Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Στη σέντρα...

Το προσεχές Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το 41ο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και όλοι προσδοκούμε ένα πρωτάθλημα πολύ καλύτερο από πέρυσι, με παραπάνω θέαμα και ανταγωνισμό. Φυσικά περιμένουμε ένα πρωτάθλημα με όσο λιγότερη βία, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ποδοσφαιρικά γήπεδα βάφτηκαν ακόμη και με αίμα.
Στο παιχνίδι μπαίνουν 16 ομάδες, η κάθε μία με διαφορετικά όνειρα και στόχους. Πρώτη στη λίστα των μονομάχων ξεκινάει η δικιά μας ομάδα, η ΑΕΜ, η οποία θεωρείται από όλους τους αντιπάλους και τους γνώστες του αιτωλοακαρνάνικου τοπικού πρωταθλήματος ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου .
Βασικούς διεκδικητές του τίτλου μπορούμε να θεωρήσουμε το ΓΟΜ, τον Άρη Μεσάριστας, τον Ατρόμητο Αντιρρίου και τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου. Γενικώς θα είναι ένα πρωτάθλημα όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή με τις ομάδες που θα προσπαθήσουν για ότι καλύτερο και γιατί όχι και την άνοδο, και από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους. Το ΑΕΜ-NEWS θα ξεκινήσει από αυτή την αγωνιστική ένα μίνι αφιέρωμα στο κάθε αντίπαλο της ΑΕΜ.
Πρώτη ομάδα που σας παρουσιάζουμε είναι ο ιστορικός Ατρόμητος Αντιρρίου.
Η ομάδα του Αντιρρίου ιδρύθηκε το 1938 και στην πολύχρονη ιστορία της μετράει αρκετές συμμετοχές στην Δ΄εθνική και πολυάριθμες στην 'Α ΕΠΣΝΑ. Πέρυσι έφτασε μέχρι ένα σημείο του πρωταθλήματος να διεκδικεί το τίτλο, αλλά στο φινάλε παραδόθηκε, καθώς έμεινε από δυνάμεις, επειδή κυρίως ο πάγκος της αποδείχτηκε "λειψός". Εφέτος με νέο προπονητή τον Ανδρέα Καλαβριζιώτη και με τρεις νέους παίκτες, καθώς κράτησε τον περσινό κορμό, θα προσπαθήσει να μπει στην πρώτη τετράδα, χωρίς το πρωτάθλημα να θεωρείται βασικός τους σκοπός. Τα νέα αποκτήματα είναι ο τερματοφύλακας Γκιάτας από τον Προμηθέα Γαυρολίμνης, ο Τσουκαλάς από την ΑΕ Τρικόρφου, και ο Ράπτης που επέστρεψε. Παρελθόν αποτέλεσαν οι Φούντας (προπονητής στον Ναυπακτιακό Αστέρα), Ανδρεόπουλος στον Ναυπακτιακό Αστ, Οικονόμου στον ΑΟ Λυγιάς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Καζανά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων .

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΕΜ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΓΟΜ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ
* Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5.30μμ
Το ΑΕΜ-ΝΕWS εύχεται καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και αν μη τι άλλο στην ΑΕΜ μας.