Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Σταθερά προς την κορυφή, 3-0 τον Αλυζιακό

Χειμωνιάτικος ο καιρός, αλλά η ΑΕΜ μια χαρά στο γήπεδο, αντίθετα με τον Μύτικα, που δεν πίστεψε ούτε μια στιγμή ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Έτσι οι Κανονιέρηδες, καθάρισαν κι αυτό το ματς με συνοπτικές διαδικασίες, από το πρώτο ημίχρονο και μετά κράτησαν δυνάμεις για τη επιβαρυμένη εβδομάδα που έρχεται.
Ο αγώνας ξεκίνησε με αναγνωριστικό ποδόσφαιρο και για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΜ ανέλαβε αμέσως την πρωτοβουλία στον αγώνα, ενώ ο Αλυζιακός οργανώθηκε κάτω από τη σέντρα.
Στο 8΄ η ΑΕΜ κέρδισε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Ζέρβας άλλαξε την μπάλα με τον Γαβρίνα, μπήκε από την γωνία της μεγάλης περιοχής και σούταρε δυνατά συρτά, αλλά η μπάλα δεν πέρασε. Στο 9΄ ο Πασπαλιάρης έκανε ένα μακρυνό γέμισμα, ο Προδρομίτης έδιωξε με τα πόδια, ο Μ. Πλακίδας δέχτηκε το δώρο, σούταρε αμέσως, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αλυζιακού. Στο 10΄ ο Γαβρίνας ελίχθηκε από δεξιά, έβγαλε ψηλοκρεμαστή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Δ. Κράνης γύρισε την μπάλα προς τα μέσα με κεφαλιά, αλλά πρόλαβε ο Αποστολάκης και έδιωξε προ του επερχόμενου Μ. Πλακίδα.
Στο 11΄ ο Γαβρίνας, πήρε την μπάλα από το κέντρο του γηπέδου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ανατράπηκε λίγο έξω από την περιοχή από τον Δ. Κατσαούνη. Το φάουλ εκτέλεσε ο Πασπαλιάρης, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς, κεφαλιά πάσα του ίδιου στο Γαβρίνα, που πιεζόμενος έκανε δεξί βολέ άουτ.
Στο 12΄ ο Ζέρβας έκανε από αριστερά την σέντρα, ο Ν. Κράνης έπιασε γυριστή κεφαλιά στα χέρια του Προδρομίτη.
Μετά από αυτό το καταιγιστικό 5λεπτο, ο Αλυζιακός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά οι παίχτες της ΑΕΜ με δυνατό πρέσινγκ στο κέντρο, δεν τον άφησαν ν’ απειλήσει. Αντίθετα, στο 17΄ η ΑΕΜ απείλησε ξανά, όταν ο Κυριακόπουλος έβγαλε από αριστερά ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, αλλά ο Προδρομίτης πρόλαβε για λίγο τον Ν. Κράνη και έδιωξε. Μιά καλή προσπάθεια του Μύτικα στο 18΄ με τον Σιδερά να κερδίζει τις κόντρες στο χωρο του κέντρου, αλλά να βγάζει καθυστερημένα την μπαλιά, στον Α. Κατσαούνη, που συνελήφθη οφσάϊντ. Στο 19΄ ο Γαβρίνας κέρδισε ένα φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής και λίγο δεξιά. Το χτύπησε δυνατά ο Ζέρβας, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η πίεση που ασκούσαν οι παίχτες του Μεσολογγίου απέφερε καρπούς στο 22΄. Ο Ζέρβας εκτέλεσε πλασαριστά ένα φάουλ δεξιά προς τον Τσάμη, αυτός επεχείρησε σέντρα-σουτ, στην πορεία της μπάλας παρενεβλήθη ο Δ. Κατσαούνης που βρήκε ελάχιστα την μπάλα, αλλά αρκετά διά την στείλει στη δεξιά γωνία του εμβρόντητου Προδρομίτη, κάνοντας άθελά του το 1-0.
Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τον Αλυζιακό να βγει από το καβούκι του, αλλά και πάλι χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Μάλιστα ο προπονητής του Αλυζιακού αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική αλλαγή στο 24΄ περνώντας στη θέση του τραυματισμένου Παβέλη τον Λιάκα.
Στο 30΄ ο Λιάκας άλλαξε την μπάλα, από αριστερά, με τον Αποστολάκη, αλλά οι αμυντικοί της ΑΕΜ τραβήχτηκαν γρήγορα, αφήνοντας ακάλυπτο τον Αποστολάκη, σε θέση οφσάϊντ.
Στο 31΄ ο Ζέρβας με μακρινό σουτ, προσπάθησε να αιφνιδιάσει το Προδρομίτη, αλλά ο τερματοφύλακας του Μύτικά πρόλαβε και μπλόκαρε πριν περάσει η μπάλα στα δίχτυα του.
Στο 32΄ ο Δ. Κατσαούνης προσπάθηκε να γυρίσει με κεφαλιά την μπάλα στο τερματοφύλακά του, εκεί πετάχτηκε σαν σίφουνας ο Γαβρίνας, πρόλαβε τον Προδρομίτη, αλλά το πλασέ του, πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι, άουτ.
Στο 35΄ ο Αλυζιακός κέρδισε ένα κόρνερ από αριστερά, το εκτέλεσε ο Παπανελόπουλος αριστοτεχνικά, πέρασε από πολλά κεφάλια η μπάλα, για να διώξει ο Ν. Κράνης με κεφαλιά, προ του Λύτρα.
Στο 39΄ ο Γαβρίνας κέρδισε την μπάλα από τον Δ. Κατσιούνη, απέφυγε δύο παίχτες, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε, βρήκε στην εξωτερική μεριά των διχτύων.
Στο 41΄δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Αλυζιακό, αφού τραυματίστηκε ο Δ. Κατσαούνης και τη θέση του πήρε ο Καϋμενάκης.
Στο 44΄ ο Ζέρβας από δεξιά, έβγαλε πιεζόμενος αριστοτεχνική σέντρα στο απέναντι δοκάρι, εκεί ο Σ. Κράνης έπιασε σκαστό σουτ, η μπάλα πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα του Μύτικα, αλλά και πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 45΄ εκπληκτική φάση για τους Μεσολογγίτες. Ο Ζέρβας από δεξιά έβγαλε μπαλιά στον Μ. Πλακίδα που πάσαρε στον Ν. Κράνη, αυτός με εξαιρετική κοφτή πάσα ανάμεσα από τρεις αντιπάλους, έβγαλε τον Μ. Πλακίδα τετ-α-τετ, με τον παίχτη της ΑΕΜ να ξεγελά με προσποίηση τον Προδρομίτη και με συρτό σουτ να κάνει το 2-0.
Το β΄ημίχρονο άρχισε στο ίδιο μοτίβο.
Στο 47΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι και ο Καϋμενάκης πρόλαβε τους Ν. Κράνη και Μ. Πλακίδα και έδιωξε με κεφαλιά.
Στο 56΄ ο Αλυζιακός κέρδισε ένα φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής από τ’ αριστερα. Το εκτέλεσε ο Παπανελόπουλος, ο Ζέρβας δίστασε να βγεί, αλλά ο Λιάκας, πήδηξε σε λάθος χρόνο, δεν βρήκε την μπάλα, που κατέληξε άουτ.
Στο 57΄ ο Διον. Κράνης κέρδισε μια κόντρα στο ύψος της σέντρας και δεξιά, ελευθερώθηκε, είδε τον Προδρομίτη εκτός εστίας και από 40 μέτρα τον «κρέμασε», κάνοντας το 3-0. Εδώ το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε, με την ΑΕΜ απελευθερωμένη να χαλαρώνει και τον Αλυζιακό με σκληρό παιχνίδι να προσπαθεί να περιορίσει την έκταση του σκορ.
