν με τα ...γλυκά και βαρύνουν!
***Τώρα που είπα Καρακίτσος, σαν οφείλω μια εξήγηση. Έμαθα ότι ο παίχτης ήταν εδώ από την προπροηγούμενη Παρασκευή, αλλά από την Διοίκηση μου είπαν να μην το βάλω στο σάιτ πριν έρθει το δελτίο του. Την προηγούμενη όμως Δευτέρα, εφημερίδα του Αγρινίου το δημοσίευσε και μάλιστα πρωτοσέλιδο! Γι' αυτό τα πήρα στο κρανίο! Κανένας από την Διοίκηση δεν ήξερε ποιος το έδωσε στην εφημερίδα. Εγώ πάντως έμαθα που βρήκε η εφημερίδα την είδηση, αν και ο διευθυντής της, άλλα μου είπε. Τέλος πάντων δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Ελπίζω ο παίχτης ν' αξίζει τον θόρυβο που έγινε γύρω από την μεταγραφή του.
***Μια και μιλάω για διοικητικά, θέλω να σας επιστήσω την προσοχή για άλλη μια φορά, σχετικά με διάφορα παπαγαλίστικα που κυκλοφορούν κατά καιρούς. Τελευταίο κρούσμα η ιστορία με την ...παραίτηση του Γιώργου Παγούρα από το Διοικητικό Συμβούλιο! Παραιτήθηκε διαδώσανε λόγω φόρτου εργασίας από το Δ. Σ. και στο τσακ πρόλαβα την ανακοίνωση της ...είδησης, από την αθλητική εκπομπή του Ρ. Σ Μεσολογγίου. Ευτυχώς, είχαν οι συντελεστές της την οξυδέρκεια να με ρωτήσουν. Έτσι αποφεύχθηκε η συμμετοχή της εκπομπής στην παπαγαλίστικη είδηση. Θέμα παραίτησης του Γ. Παγούρα δεν υπάρχει. Μάλιστα την Κυριακή Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος είδαν τον αγώνα δίπλα - δίπλα.
***Μου παραπονέθηκε ένας ΑΕΜάρας, ότι δεν βάζουμε πολλά θέματα καθημερινά στο σάιτ. Ξέρω ότι υπάρχει δίψα για περισσότερα δημοσιεύματα, αλλά όταν δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις της ομάδας, τι να βάλουμε; Κουστομπολιό θα κάνουμε; Πότε υπήρξε κάποιο θέμα της ομάδας και δεν το βάλαμε; Αν θέλετε να διαβάζετε ...επαναλήψεις, τότε αφού έτσι κι αλλιώς πάω στις προπονήσεις, θ' αρχίσω να σας γράφω τι παπούτσια φόραγε ο τάδε παίχτης της ομάδας, πόσες πάσες γίνανε στην προπόνηση και τέτοια... Ας σοβαρευτούμε. Εδώ θα ανεβάζουμε μόνο σοβαρές ειδήσεις και δεν θα γράφουμε απλά για να γράφουμε.
***Μου παραπονέθηκε η Σοφία η Καραμανοπούλου, ότι δεν προβάλουμε το έργο που γίνεται στις Ακαδημίες της ΑΕΜ. Αυτό μάλιστα! Είναι ένα δικαιολογημένο παράπονο και αμέλεια προσωπική μου. Έχω όμως μαζέψει ήδη υλικό και τις επόμενες μέρες θα κάνω σχετικές αναρτήσεις. Είναι αλήθεια ότι έχω χαζέψει πολλές φορές προπονήσεις των πιτσιρικάδων και διασκέδασα αφάνταστα με τις προσπάθειες των λιλιπούτειων παιχτών. Εκεί να δείτε ντρίπλες και μαρκαρίσματα! Απίστευτο θέαμα! Συντονιστείτε, γιατί θα δημοσιεύσω και φωτογραφίες και βίντεο!

Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες! Δεν θα μας καταβάλει μια ισοπαλία!Οι παίχτες έδειξαν ότι έχουν την θέληση και τις ικανότητες να κάνουν το μεγάλο μπαμ! Φροντίστε να περάσετε καλά τις δυο εβδομάδες των διακοπών και μην απομακρύνεστε από το σάιτ γιατί θα χάσετε! Και στις Γιορτές ο Καφές θα ...σερβίρεται κανονικά! Μέχρι την άλλη δευτέρα να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης