Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Με Καφέ και με Τσιγάρο


ΑΕΜάρες, Καλησπέρααα! Ητανε που λέτε κάποτε ένας φτωχός αγρότης και ήθελε να πουλήσει τον γάϊδαρό του στο παζάρι. Πήρε λοιπόν τον γιό του για παρέα και ροβόλησαν κατά την πόλη. Λίγο πριν φτάσουν στην πόλη λέει ο πατέρας:-Πως λες να μπούμε στην πόλη, ωρέ Δημητρό;-Δεν ξέρω πατέρα λέει ο μικρός.-Λέω ν' ανέβεις εσύ στον γάϊδαρο κι εγώ να είμαι ποδαράτος.-Μπαααα, λέει ο μικρός, θα πούνε ότι είμαι παλιόπαιδο που εγώ πάω καβάλα και ο πατέρας μου ποδαράτος.-Αν όμως ανέβω γιέ μου εγώ, θα πούνε, ότι είμαι άπονος, που αφήνω τον μικρό να έρχεται με τα πόδια.-Αν μπαίναμε και οι δύο καβάλα;-Μπάαα, θα πούνε ότι ξεμεσιάσαμε τον γάϊδαρο!-Ε, τότε να πάμε και οι δύο πεζοί!-Τότε
θα πούνε ότι είμαστε κορόϊδα, που κάναμε τόσο δρόμο με τα πόδια, ενώ είχαμε γάϊδαρο! Μετά από λίγο όσοι ήταν στο παζάρι, βλέπουν τον αγρότη και το γιό του να κουβαλάνε τον γάϊδαρο στις πλάτες τους!!! -Κοιτάξτε, κοιτάξτε αντί να τους κουβαλάει ο γάϊδαρος τον κουβαλάνε αυτοί, φώναξαν κάποιοι!!! Τι θέλει να πει εδώ ο ποιητής;
***Θέλει να πει αδέλφια, ότι ότι και να πεις, όπως και να το πεις, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι να πούνε κάτι εναντίον σου! Μάθετε λοιπόν να λέτε την γνώμη σας θαρρετά και σ' όποιον αρέσετε!!! Διότι το χειρότερο από το να πεις την λάθος άποψή σου, είναι να μην εκφράσεις καθόλου άποψη. "Διαφωνώ μ' αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λές!", έλεγε ο Βολταίρος. Οσοι επομένως διαφωνείτε μαζί μου, καλά κάνετε και διαφωνείτε! Θέλει όμως να πει ακόμη, ότι όταν δίνεις μεγάλη σημασία στην γνώμη των άλλων, βάζεις μεγάλο βάρος στην πλάτη σου.
***Ωραία πήγε η βδομάδα για την ΑΕΜάρα αδέλφια. Πήρε το διπλάκι στο Διάσελλο από την Ομόνοια Πέτρας και πλησίασε περισσότερο στην κορυφή. Ξέρω ότι θέλατε να βάλει περισσότερα γκολ, αλλά και μ' αυτά τους ίδιους βαθμούς πήραμε. Στο φετινό πρωτάθλημα, που είναι το πιό δύσκολο από κάθε άλλη χρονιά, οι βαθμοί μετράνε και όχι η φιγούρα. Μου είπανε-γιατί ο κουμπάρος μου με πούλησε και δεν μπόρεσα να πάω στον αγώνα-ότι δεν ήταν και τόσο καλή η εμφάνιση της ομάδας. Εντάξει, ας συνεχίσει προς το παρόν να παίρνει τους βαθμούς και σύντομα θα έρθει και η στιγμή της καλής μπάλας.
***Αρκετός ο Μεσολογγίτικος λαός που ακολούθησε την ομάδα. Αυτή τη φορά δεν έγινε οργανωμένη εκδρομή, αφού μετά τα γεγονότα της προπροηγούμενης εβδομάδας, βγήκε απαγορευτικό! Ολα πάντως κύλησαν ήσυχα, η ομάδα κέρδισε και γύρισαν όλοι υγιείς. Από καλή πηγή έμαθα ότι η ομάδα είχε άγχος και ήταν και λίγο νευρική. Εκανε δηλαδή λάθη κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Δεν ξέρω τι γίνεται μ' αυτή τη ριμάδα τη μεσαία γραμμή, αλλά με τους παίχτες που διαθέτει η ΑΕΜ σ' αυτό το χώρο, θα έπρεπε να πηγαίνει καλύτερα.
***Πάντως δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι παίχτες έχουν άγχος...Οι περισσότεροι είναι ψημένοι σε μεγάλα παιχνίδια και δεν επηρεάζονται από "ειδικές συνθήκες" παιχνιδιού. Περισσότερο μπορώ να πιστέψω ότι εκνευρίζονται για κάποια πράγματα που δεν τους βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, αφού όλοι έχουν διάθεση να προσφέρουν. Το ευτύχημα είναι ότι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν δεχτήκαμε γκολ, ενώ κουτσά στραβά, η επίθεση έκανε και πάλι τη δουλειά της. Οπως σας έχω πει η ομάδα θα πάρει σιγά σιγά τα ίσια της και θα βλέπουμε σε λίγο καλύτερο ποδόσφαιρο
***Με τη νίκη επί της Ομόνοιας και σε συνδιασμό με τα άλλα αποτελέσματα, βάλαμε φωτιά στην κορυφή! Μεγάλη η νίκη και του Αμφίλοχου επί του Θεσπρωτού, βολική η ήττα του Νυδρίου από την Κασσιώπη και της Φιλοθέης από τον Ολυμπο. Θα έχουμε πολλές ανατροπές σ' αυτόν τον Ομιλο! Η Φιλιππιάδα κέρδισε, όχι και τόσο εύκολα όσο δείχνει το σκορ, την Πίνδο. Φυσικά η πρωτιά της είναι "τζούφια", αφού έχει πάρει και 6 βαθμούς άπαιχτους, ενώ έχει και τη νίκη με 'μας, όπως κι αν έγινε αυτή.
