Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Νίκη στο 92'



Μετά από ένα ανιαρό, άτεχνο και με παιχνίδι ουσίας μόνο τα τελευταία 15λεπτα των δύο ημιχρόνων, η Α. Ε. Μεσολογγίου νίκησε τον Οδυσσέα Νυδρίου με 1-0, κρατώντας ζωντανές τις όποιες ελπίδες της για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Με τον Χρήστο Βασιλείου να πειραματίζεται για άλλη μια φορά στο σχηματισμό της ενδεκάδας, η Κυρία δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να βρει ρυθμό. Τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, οι βιαστικές ενέργειες και η υστέρηση βασικών παιχτών κυρίως στο κέντρο της ομάδας, δεν επέτρεψαν στους Κανονιέρηδες να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν όπως ακριβώς έπρεπε για να τσιμπήσουν βαθμό ή βαθμούς, άμυνα και προσπάθειες να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις με τους γρήγορους επιθετικούς τους. Έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, όπου τη μία ο Δουλιώτης και την άλλη η ατυχία, τους στέρησαν ακόμη και την νίκη. 

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
3΄ Σουτ του Καρακίτσου πάνω από το οριζόντιο του Μπάμπη.
10΄ Συνδιασμός Καρακίτσου και Ξαυγένη, από καλή θέση το σουτ του τελευταίου, απελπιστικά άουτ.
14΄ Συρτό σουτ του Ζαχαράκη, εύκολα μπλόκαρε ο κήπερ του Νυδρίου.
35΄ Μακρινό σουτ του Καρύμπα, μόλις πρόλαβε ο Μπάμπης κι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του.
37΄ Ο Καλογέρης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά, αλλά η παράλληλη σέντρα του δεν βρήκε αποδέκτη.
41΄ Ασίστ του Καρακίτσου στον κενό χώρο, ο Μιχαλόπουλος καθυστέρησε και κόπηκε από τους αμυντικούς.
42΄ Σε σέντρα του Ματούλα, ο Δήμας Θ. έκανε ασθενή κεφαλιά, που μπλόκαρε εύκολα ο Δουλιώτης.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
47΄ Ο Ξευγένης πλαγιοκόπησε την άμυνα του Οδυσσέα από δεξιά, η παράλληλη σέντρα του κόντραρε και πήρε τροχιά προς το αριστερό "Γ" του Μπάμπη, που πρόλαβε και μπλόκαρε ψηλά.
49΄ Τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Ντέτσικας βγήκε τετ α τετ με τον Δουλιώτη, αλλά ο νεαρός πορτιέρο της ΑΕΜ απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του.
Η ΑΕΜ είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ ανορθόδοξα ή με κακοχτυπημένα στημένα, χωρίς ουσιαστικές ευκαιρίες.
73΄ Φάουλ του Καρύμπα από ιδανικό σημείο, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.
75΄ Γυριστό σουτ του Καρύμπα, μπλόκαρε ο Μπάμπης.
81΄ Φάουλ του Καρύμπα από αριστερά, ο Δενδρινός έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ.
83΄ Καλή προσπάθεια του Ξευγένη από αριστερά, αλλά κακή σέντρα, έδωσε την ευκαιρία στο Νυδρί να βγει σε γρήγορη αντεπίθεση. Ο Ντέτσικας τελικός αποδέκτης της μπάλας μπήκε από αριστερά, αλλά τον έκλεισαν οι αμυντικοί και κόντραραν το σουτ που επιχείρησε.
86 Ξανά ο Ντέτσικας, αφού ξεπέρασε σε ταχύτητα τον Δενδρινό, έγινε κάτοχος της μπάλας και από το ύψος της περιοχής "κρέμασε" τον εξερχόμενο Δουλιώτη, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΜ.
92΄ Η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Πέντσας κυνήγησε μια κακή φαινομενικά μπαλιά, ο Μπάμπης άργησε να βγει, με αποτέλεσμα ο Πέντσας να του πάρει την μπάλα με κόντρα και να ανατραπεί από τον πορτιέρο του Οδυσσέα. Ο διαιτητής έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Μπάμπη. Επειδή είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές της ομάδας, την θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Μηνάς. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Δενδρινός και χάρησε τους τρεις βαθμούς στη Κυρία.
Από την ΑΕΜ ξεχώρισαν οι Παπανικολάου, Νούλας, Τσάμης, Ξευγένης και από το Νυδρί οι Βρακατσέλος, Κτενάς, Ντέτσικας και Καλογέρης.
Άριστη η διαιτησία του κ.Καλιακάτσου και των βοηθών του Παππά και Αράπου από την Αρτα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Παπανικολάου, Νούλας, Καρακίτσος(65΄ Τσιφοπανόπουλος), Μπαλαούρας,Δενδρινός,Τσάμης, Ζαχαράκης(46΄ Χαλαζιάς), Ξευγένης,Καρύμπας,Μιχαλόπουλος(46΄ Πέντσας).

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ: Μπάμπης, Σκαμνέλος, Βρακατσέλης, Δήμας Χ., Κτενάς, Μηνάς, Ματούλας(74΄ Βακουφτσής), Δήμας Θ., Γαζής Σ.(85΄ Ψαρόπουλος), Ντέτσικας(90΄ Φράγκος), Καλογέρης.