Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Δ.Βισβίκης: "Να πάρουμε ώθηση από τον κόσμο μας"


Συνέντευξη στο cityvoice.gr έδωσε ο Πρόεδρος της ΑΕΜ, Διονύσης Βισβίκης και ο προπονητής Βασίλης Ξανθόπουλος, μιλώντας για τα όνειρα και τους στόχους της φετινής ΑΕΜ. Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις: 

Ανοίγει αύριο η αυλαία του 4ου ομίλου της Football League 2 στην οποία συμμετέχουν η ΑΕΜ και ο Άρης Αιτωλικού.

Το cityvoice.gr βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας του Μεσολογγίου η οποία προετοιμάζεται ενόψει του κυριακάτικου ματς με τον Μεσσηνιακό που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου στις 16:30 όπου και μίλησε με τον πρόεδρο της ομάδας Δ.Βισβίκη και τον προπονητή της Β.Ξανθόπουλο.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είναι ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές του Νομού έχοντας διατελέσει βοηθός προπονητή στον Παναιτωλικό, προπονητής τερματοφυλάκων στον ΠΑΣ Γιάννινα και προπονητής στον Παναιτωλικό και την Παναχαϊκή. Ως τερματοφύλακας είχε κάνει μεγάλη καριέρα στον Παναιτωλικό ενώ είχε αγωνιστεί στον Αχιλλέα Λαμίας αλλά και στην ΑΕΜ της οποίας διατελεί προπονητής γι' αυτή τη σεζον.


Ποιος είναι ο στόχος σας για την φετινή σεζόν;

Εάν έλεγα κάτι άλλο εκτός από την παραμονή θα έλεγα ψέματα. Επειδή υποβιβάζονται οχτώ ομάδες οπωσδήποτε η παραμονή είναι ο μόνος μας στόχος.


Ποια είναι η γνώμη σας για τον όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχετε;

Ο όμιλος αυτός είναι πολύ δύσκολος, δεν έχει καμία σχέση με τον 5ο όμιλο στον οποίο ήμασταν πέρυσι, έχει ομάδες πολύ έμπειρες και πιο ευρωστες οικονομικά, που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μεταγραφές και να έχουνε καλό ρόστερ κάτι το οποίο απ' ότι ξέρω από τον όμιλο που είμαστε πέρυσι, δεν υπήρχαν αυτές οι δυνατότητες.


Πιστεύετε ότι είστε ικανοί ως ομάδα να πάρετε την άνοδο για την Β' Εθνική;

Δεν μπορώ να λέω μεγάλα λόγια. Ο στόχος όπως είπα και πριν είναι η παραμονή στην κατηγορία και θα δώσουμε μεγάλο βάρος σε αυτό το στόχο γιατί όπως σας είπα οι αντίπαλες ομάδες είναι πολύ δύσκολες. Ομάδες όπως είναι ο Παναρκαδικός, η Καλαμάτα και η Κόρινθος έχουν τη δική τους ιστορία, έχουν περάσει από την Α' Εθνική, οι νεότεροι μπορεί να μην τα ξέρουν αυτά όμως εμείς οι μεγαλύτεροι τα έχουμε ζήσει και έχουμε καλύτερη άποψη για την δυναμική των ομάδων αυτών και οπωσδήποτε κρατάμε μικρά καλάθια .


Ποιοί λόγοι σας οδήγησαν στην απόφαση να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΜ;

Ήταν όνειρό μου να αναλάβω την ΑΕΜ γιατί πέρασα εδώ δύο ευχάριστα χρόνια ως ποδοσφαιριστής, με αγάπησε ο κόσμος και αυτό ήταν ένα σημαντικό στοιχείο για 'μένα. Άλλωστε ήταν η μοναδική ομάδα από τις θεωρητικά μεγάλες του νομού που δεν εργάστηκα. Αυτό ήταν μέσα στις βλέψεις και τα όνειρά μου. Από την στιγμή που ο κύριος Βισβίκης μου έκανε την πρόταση, την δέχθηκα χωρίς δεύτερη κουβέντα και θα έλεγα και με λιγότερες οικονομικές απολαβές απ' ότι στις άλλες ομάδες.


Θα επιθυμούσατε παραπάνω στήριξη από τους φιλάθλους;

