Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Δήλωσε ΠΑΡΟΥΣΑ, ΑΕΜ-Αρακυνθιακός 2-0

Βιάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι οι δύο απανωτές ήττες, είχαν βγάλει την ΑΕΜ από τροχιά τίτλου. Η μεγάλη νίκη με 2-0 με τον Αρακυνθιακό, σε συνδιασμό με τ' άλλα αποτελέσματα της σημερινής αγωνιστικής, έφεραν την "Κυρία" ξανά μέσα στο παιχνίδι, αφού έχει βγάλει και ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα.
Ο Αρακυνθιακός ήρθε στο Μεσολόγγι με τον αέρα του πρωτοπόρου και με καλή ψυχολογία, για ν' αντιμετωπίσει τους "κανονιέρηδες", που μέσα στην εβδομάδα είχαν δει: τον προπονητή Γουλή ν' αποχωρεί, τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να φωνάζει δικαιολογημένα, για τα άσχημα τελευταία αποτελέσματα, τραυματισμούς παιχτών και φυσικά την ψυχολογία της ομάδας να βρίσκεται στο Ναδίρ. Τι είδαμε στον αγωνιστικό χώρο; Μια ΑΕΜ απ' τα παλιά, με παίχτες γεμάτους πάθος, έναν άλλο Ζήκο να καθοδηγεί μαεστρικά και το γήπεδο σχεδόν γεμάτο, να στηρίζει και να παροτρύνει τους παίχτες για τη νίκη. 'Ετσι, άλλα περίμενε να βρει ο Αρακυνθιακός και άλλα βρήκε.
Η ΑΕΜ μπήκε στον αγώνα παθιασμένα και από τα πρώτα λεπτά έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στον αγώνα. Μόλις στο 4΄ ο Δ. Κράνης βγήκε ωραία από αριστερά και έβγαλε φαρμακερή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί αμαρκάριστος ο Χρ. Πλακίδας, προτίμησε να κάνει κοντρόλ, αντί να σουτάρει αμέσως, με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί.
Στο 5΄ ο Νεκτ. Ζέρβας έβγαλε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι, πετάχτηκε πάλι ο Χρ. Πλακίδας, αλλά δεν πρόφτασε την κεφαλιά.
Στο 10΄ ωραίος συνδιασμός έφερε τον Κυριακόπουλο να βγάζει από αριστερά σέντρα στο σημείο του πέναλτι, να διώχνουν οι αμυντικοί και στο σημείο του ημικύκλιου ο Ν. Ζέρβας να σουτάρει συρτά, αλλά ο έμπειρος Ζίγκος με σωστή τοποθέτηση να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Αρακυνθιακός έκανε έντονη την παρουσία του στο 11΄ όταν μετά από μπάσιμο του Βαγενά από δεξιά κέρδισε ένα κόρνερ, που έδιωξε ο Ζέρβας με γροθιές. Αμέσως η ΑΕΜ στην αντεπίθεση με πολλούς παίχτες, ο Ζέρβας καθυστέρησε να βγάλει την μπαλιά, τελικά μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε στον Χρ. Πλακίδα, έβγαλε αυτός την σέντρα, αλλά ο Μπαλάφας έχασε το κοντρόλ άπό καλή θέση και έδιωξαν οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων.
Στο 16΄ φάουλ του Ζέρβα από αριστερά, πετάχτηκαν πολλοί παίχτες στην πορεία της μπάλας, χωρίς να κάνει κάποιος κεφαλιά, δίπλα από το αριστερό δοκάρι, άουτ η μπάλα.
Στο 18΄ ο Κωστακιώτης προσπάθησε από πολύ μακριά σε εκτέλεση φάουλ, να "κρεμάσει" το Ζέρβα, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 19΄ ο Μ. Πλακίδας, έβγαλε ωραία μπαλιά στ' αριστερά προς τον Κυριακόπουλο, αυτός έβγαλε την σέντρα, ανάποδο ψαλίδι του Χρ. Πλακίδα, η μπάλα άουτ.
Στο 20΄ ο Δ. Κράνης πήρε μια μπαλιά στα δεξιά έφυγε γρήγορα στον κενό χώρο, έβγαλε στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Αρακυνθιακού σέντρα στην απέναντι γωνία και ο επερχόμενος Ζέρβας με μονοκόμματο βολέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ζίγκου, που δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει, κάνοντας το 1-0.
