Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Έσπασε τα δοκάρια η ΑΕΜ, 2-2 με Όλυμπο

Παράξενα τα παιχνίδια της ...πόρνης, για να χρησιμοποιήσω έναν παλιό χαρακτηρισμό της μπάλας από τον Όσιμ! Δεκαπέντε φάσεις η ΑΕΜ, έξι δοκάρια, ένα γκολ! Τέσσερις φάσεις ο Όλυμπος, δύο γκολ! Αν δεν σε θέλει η άτιμη η μπάλα, ότι και να κάνεις προκοπή δεν έχεις! Μέσα σ' όλα αυτά, φάνηκε το κακό στήσιμο της ομάδας, το πόσο επιρρεπής στα λάθη είναι ο Δενδρινός και πόσο "μικροί" είναι ορισμένοι από τους παίχτες με ηχηρά ονόματα... (Αύριο στον "Καφέ" περισσότερα).

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
3΄ Τραγικό λάθος του Δενδρινού, ο Τσεβανέδης βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια τετ α τετ με τον Χρήστου, αλλά ο πορτιέρο της ΑΕΜ, απέκρουσε σωτήρια το πλασέ.
4΄ Κόρνερ για την ΑΕΜ από αριστερά, πρώτη κεφαλιά από τον Δενδρινό προς το δεύτερο δοκάρι, έδιωξε ο Βασιλάκης προ του Ψηλού.
5΄ Ο Πέντσας έκανε ωραία κίνηση στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε με τάκλιν ο Ρομάντσας.
6΄ Ο Τσιφοπανόπουλος πήρε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε υποδειγματικό πλασέ στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Γκίνη.
7΄ Στην αντεπίθεση ο Δενδρινός απέτυχε ν' αποκρούσει μια μπαλιά στον άξονα ο Τσεβανέδης, βρέθηκε ξανά τετ α τετ με τον Χρήστου κι αυτή τη φορά νίκησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΜ και έγραψε το 0-1.
15΄ Μετά από συνεχή πίεση η ΑΕΜ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Καρύμπας εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Ξευγένης πετάχτηκε στο κέντρο της άμυνας του Ολύμπου και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1.
17΄ Φάουλ του Καρύμπα από τον άξονα, ο Καρακίτσος κεφαλιά στο κάθετο δοκάρι, ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ.
20΄ Ενώ η ΑΕΜ πίεζε για το δεύτερο γκολ, ξαφνική αντεπίθεση του Ολύμπου, βρήκε κοιμωμένη την άμυνά της. Ο Μωραϊτης έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο Παπάς Δ. έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Λιάπη που επιχείρησε τάκλιν και περνώντας πάνω από τον Χρήστου κατέληξε στα δίχτυα, 1-2.
25΄ Ο Ξευγένης έκανε ωραία προσπάθεια , το σουτ κόντραρε στους αμυντικούς, πήγε πάλι η μπάλα στον Ξευγένη, που αντί να συνεχίσει την προσπάθεια, προσπάθησε να πάρει πέναλτι, αλλά ο κ. Παπαγεωργίου έδειξε άουτ.
26΄ Σε φάουλ του Καρύμπα από αριστερά, ο Μπαλαούρας έκανε την κεφαλιά άουτ, παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα του Ψηλού, που ήταν σε καλύτερη θέση.
32΄ Ο Ξευγένης πετάχτηκε στην πλάτη των αμυντικών και ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει ο Α΄ Βοηθός, που ήταν σε λάθος θέση τον υπέδειξε οφσάιντ ξεσηκώνοντας κερκίδα και πάγκο. Μάλιστα σ' αυτή τη φάση απείλησε με αποβολή και τον Γεν. Αρχηγό της ομάδας.
33΄ Φάουλ του Καρύμπα, κεφαλιά του Πέντσα, ο Γκίνης έπεσε στην αριστερή γωνία του και μπλόκαρε.
40΄ Σέντρα ακριβείας από αριστερά του Τσιφοπανόπουλου, ο Πέντσας αφύλακτος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ολύμπου.
41΄ Φάουλ του Καρύμπα, οι αμυντικοί σε κόρνερ. Εκτέλεση από τον ίδιο, ο Ψηλός την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού του Γκίνη.
44΄ Πλασαριστό κόρνερ του Καρύμπα στον Καρακίτσο, αυτός ζύγισε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Κερκυραίων.
