Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Άσφαιρο ντέρμπι, ΑΕΜ-Κασσιώπη 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι του ΔΑΚ Μεσολογγίου, που έγινε σήμερα 15-1-2012. Παρά το 0-0, οι δύο ομάδες έπαιξαν ποδόσφαιρο αξιώσεων και ευχαρίστησαν τους περισσότερους από 800 φιλάθλους, που παρά το τσουχτερό κρύο, βρέθηκαν στις κερκίδες. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ομαδικό και γρήγορο ποδόσφαιρο, με τις άμυνες να παίζουν πρωταρχικό ρόλο, με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές φάσεις στον αγώνα, αλλά ελάχιστα σουτ. Ο δυνατός άνεμος δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, καθώς ήταν δύσκολο το κοντρόλ και η τελική πάσα. Το αποτέλεσμα δεν αντικατροπτίζει την μορφή του αγώνα, αφού οι δύο τερματοφύλακες βρέθηκαν σε καλή μέρα και δεν επέτρεψαν στους επιθετικούς να σκοράρουν. Αναλυτικότερα:

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
2΄ Κόρνερ για την Κασσιώπη πέρασε ανεκμετάλλευτο.
4΄ Κόρνερ για την ΑΕΜ, επίσης ανεκμετάλλευτο.
7΄ Μακρινό σουτ του Παπανικολάου, εύκολα μπλόκαρε ο Ζάχος.
12΄ Ο Κονισπολιάτης έκανε το μπάσιμο από δεξιά, αλλά ο Χρήστου βγήκε και απέκρουσε το σουτ.
20΄ Φάουλ του Γραμματικόπουλου, ο Χρήστου έδιωξε με γροθιές.
22΄ Φάουλ του Καρύμπα έδιωξαν οι αμυντικοί σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο ίδιος, ξανά κόρνερ. Εκτέλεση από τον Καρύμπα, έγινε συνωστισμός προς την μπάλα, η μπάλα βρήκε κάποιο χέρι, με αποτέλεσμα να ζητήσουν πέναλτι οι Κανονιέρηδες, αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζετε.
30΄ Σε εκτέλεση φάουλ του Σφακιανάκη από μακρινή απόσταση, ο Τσούκλης γύρισε ωραία κάνοντας το κοντρόλ με το στήθος, αλλά το σουτ πέρασε μακριά από την εστία του Χρήστου.
32΄ Ωραία προσπάθεια του Κολοβάκη από αριστερά, πέρασε έναν αντίπαλο, αλλά το σουτ που προσπάθησε κοντραρίστηκε από του αμυντικούς.
35΄ Σέντρα σουτ του Ξευγένη από δεξιά, μπλόκαρε ψηλά ο Ζάχος.
37΄ Σουτ του Καρακίτσου έξω από την περιοχή, πέρασε άουτ.
40΄ Ο Καρύμπας βρήκε ωραία στον κενό χώρο τον Ξευγένη, αυτός μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή, αλλά άργησε να σουτάρει, με αποτέλεσμα ο Βιτουλαδίτης να κοντράρει σε κόρνερ. Εκτέλεση του Καρύμπα νέο κόρνερ. Ξανά ο Καρύμπας, στο πρώτο δοκάρι ο Μπαλαούρας πρόλαβε την έξοδο του Ζάχου, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μεσημέρης έδιωξε πάνω στη γραμμή και τους Μεσολογγίτες να φωνάζουν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.
45΄ Ο Πετσίνης έκανε σέντρα σουτ από αριστερά, αλλά ο Ζάχος μπλόκαρε την μπάλα.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Χαλαρά μπήκαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, με την Κασσιώπη να κάνει μια αλλαγή στο 46΄(στη θέση του Κονισπολιάτη πέρασε ο Φούκης) και στο 56΄ο Χρήστος Βασιλείου ν' απαντάει με διπλή αλλαγή(βγήκαν Ξευγένης και Κολοβάκης και στη θέση του πέρασαν Λιάρος και Νάκος).
59΄ Ένα δυνατό φάουλ του Πάγκαλη στο Καρύμπα στο χώρο του κέντρου, παραλίγο να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, καθώς απειλήθηκε σύρραξη των παιχτών, με τους ψυχραιμότερους να σώζουν την κατάσταση. Τελικά ο Καρύμπας εκτέλεσε το φάουλ με πολύ φάλτσο ψηλοκρεμαστά, αλλά ο Ζάχος έλεγξε την μπάλα και μπλόκαρε.