Στο 26΄ ο Γαβρίνας μπήκε από δεξιά και πλάγια, την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα προς τον Μ. Πλακίδα, αυτός άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, αλλά ο Ζέρβας είδε το δυνατό του σουτ να περνάει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Αρακυνθιακός προσπάθησε ν' απειλήσει κυρίως με μακρυνά φάουλ-γεμισματα, αλλά η σταθερή σήμερα άμυνα της ΑΕΜ απέκρουε.
Στο 27΄ ο Ταράτσας εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, έδιωξε ο Γ. Πασπαλιάρης με κεφαλιά, επιστροφή της μπάλας από τον Τριανταφυλλόπουλο, ο Ευθυμίου που πήρε την μπαλιά, υποδείχθηκε σε θέση οφσάϊντ.
Στο 29΄ ο Βδουκάκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Κυριακόπουλος με κεφαλιά ψαράκι έδιωξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 31΄ ο Ζέρβας έβγαλε επικίνδυνη στον κενό χώρο, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, αλλά πρόλαβε ο Ταράτσας και έδιωξε σε πλάγιο άουτ.
Στο 33΄φάουλ για τους φιλοξενούμενους σε καλή θέση, αλλά ο Βδουκάκης έστειλε την μπάλα στο τείχος.
Στο 36΄ Φάουλ του Ζέρβα από αριστερά διώχνει ο Πανάγος σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Κράνης, αφήνει με προσποίηση ο Γαβρίνας την μπάλα να περάσει, δυνατό βολέ του Μ. Πλακίδα από καλή θέση, η μπάλα μόλις πάνω από το το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 40΄ ο Γαβρίνας εκτελεί δυνατά στον άξονα φάουλ, αλλά η μπάλα πολύ άουτ.
Στο 41΄ γρήγορη επίθεση της ΑΕΜ από αριστερά, με τον Κυριακόπουλο να βγάζει σέντρα, να πετάγεται ο Γαβρίνας στο πρώτο δοκάρι, αλλά η κοντινή κεφαλιά του, να περνάει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίγκου.
Τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου στο 43΄, όταν δυνατό σουτ του Γ. Πασπαλιάρη από το ημικύκλιο στα χέρια του Ζίγκου, που μπλοκάρει.
Στο ίδιο σκηνικό διαδραματίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΜ να πιέζει, να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες και τον Αρακυνθιακό, που έχει χάσει το παιχνίδι του κέντρου, να αμύνεται και να φεύγει σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, να κάνει ευκαιρίες, αλλά να μην έχει καλή τελική προσπάθεια. 'Ετσι το ματς κράτησε σε αγωνία τους φιλάθλους, μια και το 1-0 ήταν ρευστό σκορ και κρεμόταν σε τεντωμένο σχοινί.
Στο 48΄ καλοζυγισμένο φάουλ του Τσάμη, πάνω από το κεφάλι του Γαβρίνα, προλαβαίνει την μπάλα ο Ζίγκος.
Στο 49΄ ωραίος συνδιασμός Ζέρβα και Χρ. Πλακίδα, μπαλιά στον κενό χώρο, βγήκε ο Ζίγκος και μάζεψε την μπάλα πρό του Γαβρίνα.
Στο 50΄ ο Ζέρβας βγάζει σε επίκαιρη θέση για σουτ το Γαβρίνα, που σουτάρει χλιαρά στα χέρια του Ζίγκου.
Στο 51΄ σε γρήγορη αντεπίθεση του Αρακυνθιακού,ο Βαγενάς βρήκε κενό στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΜ, προχώρησε, έκανε το σουτ, η μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού της ΑΕΜ και άουτ. 'Ηταν η ευκαιρία του αγώνα για τους φιλοξενούμενους.
Στο 52΄ εκτέλεση φάουλ από μέση απόσταση από τον Γ. Πασπαλιάρη, το δυνατό σουτ κοντράρει σε κάποιον αμυντικό του Αρακυνθιακού, ξεγελάει τον Ζίγκο, αλλά η μπάλα ξυστά από το δεξί του δοκάρι, κόρνερ.
Στο 57΄ ο Φορτωτήρας ελίχθηκε ωραία από δεξιά, έβγαλε πονηρή χαμηλή σέντρα, που πέρασε απ' όλους για να βγεί έξω από την περιοχή και να διώξει ο Χ. Μαντέλος που έτρεξε προς τα 'κει.
Στο 62΄ ο Φορτωτήρας έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Βαγενά, που σούταρε άουτ, αλλά ήταν και σε θέση οφσάϊντ.
