Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Κακή ΑΕΜ - κάκιστος διαιτητής



Ήταν στραβό το κλίμα τό 'φαγε και ο ...γάιδαρος!...Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο εχθρική διαιτησία στο Μεσολόγγι. Όχι ότι σε προηγούμενα παιχνίδια είδαμε καλές διαιτησίες, αλλά οι άλλοι κρατάγανε και λίγο τα ...προσχήματα...Τι να πρωτοσημειώσω; Τις κάρτες που μας έβγαζε ο διαιτητής για ψύλλου πήδημα; Το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, που μόνο προς το τέλος κι αφού έβραζε η κερκίδα τιμώρησε με καρτες; 

Τα συνεχή αγκαλιάσματα των παιχτών μας μέσα στην περιοχή των αντιπάλων; Ούτε μια κεφαλιά δεν μας άφησαν να κάνουμε!...Δεν ήταν όμως μόνο η διαιτησία που στέρησε την νίκη στην ομάδα μας. Υπήρχαν μέσα στο γήπεδο παίχτες, που ούτε για Β΄ Τοπικό δεν κάνουν. Παίζεις Γ΄ Εθνική και δεν μπορείς να κάνεις κοντρόλ, σπίτι σου! Δεν μπορείς να δώσεις πάσα στα δύο μέτρα, σπίτι σου! Δεν ξέρεις να σουτάρεις αφύλακτος, σπίτι σου! Εχεις την μπάλα και δεν ξέρεις τι να την κάνεις, σπίτι σου! Δεν μπορεί να φοράς την φανέλα της ΑΕΜ και να είσαι αδιάφορος! Δεν μπορεί να παίζεις στην ΑΕΜ και να είσαι ...χέστης! Έλεος!!! 

Τώρα τα πράγματα γίνανε πιό δύσκολα...Πότε θα κερδίσουμε; Την Κυριακή πάμε Καλαμάτα. Λίγο οι κάρτες, λίγο η κακή ψυχολογία, λίγο η έλλειψη τσαμπουκά, μας βλέπω να διευρύνουμε το ...σερί! Προς Θεού! Δεν πέσαμε ακόμη! Υπάρχουν πολλοί αγώνες μπροστά μας, αλλά η εικόνα που βγάζουμε δεν βοηθάει...



ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
3’ Σουτ του Πολίτη, μετά από φάουλ και ασθενή απόκρουση των αμυντικών της ΑΕΜ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζέρβα, άουτ.
5’ Άτσαλο σουτ του Τσιούνη από καλή θέση, ψηλά άουτ.
7’ Η επιμονή του Τσιούνη σε μια χαμένη μπαλιά, τον έφερε να κερδίζει την μπάλα, να κάνει την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Καβαλλάρη έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Θωμά.
12΄ Σέντρα του Μιχαλόπουλου, διώξιμο των αμυντικών,  σουτ του Αρώνη άουτ.
13΄ Νέα καλή προσπάθεια του Τσιούνη που έβγαλε την παράλληλη σέντρα, αλλά έδιωξε ο Παναγιωτόπουλος προ του Σαραντόπουλου.
18΄ Ωραία προσπάθεια του Τσιούνη από αριστερά, έβγαλε ξανά την παράλληλη έδιωξαν άτσαλα οι αμυντικοί, ψηλοκρεμαστή σέντρα  του Τσιούνη, μονοκόμματο σουτ του Μιχαλόπουλου, ψηλά άουτ.
24΄ Φάουλ του Μιχαλόπουλου από δεξιά, η μπάλα πέρασε από το τείχος, αλλά ο Θωμάς απέκρουσε εκπληκτικά στη γωνία του.
25΄ Κίτρινη κάρτα στον Σαραντόπουλο για φάουλ.
27΄ Σέντρα του Τσουκαλά Π. ο Ντεντόπουλος έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά δεν ανησύχησε τον Ζέρβα που μπλόκαρε εύκολα.
28΄ Κίτρινη κάρτα στον Τσολόπουλο για φάουλ στον Μιχαλόπουλο.
29΄ Φάουλ του Μιχαλόπουλου από δεξιά, σε καλή θέση και πάλι ο Θωμάς απέκρουσε.
31΄ Κίτρινη κάρτα στον Ντζιμάνη για διαμαρτυρία.
35΄ Κίτρινη κάρτα στον Αρώνη για φάουλ.
36΄ Κίτρινη κάρτα στον Ανδριέλο φια φάουλ στον Καβαλλάρη.
40΄ Ο Ντεντόπουλος προσποιήθηκε φάουλ(που φυσικά έδωσε ο διαιτητής!) δίπλα στην πλάγια γραμμή και  όταν ο γιατρός του αγώνα του ζήτησε να βγει από τον αγωνιστικό χώρο, αυτός τον έβρισε σκαιώτατα(μπροστά στον πρώτο βοηθό!) και δεν τιμωρήθηκε!

