Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Σύννεφα στον ορίζοντα, ΑΕΜ - Άρης Αιτ. 1-2

Η ΑΕΜ μετά από πολύ καιρό ήταν πλήρης. Την Τετάρτη είχε κερδίσει την Λυγιά 4-0 για το κύπελλο, σε αγώνα-προπόνηση. Ο 'Αρης είχε απουσίες και φάνηκε από την αρχή ότι είχε έρθει για το "χ". Η ΑΕΜ είχε ευκαιρίες, ο 'Αρης είχε συμπαγή άμυνα. Πως έγινε αυτό το 1-2, κανείς δεν κατάλαβε και κυρίως ο Γιάννης Γουλής. Εκείνο που καταλάβαμε όσοι βρεθήκαμε στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου(και είμασταν πολλοί), ήταν ότι η μπάλα είναι στρογγυλή θεά και κάνει τα δικά της. Τρία απίστευτα γκολ, ένας διαιτητής που ήθελε να γίνει ο πρωταγωνιστής του αγώνα και τα κατάφερε και ένα καταπληκτικό κοινό(δεν υπήρξαν ξεχωριστές κερκίδες και είδαμε το παιχνίδι όλοι μαζί χωρίς παρατράγουδα), συνέθεσαν ένα απίστευτης πλοκής ποδοσφαιρικό αγώνα με σασπένς μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Η ΑΕΜ ξεκίνησε τον αγώνα όπως αναμενόταν, έκλεισε τον 'Αρη στην εστία του και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βάλει το πρώτο γκολ.
Στο 4΄ έγινε η πρώτη σημαντική φάση, όταν ο Κυριακόπουλος, πήρε ωραία πάσα από τον Σαμαρά, έκανε την ντρίπλα στον αντίπαλό του κι έβγαλε ωραία παράλληλη σέντρα. Στο ύψος του πέναλτι πετάχτηκε ο Γαβρίνας, αλλά ο Ταμπάκης πρόλαβε και ψύχραιμα γύρισε με κεφαλιά την μπάλα στον Ελευθεράτο.
Ο 'Αρης ανταπάντησε με δύο φάουλ στο 6΄ και το 8΄ με τον Αρέτα, που δεν ενόχλησαν ιδιαίτερα την άμυνα της ΑΕΜ.
Στο 9΄ οι "Κανονιέρηδες" κέρδισαν ένα φάουλ απ' αριστερά. Το χτύπησε ο μόνιμος εκτελεστής των στημένων φάσεων, Σπύρος Τσάμης, ψηλοκρεμαστά προς το δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε από πολλά κεφάλια, ξεγέλασε και τον Ελευθεράτο και κατέληξε στα δίχτυα του 'Αρη, για να γίνει το 1-0.
Κι ενώ ο Άρης δεν φαινόταν να μπορεί ν' αντιδράσει η ΑΕΜ έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 11΄ όταν ο Χρήστος Πλακίδας δέχτηκε ωραία μπαλιά από τον Τσάμη, ελευθερώθηκε από τον αντιπαλό του και σούταρε δυνατά και συρτά για να διώξει σε κόρνερ ο Ελευθεράτος πέφτοντας στη αριστερή του γωνία.
Στο 19΄ οι γηπεδούχοι ξεδίπλωσαν ωραία επίθεση από δεξιά, ο Μάριος Πλακίδας έβγαλε την μπαλιά στο ύψος της περιοχής, Γαβρίνας και δυο αμυντικοί του 'Αρη κοντραρίστηκαν, η μπάλα πήγε στον Τσάμη, που έκανε το σουτ γαι να μπλοκάρει ο Ελευθεράτος.
Σ' όλο αυτό το διάστημα ο 'Αρης δεν μπορούσε να βγάλει σωστές επιθέσεις, αλλά ούτε να εκμεταλλευτεί τα πολλά φάουλ, που του χάριζε σχεδόν σε κάθε μονομαχία, ο Διαιτητής Λιόνας. Αλλά και οι παίχτες της ΑΕΜ, φαινόταν χαλαροί μέσα στο γήπεδο, δεν έκαναν, όπως σε άλλους αγώνες, ομαδικό παιχνίδι, ενώ οι αμυντικοί του 'Αρη έκλειναν καλά τους διαδρόμους, αποτρέποντας τις ατομικές διεισδύσεις.
'Ετσι οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες και από τις δύο μεριές.
Στο 28΄ ο Μπρούνος έκανε ένα δυνατό σουτ από τον άξονα του τέρματος της ΑΕΜ, ο Γκασούκας μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 33΄ σέντρα του Κυριακόπουλου από αριστερά, ο Μάριος Πλακίδας έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Ελευθεράτος σε καλή θέση έπιασε την μπάλα κοντά στο οριζόντιο δοκάρι του.
Στο 35΄ο Τσάμης εκτέλεσε ένα κόρνερ, η μπάλα πέρασε απ' όλους στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκαν αμαρκάριστοι οι Γ. Πασπαλιάρης και Γαβρίνας, αλλά μπερδεύτηκαν κια η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 38΄ ο Τσάμης δέχθηκε την μπάλα, από απόκρουση των αμυντικών έξω από την περιοχή, έπιασε δυνατό βολέ αλλά μπλόκαρε και πάλι ο Ελευθεράτος.
Κι ενώ οι φίλαθλοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για το κακό θέαμα(σ' αυτό συνέτεινε και ο διαιτητής με τα συνεχή φαλτσοσφυρίγματα, εκνευρίζοντας τους παίχτες και των δύο ομάδων), ο 'Αρης ισοφάρισε. 'Ηταν το 44΄ λεπτό, όταν από την γραμμή της σέντρας, πλάγια δεξιά ο Καρέτσος, έκανε ένα ψηλοκρεμαστό γέμισμα προς την περιοχή της ΑΕΜ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε λίγο κάτω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκασούκα, που πιάστηκε κοιμώμενος και στα δίχτυα, 1-1. Απίστευτο όσο και όμορφο γκολ.
