Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η κατάρα των καθυστερήσεων

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στην Αμαλιάδα ανάμεσα στο ΠΦΟ Πανόπουλου/Αμαλιάδα και την ΑΕ Μεσολογγίου. Η έκταση του σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν οι επιθετικοί των δύο ομάδων ήταν πιο προσεκτικοί, αφού οι άμυνες και των δύο ομάδων ήταν ...παιδικές χαρές! 

Για άλλη μια φορά η Κυρία στάθηκε άτυχη και έχασε όπως και στο παιχνίδι με τον Παναρκαδικό δύο ακόμη πολύτιμους βαθμούς στις καθυστερήσεις. Οι τετρακόσιοι περίπου φίλαθλοι(μεταξύ αυτών και σαράντα περίπου Μεσολογγίτες) απόλαυσαν ένα γεμάτο φάσεις παιχνίδι, όπως όλα τα φετινά της ΑΕΜ, αλλά και πολλά γκολ, ενώ και η διακύμανση του σκορ ήταν για μη καρδιακούς. Από την Κόλαση στον Παράδεισο και από τον Παράδεισο στην κόλαση! Από την ΑΕΜ τεράστια εμφάνιση έκανε ο Πέντσας, αλλά πολυτιμότερος ήταν ο Δενδρινός, ο οποίος όχι μόνο έσωσε δύο σίγουρα γκολ των αντιπάλων, αλλά πέτυχε και δύο καθοριστικά γκολ για την ΑΕΜ. Από τους υπόλοιπους παίχτες ο Μιχαλόπουλος, ο Ρόκκος και ο Θεοδωρίδης ήταν σταθερά καλοί, ο Καβαλλάρης προσπάθησε πάρα πολύ και ο Μπαλαούρας μέχρι την ανόητη αποβολή του είχε εγκαιρες επεμβάσεις. Οι υπόλοιποι κατώτεροι των περιστάσεων. Από την Αμαλιάδα ξεχώρισαν οι Λυμπέρης, Κουτελιέρης και Κωνσταντινίδης.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

2΄ Ο Πέντσας βρήκε τον Μιχαλόπουλο στα δεξιά, αυτός ελίχθηκε, έκανε τη συρτή παράλληλη σέντρα, μπροστά από πολλά πόδια ο Αντωνόπουλος μάζεψε σωτήρια την μπάλα.
4΄ Κόρνερ για το Αμαλιάδα με τον Οικονομόπουλο, έδιωξε ψηλά ο Καβαλλάρης.
7΄ Συνεργασία από δεξιά Αρώνη και Πέντσα, με τον τελευταίο να στρώνει στον Μιχαλόπουλο, που με κακή ισορροπία έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
10΄ Ο Λυμπέρης ελίχθηκε από δεξιά και πλάγια, ντρίπλαρε τον Ανυφαντή, έπαιξε το 1-2 με τον Λαμπρόπουλο και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Ρόκκου, γράφοντας το 1-0.Πάνω στον πανηγυρισμό έβγαλε το ...σορτς του, αλλά ο διαιτητής-κακώς δεν τον απέβαλε!
15΄ οργανωμένη επίθεση της ΑΕΜ, η μπάλα πέρασε από τα πόδια των Μιχαλόπουλου, Πέντσα, Καβαλλάρη, βγήκε αριστερά στον Αρώνη που απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά τυον σουτ του κοντραρίστηκε.
17΄ Εξαιρετική μπαλιά του Σαραντόπουλου στον Μιχαλόπουλο στην πλάτη της άμυνας της Αμαλιάδας και δεξιά, αλλά αυτός έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία.
22΄ Ο Λυμπέρης βγήκε ταχύτατα από δεξιά, έκανε την σέντρα αλλά ο Ρόκκος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε ψηλά.
25΄ Ξανά ο Λυμπέρης κέρδισε φάουλ από δεξιά κοντά στο κόρνερ, εκτέλεσε ο Κουτελιέρης, ο Ρόκκος έκανε άστοχη έξοδο, αλλά η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
26΄ Κόρνερ για την ΑΕΜ με τον Θεοδωρίδη από δεξιά, άστοχη έξοδος του Αντωνόπουλου, ο Σταματέας έδιωξε με το στήθος σε κόρνερ. Εκτέλεσε πλασαριστά ο Μιχαλόπουλος αλλά το σουτ του Σαραντόπουλου πέρασε πάλι κόρνερ. Από δεξιά την εκτέλεση ο Σαραντόπουλος, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Καβαλλάρη, πάνω στη γραμμή ο Μπαϊκόπουλος έδιωξε σε νέο κόρνερ. Εκτέλεσε ο Μιχαλόπουλος πλασαριστά, δυνατό αριστερό βολέ του Σαραντόπουλου στην κίνηση και η μπάλα στο αριστερό "Γ" του Αντωνόπουλου και 1-1 στο 28΄.
33΄ Ωραία προσπάθεια του Πέντσα από δεξιά, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Αντωνόπουλος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
35΄ Νέα ωραία προσπάθεια του Πέντσα στο ύψος της περιοχής, έκανε ωραία προσποίηση ανάμεσα σε δύο αντιπάλους, έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Αντωνόπουλος έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Σαραντόπουλος στο δεύτερο δοκάρι και ο Δενδρινός με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 1-2.
40΄ Μακρινό φάουλ του Κουτελιέρη, σε κόρνερ ο Καβαλλάρης με κεφαλιά. Εκτέλεσε ο Κουτελιέρης, αλλά έδιωξε ο Μπαλαούρας.
41΄ Μακρινό ψηλοκρεμαστο σουτ του Λαμπρόπουλου, εύκολα ο Ρόκκος μπλόκαρε.
44΄ Συρτό σουτ του Καβαλλάρη, εύκολα μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος.
45΄ Φάουλ με τον Σαραντόπουλο, έδιωξαν οι αμυντικοί, στην προσπάθειά του να κερδίσει την μπάλα ο Μπαλαούρας χρησιμοποίησε το χέρι και είδε κίτρινη κάρτα.
46΄ Φάουλ για την Αμαλιάδα με τον Κουτελιέρη, απέκρουσε άσχημα ο Καβαλλάρης προς τα πίσω, βγήκε όμως έγκαιρα ο Ρόκκος και μπλόκαρε κερδίζοντας και φάουλ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

