Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ΑΕΜ

Σ' ένα παιχνίδι με ρυθμό, συνεχή ανεβοκατέβασμα της μπάλας, δυνατές αλλά όχι αντιαθλητικές ενέργειες και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η ΑΕΜ έφυγε ηττημένη από το Παναιτώλιο, χάνοντας με 1-0 από τον τοπικό Ολυμπιακό. Το παιχνίδι ξεκίνησε με αναγνωριστικές κινήσεις κι από τις δύο ομάδες, που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν παιχνίδι από τα πλάγια, χωρίς να βρίσκουν διαδρόμους. Την πρώτη καλή φάση δημιούργησε η ΑΕΜ, όταν στο 9΄ ο Τσάμης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Γαβρίνα, αυτός από το ύψος του ημικύκλιου, έκανε κοντρόλ με το στήθος αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε για να μπλοκάρει ο Βάτσικας. Στην αντεπίθεση ο 'Ιβρος σε θέση οφσάϊντ, δέχτηκε ωραία μπαλιά στον άξονα από τον Μάκο, αδράνησε το κεντρικό δίδυμο της ΑΕΜ, αλλά το σουτ που έπιασε αδύναμο στην αγκαλιά του Ζέρβα. Ο Ολυμπιακός απείλησε με δύο κόρνερ στο 12΄ και στο 15΄ , που έδιωξε με γροθιές ο Ζέρβας. Στο 16΄ φάουλ μακρινό φάουλ από τον Αποστολόπουλο, δεν μπόρεσε ο Χρ. Πλακίδας την κεφαλιά έδιωξαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού. Αντεπίθεση των γηπεδούχων που κατέληξε με άτσαλο σουτ του Κρανιά, άουτ. Στο 24΄ πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ν' ανοίξει το σκορ, όταν ο Κρανιάς, έπιασε στον ύπνο τους αμυντικούς της ΑΕΜ, βγήκε μόνος απέναντι στον Ζέρβα, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας έδιωξε με τα πόδια. Ο Ολυμπιακός που σ' αυτό το διάστημα ήταν καλύτερος, απείλησε άλλες δυό φορές, με φάουλ του Σαλμά στο 28΄ που έδιωξε με γραθιές ο Ζέρβας και στο 29΄ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πέρασε πάνω από πολλά κεφάλια, για να φύγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζέρβα. Μεγάλη ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ, έχασε η ΑΕΜ στο 30΄ όταν ο Σαμαράς εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Βάτσικας δίστασε να βγει, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να φύγει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 33΄ ωραίος συνδιασμός Ζέρβα - Γαβρίνα - Κράνη, με το σουτ του τελευταίου να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό "Γ" του Ολυμπιακού. Στο 37΄ ο Ζέρβας βρήκε με ωραία μπαλιά στ' αριστερά τον Χρ. Πλακίδα, αυτός έκανε ωραίο κοντρόλ και στην κίνηση έπιασε το σουτ, αλλά ο Βάτσικας σε καλή θέση έδιωξε. Στο 42΄ ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, η μπάλα συρτά προς τον Γαβρίνα, αυτός άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Ζέρβας έπιασε δυνατό σουτ, πάνω στα σώματα των αμυντικών, που έδιωξαν. Στις καθυστερήσεις, η ΑΕΜ αναπτύχθηκε ωραία από αριστερά, ο Κυριακόπουλος έκανε την παράλληλη σέντρα, έδιωξαν απρόσεκτα οι αμυντικοί του Ολυμπιακού, αλλά το σούτ του Τσάμη από το ημικύκλιο στην αγκαλιά του Βάτσικα.
Η ομάδα του Μεσολογγίου, θέλησε να ξαφνιάσει την ομάδα του Παναιτωλίου και μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 2΄ έχασε διπλή ευκαιρία, αρχικά σε σουτ του Χρ. Πλακίδα που έδιωξε με δυσκολία ο Βάτσικας και αμέσως μετά, όταν ο Τσάμης βρήκε σε καλή θέση τον Χρ. Πλακίδα, αυτός ελευθερώθηκε, έκανε το πλασέ, αλλά και πάλι ο Βάτσικας έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε.