63΄ Φάουλ του Καρ΄ύμπα από δεξιά, ο Ζάχος πρόλαβε στον αέρα τον Πετσίνη και έδιωξε με γροθιές. Νέα σέντρα του Καρύμπα και πάλι ο Ζάχος βγήκε ψηλά και μπλόκαρε την μπάλα.
66΄ Φάουλ του Γραμματικόπουλου από καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΜ, η μπάλα στο τείχος και πλάγιο άουτ.
70΄ Εκτέλεση φάουλ του Καρύμπα από δεξιά και σε ιδανική θέση, αλλά το πονηρό σουτ κάτω από τα πόδια των αμυντικών, πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Κασσιώπης.
72΄ Ωραία επιθετική προσπάθεια της ΑΕΜ με τον Καρύμπα να βρίσκει στον κενό τον Πετσίνη, αυτός από πλάγια δεξιά να περνάει έναν αντίπαλο, αλλά στην παράλληλη σέντρα ο Σφακιανάκης κόντραρε σε κόρνερ, με την μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το δοκάρι του Ζάχου.
75΄ Σέντρα του Φούκη από αριστερά, βγήκε ψηλά ο Χρήστου και μπλόκαρε πάνω από πολλά κεφάλια.
83΄ Κόρνερ για την Κασσιώπη με τον Φούκη, απέκρουσαν οι αμυντικοί της ΑΕΜ και βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Νάκο που λίγο έξω από την περιοχή ανατράπηκε από πίσω από τον Πάγκαλη, με τον διαιτητή να κιτρινίζει απλά τον παίχτη της Κασσιώπης. Ο Καρύμπας εκτέλεσε το φάουλ και έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων. Εκτέλεσε ο Καρύμπας, ξανά κόρνερ. Ο ίδιος εκτέλεσε και πάλι, ο Ψηλός στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, αλλά αυτή πέρασε άουτ.
87΄ Φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΜ, με τον Τσούκλη να κάνει τις τρίπλες από αριστερά, να βγάζει την μπαλιά στον Φούκη, αλλά ο τελευταίος να πιάνει κακό συρτό σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.
93΄ Μακρινό ψηλοκρεμαστό φάουλ του Φούκη από δεξιά, ο Πετρογιάννης, πολύ πλάγια έξω από το δεύτερο δοκάρι, προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα, αλλά την έστειλε στην εξωτερική μεριά των διχτύων του Χρήστου.

Συμπερασματικά ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι με εναλλασσόμενες επιθέσεις και αντεπιθέσεις, με την υπεροχή ν' αλλάζει κατά διαστήματα. Η Κασσιώπη έδειξε ότι είναι αξιόλογη ομάδα, με τεχνικές αρετές και κοντρόλ ποδόσφαιρο. Διαθέτει καλό τερματοφύλακα, τον πανύψηλο Σφακιανάκη να κυριαρχεί στην άμυνα, ευκίνητο κέντρο και δύο καλούς επιθετικούς(Τσούκλης και Γραμματικόπουλος), που ανησύχησαν αρκετά την άμυνα της Κυρίας.Για νεοφώτιστη έδειξε περισσό θράσος και δίκαια πήρε την ισοπαλία. Η ΑΕΜ με τα προβλήματα τραυματισμών(Πετσίνης, Παπανικολάου) και την απουσία του Ψηλού στην άμυνα (μπήκε στο 80΄), παρά την πολύ απόδοση μερικών παιχτών, δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει τον χώρο του κέντρου, με τον Καρακίτσο να μην είναι σε καλή μέρα και τους επιθετικούς να μην τελειώνουν τις φάσεις. Είχε παρ' όλα αυτά τις ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά λίγο η τύχη, λίγο η αργή αντίδραση μέσα στην περιοχή, δεν της επέτρεψαν να κερδίσει άλλο ένα παιχνίδι εντός έδρας, πράγμα που δημιουργεί προβληματισμό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Χρήστου, Χαλαζιάς, Παπανικολάου, Καρακίτσος(80΄ Ψηλός), Μπαλαούρας, Ζαχαράκης, Τσάμης, Ξευγένης(56΄ Λιάρος), Πετσίνης, Καρύμπας, Κολοβάκης(56΄ Νάκος).
ΚΑΣΣΙΩΠΗ: Ζάχος, Μεσημέρης, Ανυφαντής, Βιτουλαδίτης, Σφακιανάκης, Σκολαρίκης, Πετρογιάννης, Κονισπολιάτης(46΄ Φούκης), Τσούκλης, Γραμματικόπουλος(67΄ Πελάης), Πάγκαλης(89΄ Κονόμης).