Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κυρία εναντίον "κορακιών"!


Όταν σε κάθε αγώνα ο διαιτητής καθορίζει το αποτέλεσμα του αγώνα και όχι οι παίχτες, αποκτάς το δικαίωμα να αναρωτηθείς μήπως τελικά η «παράγκα» έχει γερές ρίζες και δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ! Για δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας αναμέτρηση, ένας απίθανος διαιτητής καταδίκασε την ΑΕΜ σε ήττα. 

Δεν είναι τα δύο καταφανέστατα πέναλτι που δεν έδωσε, αλλά και το δεύτερο γκολ της Ερμιονίδας ξεκίνησε από ανάποδο φάουλ του κ. Τάση, που οι παίχτες της Ερμιονίδας χτύπησαν γρήγορα, με αποτέλεσμα να πιάσουν στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΜ. 

Κι όμως ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση της ΑΕΜ! Προηγήθηκε με ένα ωραιότατο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ, έχασε σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο, είχε και δοκάρι. Τα αλλοπρόσαλλα όμως σφυρίγματα του κ. Τάση και η μη συμμετοχή των βοηθών του στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, αφού σ’ όλο το παιχνίδι δεν έβλεπαν τίποτα(!), έδωσαν το δικαίωμα στην Ερμιονίδα να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, που δεν άξιζε σήμερα, βυθίζοντας την ΑΕΜ στην ουρά της βαθμολογίας. Με την εμφάνισή της στο σημερινό αγώνα έδειξε ότι δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και ότι μπορεί να παλέψει την σωτηρία μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Αυτό ίσως δώσει κίνητρο στη Διοίκηση να προχωρήσει σε ενίσχυση της ομάδας, μια και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!


ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
1΄ Ο Καβαλάρης έβγαλε τετ-α-τετ  τον Μιχαλόπουλο, ο βοηθός σημείωσε οφσάιντ.
2΄ Ο Τσιούνης κέρδισε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
6΄ Κάθετη μπαλιά στον Ογκουνσότο, έπεσε στα πόδια του σωτήρια ο Ζέρβας και κέρδισε και το άουτ.
8΄ Κίτρινη κάρτα στον Κολοκάι για σκληρό φάουλ στον Ανυφαντή.
12΄ ΓΚΟΟΟΛ Ο Καβαλάρης έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Τσιούνη, άγαλμα ο Πονηρός στο «Γ» η μπάλα και 1-0!
13΄ Αδύναμο σουτ του Δημιά, εύκολα μπλόκαρε ο Ζέρβας.
18΄ Φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΜ, ο Χρήστου έβγαλε τελικά την σέντρα, αλλά ο Στάικος ήταν οφσάιντ, όμως ο Ογκουνσότο συνέχισε την φάση και τραυμάτισε και τον Ζέρβα που προσπάθησε να πιάσει την μπάλα, χωρίς να πάρει κίτρινη κάρτα!
21΄ Συρτό σουτ του Συμελιάδη, δεν ανησύχησε τον Ζέρβα, άουτ.
22΄ Ο Συμελιάδης δεν τήρησε το fair play σε τραυματισμό του Τσιούνη, έβγαλε από αριστερά την σέντρα, αλλά ο Χρήστου δεν μπόρεσε να πιάσει καλό σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
32΄ Κίτρινη κάρτα στον Νεκτάριο Ζέρβα στον πάγκο(!) επειδή διαμαρτυρήθηκε!
33΄ Ο Ογκουνσότο επωφελήθηκε από τις κόντρες και βρέθηκε απέναντι στον Ζέρβα, αλλά ο Ανυφαντής έπεσε στα πόδια του κοντράροντας το σουτ και διώχνοντας σε κόρνερ.
35΄ Ωραία συνεργασία Τσιούνη και Ανυφαντή, ο Τσιούνης έκανε σέντρα-σουτ, άουτ.
38΄ Αναγκαστική αλλαγή του Λαζάρου λ.τ. και στον αγώνα μπήκε ο Μπούρας.
39΄ Δυνατό σουτ του Χρήστου, μπλόκαρε ο Ζέρβας με διπλή προσπάθεια.
41΄ Φάουλ από αριστερά για την Ερμιονίδα με τον Χρήστου, ο Ογκουνσότο έκανε την κεφαλιά, μπλόκαρε ψηλά ο Ζέρβας.
42΄ Ατομική προσπάθεια του Σαραντόπουλου, που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε, αντί για το καθαρό πέναλτι ο διαιτητής Τάσης του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο!…

