Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ακάθεκτη 4-0 τον ΠΑΟ Καλυβίων

Μετά από δυνατή λασπομαχία, η Α. Ε. Μεσολογγίου πήρε πανάξια άλλη μια νίκη επί του μαχητικού ΠΑΟ Καλυβίων και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου. Το παιχνίδι, που έγινε πάνω σ' ένα πολύ κακό τεραίν, πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις στους λιγοστούς φιλάθλους που το παρακολούθησαν. Οι παίχτες της Mεσολογγίτικης ομάδας, μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα, έκλεισαν την Καλυβιώτικη ομάδα στα καρέ της και πολύ γρήγορα μπήκαν μπροστά στο σκορ.
Ήταν το 4΄ όταν ο Κυριακόπουλος βγήκε ταχύτατα από αριστερά, έκανε τη σέντρα στο κεφάλι του Ν. Κράνη, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Χρ. Πλακίδα, που έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασε, έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι του Μπαλωμένου και στη συνέχεις να καταλήξει στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
Η ΑΕΜ συνέχισε να πιέζει, αλλά ήταν ο ΠΑΟ Καλυβίων αυτός που έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ήταν το 7΄ όταν ο Κοκοσούλας εκμεταλλεύτηκε μεγάλο κενό στην δεξιά πλευρά της κυανόλευκης άμυνας, προχώρησε μέσα στην περιοχή, αλλά απέναντι στον Ζέρβα, έκανε κακό πλασέ στέλνοντας την μπάλα, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Στο 15΄ ο Γαβρίνας μπήκε από δεξιά έκανε σέντρα - σουτ, αλλά πρόλαβε ο Μπαλωμένος και με την άκρη των δαχτύλων του απεσόβησε τον κίνδυνο.
Στο 16΄ ο Μικρόπουλος από καλή θέση επιχείρησε το δυνατό σουτ, έπεσε στη δεξιά του γωνία ο Ζέρβας και έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Σταμούλης, αφύλακτος ο Γαλανόπουλος έπιασε την κεφαλιά, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ζέρβα.
Στο 18΄ ο Μικρόπουλος χτύπησε ωραία φάουλ από μέση απόσταση, αλλά η κεφαλιά του Σταμούλη δεν ανησύχησε τον Ζέρβα.
Στο 22΄ ο Μυλωνάς εκτέλεσε δυνατά φάουλ από καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή, άλλα η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.
Μετά από αυτές τις επικίνδυνες φάσεις έστω από στημένα, που δεν αξιοποίησαν τα Καλύβια, η ΑΕΜ ανέβασε ταχύτητα και δημιούργησε οργανωμένες επιθέσεις κλείνοντας τη φιλοξενούμενη στα καρέ της.
Στο 25΄ ο Πασπαλιάρης έβγαλε την μπαλιά στον Ν. Κράνη, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Μ. Πλακίδα, που έκανε το σουτ ψηλά, άουτ.
Στο 28΄ φάση διαρκείας στα καρέ του Μπαλωμένου, με συνεχόμενα σουτ των Ζέρβα και Χρ. Πλακίδα, η μπάλα πήγε πλάγια αριστερά στον Κυριακόπουλου, που σέντραρε στο πέναλτι, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ αδράνησε, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, πρόλαβε τη έξοδο του τερματοφύλακα και με κεφαλιά έκανε το 2-0.
Στο 29΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ από τη γωνία της περιοχής των φιλοξενούμενων, πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος,αλλά ο Μπαλωμένος τινάχτηκε ωραία στο "Γ" της εστίας του και έδιωξε.
Στο 33΄ ο Καρανίκας έστρωσε ωραία την μπάλα στο Πασπαλιάρη, αυτός έπιασε καλό σουτ, αλλά πάλι ο Μπαλωμένος απεσόβησε το γκολ, πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.
Στο 34΄ σουτ του Γαλανόπουλος δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ζέρβα, άουτ.
Στο 37΄ o Γαλανόπουλος χτύπησε ένα φάουλ πλασαριστά, δίνοντας δεξιά στον Κοκοσούλα, αυτός έκανε παράλληλη σέντρα, αλλά δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας.
Στο 38΄ ο Χρ. Πλακίδας έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, πάσα στον Πασπαλιάρη, δυνατό σουτ, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπαλωμένου και άουτ.
Στο 39΄ ο Γαβρίνας από αριστερά την σέντρα, πέρασε απ’ όλους η μπάλα, στον Ζέρβα αριστερά αμέσως η σέντρα, κεφαλιά του Χρ. Πλακίδα, μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαλωμένου.
Στο 41΄ ο Ν. Κράνης βρέθηκε μόνος δεξιά μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζέρβας, τρεις παίχτες της ΑΕΜ μπερδεύτηκαν στο σημείο του πέναλτυ και χάθηκε η ευκαιρία.