47΄ Προσπάθεια του Παπαθεοδώρου από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Ανυφαντής στο πρώτο δοκάρι έστειλε με στραβοκλωτσιά την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΜ κάνοντας το 2-2!
54΄ Τετραπλή ευκαιρία της Αμαλιάδας. Σουτ του Σιούλα, εκπληκτική απόκρουση του Ρόκκου στη δεξιά του γωνία, νέο συρτό σουτ του Οικονομόπουλου, νέα μεγάλη απόκρουση του Ρόκκου, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Λαμπρόπουλο που έκανε το σουτ, απέκρουσε χαμηλά ο Δενδρινός, η μπάλα πήγε στον Κωνσταντινίδη, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΜ!
55΄ Λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Ζαχαράκη, ο Λυμπέρης κέρδισε την μπάλα, έκανε το πλασέ πάνω από τον Ρόκκο, αλλά ο Δενδρινός έσωσε το γκολ διώχνοντας στη γραμμή της εστίας.
56΄ Αντεπίθεση της ΑΕΜ με τον Πέντσα από καλή θέση να κάνει το πλασέ άουτ.
57΄ Ξανά ο Πέντσας σε ταχύτατη αντεπίθεση της ΑΕΜ βγήκε απέναντι στον Αντωνόπουλο, αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Αμαλιάδας.
58΄ Ταχύτατη αντεπίθεση της Αμαλιάδας, ο Λυμπέρης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και από αριστερά πλάσαρε στην απέναντι γωνία του Ρόκκου, γράφοντας το 3-2!
63΄ Φάουλ για την Αμαλιάδα από δεξιά, ο Κουτελιέρης σέντραρε ψηλοκρεμαστά στα χέρια του Ρόκκου.
65΄ Φάουλ για την ΑΕΜ με τον Μιχαλόπουλο, έδιωξαν εύκολα οι αμυντικοί της Αμαλιάδας.
66΄ Νέο μακρινό αυτή τη φορά φάουλ για την ΑΕΜ πάλι με το Μιχαλόπουλο, έδιωξαν ξανά οι αμυντικοί σε πλάγιο άουτ.
68΄ Νέο φάουλ για την ΑΕΜ από μέση απόσταση, άλλαξαν την μπάλα Μιχαλόπουλος-Σραντόπουλος, αλλά η σέντρα κατέληξε στην αγκαλιά του Αντωνόπουλου.
70΄ Κάρτα στον Πέντσα για διαμαρτυρία.
71΄ Φάουλ με τον Μιχαλόπουλο από αριστερά και πλάγια, καλοχτυπημένο, ο Δενδρινός αφύλακτος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και ισοφάρισε 3-3! Για το γκολ αυτό οι Αμαλιαδιώτες διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Δενρινού πάνω στον Σταματέα. Στους πανηγυρισμούς ο Μπαλαούρας διαπληκτίστηκε με παίχτη της Αμαλιάδας, πήρε ανόητη δεύτερη κάρτα και αποβλήθηκε.
73΄ Εκπληκτική ευκαιρία της ΑΕΜ με τέσσερις παίχτες ένανρι δύο, αλλά ο Σαραντόπουλος έκανε κακή σέντρα πάνω στο κεφάλι του Γερασιμόπουλου που έδιωξε σε πλάγιο άουτ. Με την εκτέλεση του πλαγίου ο Καβαλλάρης έπιασε ψηλοκρεμαστή σέντρα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Αμαλιάδας μπερδεύτηκε, η μπάλα πέρασε χτύπησε στο έδαφος, ξεγέλασε τον Αντωνόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του, 3-4!