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

47΄ Φάουλ για την Ερμιονίδα με τον Βλαχόπουλο, έδιωξε ο Ντζιμάνης με κεφαλιά, σουτ του Στάικου πολύ ψηλά άουτ.
51΄ Στρώσιμο της μπάλας από τον Μιχαλόπουλο, σουτ του Τσιούνη, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πονηρού.
54΄ Επικίνδυνο φάουλ για την Ερμιονίδα μισό μέτρο από την γραμμή κοντά στο ημικύκλιο, μετά την σχετική κομπίνα ο Στάικος έκανε το σουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΜ.
56΄ Σέντρα του Μπούρα  από αριστερά, αφύλακτος ο νεοεισελθών Βλαχόπουλος, κεφαλιά και 1-1! (Στη συγκεκριμένη φάση η ΑΕΜ έπαιζε με δέκα παίχτες λόγω τραυματισμού του Ντζιμάνη)
58΄ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΜ να πάρει πάλι το προβάδισμα, όταν ο Νάκος διεκδίκησε μια ψηλή μπαλιά, άστοχη έξοδος του Πονηρού που έδιωξε προς τα πίσω, ο Νάκος έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα άουτ…
60΄ Κόρνερ με τον Μιχαλόπουλο, ο Δενδρινός έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ερμιονίδας.
65΄ Λάθος γύρισμα του Δενδρινού προς τα πίσω, αποδέκτης της μπάλας ο Στάικος που έφυγε προς την περιοχή της ΑΕΜ, αλλά Ντζιμάνης πρόλαβε και του έκοψε το σουτ.
67΄ Μακρινό φάουλ για την ΑΕΜ με τον Νάκο, η μπάλα διέγραψε ψηλοκρεμαστή τροχιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.
68΄ Μακρινό σουτ του Τσιούνη, μπλόκαρε εύκολα ο Πονηρός.
69΄ Ωραία προσπάθεια του Βλαχόπουλου από δεξιά, ο Ντζιμάνης άλλη μια φορά έκοψε σωτήρια σε πλάγιο.
70΄ Κάθετη μπαλιά του Καβαλάρη, ο Τσιούνης βγήκε με την μπάλα από δεξιά, αλλά η σέντρα του κατέληξε στα χέρια του Πονηρού.
71΄ Σέντρα από αριστερά του Μπούρα, ο Ζέρβας καθάρισε την φάση με διπλή προσπάθεια.
75΄ Σκληρό φάουλ του Κολακάι στον Σαραντόπουλο, δεύτερη κίτρινη και αποβολή. Με δέκα η Ερμιονίδα.
77΄ Μακρινό φάουλ για την ΑΕΜ με τον Νάκο, ο Καβαλάρης έπιασε την κεφαλιά πιεζόμενος, άουτ.
81΄ Ωραία ατομική προσπάθεια του Συμελιάδη, έκανε το σουτ στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Ζέρβα και άουτ.
84΄ Φάουλ για την ΑΕΜ από δεξιά, ο Μουκίδης αγκάλιασε και έριξε στο έδαφος τον Καβαλάρη λίγο πριν πάρει την μπάλα και στη συνέχεια έδιωξε σε κόρνερ, μέσα σε θύελλα διαμαρτυριών μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο!...
85΄ Εκπληκτική χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΜ, καθώς ο Πονηρός απέκρουσε σωτήρια δύο απανωτά σουτ του Νάκου εξ επαφής.
90΄ Ο Στάικος με απανωτές τρίπλες και προσποιήσεις απέφυγε τους αμυντικούς της ΑΕΜ και με φαλτσαριστό δεξί σουτ νίκησε τον Ζέρβα για δεύτερη φορά, κάνοντας το 1-2!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Θεοδωρίδης, Ανυφαντής, Καβαλάρης, Αρώνης, Δενδρινός, Μιχαλόπουλος(76΄ Νεκτ. Ζέρβας), Ντζιμάνης, Τσιούνης, Σαραντόπουλος, Νάκος.
Α. Ε. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Πονηρός, Παπανικολάου, Λαζάρου(38΄ Μπούρας), Τσώνης, Κολοκάι, Κιοσές, Στάικος, Συμελιάδης, Ογκονσότο(76΄ Μουκίδης), Δημιάς, Χρήστου(46΄ Βλαχόπουλος).