Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Ακάθεκτη και στο Κύπελλο, 0-2 μέσα στις Φυτείες

Τι κι αν ο Ακαρνανικός παίζει στη Δ΄ Εθνική, τι κι αν κατέβασε ότι παίχτες είχε στη διάθεσή του ο προπονητής του, οι "Κανονιέρηδες" άλωσαν και τις Φυτείες, κερδίζοντας καθαρά με 2-0. Ο Γιώργος Ζήκος έχει βαλθεί να σβήσει το παρελθόν, σαρώνοντας τα πάντα φέτος! Κατέβασε την ομάδα με τρεις αναπληρωματικούς, αφήνοντας αρχικά στον πάγκο τους Χρήστο και Μάριο Πλακίδα, ενώ δεν έπαιξε καθόλου ο Σπύρος Τσάμης. Ξεκίνησε το παιχνίδι με σφιχτή άμυνα και αντεπιθέσεις και από ατυχία δεν προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο, αφού χάθηκαν ευκαιρίες. Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκαν οι "αναπληρωματικοί" Αϊδονόπουλος(ίσως ο κορυφαίος, έπαιξε στην αρχή σαν σέντερ φορ! και μετά γύρισε χαφ) και Μπέτσικας, ενώ όλη η ομάδα, από τον τερματοφύλακα Δ. Ζέρβα μέχρι τον Δ. Κράνη, ήταν άριστη. Τα τέρματα επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, που ανήκε εξ ολοκλήρου στην ΑΕΜ, που έχασε πολλές ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι πολύ νωρίτερα. Το πρώτο γκολ από τον Γαβρίνα στο 58΄ και το δεύτερο στις καθυστερήσεις με τον Καρανίκα, μετά από περιπετειώδη φάση, δοκάρι του Πλακίδα και κεφαλιά του σκόρερ, που πήρε το ριμπάουντ. Ο διαιτητής Κωσταντίνου δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της ΑΕΜ, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ακαρνανικός προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά η άμυνα γρανίτης της ΑΕΜ και το πολύ καλό πρέσινγκ στο κέντρο, δεν του επέτρεψαν να κάνει σημαντικές φάσεις για γκολ. Στο 52΄ τραυματίστηκε στο γόνατο ο Β. Παστρωμάς των φιλοξενουμένων και αντικαταστάθηκε. Μέγας άλλη μια φορά ο Νεκτάριος Ζέρβας, σταθερός ο Δ. Ζέρβας κέρδισε όλες τις εναέριες μονομαχίες, ενώ Μαντέλος-Αποστολόπουλος-Μπαλάφας-Κυριακόπουλος δεν άφησαν μύγα να περάσει. Ο Γ. Πασπαλιάρης φαίνεται να βρίσκει την ιδανική του θέση σαν χαφ, όπου διέπρεψε. Ο Γαβρίνας με τον Σ. Κράνη, έκαναν ότι ήθελαν μπροστά, ενώ οι αδελφοί Πλακίδα έδωσαν πρόσθετη δύναμη στην επίθεση στο β΄ημίχρονο. Ο Καρανίκας στο 89΄ μπήκε και στις καθυστερήσεις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το γκολ που πέτυχε. Πλέον η ΑΕΜ με καλή κλήρωση θα διεκδικήσει ΚΑΙ το κύπελλο (το οποίο κατέκτησε πέρυσι).
Σαν γενικό συμπέρασμα κρατάμε τη φυσική κατάσταση των παιχτών της ΑΕΜ (πέταγε στο β΄ημίχρονο, ενώ ο Ακαρνανικός κλατάρησε), που δείχνει την πολύ καλή δουλειά που έκανε η Σαρλότ Παπανικολάου και συνεχίζει ο Σωτήρης Φαράντος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ: Λασνίτης, Μπίρκος, Στριμμένος, Παπαδήμας, Μακρυπίδης, Κελεπούρης, Σιούνας(63΄ Αλεξανδρής, 78΄ Σιμονιάν)), Λιανός, Μπαλωμένος, Τσάμης, Παστρωμάς(52΄ Λαβράνος).
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας(89΄ Καρανίκας), Μαντέλος Χρ., Πασπαλιάρης Γ., Αποστολόπουλος, Μπέτσικας, Αϊδονόπουλος, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας Νεκτ.(71΄ Πλακίδας Χρ.), Κράνης Δ.(61΄ Πλακίδας Μ).

Τ' άλλα αποτελέσματα του Γ΄ γύρου:
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ. 2-2 (4-3 πέναλτι)
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠ. – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 2-1
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ - ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 2-3
ΔΑΦΝΗ Μ ΧΩΡΑΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ 3-4
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 1-2
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 2-1
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-2 (5-3 πέναλτι)