Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Να διατηρηθεί στη κορυφή

Ένα ντέρμπι από τα παλιά θα διεξαχθεί αύριο στις 4μμ στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου. Η ΑΕΜ θα φιλοξενήσει τον γειτονικό Άρη Αιτωλικού, με τις αναμνήσεις από τις παλιές αναμετρήσεις να είναι έντονες και το σίγουρο είναι ότι το αυριανό παιχνίδι θα κεντρίσει τα βλέμματα εκατοντάδων φιλάθλων και των δύο πόλεων.
Ο περσινός φιναλίστ του πρωταθλήματος Άρης φέτος έκανα αλλαγές σε όλα τα πόστα, αλλάζοντας διοίκηση, προπονητή και αντικατέστησε σχεδόν όλο το περσινό του κορμό αποκτώντας αρκετούς παίχτες. Το ζητούμενο για τον νέο τεχνικό Γιώργο Ασπρογέρακα είναι να δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύνολο που θα μπορεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.
Σύμφωνα με τους παράγοντες του συλλόγου και τον πρόεδρο Δημήτρη Λιάπη στόχος είναι να φτιαχτεί ομάδα και να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται. Μείον αποτελεί η τιμωρία για τα περσινά επεισόδια των φιλάθλων του, που τον αναγκάζει τις πρώτες αγωνιστικές να παίζει τα εντός έδρας παιχνίδια αρκετά μακριά από το Αιτωλικό. Τα νέα αποκτήματα είναι οι Τσιμπούκας Ε από Αχέρων Καναλακίου, Φραγκούλης από Παραβόλα, Καρέτσος Β από Κεφαλόβρυσο, Ποριτσάνος Ε από Γουριά, Ζηνεμπής από Δόξα Αιτωλικού, Αλεξόπουλος από Εθνικό Αστέρα, Κουτσουβέλης Π από Αχελώο Νεοχωρίου, Καλιανέζος Ι από Χρυσοβέργι, Καλαινέζος Γ από Χρυσοβέργι, Τρίτσης από Όμηρο Νεοχωρίου, Καβαλλιέρης Δημ και Ευστρ από Χρυσοβέργι, Μπαρμπαρούσης από Ναυπακτιακό, Ελευθεράτος από Εύηνο.
Παρελθόν από τον Άρη είναι Κράνης στην ΑΕΜ, Μπανίλας, Κυριάκης, Καραμανόπουλος, Κατερέλος στον ΓΟΜ, Λιάκας στον Μύτικα, Μπούρδος στην Μεσάριστα, Τρικαλινός στη Δόξα Αιτωλικού.
-
Στην ΑΕΜ μετά το σκαρφάλωμα στην κορυφή και τη νίκη για το κύπελλο την Τετάρτη, θέλει να επιβεβαιώσει για άλλη μια αγωνιστική ποια ομάδα είναι το αφεντικό της κατηγορίας. Ο Γιάννης Γουλής δεν μετρά αρκετές απουσίες, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια και θα παρατάξει την καλύτερη ενδεκάδα, με στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών. Απόντες θα είναι βέβαια οι Νεκτάριος Ζέρβας, Βασίλης Καρέτσος, Γιώργος Κυριακόπουλος και Νίκος Αποστολόπουλος που μάλλον δεν θα εξασφαλίσει άδεια. Πιθανότατα απών θα είναι ο Χρήστος Μαντέλος που είναι δύσκολο να πάρει άδεια, όπως και ο τραυματίας Χρήστος Πλακίδας. Η ψυχολογία όλων είναι στα καλύτερα δυνατά επίπεδα, καθώς βλέπουν ότι σιγά σιγά η ομάδα αρχίζει να αποδίδει το ποδόσφαιρο που ξέρει και ήδη η πρώτη θέση είναι πραγματικότητα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Λιόνας, με βοηθούς τους Στυλιάρα και Κονίδα. Ο παρατηρητής αγώνα ο Κόρρας και γιατρός η Γκόρπα.
.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Σάββατο
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 4.00μμ

***Αύριο αγωνίζονται και τα "μικρά κανόνια" της ΑΕΜ. Οι πιτσιρικάδες του Ανδρέα Μανιάτη θα αντιμετωπίσουν στις 10.30μμ στο Γαλατά την Ακαδημία Ευηνοχωρίου.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πατρόπουλος και νοσηλεύτρια η Χαβαλίνα.