Στο 59΄ έγινε τρομερή φάση. Ο Ζέρβας έβγαλε μπαλιά στον κενό χώρο για τον Γαβρίνα, ο Προδρομίτης βγήκε και έδιωξε την μπάλα με στραβοκλωτσιά, πάνω στο σώμα του Δ. Κράνη, η μπάλα γύρισε στον ίδιο που δεν μπορούσε να την πιάσει εκτός περιοχής, γύρισε προς το τέρμα του με την μπάλα στα πόδια, αλλά τον πίεσε ο πανταχού παρών Γαβρίνας, που τσίμπησε την μπάλα, ο Προδρομίτης έπεσε με ...τάκλιν στα πόδια του, βρήκε πόδια και μπάλα, (ζήτησε πέναλτι η ΑΕΜ), παρενεβλήθη ο Δ. Κράνης, η μπάλα κοντραρίστηκε στον Αποστολάκη και κατέληξε πλάγιο άουτ.
Στο 62΄ Ο Χρ. Πλακίδας προσπάθησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα του Μύτικα, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στην αντεπίθεση ο Σιδεράς έχασε την ευκαιρία του αγώνα για την ομάδα του, όταν δέχτηκε μπαλιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΜ, έπιασε μονοκόμματο δεξί σουτ για ν’ αποκρούσει εκπληκτικά ο Ζέρβας, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 65΄ γρήγορη επίθεση των Μεσολογγιτών με Ζέρβα, Γαβρίνα, Χρ. Πλακίδα με τον τελευταίο από καλή θέση να πλασάρει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μύτικα.
Στο 70΄ ο Ζέρβας έξω από την περιοχή δεξί φαλτσαριστό σουτ, έπεσε ωραία ο Προδρομίτης στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 73΄ ο Κυριακόπουλος σεντράρει ωραία από αριστερά, δυνατό μονοκόματο σουτ του Χρ. Πλακίδα, δίπλα από το δεξί «Γ» του Αλυζιακού, άουτ. Στο 80΄ φάουλ του Ζέρβα από αριστερά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 83΄ φάουλ του Τσάμη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αλυζιακού. Στο 85΄ ωραία σέντρα του Δ. Κράνη από αριστερά προς τον Β. Μαντέλο που ήταν σε καλή θέση, παρενεβλήθη ο Γαβρίνας που προσπάθησε να κοντρολάρει, χαραμίζοντας την ευκαιρία.
Στο 87΄ κόρνερ για το Αλυζιακό από δεξιά, το εκτέλεσε ο Δ. Κατσαούνης, ο Ζέρβας δεν επιχείρισε έξοδο, αλλά δεν βρήκε κανένας την μπάλα που κατέληξε πλάγιο άουτ. Στο 91΄ μακρυνό φάουλ του Δ. Κατσαούνη και πάλι, ψηλά άουτ.

Σαν τελικό συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι η ΑΕΜ κέρδισε άνετα τον αγώνα. Θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ, γιατί έχασε κλασσικές ευκαιρίες. Ο Αλυζιακός έδειξε οργανωμένη ομάδα, αλλά με όχι καλή φυσική κατάσταση και δεν μπόρεσε να κάνει, παρά μόνο δύο ουσιαστικά ευκαιρίες.
Ο διαιτητής κ. Λιόνας και οι βοηθοί Ασημάκης και Θεοφίλης ήταν πολύ καλοί.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Μαντέλος Χρ., Πασπαλιάρης Γ.(68΄ Καρέτσος), Πλακίδας Μ.(60΄ Πλακίδας Χρ.), Κράνης Διον., Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας Νεκτ.(80΄ Μαντέλος Β.), Κράνης Ν.
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ: Προδρομίτης, Παβέλης(24΄ Λιάκας), Παπανικόλας, Τζέφριος, Κατσιαούνης Δ.(41΄ Καϋμενάκης), Αποστολάκης, Κατσιαούνης Δ., Παπανελόπουλος, Λύτρας(73΄ Σκαρογιάννης), Σιδέρης, Πολίτης.