Το β΄ ημίχρονο άρχισε τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά, με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχή φάουλ. Σ’ ένα από αυτά στο 7΄ ο Κοκοσούλας εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά για λογαρισμό του ΠΑΟΚ, ο Σταμούλης έπιασε δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Ζέρβας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.
Στο 9΄ ο Γαβρίνας έκανε παράλληλη σέντρα, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, αλλά η μπάλα κόλλησε στη λάσπη και δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ.
Στο 12΄ ο Χρ. Πλακίδας έκανε το σουτ από καλή θέση, έπεσε εντυπωσιακά ο Μπαλωμένος και έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζέρβας στο Γαβρίνα, αυτός πάλι στον Ζέρβα, σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μαντέλος το βολέ ψηλά άουτ.
Στο 14΄ φάουλ για τους φιλοξενούμενους, ο Κοκοσούλας έστειλε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι πάνω από πολλά κεφάλια έδιωξε ο Ζέρβας με γροθιά.
Στο 18΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε κόρνερ, πετάχτηκε ο Ν. Κράνης και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
Στο 20΄ ο Μ. Πλακίδας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έκανε το γωνιακό σουτ, εντυπωσιακά ο Μπαλωμενος έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 23΄ από δεξιά μπάσιμο του Γαβρίνα, πάσα στον Ζέρβα από καλή θέση άουτ. Ο Κοκοσούλος κακό ελεύθερο στον Χρ. Πλακίδα η μπάλα, πάσα στον Γαβρίνα, καλό σουτ άουτ.
Στο 25΄ ο Γαβρίνας έκανε μπάσιμο από δεξιά, σούταρε δυνατά, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ.
Στο 26΄ μπάσιμο Κυριακόπουλου από αριστερά, σέντρα στο κεφάλι του Γαβρίνα, που δεν βρήκε καλά την μπάλα και την έστειλε άουτ.
Στο 32΄ ωραία προσπάθεια του Μ. Πλακίδα από αριστερά, φάτσα στο τέρμα, γλύστρισε και χάθηκε η ευκαιρία.
Στο 33΄ Φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ του ΠΑΟΚ, σουτ Γαβρίνα απέκρουσε ο Μπαλωμένος, γύρισμα του Μ. Πλακίδα στον Ζέρβα, βραζιλιάνικο πλασέ στο απέναντι «Γ» και 3-0.
Στη φάση αυτή ο Γαλανόπουλος(ΠΑΟΚ) έβρισε χωρίς λόγο τον διαιτητή και αποβλήθηκε.
Στο 39΄ ταχύτατη και καλά οργανωμένη επίθεση της ΑΕΜ, με τον Ζέρβα να βγάζει αριστερά στο Κυριακόπουλο, αυτός στρώσιμο στον επερχόμενο Καρανίκα, αυτός αμέσως το σουτ και 4-0.
Στο 43΄ ο Ζέρβας έβγαλε πάλι τον Καρανίκα σε καλή θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Δύο σουτ από τον Ρεπέτσα στο 44΄ και στο 45΄ δεν ενόχλησαν τον Ζέρβα.
Στις καθυστερήσεις ο Καρανίκας έκανε παράλληλη σέντρα, ο Γαβρίνας βρέθηκε φάτσα με το γκολ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο λασπωμένο τεραίν και τον ξεγέλασε.
Καλή η διαιτησία του κ. Δ. Παναγιωτόπουλου και χωρίς λάθη οι βοηθοί Καπελάκης Χ. και Κονδύλης Β.


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δ. Ζέρβας, Καρανίκας, Μαντέλος Χρ., Πασπαλιάρης(70΄ Κοκκοτός), Μ. Πλακίδας, Χρ. Πλακίδας(60΄ Δάλλας), Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ν. Ζέρβας, Ν. Κράνης(55΄ Σαμαράς).
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ: Μπαλωμένος, Καπετανάκης, Κοκοσούλας, Βασιλείου(65΄ Μυγδάκης), Κορέτσης, Καρδάρας, Μικρόπουλος, Γαλανόπουλος(48΄ Στρατόπουλος), Σταμούλης, Κουκουγιάννης, Μυλωνάς(75΄ Ρεπετσάς).