Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Κυρίαρχη στο "ντέρμπι" η ΑΕΜ

Με την παρουσία 1200 περίπου φιλάθλων της περιοχής μας διεξήχθηκε σήμερα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου το τοπικό "ντέρμπι" ανάμεσα στην Α. Ε. Μεσολογγίου και τον Αρη Αιτωλικού. Το παιχνίδι δεν ευχαρίστησε τον κόσμο που το παρακολούθησε, καθώς ήταν νευρικό, με πολλά λάθη και βεβιασμένες ενέργειες, με την ΑΕΜ να είναι κυρίαρχη του αγώνα, αλλά να μην μετουσιώνει σε γκολ τις πολλές φάσεις που δημιούργησε. 

Παρ' όλα αυτά πέτυχε ένα πολύ ωραίο τέρμα με τον Σαραντόπουλο και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από τον άτεχνο και ασύνδετο Αρη, που δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μια αξιόλογη φάση, απειλώντας με μακρινά σουτ, κυρίως στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Τον αγώνα αμαύρωσαν για άλλη μια φορά δυό-τρεις ανεγκέφαλοι φίλαθλοι του Αρη, που επετέθηκαν φραστικά στον προπονητή της ΑΕΜ κ. Βασίλη Ξανθόπουλο, χωρίς να προκληθούν. Η ψυχραιμία των φιλάθλων και των παραγόντων της ΑΕΜ, απέτρεψαν τα χειρότερα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7΄ Σουτ του Πέντσα έξω από την περιοχή, δεν βρήκε στόχο.
21΄ Κάθετη μπαλιά του Τσιώνη στον Αρώνη, αυτός πιεζόμενος απέναντι από τον Ζέρβα, σούταρε άτσαλα έξω από τα δοκάρια του Αρη.
23΄  Κάθετη μπαλιά του Μπαρμπαρούση στον Καβαλιέρη, βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε ο Ρόκκος.
30΄ Σέντρα από δεξιά του Μιχαλόπουλου, ο Πέντσας στη γραμμή της περιοχής προσπάθησε το ανάποδο ψαλίδι, η μπάλα πήγε στον Σαραντόπουλο που γύρισε ωραία το σώμα του και με συρτό σουτ
στην αριστερή γωνία του Ζέρβα, έκανε το 1-0.
32΄ Αναγκαστική αλλαγή για τον Αρη, ο Χονδρογιάννης στη θέση του Νικολόπουλου.
36΄ Κίτρινη κάρτα στον Ανυφαντή για διαμαρτυρία.
38΄ Κίτρινη κάρτα στον Μπαρμπαρούση για σκληρό φάουλ στον Καβαλλάρη.
39΄ Ο Τσιούνης βγήκε ωραία από δεξιά έβγαλε την σέντρα στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο επερχόμενος Αρώνης δεν πρόλαβε την κοντινή κεφαλιά.
44΄ Εξαιρετική προσπάθεια του Σαραντόπουλου, έκανε την μπαλιά στον Τσιούνη, αυτός πιεζόμενος έκανε το σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρη.
46΄ Μακρινό σουτ του Μπαρμπαρούση, μπλόκαρε εύκολα ο Ρόκκος.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