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
47΄ Ο Τσιούνης έβγαλε σέντρα ακριβείας από αριστερά στο κεφάλι του Σαραντόπουλου, αλλά την κεφαλιά του απέκρουσε εκπληκτικά ο Θωμάς.
52΄ Πάλι ο Τσιούνης έφυγε γρήγορα από δεξιά, έκανε την κάθετη στον Μιχαλόπουλο, που σούταρε από καλή θέση πάνω από τα δοκάρια του Θωμά.
55΄ Ο Τσιούνης έφυγε μόνος στον κενό χώρο, αλλά ο πρώτος βοηθός έδειξε εσφαλμένα οφσάιντ, σηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από παίχτες και κερκίδα.
57΄ Ο Ξευγένης έκανε καλή προσπάθεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Αρώνη, αλλά  με προβολή ο Βραχνής έκοψε την παλιά σώζοντας την ομάδα του.
59΄ Ο Αρώνης κόντραρε προσπάθεια για σουτ και ο διαιτητής, θεωρώντας την επικίνδυνο παίξιμο, του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον απέβαλε.
64΄ Προσπάθεια του Ξευγένη από αριστερά και απέναντι στον Θωμά, άργησε το σουτ, έβγαλε τελικά κακή μπαλιά που κόπηκε, ο Καβαλλάρης έκανε χλιαρό σουτ στα χέρια του Θωμά.
66΄ Γρήγορη αντεπίθεση της Βάρδας με τον Τσουκαλά Π., που έβγαλε την σέντρα, ο Ντεντόπουλος έκανε φαλτσαριστή κεφαλιά, άουτ.
69΄ Κίτρινη κάρτα στον Παναγιωτόπουλο για τράβηγμα του Καβαλλάρη.
75΄ Διπλή προσπάθεια του Ξευγένη από αριστερά, την μια έδωσε λάθος μπαλιά σε αντίπαλο και την δεύτερη έκανε σέντρα-σουτ στην εξωτερική μεριά των διχτύων.
79΄ Ο Ντεντόπουλος κέρδισε στο σπριντ Δενδρινό και Μπαλαούρα, βγήκε απέναντι από τον Ζέρβα, αλλά έχασε το κοντρόλ και μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
82΄ Κίτρινη κάρτα στον Θεοδωρίδη για φάουλ.
83΄ Κίτρινη κάρτα στον Δενδρινό για φάουλ.
87΄ Φάουλ για την ΑΕΜ έξω από το ημικύκλιο, το εκτέλεσε ο Νάκος πάνω στο τείχος, ο Καβαλλάρης έκανε δεύτερο σουτ ψηλά πάνω από τα δοκάρια της Βάρδας.
90΄ Κίτρινη κάρτα στον Πολίτη για διαμαρτυρία.
92΄ Κόρνερ για την ΑΕΜ από δεξιά με τον Νάκο, ο Θωμάς έδιωξε πάνω από το κεφάλια των Καβαλλάρη και Δενδρινού.
93΄ Κίτρινη κάρτα στον Καβαλλάρη για φάουλ.
Από την ΑΕΜ κορυφαίος(και του αγώνα) ήταν ο Τσιούνης και τον ακολούθησαν οι Καβαλλάρης, Αρώνης και Μιχαλόπουλος. Από την Βάρδα κορυφαίος ήταν ο διαιτητής του αγώνα και τον ακολούθησαν οι Θωμάς, Ντεντόπουλος και Π. Τσουκαλάς.

Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Θεοδωρίδης, Ανυφαντής, Καβαλλάρης(92΄ Νούλας), Μπαλαούρας, Δενδρινός, Μιχαλόπουλος(54΄ Ξευγένης), Αρώνης, Τσιούνης, Σαραντόπουλος(54΄ Νάκος), Ντζιμάνης.

Π.Α.Ο. ΒΑΡΔΑΣ: Θωμάς, Πολίτης Π., Παναγιωτόπουλος, Τσολόπουλος, Βραχνής(73΄ Sko7ai), Τσουκαλάς Δ., Ανδριέλος, Πασπαλιάρης(66΄ Πολίτης), Ντεντόπουλος, Παναγιωτόπουλος(46΄ Παναγόπουλος), Τσουκαλάς Π.