***Ενίσχυση της ομάδας τον Γενάρη είναι τα μυνήματα από τη μεριά της Διοίκησης της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι Διοίκηση και προπονητής έχουν βρει τα αδύνατα σημεία της ομάδας και ψάχνουν στην αγορά για μπαλώματα. Μακάρι να βρεθούν οι κατάλληλοι παίχτες στην μεταγραφική περίοδο και να γίνει η ομάδα ακόμη δυνατότερη. Ας μου επιτρέψει όμως η Διοίκηση να πω, ότι είναι λίγο πρόωρο να εξαγγέλει ενίσχυση στο ρόστερ, γιατί μπορεί να δημιουργηθεί ανασφάλεια σε ορισμένους παίχτες, με κακό αντίχτυπο στην ομάδα.
***Ισως πάλι να συμβεί και το αντίθετο: κάποιοι παίχτες που θεωρούσαν σίγουρη τη θέση τους στην ομάδα και ήταν λίγο ...χαλαροί, τώρα να δώσουν το κάτι παραπάνω! Διαλέξτε και πάρτε!!! Πάντως όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να έχεις πολλούς καλούς παίχτες σε όλες τις θέσεις. Ετσι λειτουργεί και ο υγιής ανταγωνισμός, αλλά και σε περίπτωση τραυματισμών ή τιμωρίας παιχτών, να έχεις ισάξια λύση.
***Την Κυριακή θα κάνουμε το ρεπό μας και ευχόμαστε όλοι οι άλλες ομάδες να φέρουν ...ευνοϊκά για 'μας αποτελέσματα! Την μεθεπόμενη Κυριακή 18 του μήνα, θα υποδεχτούμε τον Α. Σ. Τρίκαλα. Θα είναι μια καλή ευκαιρία, για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος, αφού θα υποδεχτούμε μια πολύ δυνατή ομάδα, που προετοιμάζει μάλιστα τον Γενάρη γερές μεταγραφές, αφού δεν θέλει να μείνει πολύ στις μικρές κατηγορίες. Σ' αυτή τη φάση είμαστε καλύτεροι και θα τους κερδίσουμε!
***Χαράς ευαγγέλια γαι τους νεαρούς κυρίως φιλάθλους μας, για το μειωμένο εισιτήριο! Ετσουζε λίγο το 10ευρο, αφού οι εποχές είναι δύσκολες και τα χοντρά χαρτζιλίκια κάνουν ...δίαιτα! Τώρα με το 5ευρο τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα και αναμένεται η κερκίδα να αποκτήσει λιγότερες κενές θέσεις. Ομως υπάρχουν και μεγαλύτερης ηλικίας φίλαθλοι που είχαν χαμηλό ...χαρτζιλίκι και ώρα και γι' αυτούς θα είναι πιο ανώδυνη η επίσκεψή τους στο γήπεδο. Αν αυτά σας φαίνονται μικρής σημασίας, φανταστείτε έναν πατέρα με δύο παιδιά. 30 τα εισητήρια και 10 ευρώ για ...λεμονοκαφεδοπατατάκια, είναι ένας λογαριασμός. Βάλε και καμμιά 15αρία για τον ΓΟΜ!!! Ε, δεν είμαστε όλοι Μποδοσάκηδες!
***Ακουσα τον φίλο τον Γιάννη στο ραδιόφωνο, να λέει μια σοφή και αυτονόητη κουβέντα: Οι επιτυχίες της ομάδας και το ωραίο ποδόσφαιρο, θα φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο! Πράγματι αυτά τα δύο πράγματα είναι βασικά στοιχεία προσέλκυσης των φιλάθλων στο γήπεδο. Μήπως όμως να κάναμε και κάτι για τις συνθήκες παραμονής των φιλάθλων στο γήπεδο. Κανα πλαστικό καθισματάκι ας πούμε, κανα σκεπαστράκι ας πούμε, καμιά καινούργια κερκιδούλα; Η πίεση προς τον Δήμαρχο πως πάει; Μήπως να βρήσκαμε κανένα μεγάλο χορηγό να κάνει κάτι για την κερκίδα;

Αυτά τα λίγα και για σήμερα ΑΕΜάρες! Δεν είχε πολύ σαματά ο σημερινός καφές... Δεν είχα πολύ όρεξη για ...γκρίνια! Την επόμενη Δευτέρα  όμως θα έχω μόνο ...γκρίνια, αφού αγωνιστικά νέα δεν θα υπάρχουν! Ολο και κάτι θα βρω να σας ...ταράξω!!! Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά! Μιχάλης Κιτσινέλης