Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Χαλαρά 4-1 η ΑΕΜ το Αντίρριο στο φιλικό

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, η ΑΕΜ κέρδισε και τον Ατρόμητο Αντιρρίου με 4-1, στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου. Η ομάδα του Γιάννη Γουλή, παρά τις σοβαρές απουσίες(Ζέρβας Νεκτ., Τσάμης Σπ., Κράνης Σάκης, Μαντέλλος Χρ.) και τον Γαβρίνα να είναι στην αποθεραπεία, έδειξε ότι διαθέτει αρκετό βάθος για να κάνει καλά παιχνίδια.Εικοσιτέσσερις ώρες μετά το 8-0 με τον Αχιλλέα Γραμ., μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 8΄ προηγήθηκε με 1-0, με διαγώνιο σουτ του Σαμαρά, μετά από ωραία μεταβίβαση του Βασ. Μαντέλου.Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παιχτών του Ατρομήτου, που όμως δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Γκασούκα, η ΑΕΜ πέτυχε και 2ο γκολ στο 12΄ με τον Κυριακόπουλο, με τακούνι μέσα από την μικρή περιοχή. (φωτο: η φάση του 2-0) Η ομάδα μας στη συνέχεια κυριάρχησε στον αγώνα. Στο 20΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ-οφσάϊντ του Ν. Κράνη και στο 21΄ ωραίο αριστερό βολέ του Σαμαρά, πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι Στο 26΄ ο Γιώρ. Πασπαλιάρης εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ από τη σέντρα σχεδόν, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα Κυρίτση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.Ο Ατρόμητος μείωσε στο 33΄ όταν σε μια στιγμή σύγχυσης στη περιοχή της ΑΕΜ, έγινε ένα σουτ από παίχτη του Ατρόμητου, η μπάλα κόντραρε σε παίχτη της ΑΕΜ πήρε πορεία αντίθετη απ' αυτή που πήγαινε ο Γκασούκας και κατέληξε στα δίχτυα μας. Μετά από τη μείωση του σκορ ο Ατρόμητος αναθάρρησε και έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 37΄ και στο 40΄ για να πετύχει την ισοφάριση.Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Γιάννης Γουλής κατέβασε την ομάδα με πέντε(!) αλλαγές, χωρίς όμως ν' αλλάξει το αγαπημένο του 4-4-2. Μόλις στο 6΄ δυνατό σουτ του Μάριου Πλακίδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αντιρρίου. Οι παίχτες της ΑΕΜ, που κυριάρχησαν και στο β' ημίχρονο, πίεσαν τον Ατρόμητο και στο στο 13΄ πέτυχαν το 3-1 ως εξής: Ο Καρανίκας έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, στον Μάριο Πλακίδα, που βγήκε τετ-α-τετ, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί, που έδιωξαν ασθενώς. Στη φάση μπήκε δυνατά ο Γαβρίνας, πέρασε την μπάλα πάνω από τρεις αμυντικούς, βγήκε μόνος μπροστά, τσίμπησε την μπάλα, πριν τον τερματοφύλακα, που τον ανέτρεψε. Το πέναλτι εκτέλεσε υποδειγματικά ο Κυριακόπουλος και έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία του Κυρίτση.Στο 22΄ ωραία συνεργασία Κυριακόπουλου-Σαμαρά από αριστερά, ο τελευταίος έβγαλε ωραία σέντρα, εκεί πετάχτηκαν Πλακίδας και Γαβρίνας, αλλά απέτυχαν να βρουν την μπάλα στα δίχτυα, που κατέληξε λίγο άουτ.Στο 26΄ ο Γ. Πασπαλιάρης εκτέλεσε ωραία φάουλ που κέρδισε ο Καρέτσος και ο Κυρίτσης έπεσε στη γωνία και έδειωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ και στη σύγχυση που δημιουργήθηκε, ο Μ. Πλακίδας έκανε με πλασέ από κοντά το 4-1.
Στο 28΄ το Αντίρριο στη μοναδική επικίνδυνη φάση που δημιούργησε στο β΄ημίχρονο, είχε δοκάρι, που ανταπέδωσε ο Γαβρίνας στο 32΄.
Η ωραία συνεργασία του Γαβρίνα με τον Μάριο Πλακίδα, απέφερε δύο καλές φάσεις: Στο 36΄ σέντρα Γαβρίνα κεφαλιά Πλακίδα, μόλις άουτ και στο 38΄ ίδια φάση και γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.Αυτή τη φορά ο Γιάννης Γουλής χρησιμοποίησε 18 παίχτες. Ο αγώνας έγινε σε δύο 40λεπτα, μετά από συμφωνία των δύο ομάδων, λόγω της ζέστης.Διαιτήτευσε ο κ.Λύτρας Κ., με βοηθούς τους κ.κ. Ζαβιτσάνο Ι. και Πατρόπουλο Α., που δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και είχαν σωστές αποφάσεις.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜ:
Γκασούκας(41΄ Ζέρβας Δ.), Μπαλάφας, Πασπαλιάρης Δ., Μπέτσικας(41΄ Καρανίκας), Αϊδονόπουλος(41΄ Καρέτσος), Πασπαλιάρης Γ., Χασιώτης(41΄ Πλακίδας Μ.), Κυριακόπουλος(60΄ Φασόης), Κράνης Ν., Μαντέλος Β.(41΄ Γαβρίνας), Σαμαράς(60΄ Τσαλαφούτας).