Στο 4΄ ο Καρανίκας έβγαλε πονηρή μπαλιά στον Γαβρίνα, που τρίπλαρε έναν αμυντικό, βγήκε μόνος, αλλά άνοιξε το κοντρολ και ο Βάτσικας πρόλαβε και έδιωξε με τα πόδια. Η ΑΕΜ συνέχισε να πιέζει και στο 8΄ ο Τσάμης εκτέλεσε από μακριά ένα δυνατό φάουλ που μπλόκαρε το Βάτσικας. Στο 11΄ έγινε μια φάση που έβαλε φωτιά στο παιχνίδι, που διακόπηκε για πέντε λεπτά. Ο Μάκος έκανε ένα αντιαθλητικό φάουλ στο ύψος της σέντρας περίπου και δέχτηκε κίτρινη κάρτα. Στη φάση αυτή τραυματίστηκε και βγήκε έξω για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ενώ οι παίχτες της ΑΕΜ, ετοιμάζονταν να χτυπήσουν το φάουλ, ο Μάκος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς άδεια του διαιτητή, που του έδειξε δεύτερη κίτρινη και τον απέβαλε. 'Ολοι οι παίχτες του Παναιτωλίου έπεσαν πάνω του, ενώ από την κερκίδα έπεσαν μπουκάλια και πέτρες! Ο δε αποβληθείς συγκρατήθηκε από συμπαίχτες του καθώς ήθελε να επιτεθεί στον διαιτητή. Ο κ. Διώτης πιθανό φοβήθηκε και δεν έδωσε άλλη κάρτα, για την επιθεση που δέχτηκε. Μετά από την διακοπή, το παιχνίδι συνεχίστηκε με ένα σουτ του Κράνη στο 17΄ που πέρασε άουτ και ένα του Γκορόγια που είχε την ίδια τύχη στο 19΄. Στο 26΄ ο Μ. Πλακίδας έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γαβρίνα, που βγήκε στην πλάτη των αμυντικών, πέτυχε τέρμα, αλλά υποδείχτηκε οφσάϊντ από τον βοηθό κ Πυλαρινό. Στο 29΄ ο Ζώης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Γκορόγιας ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα στην αγκαλιά του Ζέρβα. Στο 34΄ ίδια φάση για την ΑΕΜ, σέντρα του Ν. Ζέρβα από αριστερά, στο σημείο του πέναλτι αφύλακτος ο Γαβρίνας, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βάτσικα, που είχε μείνει άγαλμα. Στο 36΄ ο Αυγέρης Κ. εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά για τον Ολυμπιακό, ο Ζέρβας βγήκε ψηλά και ανενόχλητος, έπιασε την μπάλα που του έφυγε από τα χέρια, αναπήδησε στο χώμα και ο Zώης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΜ κάνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, πίεσαν, αλλά τα σουτ του Ζέρβα στο 37΄ και του Γκασούκα(!,) στο 39΄, πέρασαν πάνω από το δοκάρι του Βάτσικα. Στο 42΄ πανικός στη άμυνα του Ολυμπιακού, με απανωτά σουτ των παιχτών της ΑΕΜ πάνω στους αμυντικούς και κόρνερ. Εκτελεί ο Κυριακόπουλος από δεξιά, κεφαλιά του Ζέρβα λίγο έξω από το δεύτερο δοκάρι, άουτ. Στο 46΄ επίθεση της ΑΕΜ από δεξιά , σέντρα αποκρούουν οι αμυντικοί, δυνατό σουτ του Τσάμη, έξω από την περιοχή, ακίνητος ο Βάτσικας αλλά η μπάλα, λίγο δίπλα από το αριστερό του δοκάρι. Στο 47΄ νέα επεισόδια, όταν ο διαιτητής έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Σαλμά, που αμφισβήτησε έντονα ένα κόρνερ που καταλόγισε και ο Ολυμπιακός έμεινε με 9 παίχτες. Τελευταία φάση, ένα άτσαλο σουτ του Ζέρβα, που πέρασε άουτ.
Σαν γενικό συμπέρασμα αξίζει να αναφερθεί η αναρχία στο παιχνίδι της ΑΕΜ, η περίεργη εντεκάδα που κατέβασε ο Γ. Γουλής(κυρίως στις θέσεις που έπαιξαν οι παίχτες), όσο περίεργες ήταν και οι αλλαγές του. Επίσης το δυνατό κοουτσάρισμα του προπονητή κ Χειμώνα, που δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει, με αποκορύφωμα τη φράση "νικήστε έστω και με δέκα να μας γράψει η ιστορία"(!), αλλά και το πάθος και την καλή ψυχολογία που είχαν οι παίχτες του.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ: Βάτσικας, 'Ιβρος, Ζώης, Αυγέρης Γ., Μήτσος, Σαλμάς, Μάκος, Καμζέλης Δ., Κρανιάς(62΄ Γκορόγιας), Σάμψωνας(76΄ Αυγέρης Κ.), Ντζάλας.
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Σαμαράς(64΄ Καρανίκας), Πλακίδας Χρ.(74΄ Γκασούκας), Αποστολόπουλος, Κυριακόπουλος, Τσάμης, Μαντέλος Χρ., Γαβρίνας, Ζέρβας Ν., Κράνης Δ.(66΄ Πλακίδας Μ.)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΓΟΥΛΗΣ: "Για μία ακόμη φορά αν και ήμασταν καλύτεροι για 70’ αφού το ξεκίνημά μας δεν ήταν καλό, στο τέλος χάσαμε με ένα ‘’αστείο’’ γκολ που δεχθήκαμε. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες σε μία δυνατή έδρα και απέναντι σε ένα αντίπαλο που φέτος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος δεν καρποφόρησε η υπεροχή μας και μας τιμώρησε η μπάλα. Η εβδομάδα που περάσαμε ήταν των παθών αφού χάσαμε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές. Είναι λογικό ο κόσμος να είναι λίγο νευρικό αλλά η ομάδα θα βρει το δρόμο της αφού είμαστε μια καινούργια ομάδα με ένα κράμα έμπειρων και νέων παίχτων. Θέλω να συγχαρώ το διαιτητικό τρίο για την καταπληκτική του διαιτησία και τον Ολυμπιακό για την άψογη φιλοξενία του’’.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ: "Συγχαρητήρια στα παιδιά. Παρ’ ότι παίζαμε για 60 λεπτά, με παίχτη λιγότερο, καταφέραμε να πάρουμε αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Ακολουθούμε ανοδική πορεία μετά το παιχνίδι με το Ομηρο και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν από τις κόκκινες κάρτες. Η ΑΕΜ ήταν μεγάλος αντίπαλος και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες."