Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Αγνώριστη η ΑΕΜ, έχασε 1-2 στο κύπελλο

Περσινές ασθένειες εμφανίστηκαν στην "Κυρία", που έχασε από τα δεύτερα του Ναυπακτιακού Αστέρα με 1-2 στο Βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλου. Η Μεσολογγίτικη ομάδα υποτίμησε τους νεαρούς παίχτες του αντιπάλου και το πλήρωσε ακριβά. Μόλις στο 4΄ ο Α. Ζαχαρόπουλος, από το ύψος της περιοχής αφύλακτος, βρήκε ένα τεράστιο κενό κενό στην άμυνα της ΑΕΜ και με δυνατό διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Γκασούκα, έκανε το 0-1.
Μετά το ξάφνιασμα, οι "κανονιέρηδες" ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και δημιούργησαν φάσεις για γκολ, που από επιπολαιότητα δεν έφεραν αποτέλεσμα.
Στο 8΄ ο Κυριακόπουλος μπήκε από αριστερά, έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον Δ. Κράνη, αλλά αυτός έχασε το κοντρόλ και έδιωξε ο Ουζουνίδης.
Στο 10΄ πάλι ο Κυριακόπουλος έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά, βγήκε έγκαιρα ο Κουτσιρίμπας και μπλόκαρε προ του Ν. Κράνη.
Στο 12΄ ο Ζέρβας έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και προωθήθηκε ταχύτατα προς την περιοχή του Αστέρα, αλλά αντί να δώσει πάσα στους ξεμαρκάριστους Δ. Κράνη και Γαβρίνα, προτίμησε να κάνει μακρυνό σουτ που πέρασε πολύ μακριά από την εστία του Ναυπακτιακού.
Στο 13΄ ο Ουζουνίδης εκτέλεσε από μέση απόσταση φάουλ, αλλά το σουτ πέρασε μακρυά από το δεξί δοκάρι του Γκασούκα.
Στο 14΄ ο Τσάμης άνοιξε την μπάλα δεξιά στον Καρανίκα, αυτός έβγαλε την παράλληλη σέντρα, πάλι βγήκε έγκαιρα ο Κουτσιρίμπας και μπλόκαρε προ του Γαβρίνα.
Στο 15΄ πλασαριστό κόρνερ του Κράνη στον Ζέρβα, σέντρα στο κεφάλι του Πασπαλιάρη , που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 19΄ οι παίχτες της ΑΕΜ άλλαξαν πολλές φορές την μπάλα έξω από την περιοχή του Ναυπακτιακού, ο Τσάμης δοκίμασε τελικά το σουτ, έξω από το δεξί δοκάρι του Κουτσιρίμπα.
Στο 20΄ φάουλ για τον Αστέρα από καλή θέση, ο Ουζουνίδης έστειλε το σουτ δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Γκασούκα, άουτ.
Η μεσολογγίτικη ομάδα απάντησε με δύο άστοχα σουτ, του Τσάμη στο 21΄ και του Πασπαλιάρη στο 22΄.
Στο 24΄ κόρνερ για την ΑΕΜ, ο Ζέρβας πλασαριστά στον
Γαβρίνα, αυτός πάλι στον Ζέρβα στο δεύτερο δοκάρι, πανω από το κεφάλι του Πασπαλιάρη, έδιωξε ο Κουτσιρίμπας.
Στο 25΄ ο Ζέρβας πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή απέφυγε τον Δημάκο που τον ανέτρεψε, ο διαιτητής αν και κοντά στη φάση έδειξε "παίζετε", ο Τσάμης έκανε πλασαριστό σουτ μόλις δίπλα στο δεξί "Γ" του Αστέρα, άουτ.
Στο 27΄ φάουλ για τον Ναυπακτιακό με τον Ουζουνίδη, στα χέρια του Γκασούκα η μπάλα.
Στο 30΄ δυνατό σουτ του Γαβρίνα, μπλόκαρε ο Κουτσιρίμπας.
Στο 31΄ φάουλ με τον Τσάμη έξω από την περιοχή, πέρασε το τείχος, αλλά πρόλαβε ο Κουτσιρίμπας και μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.
Στο 33΄ φάουλ του Αστέρα με τον Ζαχαρόπουλο, στο δεύτερο δοκάρι σηκώθηκε ο Γκασούκας ψηλά και μπλόκαρε.
Στο 37΄ ο Καρανίκας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, προ του Γαβρίνα έδιωξε ο Κουτσογιάννης, η μπάλα στον Πασπαλιάρη, δυνατό σουτ από καλή θέση, ξυστά από το δεξί δοκάρι του Κουτσιρίμπα, άουτ.
Στο 38΄ δυνατό σουτ του Γαβρίνα, από καλή θέση, η μπάλα πέρασε έλαχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.
Στο 42΄ δυνατό σουτ του Καρανίκα πάλι δίπλα από το δοκάρι του Κουτσιρίμπα.
Στο 43΄ ωραίο ένα-δύο Δ. Κράνη και Κυριακόπουλου, ωραίο διαγώνιο πλασέ του τελευταίου, ελάχιστα έξω απο το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.
Στο 46΄ κόρνερ της ΑΕΜ με τον Ζέρβα από δεξιά, άφησε έξυπνα ο Γαβρίνα, σουτ από τον Πασπαλιάρη, στα σώματα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του τέως Προέδρου της ΑΕΜ Ν. Καρανίκα.
Η ΑΕΜ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι με βεβιασμένες μεταβιβάσεις, βιαστικές προσπάθειες, αλλά με τον Αστέρα να κλίνεται στα καρέ του και να προσπαθεί να κρατήσει το σκορ.