Το ημίχρονο έκλεισε μ' ένα φάουλ του Τσάμη, που δεν ανησύχησε την άμυνα του 'Αρη.

Η ΑΕΜ μπήκε φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε στο 3΄ ένα κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο και στο 4΄ ο Γαβρίνας μπήκε ωραία έβγαλε πλάγια στον Χρ. Πλακίδα, που έκανε ωραία σέντρα απέναντι στο αδελφό του Μάριο, αυτός έκανε συρτό σουτ, αλλά πρόλαβε ο Ταμπάκης και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.
Ακολούθησε ένα διάστημα με παιχνίδι κέντρου, την ΑΕΜ να επιτίθεται και τον 'Αρη να κόβει έυκολα τις μπαλιές προς τους επιθετικούς, ενω και οι δικιές του μπαλιές είχαν την ίδια τύχη.
Την μονοτονία έσπασε ένα σουτ του Τσάμη έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ στο 19΄, ενώ στο 20΄ο 'Αρης αντεπιτέθηκε γρήγορα, έγινε μπαλιά στήν περιοχή της ΑΕΜ, εκεί έγινε φάουλ στον Γκασούκα που τραυματίστηκε, ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα και ο Τσάμης, πρόλαβε και έδιωξε προ του Μπρούνου.
Στο 28΄ φάουλ έξω από την περιοχή του 'Αρη, εκτελεί ο Γ. Πασπαλιάρης, αλλά η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ελευθεράτου.
Στο 29΄φάουλ για τον Άρη από δεξιά αρκετά μακριά από την περιοχή της ΑΕΜ, το εκτελεί ψηλοκρεμαστά ο Αρέτας, στο δεύτερο δοκάρι, εκτός θέσης ο Γκασούκας και 1-2.
Εδώ έγινε το σκηνικό του αγώνα του προηγούμενου Σαβββάτου, με τους παίχτες του 'Αρη να πανηγυρίζουν στη δική τους πλευρά, την ΑΕΜ να κάνει γρήγορα την σέντρα, να βγαίνει ο Γαβρίνας τετ-α-τετ και ο διαιτητής να σταματάει τη φάση! Φαίνεται ότι αυτή τη φάση δεν τη διδάσκουν στην τοπική Ένωση διαιτητών ή έχει αλλάξει ο κανονισμός και δεν το ξέρουμε.
Στο 36΄ Φάουλ του Τσάμη από δεξιά, διώχνουν οι αμυντικοί του 'Αρη σε κόρνερ, το χτυπάει ο Σάκης Κράνης καρφωτή κεφαλιά του Μπαλάφα, εκπληκτικά διώχνει σε νέο κόρνερ ο Ελευθεράτος. Χτυπιέται το κόρνερ από τον Τσάμη, χάνει την μπάλα ο Ελευθεράτος, σουτ, από κοντά, του Πασπαλιάρη άουτ.
Στο 41΄μακρυνή σέντρα του Σαμαρά, ο Νίκος Κράνης, έπιασε την κεφαλιά αφύλακτος μέσα από την περιοχή, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.
Στο 44΄ο 'Αρης έφυγε στην αντεπίθεση με μακρυνή μπαλιά που βρήκε τον Αντ. Ταμπάκη, αυτός έβγαλε παράλληλη σέντρα έξω από την περιοχή της ΑΕΜ, ο Τσάμης δεν είχε δει τον Σερμετζέλη και άφησε την μπάλα να περάσει, σούταρε με το αριστερό ο παίχτης του 'Αρη, μπλόκαρε ο Γκασούκας.
Στις καθυστερήσεις ο Γ. Πασπαλιάρης βρέθηκε έξω από την περιοχή του 'Αρη και δεξιά, πέρασε ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή του 'Αρη, εκεί ανατράπηκε από τους αμυντικούς του 'Αρη, αλλά ο κ. Λιόνας, αντί να δείξει το σημείο του πέναλτι, έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Γ. Πασπαλιάρη και τον έστειλε στ' αποδυτήρια, για ν' ακούσει τα εξ αμάξης από την κερκίδα που πανηγύριζε για το πέναλτι.
Συμπερασματικά, η ΑΕΜ έδειξε να υποτιμά τον 'Αρη και το πλήρωσε. Κανένας από τους παίχτες της δεν έπαιξε σοβαρό ποδόσφαιρο, εκτός ίσως από το Τσάμη, που έπαιζε για τους υπόλοιπους έντεκα. Ο 'Αρης ήρθε για να πάρει αποτέλεσμα, αν και είχε πολλά προβλήματα και πήρε το καλύτερο δυνατό, ένα παλικαρίσιο τρίποντο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Μπαλάφας, Σαμαράς, Μ. Πλακίδας(58΄ Κράνης Δ.), Γ. Πασπαλιάρης, Καρανίκας(Κράνης Ν.), Τσάμης, Μαντέλος Χρ., Γαβρίνας, Πλακίδας Χρ., Κυριακόπουλος(46΄ Καβαλιέρης).
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Ελευθεράτος, Καρέτσος, Μπαρμπαρούσης, Ποριτσάνος, Καπελάρης, Παπαστέλιος, Τσιμπούκας(64΄ Ταμπάκης Α.), Αρέτας(87΄ Καργιοφύλλης), Μπρούνος(73΄ Φραγκούλης), Σεμερτζέλης, Ταμπάκης Κ.