Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πέρασε με τριάρα

Μεγάλη νικήτρια του τοπικού ντέρμπι η ΑΕ Μεσολογγίου που επικράτησε με σκορ 2-3, κόντρα σε έναν ψυχωμένο Αμφίλοχο που κατάφερε να ισοφαρίσει δύο φορές τον αγώνα αλλά και να «δώσει» τελικά τη νίκη στους φιλοξενούμενους, καθώς ο σκόρερ των δύο τερμάτων της ισοφάρισης, από λάθος του πέτυχε το νικητήριο γκολ των κανονιέρηδων. Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν για την ομάδα του Μιμηγιάννη που αναγκαστικά θα ψάξει εκτός έδρας βαθμούς, σε αντίθεση με το συγκρότημα του Βασιλείου που κρατάει την επαφή με την κορυφή και μπορεί να ελπίζει για την πολυπόθητη άνοδο, δίνοντας πραγματική μάχη με την ομάδα της Κασσιώπης που πέρασε από την δύσκολη έδρα του Εθνικού Φιλιππιάδας.
Ο καιρός άλλαξε πρόσωπο αρκετά μέσα στα ενενήντα λεπτά, με κύριο χαρακτηριστικό τον δυνατό αέρα υπέρ του Αμφίλοχου στο α’ μέρος και της ΑΕΜ στο δεύτερο. Παρουσία 300 περίπου φιλάθλων των δύο ομάδων, στην πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Πέντσα ο οποίος στο 5’ μετά από σέντρας του Καρύμπα από αριστερά, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Σαπάτη αλλά στην επαναφορά δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να την στείλει στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βούρτσας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Παπανικολάου, με τον Αχαιό διαιτητή, Μακρυπόδη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Τσιούνης Α., αν και ο Χρήστου έπεσε σωστά, φέρνοντας νωρίς το ματς στα ίσια.

Ο αγώνας στη συνέχεια απέκτησε άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ παίζοντας όμορφο και ανοιχτό ποδόσφαιρο καθώς και οι δύο ήθελαν για διαφορετικούς λόγους το τρίποντο.

Η ΑΕΜ πήρε ξανά προβάδισμα στο 21’ με τον Πέντσα ο οποίος δείχνει να έχει τη λύση που έψαχνε η Μεσολογγίτικη ομάδα στο σκοράρισμα, όταν μετά από χαμηλή σέντρα του Τσάμη από αριστερά, ο υψηλόσωμος φορ με προβολή στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Σαπάτη για το 1-2. Οι ενέργειες της ΑΕΜ από αριστερά ανάγκασαν τον Μιμηγιάννη να περάσει στη θέση του Μητσόπουλου τον Γιάχο μόλις στο 26’, προκειμένου να περιορίσει τις επελάσεις των κανονιέρηδων. Στο 30’ ο Αμφίλοχος ισοφάρισε για δεύτερη φορά, όταν μετά από κάθετη πάσα του Βαϊνά στο Βούρτσα, ο τελευταίος με διαγώνια πάσα έβγαλε τον Τσιούνη Α. τετ-α-τετ και από πλάγια αριστερά με σουτ νίκησε τον Χρήστου για δεύτερη φορά.

Στη συνέχεια η ΑΕΜ απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ του Καρύμπα στο 35’ και 36’ με τον Σαπάτη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ στο πρώτο και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ στο δεύτερο.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν με την ίδια διάθεση αλλά και εμφανή την κούραση η οποία σε αρκετές περιπτώσεις έβγαζε εκνευρισμό, πράγμα λογικό για τοπικό ντέρμπι.

Ότι δεν κατάφεραν οι παίχτες της ΑΕΜ σε αρκετές περιπτώσεις όπου πλησίασαν στο γκολ, το κατάφερε ο Τσιούνης Α. στο 66’ όταν σε φάουλ του Καρύμπα από πλάγια αριστερά ανάμεσα σε κέντρο και περιοχή, πήδηξε ψηλότερα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αφήνοντας άγαλμα τον Σαπάτη.

Από τον Αμφίλοχο ξεχώρισαν οι Βούρτσας, Τσιούνης Α. και Χρυσούλης ενώ από την ΑΕΜ οι Πέντσας, Καρακίτσος και Καρύμπας.  Kαλή η διαιτησία των Μπακρυπόδη, Σπανού και Αναγνωστόπουλου.

5’ ΓΚΟΛ (0-1): σέντρα Καρύμπα από αριστερά ο Πέντσας με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα πάνω στον Σαπάτη και στην επαναφορά με προβολή την στέλνει στα δίχτυα.
9’ ΓΚΟΛ (1-1): ο Βούρτσας κερδίζει πέναλτι από τον Παπανικολάου. Το εκτελεί εύστοχα ο Τσιούνης.
14’: φάουλ του Καρύμπα από τον άξονα, μπλοκάρει εύκολα ο Σαπάτης.
21’ ΓΚΟΛ (1-2): χαμηλή σέντρα του Τσάμη από αριστερά, ο Πέντσας με προβολή στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στην κλειστή γωνία του Σαπάτη.
30’ ΓΚΟΛ (2-2): κάθετη πάσα του Βαϊνά στον Βούρτσα, αυτός με διαγώνια πάσα βγάζει σε θέση τετ-α-τετ πλάγια αριστερά τον Τσιούνη Α. που με σουτ νικάει τον Χρήστου.
35’: ο Καρύμπας εκτελεί φάουλ από μακρινή απόσταση αριστερά και αναγκάζει τον Σαπάτη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.
36’: σουτ του Καρύμπα από τον άξονα, η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του πορτιέρο της Αμφιλοχίας.
59’: Κόρνερ Καρύμπα από δεξιά, ο Δενδρινός μόνος του στο δεύτερο δοκάρι πιάνει την κεφαλιά ψαράκι, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σαπάτη.
66’ ΓΚΟΛ (2-3): ο Καρύμπας εκτελεί φάουλ από αριστερά κοντά στην γραμμή του πλαγίου, ο Τσιούνης Α. στην προσπάθεια του να διώξει παίρνει την κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Σαπάτη.
77’: σέντρα Αγγέλη από αριστερά, ο Τσιούνης Α. με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΜ, στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου.
88’: σέντρα του Βούρτσα από δεξιά, ο Αγγέλης πιάνει την κεφαλιά με τον Χρήστου να αποκρούει στην δεξιά του γωνία.
90’+: σουτ Καρύμπα εκτός περιοχής από τον άξονα η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αμφίλοχος: Σαπάτης, Ζίγκηρης, Μητσόπουλος (26’ Γιάχος), Καρτσακλής, Λιανός, Μπεκατώρος, Βούρτσας, Χρυσούλης, Τσιούνης Π., Τσιούνης Α., Βαϊνάς (70’ Αγγέλης).
ΑΕΜ: Χρήστου, Παπανικολάου (71’ Κολοβάκης), Τσιφοπανόπουλος, Κλάδος, Καρακίτσος, Δενδρινός, Τσάμης, Λιάρος (56’ Χαλαζιάς), Πέντσας, Καρύμπας, Ξευγένης (76’ Πετσίνης).

πηγή: εφημερίδα "Αγρίνιο Σπορ"