Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Άδικη ήττα της ΑΕΜ

Φαίνεται ότι η τύχη έχει γυρίσει την πλάτη στην "Κυρία" καθώς σε ένα ακόμη παιχνίδι έπιασε πολύ καλή απόδοση, αλλά και πάλι δεν ανταμείφθηκε. Στο ΔΑΚ Ναυπάκτου όπου "ξενητεύτηκε" για το παιχνίδι με την Αχαϊκή, η Μεσολογγίτικη ομάδα δικαιούνταν την νίκη, αλλά τελικά δεν πήρε ούτε την ισοπαλία.

Στο πρώτο ημίχρονο έχοντας την καθολική υπεροχή, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε και όχι μόνο αυτό, αλλά βρέθηκε στο 42΄ λεπτό να χάνει και με 0-1, μετά από παιδαριώδες λάθος του Σαραντόπουλου, που έδωσε αβίαστα πάσα σε αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να υπερέχει και με δύο γρήγορα γκολ έκανε την ανατροπή του σκορ, ενώ έχασε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ. Για άλλη όμως μια φορά, δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα και πολύ σύντομα βρέθηκε να χάνει!

Το πρόβλημα στο χώρο του κέντρου παραμένει, ενώ και η άμυνα παρουσιάζει έλλειψη αλληλοκάλυψης. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος πρέπει να βρει σύντομα λύσεις για τα προβλήματα αυτά, καθώς ακολουθούν δύο πολύ κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια στη Μανωλάδα και στην Κόρινθο. Σίγουρα δεν χάθηκε παρά μια ακόμη μάχη, αλλά ο πόλεμος είναι μακρύς και υπάρχουν όλα τα περιθώρια να κερδίσει η ομάδα τους βαθμούς που χρειάζεται για να σωθεί.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ


5΄ Σέντρα του Θεοδωρίδη, γύρισμα με το στήθος του Καβαλλάρη, σουτ του Δενδρινού πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
7΄ Οργανωμένη επίθεση της ΑΕΜ, ο Πέντσας στον Μιχαλόπουλο, αυτός στον Αρώνη, σέντρα, κεφαλιά του Νάκου ψηλά άουτ.
11΄ Ωραία ανάπτυξη της ΑΕΜ από τον άξονα με αλλαγή μπάλας Μιχαλόπουλου-Αρώνη-Πέντσα,ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή, σούταρε πάνω στον Δρακόπουλο, η μπάλα πήγε στον Μιχαλόπουλο, που έβγαλε συρτή σέντρα για να διώξουν σε κόρνερ οι αμυντικοί της Αχαϊκής.
14΄ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Καβαλλάρης έδιωξε άσχημα, κεφαλιά του Δημητρακόπουλου ψηλά, άουτ.
18΄ Μακρινό φάουλ του Νίκα, πέρασε απ' όλους η μπάλα, ο Μελέκος έκανε από πλάγια το σουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΜ.
23΄ Μετά από κάθετη μπαλιά του Αρώνη ο Σαραντόπουλος μπήκε πιεζόμενος στην περιοχή, αλλά έκανε αδύναμο σουτ στα χέρια του Δρακόπουλου.
25΄ Κόρνερ με τον Αποσκίτη, ο Δημητρακόπουλος πρόλαβε την έξοδο του Ρόκκου, αλλά η κεφαλιά του έστειλε την μπάλα άουτ.
30΄ Φάουλ για την ΑΕΜ σαν κοντινό κόρνερ, έδιωξαν εύκολα οι αμυντικοί της Αχαϊκής.
32΄ Νέο φάουλ για την ΑΕΜ από τον άξονα, πάλι σε καλή θέση οι αμυντικοί της Αχαϊκής απομάκρυναν.
35΄ Αάουλ της Αχαϊκής από τον άξονα, έδιωξε με κεφαλιά ο Μιχαλόπουλος, σουτ του Δημητρακόπουλου μπλόκαρε εύκολα ο Ρόκκος.
39΄ Μπάσιμο του Νάκου στην περιοχή, το σουτ κοντραρίστηκε, ξανά ο Νάκος έβγαλε την πάσα στον Σαραντόπουλο, σέντρα προς τον Πέντσα βγήκε ο Δρακόπουλος και μπλόκαρε ψηλά.
42΄ Τραγικό λάθος του Σαραντόπουλου, που έδωσε πάσα σε αντίπαλο λίγο κάτω από την σέντρα, μπαλιά στον Αποσκίτη που με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ρόκκου κάνιντας το  0-1.
43΄ Μακρινό σουτ του Σαραντόπουλου άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Αχαϊκής.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

