Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Με τέτοια διαιτησία δεν πάμε πουθενά

Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕ Μεσολογγίου και τον Α.Σ. Τρίκαλα 2011, που έγινε σήμερα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στο Δ. Α. Κ. Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι και η Κυρία θα είχε πάρει τους τρεις βαθμούς, αν δεν παρενέβαινε το διαιτητικό τρίο, που "καθάρισε" για τα Τρίκαλα. Όλα κρίθηκαν ουσιαστικά στο 15΄ του αγώνα, όταν ο Καρύμπας δέχτηκε ηθελημένα για δεύτερη φορά σκαριά στο τραυματισμένο του γόνατο(είχε προηγηθεί αυτή του 6΄) και μάλιστα ουσιαστικά εκτός φάσης, αφού είχε μεταβιβάσει την μπάλα. Τον Καρύμπα που έπαιζε με μισό πόδι, τελικά τον καθάρισαν στο 79΄ με νέα σκαριά στο ίδιο γόνατο, για να γίνει τελικά αλλαγή στο 81΄αφού πλέον ίσα που περπάταγε...
Και τα τρία μαρκαρίσματα ήταν εγκληματικά και όχι η κίτρινη που βγήκε στα δύο, αλλά απ' ευθείας κόκκινη έπρεπε να βγει, γιατί κατά τη γνώμη μου ήταν εσκεμμένα. Εσκεμμένη κλωτσιά έφαγε και ο Ψηλός στο 88΄ από πίσω με τον Κωτούλα να παίρνει κίτρινη κάρτα. Αντιαθλητικό φάουλ και στον Ξευγένη από πίσω στο 48΄ χωρίς κάρτα... Το γλυκό έδεσε με την ακύρωση κανονικότατου γκολ του Μπαλαούρα στο 59΄ με τον πρώτο βοηθό να σηκώνει σημαία σε φάουλ του Καρύμπα από σαράντα μέτρα, πριν ακόμα πάει η μπάλα σε κάποιον παίχτη της ΑΕΜ!!! Αν υπολογίσουμε και το δοκάρι  του Καρύμπα στο 52΄, ήταν λογικό να έρθει το 0-0. Στο τέλος η ΑΕΜ θα μπορούσε να χάσει εντελώς το παιχνίδι, αλλά σε δύο τετ α τετ ο Χρήστου είπε όχι στους επιθετικούς των Τρικάλων. Αναλυτικά:

