Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Σίφουνας!!! 3-0 μέσα στη Γαυρολίμνη

Σαν αέρας πέρασε από τη Γαυρολίμνη η ΑΕΜ, σαρώνοντας και τον πολύ φορμαρισμένο τον τελευταίο καιρό Προμηθέα με 3-0. Έτσι, επωφελούμενη και της ήττας του Αρακυνθιακού στο Παναιτώλιο, ξέφυγε 4 βαθμούς από τον δεύτερο στη βαθμολογία, πριν καλά - καλά τελειώσει ο πρώτος γύρος. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά μέχρι να συνηθίσουν οι παίχτες του Μεσολογγίου, το τραχύ, ξερό και γεμάτο παγίδες γήπεδο και άρχισε ο χορός των ευκαιριών. Στο 6΄ ο Πασπαλιάρης εκτέλεσε ένα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου πλασάροντας στον Τσάμη. Αυτός έβγαλε δεξιά στον Μπαλάφα, που απέφυγε τον Λάμπο και γύρισε πάλι στον Τσάμη, το δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ του οποίου, πέρασε λίγο πάνω από το δεξί "Γ" του Χασαπογιάννη. Στο 8΄ ανταπάντησε ο Προμηθέας, μ' ένα φάουλ τουΖέλιου από τη σέντρα, με την μπάλα να περνάει πλάγια αριστερά στον Αδραχτά, που σούταρε άουτ.
Ακολούθησε κλείσιμο του Προμηθέα στα καρέ του, αλλά οι παίχτες της ΑΕΜ, να μην μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του γηπεδούχου.
Στο 15΄ ο Γαβρίνας κινήθηκε ταχύτητα στο άξονα με τον Δ. Κράνη αριστερά και τον Μ. Πλακίδα αριστερά, μάζεψε δύο αμυντικούς πάνω του, αλλά άργησε να δώσει μπαλιά, με αποτέλεσμα να κοντραριστεί και να χαθεί πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 16΄ φάουλ από αριστερά για την ΑΕΜ λίγο έξω από την περιοχή, σούταρε ο Ζέρβας ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 18΄ φάουλ για τον Προμηθέα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής της ΑΕΜ, εκτέλεσε ο Αλμπάνης, έδιωξε ο Κυριακόπουλος, η μπάλα στον Αδραχτά, με προβολή ο Μαντέλος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 20΄ ο Γαβρίνας τρίπλαρε από δεξιά τον Χονδροκώστα, αυτός τον ανέτρεψε, έξω από την περιοχή(έπρεπε να του δοθεί κάρτα), το φάουλ χτύπησε άστοχα ο Ζέρβας. Στο 22΄ φάση διαρκείας για την ΑΕΜ, με τον Μ. Πλακίδα να κάνει το σουτ, ν' αποκρούουν οι αμυντικοί, ο Ζέρβας να σεντράρει από αριστερά στην απέναντι πλευρά, γύρισμα Δ. Κράνη, κεφαλιά Πασπαλιάρη, διώξιμο τον αμυντικών, πλασέ του Τσάμη δίπλα από το δεξί "Γ" του Χασαπογιάννη.
Στο 25΄ ο Γαβρίνας από αριστερά πέρασε δύο παίχτες, έβγαλε την μπαλιά στον κενό χώρο για τον Μ. Πλακίδα, βγήκε έγκαιρα ο Χασαπογιάννης και έδιωξε.
Στο 27΄ οργανωμένη επίθεση της ΑΕΜ με την μπάλα ν' αλλάζει πολλά πόδια και να καταλήγει στον Δ. Κράνη, για να διώξει ο Λάμπος σε πλάγιο.
Στο 28΄ μακρινή μπαλιά στον Δ. Κράνη, ν' αποφεύγει τον Χονδροκώστα, να βγαίνει τετ-α τετ, αλλά ο τερματοφύλακας του Προμηθέα γι' άλλη μια φορά, ν' αποκρούει το πλασέ.
Στο 29΄ ο Μπαλάφας εκτέλεσε ένα πλάγιο από δεξιά, έδωσε στον Γαβρίνα, αυτός έβγαλε δυνατή παράλληλη σέντρα, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Νεκτάριος Ζέρβας και με βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
Στο 31΄ ο Ζέρβας βγήκε από αριστερά, έβγαλε σέντρα στο ύψος της περιοχής, εκεί ο Πασπαλιάρης αφύλακτος έπιασε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 33΄ ο Δ. Κράνης κινήθηκε ταχύτατα από δεξιά, έβγαλε μπαλιά στον Μ. Πλακίδα, αυτός τρίπλαρε τον Λάμπο, βγήκε απέναντι στον Χασαπογιάννη και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-2. Στο 37΄ ο Αδραχτάς έκλεψε την μπάλα από τον Μπαλάφα, βγήκε πλάγια και αριστερά, προσπάθησε να βγάλει την παραλληλη σέντρα, ο Μαντέλος με προβολή πρόλαβε κι έδιωξε. Στο 42΄ ο Κυριακόπουλος από αριστερά έκανε σέντρα σουτ, έδιωξε με γροθιά ο Χασαπογιάννης, ο Μπαλάφας έπιασε αμέσως το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το δέυτερο ημίχρονο, άρχισε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να πιέζουν, χωρίς όμως να μπορούν να βγάλουν επικίνδυνες τελικές μπαλιές, μια και η άμυνα της ΑΕΜ, είχε αλληλοκάλυψη και δεν άφηνε διαδρόμος. Όμως ήταν η ΑΕΜ που έκανε στο 49΄ μεγάλη φάση, όταν ο Γαβρίνας ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Προμηθέα στον άξονα, έβγαλε την μπαλιά στον Ζέρβα, που με διπλή προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα. ΄Ομως, αυτό το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ.