48΄ Ο Δημητρακόπουλος πήρε ωραία μπαλιά στα δεξιά, μπήκε ταχύτατα στην περιοχή έκανε το σουτ, μπλόκαρε εύκολα ο Ρόκκος.
50΄ Κάθετη μπαλιά του Μπουρδανιώτη, έβγαλε τετ-α-τετ τον Τόγια, αλλά ο Ρόκκος έπεσε σωτήρια στα πόδια του και του έκλεψε την μπάλα..
56΄ Ο Ξευγένης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, κεφαλιά από τον Δενδρινό, εκπληκτική απόκρουση του Δρακόπουλου, η μπάλα στο, ο νεοεισελθών Τσιούνης αποδέκτης της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα της Αχαϊκής κάνοντας το 1-1.
58΄ Ο Καβαλλάρη με βαθειά μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Τσιούνη, αλλά αυτός σούταρε πάνω στον Δρακόπουλο.
59΄ Πάλι ο Τσιούνης μπήκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Δενδρινό, κόντρα σε αμυντικό, ο Σαραντόπουλος νέο σουτ και νέα κόντρα.
63΄ Ο Πέντσας έβγαλε στον Σαραντόπουλο αριστερά, αυτό με σέντρα βρήκε τον Τσιούνη που έβγαλε με μιά στον αμαρκάριστο Ξευγένη, αυτός με ωραίο διαγώνιο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δρακόπουλου κάνοντας το 2-1.
73΄ Μακρινό φάουλ για την Αχαϊκή με τον Αγγελόπουλο, έδιωξε με γραθιές ο Ρόκκος.
74΄ Ο Αποσκίτης δέχτηκε ωραία μπαλιά από αριστερά και με φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο "Γ" της εστίας του Ρόκκουισοφαρίζοντας σε 2-2.
77΄ Φάουλ για την ΑΕΜ από τον άξονα με τον Ζέρβα να εκτελεί ψηλά άουτ.
78΄ Ο Αγγελόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, μπήκε μέσα στην περιοχή σχεδόν στην γραμμή του άουτ, έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Αποσκίτης έκανε χλιαρό σουτ στα χέρια του Ρόκκου.
79΄ Μετά από μπαλιά τρύπα του Τόγια ο Αποσκίτης βγήκε τετ-α-τετ πλάσαρε όμορφα τον Ρόκκο και έκανε το 2-3.
81΄ Σέντρα του Ζέρβα από δεξιά, ο Ξευγένης έπιασε την κεφαλιά δίπλα από το αριστερό δοκάρι, άουτ.
83΄ Σουτ του Τσιούνη έξω από την περιοχή μακριά από το αριστερό δοκάρι της Αχαϊκής η μπάλα.
87΄ Φάουλ του Αγγελόπουλου από τον άξονα θα διώξει με τ' ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Ρόκκος.

Καλή η διαιτησία των Νίκα-Αθανασοπούλου-Πήττα του Συνδέσμου Ηλείας.

Α. Ε ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:(Βασίλης Ξανθόπουλος) Ρόκκος, Τσιμάνης, Θεοδωρίδης, Καβαλλάρης, Μπαλαούρας, Δενδρινός, Μιχαλόπουλος (54΄Τσιούνης), Αρώνης (75΄Ζέρβας), Πέντσας, Σαραντόπουλος, Νάκος (46΄Ξευγένης).

ΑΧΑΪΚΗ:(Γιάννης Ζερδεβάς) Δρακόπουλος, Νικολόπουλος, Νίκας, Μελέκος, Τόγιας, Καζαντζής, Μπουρδανιώτης (74΄ Αγγελόπουλος), Τσουράνης, Δημητρακόπουλος (77΄Τραχάνης), Αποσκίτης (91΄ Πρίφτης).