Στο 68΄ φάουλ με τον Ζέρβα, κακοχτυπημένο, έδιωξαν εύκολα οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων.
Στο 73΄ ο Μπαλάφας κινήθηκε ωραία από αριστερά, πέρασε διαδοχικά τρεις αντιπάλους, έβγαλε ιδανική σέντρα στο κεφάλι του Χρ. Πλακίδα, που αστόχησε από καλή θέση.
Στο 75΄ φάουλ για τον Αρακυνθιακό από καλή θέση και δεξιά, αλλά το σουτ του Κωστακιώτη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.
Στο 77΄ πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΜ να τελειώσει το ματς, όταν ο Χρ. Πλακίδας, πήρε ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή, ξεπέρασε την αντίσταση του Πανάγου, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζιόγκο, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας του Αρακυνθιακού, έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του παίχτη της ΑΕΜ.
Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με την ΑΕΜ να κυριαρχεί ολοκληρωτικά, να δημιουργούνται συνεχώς φάσεις από αριστερά ή δεξιά, αλλά να μην βγαίνει η σωστή τελική πάσα, ενώ ο Αρακθνθιακός να δείχνει κουρασμένος και να μην μπορεί να βγάλει σωστές αντεπιθέσεις.
Στο 89΄ σουτ του Καρανίκα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 90΄ ο Ζέρβας επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή, ο Μαραδήμας αποκρούει την μπάλα με το χέρι στη γραμμή της περιοχής και αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το φάουλ εκτελεί ο Ζέρβας στα χέρια του Ζίγκου, που κάνει κακό σουτ, η μπάλα στο Καρανίκα, που φεύγει από δεξιά, περνάει έναν αντίπαλο και σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Ζέρβας αμαρκάριστος πιάνει δυνατό σουτ,η μπάλα φεύγει από τα χέρια του Ζίγκου και ο επερχόμενος Χρ. Πλακίδας, μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.
Στα τελικά συμπεράσματα, αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Αρακυνθιακός δικαιολόγησε απόλυτα τη βαθμολογική του θέση, ήταν ομάδα οργανωμένη, με γρήγορους επιθετικούς και καλή άμυνα. Θα μπορούσε να πετύχει κάποιο τέρμα στις αντεπιθέσεις, αλλά ήταν κακός στην τελική προσπάθεια και άτυχος στη φάση του δοκαριού. Η ΑΕΜ παρουσιάστηκε απρόσμενα καλή και οργανωμένη. Σ' αυτό βοήθησε και η εξαιρετική μέρα στην οποία βρέθηκε ο Νεκτάριος Ζέρβας, που όχι μόνο αλώνισε καθε πλευρά του γηπέδου, έβγαλε κάθετες μπαλιές, πέτυχε ένα ωραιότατο γκολ, δείγμα της μεγάλης του κλάσης, αλλά αυτή τη φορά, καθοδήγησε με ηρεμία τους συμπαίχτες του σαν πραγματικός ηγέτης. Στα μετόπισθεν ο Σπύρος Τσάμης δεν άφηνε να περάσει κουνούπι, ενώ ανέβαζε την ομάδα ψηλά και βοηθούσε και στο χώρο του κέντρου. Από τον Αρακυνθιακό ξεχώρησαν οι:Ζίγκος, Ταράτσας, Βαγενάς, Κωστακιώτης και στο β΄ημίχρονο ο Φορτωτήρας. Από την ΑΕΜ όλοι οι παίχτες έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν τη δεδομένη στιγμή και δεν υπάρχει υστερήσας.
Ο διαιτητής Στυλιάρας ήταν πολύ καλός, το ίδιο και οι βοηθοί Ζυγούρης και Καραπιπέρης

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Μαντέλος Χρ., Πασπαλιάρης Γ., Πλακίδας Μ.(82΄ Καρανίκας), Κυριακόπουλος, Τσάμης, Πλακίδας Χρ., Γαβρίνας, Ζέρβας Νεκτ.(92΄ Καβαλιέρης),Κράνης Δ.(65΄ Φούντας)
Α. Ε. ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Ζίγκος, Μαραδήμας, Μάρκος(57΄ Φορτωτήρας), Πανάγος, Ταράτσας, Κοκώνης, Βαγενάς, Τριανταφυλλόπουλος, Ευθυμίου(88΄ Κοντογιάννης), Βδουκάκης(58΄ Χρυσικός), Κωστακιώτης.