47΄ Σαραντόπουλος την σέντρα από αριστερά, δύσκολη κεφαλιά του Τσιούνη, ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
48΄ Φάουλ που κέρδισε ο Γαβρίνας, εκτέλεσε ο Καβαλιέρης έδιωξε με κεφαλιά ο Καβαλλάρης.
49΄ Φάουλ για την ΑΕΜ με τον Μιχαλόπουλο από αριστερά, εύκολα μπλόκαρε ψηλά ο Ζέρβας.
52΄ Ωραία συνεργασία Πέντσα Σαραντόπουλου από αριστερά, έδιωξε με προβολή ο Μπερερής σε κόρνερ.
54΄ Ο Μιχαλόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, πέρασε από πολλά κεφάλια η μπάλα, ο Καντάνης έκανε το πλασέ στα σώματα και κόρνερ.
57΄ Κόρνερ για την ΑΕΜ με τον Μιχαλόπουλο, στο πρώτο δοκάρι, προ του Καβαλλάρη έδιωξε έγκαιρα ο Γρηγοριάδης.
58΄ Ατομική προσπάθεια του Σαραντόπουλου από αριστερά, πέρασε τρεις αντιπάλους, αλλά το γύρισμά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρη.
61΄ Ωραία μπαλιά του Καβαλλάρη στον Μιχαλόπουλο, αυτός έκανε αμέσως το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
62΄ Φάουλα από πλάγια δεξιά με τον Σαραντόπουλο, ο Τσιούνης έκανε την γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και πέρασε κόρνερ.
63΄ Αλλαγή για τον Αρη, στη θέση του Πατσέα, ο Τριλιανός.
64΄ Φάουλ με τον Μιχαλόπουλο από αριστερά, έδιωξε και πάλι ο Γρηγοριάδης.
68΄ Φάουλ για τον Αρη από δεξιά, εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά ο Καβαλιέρης στα χέρια του Ρόκκου.
69΄ Ο Αρώνης στην αντεπίθεση, κέρδισε παληκαρίσια την μπάλα ανάμεσα σε δύπαίχτες του Αρη, ο Καβαλιέρης τον ανέτρεψε και εισέπραξε την κίτρινη κάρτα(μπορούσε και κόκκινη). Εκτέλεσε
άστοχα το φάουλ ο Πέντσας.
71΄ Κόρνερ για τον Αρη με τον Τριλιανό, ο Ρόκκος απέκρουσε με γροθιές δεχόμενος το φάουλ, ο διαιτητής έδειξε ...άουτ!
73΄ Κίτρινη κάρτα στον Γρηγοριάδη για διαμαρτυρία.
74΄ Εξω ο Μιχαλόπουλος μέσα ο Νάκος.
76΄ Γρήγορη επίθεση της ΑΕΜ με τον Πέντσα, αυτός βρήκε αριστερά τον Σαραντόπουλο, αυτός προσπάθησε την σέντρα προς τον αμαρκάριστο Τσιούνη, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
78΄ Εξω ο Γαβρίνας(καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο) μέσα ο Λαδάς.
82΄ Φάουλ για τον Αρη από δεξιά με τον Τριλιανό, έδιωξε ψηλά με το κεφάλι ο Δενδρινός.
84΄ Εξω ο Σαραντόπουλος, μέσα ο Mali Mariowel.
85΄ Εξω ο Αρώνης, μέσα ο Ζαχαράκης.
86΄ Κόρνερ για τον Αρη με τον Τριλιανό, έδιξε ο Καβαλλάρης, μπάλα πάλι στον Τριλιανό που έκανε την σέντρα, ο Σωτηρόπουλος αμαρκάριστος δεξιά έκανε το σουτ, έδιωξε σωτήρια ο Ρόκκος, η
μπάλα στον Μπερερή που σούταρε πλασαριστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΜ.
94΄ Φάουλ κοντά στο κέντρο για τον Αρη, άλλαξαν δύο παίχτες του Αρη την μπάλα, ο Καλοκαίρης έκανε το σουτ, έδιωξε ο Ρόκκος στην γωνία του, οι παίχτες του Αρη ζήτησαν πέναλτι, αφού μετά την
απόκρουση η μπάλα βρήκε το σώμα του Αρώνη που ήταν μπροστά στον Ρόκκο, η μπάλα έφυγε πλάγια και ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του αγώνα.

Μέτρια η διαιτησία του κ. Τάσση, με πολλά ανάποδα σφυρίγματα, ανεκδιήγητη η Α΄ Βοηθός κ. Ράπτη, που περισσότερο ασχολούταν με τον πάγκο της ΑΕΜ, παρά με τον αγώνα όπου έδειχνε άλλα αντ'
άλλων, καλός ο Βοηθός κ. Κόλλιας, όλοι του Συνδέσμου Ηπείρου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ρόκκος, Θεοδωρίδης, Ανυφαντής, Καβαλλάρης, Ντζιμάνης, Δενδρινός, Μιχαλόπουλος(74΄ Νάκος), Αρώνης, Πέντσας, Σαραντόπουλος(84΄ Mali Mariowel), Τσιούνης.

ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Ζέρβας, Πατσέας(63΄ Τριλιανός), Καλοκαίρης, Σωτηρόπουλος, Ζηνεμπής, Μπερερής, Καβαλιέρης, Γρηγοριάδης, Γαβρίνας(78΄ Λαδάς), Μπαρμπαρούσης, Νικολόπουλος(32΄λ΄.τ. Χονδρογιάννης).