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
2΄ Κόρνερ από αριστερά για την ΑΕΜ. Ο Καρύμπας το χτύπησε προς το πρώτο δοκάρι, ο Ξευγένης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ακολούθησαν δύο ασθενείς κεφαλιές των αμυντικών, ο Πετσίνης έκανε από δεξιά το σκαστό σουτ, αλλά απέκρουσαν οι αμυντικοί των Τρικάλων.
6΄ Δολοφονικό χτύπημα του Παπαγιαννόπουλου στον Καρύμπα, ο διαιτητής του έδειξε απλά κίτρινη κάρτα...
8΄ Εκπληκτική φάση για την ΑΕΜ. Ο Παπανικολάου έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, έβγαλε συρτή σέντρα, μετά το διώξιμο του Δ. Τεντολούρη η μπάλα πήγε ξανά στον Παπανικολάου, αυτός έβγαλε στον Καρύμπα, που αμέσως τον έβγαλε τετ α τετ. Όμως ο Ζαφείρης βγήκε γρήγορα και απέκρουσε με το σώμα το πλασέ του Παπανικολάου.
12΄ Ο Τσάμης έβγαλε από δεξιά την σέντρα, ο Λιάρος απέτυχε στο ανάποδο ψαλίδι, η μπάλα στρώθηκε στον Παπανικολάου, που αντί να κάνει αμέσως το σουτ, έκανε κοντρόλ και ντρίπλα και όταν σούταρε τον είχαν κλείσει δύο παίχτες και δεν πέρασε η μπάλα.
15΄ Νέο αντιαθλητικό φάουλ στον Καρύμπα με σκαριά στο γόνατο, ο διαιτητής έδειξε παίζετε...
22'  Κόρνερ από αριστερά για τα Τρίκαλα. Ο Α. Πολύζος έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από το αριστερό δοκάρι του Χρήστου.
24΄ Μακρινό σουτ του Δ. Τεντολούρη, η μπάλα αδύναμα κατέληξε στην αγκαλιά του Χρήστου.
25΄ Επίθεση του Παπανικολάου από αριστερά, πέρασε δύο παίχτες, κόπηκε με φάουλ, λίγο πριν μπει στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα...
26΄ Ο Λιάρος επιχείρησε σέντρα σουτ από αριστερά και η μπάλα κατέληξε μόλις πάνω από το δοκάρι του Ζαφειρίου.
36΄ Μακρινό σουτ του Γούτσιου, η μπάλα κόντραρε και ο Χρήστου μπλόκαρε εύκολα.
37΄ Σέντρα του Τσάμη από δεξιά, ο Ζαφειρίου έπεσε και μπλόκαρε πριν ο Λιάρος στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
41΄ Γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ, ο Καρύμπας έβγαλε την σέντρα, αλλά ο Ψηλός υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.
43΄Ο Λιάρος έβγαλε από αριστερά την παράλληλη σέντρα, ο Ξευγένης προσπάθησε το γύρισμα, η κόντρα έστειλε την μπάλα προς τον Πετσίνη, αλλά ο Ζαφειρίου βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε την μπάλα.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
50΄ Σουτ του Κόκκινου ψηλά άουτ.
52΄ Συνδυασμένη επίθεση της ΑΕΜ με τον Ξευγένη να βρίσκει αριστερό τον αμαρκάριστο Καρύμπα, αυτός με βραζιλιάνικο τρόπο, έστειλε την μπάλα ψηλοκρεμαστά στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε πάνω από τον Παπανικολάου που είχε κινηθεί προς το δεξί δοκάρι των Τρικάλων.
57΄ Μακρινή ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Ψηλού, ο Ξευγένης πετάχτηκε στην πλάτη των αμυντικών των Τρικάλων, αλλά ο Ζαφειρίου με τα ακροδάχτυλα αλλοίωσε το σουτ, σώζοντας την ομάδα του.
59΄ Ο Καρύμπας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, λίγο κάτω από την σέντρα, ο Μπαλαούρας πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς των Τρικάλων και με το πίσω μέρος του κεφαλιού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζαφειρίου. Κι ενώ όλοι πανηγύριζαν και ο διαιτητής κινήθηκε προς την σέντρα, ο πρώτος βοηθός Χριστοδούλου, έμεινε με σηκωμένη τη σημαία, υποδεικνύοντας οφσάιντ...
63΄ Πονηρή μπαλιά τρύπα του Πετσίνη στην πλάτη των αμυντικών των Τρικάλων ο Ξευγένης βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Ζαφείρης βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα.
65΄ Κάθετη μπαλιά του Χριστοδούλου στον κενό χώρο, ο Χρήστου βγήκε σωτήρια και έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Τασιόπουλου.
72΄ Φάουλ του Καρύμπα από αριστερά, έδιωξαν οι αμυντικοί των Τρικάλων.
78΄ Εκπληκτική φάση για την ΑΕΜ, όταν ο Καρύμπας από πέντε μέτρα, έκανε γυριστό σουτ, αλλά ο Ζαφειρίου έκανε εκπληκτική απόκρουση στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του.
79΄ Νέο αντιαθλητικό φάουλ στο Καρύμπα με κλωτσιά στο γόνατο από πίσω! Πάλι απλώς κίτρινη κάρτα...
80΄ Κουτσαίνοντας ο Καρύμπας επιχείρησε να κρεμάσει τον Ζαφειρίου, αλλά ο κήπερ των Τρικάλων μπλόκαρε την μπάλα.
84΄ Εκπληκτική προσπάθεια του Α. Τεντολούρη, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά ο πλασέ του απέκρουσε εκπληκτικά ο Χρήστου.
89΄ Ο Κόκκινος πήρε ωραία μπαλιά δεξιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Χρήστου με γρήγορη έξοδο τον έκλεισε, αναγκάζοντάς τον να κάνει βεβιασμένο σουτ, πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΜ.

Συμπερασματικά ήταν ένα δυναμικό παιχνίδι, με την ΑΕΜ να επιτίθεται κατά κύματα και τα Τρίκαλα με πάσινγκ γκέιμ, να προσπαθούν να παγώσουν τον ρυθμό και με γρήγορες μπαλιές να βγαίνουν όταν μπορούσαν στην αντεπίθεση. Οι Κανονιέρηδες μπήκαν με άγχος στο παιχνίδι, αλλά σταδιακά πήραν τα ηνία του αγώνα και δημιούργησαν φάσεις χωρίς όμως να πετύχουν το γκολ που επεδίωκαν. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κυριολεκτικά έκλεισαν τα Τρίκαλα στα καρέ τους και δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ, αφού είχαν δοκάρι, τους ακυρώθηκε κανονικό γκολ και είχαν ευκαιρίες με Ξευγένη και Καρύμπα να πάρουν το παιχνίδι. Από την ΑΕΜ ξεχώρισαν ο Ψηλός, ο Παπανικολάου, ο Τσάμης, ο Λιάρος και ο Χρήστου, χωρίς να υστερήσει κανένας, ενώ από τα Τρίκαλα ο Ζαφειρίου, ο Α. Τεντολούρης και ο ...διαιτητής.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.Μεσολογγίου: Χρήστου, Χαλαζιάς, Παπανικολάου, Ψηλός, Μπαλαούρας, Λιάρος(62΄ Κολοβάκης), Τσάμης, Ζαχαράκης, Πετσίνης(76΄ Μιχαλόπουλος), Καρύμπας(81΄ Νάκος), Ξευγένης.
Α.Σ. Τρίκαλα 2011: Ζαφείρης, Παπαγιαννόπουλος, Ξεφτέρης, Α. Πολύζος, Γούτσιος, Θ. Πολύζος, Κόκκινος, Δ. Τεντολούρης, Τασιόπουλος(69΄ Σταθης), Α. Τεντολούρης(72΄ Κωτούλας), Χριστοδούλου (85΄ Σπυρόπουλος).