Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Κόλλησε στο μηδέν!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια των τεσσάρων τελευταίων ετών παρακολούθησαν οι 600 ηρωϊκοί φίλαθλοι (υπό βροχή) στο ΔΑΚ Μεσολογγίου. Η συνεχής εναλλαγή των φάσεων, οι γρήγορες επιθέσεις και αντεπιθέσεις και οι δυνατές όσο και αθλητικές μονομαχίες των παιχτών της ΑΕΜ και του Ατρομήτου Αχαϊας, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Ο Ατρόμητος ξεκίνησε πιο αποφασιστικά τον αγώνα και προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, αλλά οι αμυντικοί της ΑΕΜ με σωστές παρεμβάσεις δεν τους το επέτρεψαν. 

Στη συνέχεια η "Κυρία" ανέβασε ρυθμό μετά το δεκάλεπτο και απείλησε τρεις φορές, αλλά οι αμυντικοί του Ατρομήτου είχαν σωστές τοποθετήσεις και έκοβαν την τελική μπαλιά. Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το παιχνίδι σ' όλο το πρώτο ημίχρονο, με την κάθε ομάδα να έχει πεντάλεπτα έντονης επιθετικής και αμυντικής πίεσης, που όμως δεν έμπαινε η μπάλα στο πλεχτό. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΜ είχε την τεράστια ευκαιρία να πετύχει το γκολ με το πέναλτι του Καβαλλάρη και την αποβολή του Σαμπαντέϊ, αλλά ο Τζουραμάνης είχε άλλη άποψη. Απέκρουσε το πέναλτι και έδωσε τεράστια δύναμη στους συμπαίχτες του, που ναι μεν οπισθοχώρησαν, αλλά έκαναν φαρμακερές αντεπιθέσεις. Έτσι το παιχνίδι δεν έχασε ούτε στιγμή το ενδιαφέρον του, αφού και οι δύο ομάδες μπορούσαν να σκοράρουν. 

Το τελικό σκορ δεν ευχαρίστησε καμία από τις δύο ομάδες, αφού η ΑΕΜ ήθελε ακόμη μια νίκη επί ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου και ο φιλόδοξος Ατρόμητος(ο προϋπολογισμός του φέτος είναι τετραπλάσιος της ΑΕΜ!) ήθελε την μεγάλη νίκη-παρακαταθήκη για την πρωτιά στον όμιλο.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