Στο 53΄ ο Μ. Πλακίδας έκλεψε την μπάλα από τον Χονδροκώστα, έβγαλε από αριστερά παράλληλη σέντρα, μόνος του ο Δ. Κράνης, δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Χασαπογιάννη και να κλειδώσει τη νίκη υπέρ της "Κυρίας", 0-3. Στο 59΄ Ο Λάμπος εκτέλεσε με πολύ δύναμη,ένα φάουλ από καλή θέση έξω από την περιοχή, αλλά ο Ζέρβας σε καλή θέση έδιωξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 61΄ ο Ζέρβας έκανε από το τέρμα του δυνατή μπαλιά προς την περιοχή του Προμηθέα, εκεί βγήκε ταχύτατα ο Μ. Πλακίδας, έπιασε κατευθείαν το βολέ, αλλά ο Χασαπογιάννης έπεσε στην αριστερή γωνία του και μπλόκαρε. Στο 64΄ ο Τσάμης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, πάνω από το κεφάλι του Πασπαλιάρη, μπλόκαρε ο Χασαπογιάννης, όμως έδωσε κατά λάθος την μπάλα στο Δ. Κράνη, που έκανε αμέσως το σουτ, αλλά η μπάλα κοντραρίστηκε στα σώματα των αμυντικών.
Στο 71΄ ο Δ. Κράνης βρήκε ελεύθερο χωρό έξω από την περιοχή έπιασε το δυνατό αριστερό σουτ, αλλά ο τερματοφύθλακας του Προμηθέα, σε καλή θέση, μπλόκαρε.
Στο 74΄ ο Καρανίκας έκανε φοβερή κούρσα από δεξιά, τριπλάροντας όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε από το σημείο του κόρνερ σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Ν. Κράνη, αυτός πιεζόμενος έκανε άσχημη κεφαλιά, για να διώξει ο Δαδάνης.
Στο 77΄ ο Ν. Κράνης βρήκε αμαρκάριστο αριστερά τον Ζέρβα, αυτό έφερε την μπάλα προς τα μέσα και με δεξιό ξερό σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό "Γ" της Γαυρολίμνης.
Στο 79΄ Ζέρβας και Καρανίκας συνδιάστηκαν από δεξιά, ο Παναγιωτόπουλος δεν μπόρεσε να διώξει καλά την μπαλιά προς τον Χ. Πλακίδα, αυτός έκανε το σουτ, που κοντραρίστηκε και μπλόκαρε ο Χασαπογιάννης. Στο 82΄ ο Ν. Μπίμπας εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα μόλις δίπλα από το αριστερό "Γ" του Ζέρβα. Στο 86΄ ο Χ. Πλακίδας πιεζόμενος από τον Ζέλιο, έκανε το σουτ με το δεξί, κόντραρε η μπάλα, πήγε στον αμαρκάριστο Ζέρβα, που έπιασε δυνατό σουτ άουτ. Στο 87΄ ο Γαβρίνας από 30 μέτρα εξαπέλυσε δυνατό κεραυνό, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Χασαπογιάννη. Στις καθυστερήσεις ο Γαβρίνας έκλεψε την μπάλα από τον Παναγιωτόπουλο, μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Χασαπογιάννης, έπεσε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε το πλασέ σε κόρνερ.
Συμπερασματικά, να πούμε ότι η ΑΕΜ ήταν πολύ καλύτερη από τον Προμηθέα, που προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την στιβαρή άμυνα της Μεσολογγίτικης ομάδας. Αντίθετα, οι "κανονιέρηδες", δημιουργούσαν συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Χασαπογιάννη, που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Ο διαιτητής Διώτης ήταν άψογος και πολύ καλοί οι βοηθοί Καλαμπόκης και Γκουτσέλης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Χασαπογιάννης, Δαδάνης(87΄ Σπυρόπουλος), Λάμπος, Χονδροκώστας(55΄ Παναγιωτόπουλος), Ζέλιος, Καρακώστας, Αδραχτάς, Μπίμπας Ν., Μπίμπας Α., Αλμπάνης(70΄ Βαλμάς), Τσοπανάς.
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:Ζέρβας Δ., Μπαλάφας(63΄ Καρανίκας), Μαντέλος Χ., Πασπαλιάρης, Αποστολόπουλος, Κράνης Δ.(73΄ Πλακίδας Χ.), Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας Ν., Πλακίδας Μ.(68΄ Κράνης Ν.)