Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Mε το δεξί το ξεκίνημα της Κυρίας

Παίζοντας ψυχωμένα οι Κανονιέρηδες έριξαν στο καναβάτσο τους Μεσσήνιους, δείχνοντας σε όλους ότι δεν θα είναι εύκολο το πέρασμά τους από το Μεσολόγγι. Το νικηφόρο γκολ σημείωσε ο καλαματιανός Σαραντόπουλος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη επιτυχία της ΑΕΜ επί του Μεσσηνιακού. Ταυτόχρονα ήταν μια επιτυχία ψυχολογίας, αφού η νίκη στην πρεμιέρα θα λειτουργήσει σαν ένεση θετικής ενέργειας για τη νέα ομάδα της ΑΕΜ στη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Στα θετικά οι καλές ροσπάθειες των νέων παιχτών του ρόστερ της ομάδας, αλλά και ανοιχτή πρόσκληση προς τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να γεμίσει το ΔΑΚ στον επόμενο εντός έδρα αγώνα. Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, με γερές μονομαχίες και οι περισσότερες κάρτες του κ. Τζουανόπουλου δικαιολογημένες, αν και χαρίστηκε πολλές φορές στους φιλοξενούμενους. Δυναμική η παρουσία των φίλαθλων. Ευχαριστημένος αλλά και προσγειωμένος ο Βασίλης Ξανθόπουλος, κράτησε χαμηλούς τόνους και ζήτησε περισσότερη δουλειά από τους παίχτες του.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
9' Μακρινό σουτ του Σαραντόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κυριακόπουλου.
20' Σουτ του Τσουλάκου έξω από την περιοχή, εύκολα ο Ρόκκος.
22' Ωραία ατομική προσπάθεια του Αρώνη που πέρασε τρεις αντιπάλους του, παράλληλη σέντρα ο Νάκος αφύλακτος έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Κυριακόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά.
31' Πλασαριστό σουτ του Βιτάλι δεν ανησύχησε τον Ρόκκο.
36' σέντρα του Αρώνη από αριστερά, ο Κυριακόπουλος απέκρουσε με τα πόδια την αδύναμη κεφαλιά του Μιχαλόπουλου στο δεύτερο δοκάρι.
39΄ Χλιαρό σουτ του Τσουλάκου λίγο έξω από το ημικύκλιο, εύκολα
ο Ρόκκος.
46΄ Ο Μιχαλόπουλος πήρε μέτρα από δεξιά, έκανε την σέντρα, αλλά μπλόκαρε ο Κυριακόπουλος προ του Πέντσα.
47΄ ΓΚΟΟΟΟΛ Ο Καβαλλάρης τροφοδότησε τον Πέντσα, αυτός έβγαλε συρτή μπαλιά και ο Σαραντόπουλος με δυνατό κοντινό σουτ έγραψε το 1-0!

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
2΄ Κόρνερ από δεξιά με τον Ζησιμάτο για τον Μεσσηνιακό, ο Ρόκκος μπλόκαρε κερδίζοντας και φάουλ.
10΄ Ο Πέντσας έφυγε ταχύτατα στην επίθεση, αλλά το σουτ που επιχείρησε κοντραρίστηκε από τους αμυντικούς του Μεσσηνιακού.
15' Μακρινό γέμισμα του Μπεγέτη, ο Βιτάλι έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Ρόκκος απέκρουσε σωτήρια.
19΄ Ο Ξευγένης Ελιχθηκε από δεξιά, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.
22΄ Φάση διαρκείας στα καρέ του Μεσσηνιακού, αλλά Νάκος και Μπαλαούρας κέρδισαν τις κόντρες αλλά δεν μπόρεσαν το σουτ.
26΄ Διπλή προσπάθεια του Βιτάλι, αλλά ο Δενδρινός αποσόβησε και τις δυο φορές τον κίνδυνο για την εστία της ΑΕΜ.
34΄ Εκτέλεση φάουλ του Ζησιμάτου, ο Βιτάλι σε θέση βολής, αλλά οφσάϊντ.
38΄ Μακρινή μπαλιά του Μπεγέτη, ο Βιτάλι ξέφυγε του Δενδρινού, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά αντί για σουτ έκανε γύρισμα στο πέναλτι με τους αμυντικούς της ΑΕΜ να διώχνουν την μπάλα.
39΄ Γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ με τέσσερις παίχτες έναντι δύο του Μεσσηνιακού, αλλά ο Ξευγένης καθυστέρησε στο κέντρο και δεν έγινε η ευκαιρία γκολ.
41΄ Φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΜ, μετά από κόρνερ, τελικά ο Ρόκκος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
42΄ Εκτέλεση φάουλ από καλό σημείο για τον Μεσσηνιακό, ο Μπεγέτης έστειλε την μπάλα ψηλά.
45΄ Σέντρα του Μπεγέτη από δεξιά, ο Βιτάλι έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στην απέναντι γωνία, αλλά δεν βρήκε στόχο.
46΄-47΄ Δίλεπτο πίεσης του Μεσσηνιακού με γεμίσματα, που έδιωχναν εύκολα οι αμυντικοί της ΑΕΜ.

Ο Διαιτητής: Γ. Τζουανόπουλος (Αχαΐας) και οι Βοηθοί: Ι. Τσιρίνης, Σ. Οικονόμου (Αχαΐας), στάθηκαν στο ύψος της ποιότητας του αγώνα. Ίσως με μικρή κατάχρηση της κίτρινης κάρτας κατά των Μεσολογγιτών.

Κίτρινες Κάρτες
ΑΕΜ: 43΄ Δενδρινός[χέρι]-58΄ Καβαλλάρης-65΄ Σαραντόπουλος-68΄ Μπούρος-87΄ Ξευγένης[χέρι]
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: 12΄ Δασκαλάκης-66΄ Βιτάλι

Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Βασίλης Ξανθόπουλος): Ρόκκκος, Μπούρος, Ανυφαντής (77΄ Θεοδωρίδης) , Καβαλλάρης, Μπαλαούρας, Δενδρινός, Μιχαλόπουλος (62΄ Ξευγένης), Αρώνης, Πέντσας, Νάκος, Σαραντόπουλος(87΄ Τσιούνης).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Τσάκωνας):: Κυριακόπουλος, Νινιός (80΄Κουλούρας), Μπαστακός (46΄ Σπανός), Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Χελάς (46΄ Ζησιμάτος), Βιτάλι, Τσουλάκος, Δασκαλάκης.