46΄ Ο Παπάς Δ. πέρασε σαν σταματημένο τον Δενδρινό, αλλά ο Χρήστου σε καλή θέση, μπλόκαρε το σουτ που επιχείρησε.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
46΄ Ο Τσιφοπανόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Παπανικολάου έκανε το δυνατό σουτ, ο Βασιλακάκης απέκρουσε με πόδια και χέρια μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι δεν υπήρχε πρόθεση και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.
47΄ Ο Παπάς Δ. εκτέλεσε φάουλ με πάσα στον Παπά Α., αλλά το σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου.
48΄ Ο Ξευγένης πήρε ωραία μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών, αλλά το γκολ που πέτυχε, δεν μέτρησε, γιατί ο βοηθός τον υπέδειξε οφσάιντ.
49΄ Σέντρα του Παπανικολάου από δεξιά, ο Πέντσας έπιασε την δυνατή κεφαλιά, ο Γκίνης έστειλε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο Παπάς Α. έδιωξε σε κόρνερ.
54΄ Φάουλ του Καρύμπα από μέση απόσταση και αριστερά, ο Δενδρινός έβαλε το πόδι του στην πορεία της μπάλας, αλλά αυτή κατέληξε αργά στα χέρια του Γκίνη.
62΄ Φάουλ του Καρύμπα από ιδανική γι' αυτόν θέση, η μπάλα όμως βρήκε στην συμβολή των δοκαριών.
66΄ Φάουλ με τον Καρύμπα από πλάγια αριστερά, στο πρώτο δοκάρι ο Λιάρος έπιασε την γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
71΄ Κόρνερ από δεξιά με τον Καρύμπα, έδιωξαν άσχημα οι αμυντικοί, δυνατό σουτ του Καρακίτσου, ο Γκίνης απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ. Εκτέλεση ξανά από τον Καρύμπα, προ του Πέντσα πάλι ο Γκίνης έδιωξε σε κόρνερ.
75΄ Φάση διαρκείας στα καρέ του Ολύμπου με σουτ και σέντρες, το τελικό σουτ από τον Καρακίτσο στα χέρια του Γκίνη.
80΄ Ο Ξευγένης έκανε από αριστερά την σέντρα σουτ, η μπάλα βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι, μετά το κάθετο και στην επαναφορά, ο Πέντσας την έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2.
 82΄ Ο Παπανικολάου έκανε γέμισμα στην καρδιά της άμυνας του Ολύμπου, εκεί ο Καρύμπας προσπάθησε το κοντρόλ, αλλά τον έκοψε ο Παπάς Α.
86΄ Απ[ό πλάγιο ο Πέτσας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά το έξυπνο σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Γκίνης.
90΄ Ο Καρύμπας εκτέλεσε πλασαριστά φάουλ προς τον Καρακίτσο, αυτός άργησε να κάνει το σουτ και όταν το επιχείρησε έστειλε την μπάλα στα χέρια του Γκίνη.
  Συμπερασματικά ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με την ΑΕΜ να πελαγοδρομεί στο πρώτο εικοσάλεπτο, με την άμυνα να κάνει τρομερά λάθη και να δίνει δύο έτοιμα γκολ στον Όλυμπο. Στη συνέχεια έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Όλυμπο, αλλά τα δοκάρια και οι σωτήριες επεμβάσεις του Γκίνη έδωσαν το βαθμό της ισοπαλίας στην Κερκυραϊκή ομάδα.
 Μέτρια η διαιτησία του Αρτινού κ. Παπανικολάου και εχθρική για την ΑΕΜ οι βοηθοί του Φάντης και Γαρδικιώτης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. Μεσολογγίου: Χρήστου, Λιάπης(46΄ Παπανικολάου), Ψηλός, Χαλαζιάς(62΄ Λιάρος), Μπαλαούρας(53΄ Πετσίνης), Δενδρινός, Ξευγένης, Καρακίτσος, Πέντσας, Καρύμπας, Τσιφοπανόπουλος.
Ολυμπος Κ.: Γκίνης, Πολύζος, Ρομάντσας, Βασιλάκης, Παπάς Α., Βλάσης(77΄ Τσάβος), Παπάς Δ.(85΄ Βασιλακάκης), Γραμμένος, Μωραϊτης, Μάμαλος(89΄ Ιωάννας), Τσεβανέδης.