77΄ Ωραία μπαλιά του Πέντσα στον Τσιούνη αυτός κέρδισε την μπάλα από τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά ο βοηθός σημείωσε οφσάϊντ-δεν ήταν.
80΄ Πάλι ο Πέντσας έβλαλε από δεξιά ψηλοκρεμαστη μπαλιά για τον Τσιούνη, αυτός δεν μπόρεσε το κοντρόλ και χάθηκε άλλη μια καλή ευκαιρία για την ΑΕΜ.
81΄ Κόρνερ για την Αμαλιάδα, ο Ρόκκος έδιωξε με γροθιές πάνω από πολλά κεφάλια. Γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ με τον Μιχαλόπουλο, αλλά αυτός άργησε να σηκώσει το κεφάλι και να δει τον Πέτσα που έφευγε μόνος από δεξιά και όταν έκανε την μπαλιά πιεζόμενος έστειλε την μπάλα άουτ.
83΄ Καλοχτυπημένο φάουλ από τον Κουτελιέρη για την Αμαλιάδα, πιο ψηλά απ' όλους έδιωξε με το κεφάλι ο Καβαλλάρης.
86΄ Μακρινό φάουλ για την Αμαλιάδα με τον Σταματέα, έδιωξε ο Δενδρινός, ψηλοκρεμαστό σου του Αλιούζ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρόκκου.
88΄ Κίτρινη κάρτα στον Ρόκκο για καθυστέρηση.
89΄ Φοβερή κούρσα του Πέντσα από δεξιά, πάνω στην γραμμή του πλαγίου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το γύρισμα από την γραμμή του άουτ, ο Τσιούνης πέτυχε το γκολ, που ακυρώθηκε γιατί ο βοηθός έδειξε ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του άουτ στο γύρισμα του Πέντσα-λανθασμένη υπόδειξη. Ισως εκεί τελείωνε το ματς.
90΄ Σουτ μακρινό του Κουτελιέρη ψηλά άουτ.
92΄ Μακρινό φάουλ με τον Σιούλα, σουτ στα πόδια των αμυντικών και κόρνερ που αποκρούστηκε εύκολα.
94΄ Σέντρα από αριστερά του Αλιούζ, αδράνεια των αμυντικών της ΑΕΜ, ο Κουτελιέρης στο πρώτο δοκάρι με γυριστή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα! 4-4! Με την σέντρα ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του παιχνιδιού.
Μέτρια η διαιτησία των κ. Παπαδόπουλου, Αναγνωστόπουλου, Γκοτσόπουλου (Αχαΐας). Επαιξε πολύ έδρα, ενώ χαρίστηκε και σε κάρτες στους γηπεδούχους.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Αντωνόπουλος, Γερασιμόπουλος, Σιούλας, Μ παϊκόπουλος, Σταματέας, Οικονομόπουλος, Κωνσταντινίδης, Κουτελιέρης, Λαμπρόπουλος, Λυμπέρης, Παπαθεοδώρου.

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ρόκκος, Θεοδωρίδης, Ανυφαντής, Καβαλλάρης, Μπαλαούρας, Δενδρινός, Μιχαλόπουλος (66΄ Καντάνης), Ζαχαράκης, Πέντσας, Σαραντόπουλος (87΄ Ζέρβας) , Αρώνης (  71΄ Τσιούνης).