Απ' ότι θυμάμαι σαν ποδοσφαιριστής οι φίλαθλοι της ΑΕΜ ήταν πολύ κοντά στην ομάδα ακόμα και στις προπονήσεις. Τώρα, να πούμε ότι έχουν δίκιο που δεν πήγαμε καλά στα φιλικά παιχνίδια, άλλωστε δεν ήταν ο σκοπός μας αυτός να έχουμε καλή παρουσία στα φιλικά γιατί ξεκινήσαμε με δέκα μέρες καθυστέρηση. Στο ρόστερ υπήρχαν προσθήκες ποδοσφαιριστών στην διάρκεια της προετοιμασίας και αυτό δεν είναι καλό όπως ξέρετε, να μην έχεις όλο το ρόστερ από την αρχή για να ξεκινήσεις προετοιμασία. Οπωσδήποτε ο κόσμος δεν έχει ακόμη ζεσταθεί μαζί μας, αλλά η ομάδα αυτή ανήκει στην πόλη του Μεσολογγίου, έχει ανάγκη όλο τον κόσμο και πιστεύω να τους ζεστάνουμε κι εμείς με την απόδοσή μας και να τους κάνουμε να είναι κοντά μας.
Η ΑΕΜ στηρίζεται πάντα στους φιλάθλους της και από αυτούς αντλεί πόρους για να λειτουργήσει. Εγώ θα ήθελα να είναι πάντα κοντά μας, πιστέυω ότι θα τους δικαιώσουμε μέσα από τις προσπάθειές μας, χρειάζεται όμως υπομονή γιατί η ομάδα είναι καινούργια, έχει παιδιά τα οποία δεν έχουν εμπειρία από την Γ' Εθνική και όπως είπα και πριν η Γ' Εθνική είναι μια κατηγορία πιο ανεβασμένη από την περσινή Δ' Εθνική που την ζήσαμε όλοι μας. Ο όμιλος αυτός όπως θα ξέρετε είναι ο πιο δύσκολος όμιλος από όλους τους άλλους ομίλους με ομάδες που έχουν και ιστορία και είναι οικονομικά πιο εύρωστες. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, υγεία και πιστεύω να πετύχουμε κι εμείς τον στόχο μας. Να ευχηθώ και στην ομάδα μας να είμαστε γεροί πάνω απ' όλα και να ευχαριστήσω τον κύριο Βισβίκη και όλο το Δ.Σ. που με στηρίζει και από εκεί και πέρα θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν σαν τεχνικό τιμ.Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και το υπόλοιπο τιμ που έχουμε μια καλή συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές.Νομίζω ότι όλα είναι άψογα και θα έλεγα ότι αν γινόταν στην ομάδα δύο ακόμα προσθήκες υψηλού επιπέδου θα ήταν όλα πολύ καλύτερα, αλλά δεν το βάζουμε κάτω, με το υλικό που έχουμε στο οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και που επιλέχθηκε κατόπιν συνεργασίας με την διοίκηση και ιδιαίτερα με τον κ.Βισβίκη, με τον οποίο απο κοινού θα πολεμήσουμε και θα στηρίξουμε τις προοπτικές που έχουμε.


Ο Διονύσης Βισβίκης διατελεί πρόεδρος της ομάδας για τα τελευταία χρόνια και είναι επικεφαλής της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η ΑΕΜ να εδραιωθεί στην Γ' Εθνική.



Ποιά είναι η άποψη σας για το φετινό πρωτάθλημα της Football League 2;

Είναι μια νέα κατηγορία, άγνωστη για εμάς. Μετά την περσινή εμπειρία και τον τίτλο που κατακτήσαμε αναπάντεχα αλλάξαμε όμιλο, πήγαμε σε έναν όμιλο τον οποίον δεν γνωρίζουμε, σίγουρα πιο είναι πιο δύσκολο αφού θεωρώ ότι είναι ο πιο δύσκολος και πιο ανταγωνιστικός όμιλος της Γ' Εθνικής. Θέλει πολλή δουλειά και σκληρή προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους μας.


Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν υπήρχε το ενδεχόμενο να αποχωρήσετε από την προεδρία της ΑΕΜ. Τελικά τι σας κράτησε στην θέση του προέδρου;

Για να μιλήσω ειλικρινά, η απόφασή μου την συγκεκριμένη στιγμή ήταν κάθετη. Είχα αποφασίσει να φύγω για πολλούς λόγους. Σίγουρα αυτό δεν ακούγεται φυσιολογικό, ότι δηλαδή μετά από δυο χρόνια στην διοίκηση κι ένα τίτλο που κατακτήσαμε περυσι και μετά από είκοσι χρόνια κάποιος θα έλεγε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να μην συνεχίσουμε. Οι καταστάσεις όμως, η κούραση και όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας με έκαναν να πάρω την απόφαση να φύγω. Όμως το μόνο που με κράτησε ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κανέναν για την ομάδα και ουσιαστικά κυριάρχησε το συναίσθημα από τη λογική.


Πιστεύετε ότι η ΑΕΜ μπορεί να πετύχει την άνοδο στην Football League ;

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ο στόχος της ΑΕΜ δεν είναι το πρωτάθλημα, ο στόχος της ομάδος φέτος είναι η παραμονή και όταν λέμε παραμονή εννοούμε ότι σε ένα πρωτάθλημα δεκαέξι ομάδων που υποβιβάζονται οι οχτώ σίγουρα πρέπει να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού για να μείνεις στην κατηγορία. Ελπίζω σε βάθος χρόνου αυτό να γίνει και στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια η ομάδα να διεκδικεί άξια την άνοδο στην Football League.


Είστε ευχαριστημένος από την στήριξη τον φιλάθλων;

Ελπίζουμε ότι φέτος ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο γιατί το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, παίζουμε πια με ομάδες με ιστορία. Πέρυσι το πρωτάθλημα από κάποια στιγμή και μετά δεν είχε ενδιαφέρον, ανέβαιναν επτά ομάδες στην κατηγορία και η ομάδα είχε βγει πρώτη από τα Χριστούγεννα, είχε πάρει μεγάλη διαφορά. Πιστεύω ότι ο κόσμος και φέτος θα είναι μαζί μας και ελπίζω να μας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε.

Να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια της ΑΕΜ να παραμείνει στην Γ' Εθνική συμμετέχει και ο πρώην διεθνής διαιτητής και πρών αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Βασίλης Νικάκης.