Στο 48΄ φάουλ από δεξιά με τον Ζέρβα, πλασαριστά στον Τσάμη, σέντρα σουτ, έδιωξε ο Κοσανδιανός.
Στο 52΄ φάουλ με τον Ζέρβα από αριστερά, έξυπνα δεξια στον Τσάμη, σουτ η μπάλα στο σώμα του Ουζουνίδη, έδιωξε μακριά ο Γ. Ζαχαρόπουλος.
Στο 55΄ ο Κυριακόπουλος, από αριστερά, μπήκε στη περιοχή του Αστέρα, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την μπαλιά λίγο πριν το σημείο του πέναλτι, κι εκεί ο Γαβρίνας δεν δυσκολεύτηκε με δυνατό σουτ, να κάνει το 1-1.
Στο 61΄ μακρινή μπαλιά του Αποστολόπουλου, ο Γαβρίνας από το ύψος της περιοχής γύρισε στον αμαρκάριστο Κυριακόπουλο, το δυνατό σουτ του οποίου, πέρασε μόλις άουτ.
Στο 63΄ δυνατό μακρυνό σουτ του Πασπαλιάρη πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κουτσιρίμπα.
Στο 66΄ ο Καρανίκας έκανε την κούρσα από δεξιά τριπλάροντας δύο παίχτες, γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Ζέρβα, βιαστικό σουτ του τελευταίου, πολύ ψηλά άουτ.
Στο 67΄ γρήγορη αντεπίθεση του Ναυπακτιακού, αδράνησε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΜ, ο Καλαβρουζιώτης βγήκε ανενόχλητος απέναντι στον Γκασούκα, έκανε το πλασέ και η μπάλα αφού χτύπησε πάνω στο τερματοφύλακα της ΑΕΜ, κατέληξε αργά στα δίχτυα, για να γίνει το 1-2.
Από το σημείο αυτό και μετά ακολούθησε ρεσιτάλ λαθών από τον διαιτητή κ. Παναγιωτόπουλο. Με τέσσερα συνεχόμενα ανάποδα σφυρίγματα φάουλ, που εκνεύρισαν ακόμα περισσότερο τους ήδη νευρικούς παίχτες της ΑΕΜ, ενώ ξεσήκωσαν την κερκίδα που τον στόλισε με τα σχετικά κοσμητικά επίθετα. Ετσι χρειάστηκαν 17΄! για να μπορέσει η ομάδα του Μεσολογγίου να κάνει κάποια αξιόλογη φάση.
Ηταν το 38΄ όταν ο Πασπαλιάρης έκανε έξυπνη μπαλιά από δεξιά στον κενό χώρο, εκεί πετάχτηκε σαν σφαίρα ο Ζέρβας και με δεξί βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ενώ όμως όλο το γήπεδο πανηγύριζε, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία σημιώνοντας οφσάϊντ!!! Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι παίχτες να διαμαρτύρονται έντονα και οι φίλαθλοι να απειλούν να μπουν στο γήπεδο!(Επειδή ήμουνα πίσω από τον επόπτη, να σημειώσω, ότι η θέση του κ. Τσάσση ήταν εντελώς λανθασμένη, ενώ ο Ζέρβας πέρασε ανάμεσα από δύο αντιπάλους, όταν η μπάλα ήταν στον αέρα.)
Το παιχνίδι άρχισε με τρία λεπτά καθυστέρηση(41΄) και με τον Δ. Κράνη να μπαίνει από δεξιά και να επιχειρεί δυνατό σουτ, που με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Κουτσιρίμπας.
Στο 47΄ και αφού είχαν προηγηθεί, άνεπιτυχείς προσπάθειες και από τις δύο ομάδες, ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, στο πρώτο δοκάρι πήδηξε για την κεφαλιά ο Χρ. Πλακίδας, σπρώχτηκε από τον Κοσανδιανό μπροστά στο διαιτητή, χωρίς αυτός να δώσει πέναλτι, Κυριακόπουλος πήρε την επαναφορά, έβγαλε την σέντρα, η μπάλα στα σώματα τον αμυντικών και στα χέρια του Κουτσιρίμπα. Μούσκεμα τα έκανε για άλλη μια φορά ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος, ενώ και ο επόπτης Τσάσσης ήταν συνεχώς εκτός θέσης. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, το πανό που ανέρτησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΜ (Θύρα 2) για τον χαμό του τέως προέδρου της ομάδας, Νίκου Καρανίκα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Καρανίκας, Μαντέλος Χρ., Πασπαλιάρης, Αποστολόπουλος(68΄ Πλακίδας Χρ.), Δ. Κράνης, Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας(75΄ Σαμαράς), Ν. Ζέρβας, Ν. Κράνης(68΄ Πλακίδας Μ.).
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Κουτσιρίμπας, Μπίτσιος(46΄ Τερόλη), Δημάκος(49΄ Δημάκος), Κοσανδιανός, Ουζουνίδης, Γ. Ζαχαρόπουλος, Γιαβρούτας, Κουτσογιάννης(53΄ Κυρίτσης), Καλαβρουζιώτης, Α. Ζαχαρόπουλος, Ανδρεόπουλος.
,
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα των προημιτελικών:
Θύελλα Παραβόλας – ΑΕ Αρακυνθιακός 1-2
Αετός Σταμνάς – Ιδομενέας Εμπεσσού 4-1
Προμηθέας Γαυρολίμνης – Αλυζιακός Μύτικα 1-0