Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Κράτησε την πρωτιά με τεσσάρα στον Όμηρο

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο η ΑΕΜ, ξεπέρασε άνετα και το εμπόδιο του μαχητικού Ομήρου, φιλοδωρόντας τον με τέσσερα τέρματα και κρατώντας για άλλη μια φορά το μηδέν στην άμυνα.
Μόλις 32 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα στην πρώτη φάση του αγώνα οι "κανονιέρηδες" άνοιξαν το σκορ. Ο Γαβρίνας σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε μπροστά από τους αμυντικούς και ο αριστεροπόδαρος Δ. Κράνης που είχε πάρει επίκαιρη θέση σούταρε με το ...δεξί στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κούστα, κάνοντας το 1-0.
Η ομάδα του Νεοχωρίου, προσπάθησε ν' αντιδράσει, αλλά η ΑΕΜ έφτασε κοντα σε δεύτερο γκολ, όταν στο 4΄ ο Ζέρβας έβγαλε πάλι τον Γαβρίνα μπροστά, αυτός από αριστερά έβγαλε συρτή σέντρα, μόνος του ο Μ. Πλακίδας, προσπάθησε ν' αποφύγει τον Κούστα, αλλά ο τερματοφύλακας του Ομήρου, πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 6΄ οι Κατοχιανοί έκαναν την πρώτη τους καλή φάση, όταν ο Παπανικολάου έκανε την σέντρα από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Σμπόρα, πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.
Στο 12΄ ο Ζέρβας επιχείρησε εξω από την περιοχή δυνατό μακρυνό σουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 13΄ ο Γαβρίνας ελείχθηκε ωραία από τον άξονα έκανε δυνατό σουτ, έπεσε στη αριστερή του γωνία ο Κούστας και μπλόκαρε.
Στο 16΄ ο Ξάνθης εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά για λογαριασμό του Ομήρου, έδιωξε με κεφαλιά ο Τσάμης, η μπάλα στον Παραμπάτη, που έπιασε κακό σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 17΄ γρήγορη επίθεση της ΑΕΜ, μπαλιά στον κενό χώρο για τον Ν. Κράνη, πρόλαβε Κούστας και έδιωξε πλάγια την μπάλα.
Στο 18΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά ένα φάουλ από δεξιά, πήδηξε ψηλά ο Μ. Πλακίδας, αλλά ο διαιτητής έδωσε φάουλ επί του κήπερ του Ομήρου.
Στο 19΄ αδράνεια της άμυνας της ΑΕΜ, ο Παπανικολάου έφυγε μόνος από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, μπλόκαρε ο Ζέρβας.
Στο 20΄ ο Δ. Κράνης από καλή θέση, έπιασε δυνατό αριστερό σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική μεριά των διχτύων.
Στο 23΄ ο Δ. Κράνης μπήκε από αριστερά, απέφυγε τον Παραμπάτη, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, σε καλή θέση ο Μ. Πλακίδας, έχασε το κοντρολ και την ευκαιρία.
Στο 25΄ Φάουλ για τον Όμηρο από αριστερά, ο Παραμπάτης πέρασε την μπάλα από το τείχος, αλλά ο Ζέρβας σε καλή θέση έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 26΄ ο Ζέρβας δέχτηκε την μπαλιά αριστερά πλάγια από τον Γαβρίνα, έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Μ. Πλακίδα, η κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Ν. Κράνης την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.
Ακολούθησε εκνευρισμός των παιχτών του Ομήρου, που για δεκαπέντε λεπτά, έπαιξαν αντιποδόσφαιρο, με πολλές κλωτσιές, που ο διαιτητής δεν τιμώρησε με κάρτες, με αποτέλεσμα ν’ ανακοπεί ο ρυθμός του παιχνιδιού και να μην γίνουν φάσεις ουσίας, ενώ το παιχνίδι να παίζεται από την σέντρα και προς την περιοχή του Ομήρου.
Η μόνη αξιόλογη φάση έγινε με την λήξη του ημιχρόνου, όταν στο 45΄, ο Δ. Κράνης πέρασε από αριστερά, έδωσε στον Ζέρβα, αυτός αμέσως την σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Γαβρίνα, που αφύλακτος έκανε το σουτ στην εξωτερική μεριά των διχτύων του Κούστα.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΜ ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια. Ήταν το 46΄ όταν ο Ζέρβας έβγαλε μπαλιά στην γραμμή της περιοχής, κι εκεί αμαρκάριστος ο Δ. Κράνης, πάλι με το ...δεξί έπιασε δυνατό σουτ, γράφοντας το 3-0.
Δύο λεπτά αργότερα στο 48΄, πάλι ο Δ. Κράνης, από αριστερά ξέφυγε από δυο αντιπάλους, σουτ με το δεξί και πάλι, η μπάλα βρήκε χαμηλά το δεξί δοκάρι του Κούστα και κατέληξε άουτ.
Οι παίχτες του Ομήρου φαινόταν να έχουν αποδεχτεί την ήττα και δεν μπορούσαν να κάνουν μιά φάση της προκοπής. Αντίθετα η ΑΕΜ, παρά το σκληρό παιχνίδι των Νεοχωριτών, συνέχισε να επιτίθεται κατά κύμματα και να χάνει την μια ευκαιρία πάνω στην άλλη.
Στο 49΄ βολές του Ζέρβα ψηλά άουτ.