2΄ Μακρινό φάουλ του Νικολόπουλου για τον Ατρόμητο, ακίνδυνο, άουτ.
4΄ Κόρνερ για τον Ατρόμητο, τέλειωσε με επιθετικό φάουλ στον Ρόκκο.
6΄ Φάουλ με τον Μιχαλόπουλο από αριστερά, έδιωξαν εύκολα οι αμυντικοί του Ατρομήτου.
9΄ Παράλληλη σέντρα του Φούφουλα, δεν πρόλαβε την προβολή ο Λαφύρης.
14΄ Γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ, ο Αθανασίου έκοψε σωτήρια την κάθετή του Πέντσα προς τον Σαραντόπουλο.
21΄ Νέα ταχύτατη επίθεση της ΑΕΜ, αλλά η τελική μπαλιά του Τσιούνη προς τον Σαραντόπουλο ήταν δυνατή.
25΄ Γέμισμα προς το καφάλι του Τσιούνη πρόλαβε ο Τζουραμάνης και μπλόκαρε την μπάλα.
33΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο, όταν ο Νικολόπουλος έβγαλε φαρμακερή στην καρδιά της μεσολογγίτικης άμυνας, αλλά το θεαματικό εναέριο βολέ του Γκάτση πέρασε μόλις δίπλα από το
αριστερό δοκάρι του Ρόκου.
34΄ Φάση διαρκή μπρος στα καρέ της ΑΕΜ, τελική σέντρα του Σαμπανέϊ, κεφαλιά του Λαφύρη, απέκρουσε με ετοιμότητα ο Ρόκκος.
38΄ Από λάθος του Αθανασίου ο Πέντσας ξεχύθηκε στον κενό χώρο, αλλά άργησε το σουτ και κλείστηκε από τους αμυντικούς του Ατρόμητου χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
41΄ Φάουλ του Μιχαλόπουλο δέκα μέτρα έξω από την περιοχή του Τζoυραμάνη, η μπάλα ψηλά άουτ.
43΄ Δυνατό σουτ του Γκάτση, απέκρουσε με γροθιές ο Ρόκκος.
45΄ Σέντρα Δενδρινού, κατευθείαν βολέ του Πέντσα, άουτ.
46΄ Εκτέλεση φάουλ με τον Γκάτση λίγο κάτω από την σέντρα προς την περιοχή της ΑΕΜ, ο Θωνιάτης από ελεγχόμενη θέση οφσάϊντ, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ρόκκου, αλλά ο βοηθός σήκωσε την σημαία και το γκολ δεν μέτρησε.
47΄ Φάουλ με τον Σαραντόπουλο λίγο κάτω από την σέντρα, Πέντσας και Καβαλλάρης πήδηξαν μαζί με τους αμυντικούς του Ατρομήτου, αλλά η κεφαλιά πέρασε άουτ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
49΄ Ο Τσιούνης κέρδισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, εκεί ανατράπηκε από τον Σαμπανέϊ και ο διαιτητής έδειξε την βούλα του πέναλτι, αποβάλλοντας τον παίχτη του Ατρομήτου με δεύτερη κίτρινη
κάρτα. Εκτελεί ο Καβαλλάρης αλλά ο Τζουραμάνης πέφτει στη δεξιά του γωνία και αποκρούει!
55΄ Φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΜ, ο Καβαλλάρης έδιωξε προσωρινά, κόντρες ο Γ. Γραμματικόπουλος βρέθηκε απέναντι στον
Ρόκκο, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΜ έδιωξε με τα πόδια.
68΄ Αντεπίθεση του Ατρομήτου με τον Φούφουλα να βγάζει την ψηλοκρεμαστη σέντρα, στη γωνία της μεγάλης περιοχής ο Ν. Γραμματικόπουλος έκανε ωραία το κοντρόλ, αλλά το σουτ πέρασε
ψηλά άουτ.
69΄ Ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Σαραντόπουλου στον Ξευγένη αυτός έκανε απέναντι στον Τζουραμάνη κακό κοντρόλ και στο βιαστικό σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου.
71΄ Ωραία συνεργασία Νικολόπουλου Γκάτση, ο τελευταίος απέναντι στον Ρόκκο, έδιωξε πάλι με τα πόδια ο τερματοφύλακας της ΑΕΜ.
73΄ Σέντρα Ξευγένη ο Καβαλλάρης από καλή θέση την δυνατή κεφαλιά, έλαχιστα άουτ πάνω από το αριστερό "Γ"του Τζουραμάνη.
76΄ Ωραία συνεργασία Πέντσα-Ξευγένη, ο τελευταίος στραβοκλωτσιά απέναντι από τον Τζουραμάνη, άουτ.
78΄ Σέντρα Μιχαλόπουλου, δεν πρόλαβαν την κεφαλιά Καβαλλάρης και Πέντσας. Νέα σέντρα του Ανυφαντή από την απέναντι πλευρά, ο Θωνιάτης έδιωξε σε κόρνερ.
80΄ Μακρινό σουτ του Γκάτση εύκολα μπλόκαρε ο Ρόκος.
84΄ Φάουλ από μέση απόσταση, με εκτελεστή τον Φούφουλα, ο Νικολόπουλος έπιασε άσχημη κεφαλιά και ο Θωνιάτης στόπαρε με το χέρι κι έτσι το γκολ που πέτυχε δεν μέτρησε.
85-90+ Συνεχείς προσπάθειες της ΑΕΜ με μπασίματα και σέντρες, δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και έτσι έμεινε το 0-0.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Β. Ξανθόπουλος): Ρόκκος, Θεοδωρίδης, Ανυφαντής, Καβαλλάρης, Μπαλαούρας, Δενδρινός, Μιχαλόπουλος(82΄Νάκος), Αρώνης(46΄Ξευγένης), Πέντσας, Σαραντόπουλος, Τσιούνης(55΄Καντάνης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ (Θ. Ανδριόπουλος): Τζουραμάνης, Χ. Βέρρας, Μαντάς(20΄Βέρρας Θ), Αθανασίου (86΄Σιδέρης), Θωνιάτης, Φούφουλας, Τρίγκας, Νικολόπουλος, Σαμπανέϊ, Γκάτσης, Λαφύρης (46΄Γραμματικόπουλος Ν).