Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 23-1-2012

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα! Αγωνιστική απραξία χθες, αφού πήραμε τους βαθμούς με την Πρέβεζα άνευ αγώνος. Μ' αυτούς τους βαθμούς η Κυρία ανέβηκε μία θέση αφού η Φιλοθέη έχασε εντός έδρας από τα Τρίκαλα! Μπορεί αγωνιστικά η ομάδα να μην έδωσε αγώνα, η Διοίκηση όμως δίνει τον δικό της αγώνα για την ενίσχυση της ομάδας, καθώς η ξαφνική απόφαση της ΕΠΟ την Πέμπτη, της άλλαξε τα σχέδια. Έτσι η μεταγραφή του Νταλαπέρα έμεινε μετέωρη, ενώ και ο Αποσκίτης εντάσσεται στην ίδια κατηγορία και αναμένει στο ακουστικό του.
***Σαν βόμβα έσκασε στα ποδοσφαιρικά στέκια η απόφαση της ΕΠΟ να μην επιτρέψει μεταγραφές παιχτών από ομάδες που αποχωρούν από το πρωτάθλημά τους.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό αυτών που συνέταξαν και έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση. Ουσιαστικά τιμωρούν τους παίχτες των ομάδων!!! Αυτοί είναι που χάνουν χρήματα, αλλά και καταδικάζονται σε ανεργία.... Δυστυχώς αυτή η απόφαση πλήττει και την ΑΕΜ, αφού και ο Νταλαπέρας, αλλά και ο Αποσκίτης που ετοιμαζόταν να έρθει στο Μεσολόγγι για να υπογράψει, πήραν απαγορευτικό...
***Τώρα η Διοίκηση τρέχει και δεν φτάνει, αφού ο καιρός περνάει και τα περιθώρια στην αγορά στενεύουν. Το σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι, ότι ένας νεαρός προερχόμενος από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, που δοκιμάστηκε σε κάποιες προπονήσεις, θεωρήθηκε ικανός να ενταχθεί στην ομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί η απόκτησή του. Νεώτερα σχετικά με άλλες μεταγραφές δεν υπάρχουν. Μόλις υπάρξει κάτι θα το πληροφορηθείτε άμεσα.
***Τέλος για την ΑΕΜ και ο μακροβιότερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της, ο Γιώργος Πασπαλιάρης. Ήταν Ηλίου φαεινότερον ότι ο Χρήστος Βασιλείου δεν τον περιελάμβανε στα πλάνα του και ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί εκτός του ρόστερ της ομάδας. Δεν ξέρω αν ήταν "κοινή συναινέσει" το διαζύγιο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Γιώργος Πασπαλιάρης έδωσε πολλά στην ομάδα και είναι συμπαθής σε όλους τους φιλάθλους. Επειδή είναι παιδί που δεν θα εγκαταλείψει από τώρα το ποδόσφαιρο, του εύχομαι καλή συνέχεια στην καριέρα του.
***Μυστήριο αποτελεί η αποχώρηση και του Μπαρμπαρούση. Ο Μητσάρας σταμάτησε ξαφνικά τις προπονήσεις. Δεν γνωρίζω αν έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα ή συμβαίνει κάτι άλλο. Κανένας από το Συμβούλιο(τουλάχιστον όσους ρώτησα) δεν έχει ιδέα για την αποχή του. Εκείνο που έχω δει είναι ότι ο προπονητής του τον υπολόγιζε και τον χρησιμοποίησε σε κάποια παιχνίδια. Απ' ότι μου είπαν κάποιοι, είχε κάνει και σχετική συζήτηση με τον Χ. Βασιλείου και του είχε πει ότι τον θεωρεί βασικό παίχτη της ομάδας. Μητσάρα που είσαι;
***Σε συνεχή συνεννόηση με τους νομικούς του συμβούλους βρίσκεται ο Πρόεδρος, αφού την Πέμπτη που μας έρχεται θα κριθεί η τελική κατάληξη της ένστασης της ΑΕΜ κατά της Φιλιππιάδας. Πάντως όλοι τον βεβαίωσαν ότι η απόφαση θα είναι θετική και η ΑΕΜ θα κερδίσει τους βαθμούς. Ελπίζω οι δικηγόροι να μην έχουν πάλι απεργία και παραταθεί η ...ψυχική οδύνη! Κάτι οι μεταγραφές, κάτι οι αποχωρήσεις, κάτι η ένσταση, έχουν κάνει πολύ δύσκολο τον ύπνο του Προέδρου!
***Κανονικά γίνονται οι προπονήσεις των Κανονιέρηδων, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσει η ομάδα στο σημείο που βρίσκεται το Πρωτάθλημα. Είναι ευκαιρία για μερικούς που έχουν μείνει λίγο πίσω, λόγω τραυματισμών, να μπουν για τα καλά ρότα ανάκτησης του χαμένου εδάφους, αλλά και ο Χρήστος Βασιλείου να βελτιώσει τεχνικές και τακτικές δυσλειτουργίες της ομάδας. Καλό θα είναι πάντως να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι προσθήκες στην ομάδα, ώστε και οι νέοι παίχτες να μπουν γρήγορα στο ρυθμό της ομάδας και να βοηθήσουν άμεσα.
***Τελείωσαν τα έργα βελτίωσης του χλοοτάπητα. Έγινε σπορά νέου χορταριού, το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί γρήγορα και να βελτιώσει άμεσα τον χλοοτάπητα του γηπέδου. Πάντως είναι αμαρτία που ο τέλειος χλοοτάπητας της πρώτης χρονιάς, αφέθηκε να φτάσει στο σημείο που έφτασε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στρώνουμε κάθε τόσο και λιγάκι καινούργιο. Πρέπει λοιπόν να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα συντήρησης που χρειάζονται, ώστε να μην χρειαστεί του χρόνου να τον αντικαταστήσουμε.
***Τυχαία βρέθηκα σήμερα στο Ενωσιακό και είδα να γίνεται αγώνας Παλαιμάχων μεταξύ ΑΕΜ και Πατρών. Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος και το τελικό 3-2 με το οποίο νίκησαν οι ...Παλαιοκανονιέρηδες, ήρθε μετά από έναν δυνατό αγώνα, με ωραίες φάσεις και περίτεχνες ενέργειες. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, δεν είχαμε σχετική ενημέρωση για την διεξαγωγή του αγώνα. Έτσι δεν είναι δυνατή η παράθεση λεπτομερειών, αφού δεν είχα μαζί και την φωτογραφική μηχανή για τις σχετικές φωτογραφίες. Πρόεδρε Καραμανόπουλε, όλο στην απ' έξω μας έχεις!...

Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες! Ούτε αυτή την Κυριακή έχει αγώνα η ΑΕΜ κι έτσι θα γλυτώσουμε πάλι λίγο κρύο. Την μεθεπόμενη Κυριακή, θα παίξουμε στο ΔΑΚ Μεσολογγίου με τον Όλυμπο Κέρκυρας, που θα μας έρθει χωρίς τον Γκαμπέτα, που παραιτήθηκε. Την Δευτέρα πάντως θα πιούμε κανονικά το Καφεδάκι μας και ελπίζω να σας έχω μεταγραφικά νέα!!! Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά! Μιχάλης Κιτσινέλης