Στο 52΄ σέντρα του Ζέρβα από αριστερά, στο απλωμένο χέρι του Μπούσγου η μπάλα(πέναλτι που δεν δόθηκε), η φάση συνεχίστηκε, με εκτέλεση του κόρνερ, σουτ του Ζέρβα, πάνω στα σώματα, δεύτερο σουτ του Γαβρίνα, πάλι πάνω στα σώματα, έδιωξαν οι αμυντικοί.
Στο 55΄ ωραία επίθεση των "κανονιέρηδων" από δεξιά, ο Γαβρίνας στον Δ. Κράνη, αμέσως αυτός με ψηλοκρεμαστό σουτ πρόσπάθησε να κρεμάσει τον Κούστα, που μόλις πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ. Το χτύπησε ο Ζέρβας, άφησε ο Γαβρίνας και ο Πασπαλιάρης με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
Στο 57΄ ο Δ. Κράνης έκλεψε την μπάλα από τον Κ. Κούστα, έκανε το σουτ κόρνερ ο τερματοφύλακας,το χτύπησε ο Ζέρβας, πάλι κόρνερ, ξανά ο Ζέρβας, η μπάλα στον Πασπαλιάρη, το σουτ του άστοχο.
Στο 59΄ ωραία προσπάθεια του Γαβρίνα από δεξιά έβγαλε την μπάλα αριστερά στον Ζέρβα, το σουτ του οποίου πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 67΄ κόρνερ με τον Γαβρίνα, έδιωξε προσωρινά ο Παραμπάτης, η μπάλα στον Δ. Κράνη, δυνατη σέντρα-σουτ, παρενεβλήθη ο Πασπαλιάρης, αλλά η κεφαλιά του μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 68΄ ο Δ. Κράνης έβγαλε μαγική μπαλιά στο Χρ. Πλακίδα στον κενό χώρο, αυτός πέρασε και τον τερματοφύλακα του Ομήρου και έκανε το 4-0.
Στο 73΄ ο Ζέρβας πάσαρε στον Γαβρίνα, αυτός έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μ. Πλακίδα, που έπιασε αμέσως το σουτ, η μπάλα μόλις διπλα από το αριστερό δοκάρι του Ομήρου.
Στο 74΄ ο Όμηρος έκανε αξιόλογη αντεπίθεση με τον Παραμπάτη να βγάζει σέντρα, να πιάνει ο Κ. Κούστας το σουτ, με προβολή ο Μαντέλος την μπάλα κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στη συνέχεια έπεσε πάλι ο ρυθμός, χωρίς ν’ αλλάξει το σκηνικό, αλλά με τις αλλαγές των δύο προπονητών, την κούραση και το λασπωμένο τερραίν να παίζει κι αυτό το ρόλο του, δεν μπόρεσαν οι παίχτες να κάνουν κάποιες καλές φάσεις.
Μιά φάση διαρκείας στα καρέ του Ομήρου,στο διάστημα 83-84΄ , με δύο κακοχτυπημένα φάουλ, ένα κόρνερ και δύο σουτ στα σώματα των αμυντικών.
Στο 86΄ ο Όμηρος επιχείρησε γρήγορη αντεπίθεση, ο Κ. Κούστας απο θέση οφσάιντ, έβγαλε την μπαλιά στον κενό χώρο, αλλά τραβήχτηκαν οι αμυντικοί της ΑΕΜ και βγήκαν δυό παίχτες του Ομήρου οφσάϊντ.
Στο 90΄ ο Κουτρογιάννης μπήκε από δεξιά, έβγαλε μπαλιά απέναντι στον Μαρκαντώνη, αυτός έπιασε δυνατό σουτ, έπεσε ωραία ο Ζέρβας και απέκρουσε, η μπάλα πάλι στον Μαρκαντώνη, νέο σουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις, ο Γαβρίνας πέρασε στον άξονα τρεις παίχτες, έβγαλε μπαλιά αφύλακτο στον Χρ. Πλακίδα, αμέσως αυτός το σουτ, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Σαν τελικό συμπέρασμα: ούτε ο Όμηρος μπόρεσε να σταθεί απέναντι στην ΑΕΜ, που έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Γι' άλλη μιά φορά κορυφαίος ο Ζέρβας, σε φοβερή μέρα ο Δ. Κράνης και πολύ καλοί οι Μ. Πλακίδας (έχασε πολλά γκολ), Πασπαλιάρης και Γαβρίνας, ενώ η άμυνα ήταν άλλη μια φορά άψογη. Από την ομάδα της Κατοχής που προσπάθησε όσο μπορούσε, ξεχώρισαν ο Παραμπάτης, ο Κ. Κούστας και ο Μιχάλης, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Λ. Κούστας, παρά τα τέσσερα τέρματα που δέχτηκε.
Η διαιτησία του κ. Μπεσίνη και των βοηθών Τσικνιά και Γκιάφη ήταν καλή.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας(66΄ Μαντέλος Β.), Μαντέλος Χ., Πασπαλιάρης, Πλακίδας Μ., Κράνης Δ., Τσάμης, Κυριακόπουλος(60΄ Δάλλας), Γαβρίνας, Ζέρβας Ν., Κράνης Ν.(63΄ Πλακίδας Χ.)
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Κούστας Λ., Ξάνθης(47΄ Μαρκαντώνης), Παραμπάτης, Κάκκος Γ., Μπούσγος, Κάκκος Χ., Κονδραλής, Μιχάλης, Σμπόρας(63΄ Κουτρογιάννης), Διονάτος (43΄Κούστας Κ.), Παπανικολάου.