Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Νίκησε και μπήκε ξανά στο παιχνίδι, 1-0 στο Νυδρί

Παίζοντας με μυαλό και δύναμη, η "Κυρία" πέρασε νικηφόρα από την δύσκολη έδρα του Οδυσσέα Νυδρίου και μπήκε ξανά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Η Mεσολογγίτικη ομάδα εμφανίστηκε σαφώς αλλαγμένη, καθώς ο Ανδρέας Μαργέλης παρέταξε την ομάδα με σφιχτή αμυντική γραμμή, με δίδυμους πύργους τους Γατσώρη και Πασπαλιάρη, αριστερά τον Κορομηλά και δεξιά τον Τσάμη. Στον ανασταλτικό τομέα είχε τον Καρτσακλή και στον ηγετικό ρόλο στο κέντρο τον Ζαπαντιώτη. Στα χαφ είχε αριστερά τον Γουβαλάρη και δεξιά τον Αποστολίδη και στην επίθεση τους Γαβρίνα και Χρ. Πλακίδα.
Μ' αυτό το σχήμα ξεπέρασε τα πρώτα δύσκολα λεπτά της προσαρμογής στο βρεγμένο τεραίν και μετά έκανε το παιχνίδι της.
Το παιχνίδι ήταν δυνατό, με κύριο χαρακτηριστικό το πρέσινγκ και από τις δύο ομάδες, που δεν άφηναν τους αντιπάλους να κάνουν ελεύθερα σουτ.
Ενα κόρνερ στο 4΄ και ένα υπό πίεση σουτ του Καλογέρη στο 6΄ ήταν οι πρώτες επιθετικές προσπάθειες του Οδυσσέα, ενώ η ΑΕΜ απείλησε στο 7΄ όταν ο Χρ. Πλακίδας έφυγε ταχύτατα από αριστερά, αλλά ο Παπαδόπουλος με προβολή έδιωξε σε πλάγιο. Ενα μακρινό σουτ του Αποστολίδη στο 10΄, ψηλά πάνω από το δοκάρι και ένα κόρνερ του Οδυσσέα στην αντεπίθεση, ανεκμετάλλευτο, ήταν οι επόμενες προσπάθειες. Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ δημιουργήθηκε στο 13΄, όταν ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε από δεξιά ένα μακρινό φάουλ και ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, έστειλε έξυπνα με πολύ φάλτσο την μπάλα προς την εστία του Οδυσσέα, αλλά ο Ευαγγελινός οριζοντίωσε το μακρύ κορμί του και απέκρουσε.
Στο 20΄ο Καλογέρης δέχθηκε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο και δεξιά, έβγαλε την παραάλληλη σέντρα, η μπάλα πέρασε απ' όλους, ο Ψευτογιώργος επιχείρησε να σκοράρει, αλλά ο Γατσώρης κόντραρε το σουτ.
Στο 23΄ ο Ματούλας έκανε σέντρα από αριστερά, έδιωξε ψηλά ο Ζέρβας, σουτ του Ψευτογιώργου, πέρασε από τον Ζέρβα, αλλά πρόλαβε ο Πασπαλιάρης και απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Στο 24΄ φάουλ του Γεωργάκη, ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29΄ ο Τσάμης έκανε ωραία ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών και αριστερά, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, αλλά δε μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση. Στο 31΄ ο Ματούλας έκανε πιεζόμενος το σουτ, μπλόκαρε εύκολα ο Ζέρβας. Στο 33΄ ο Τσάμης έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στο Χρ. Πλακίδα, που πέρασε ωραία την μπάλα από τον Ζαλώνη,ο αμυντικός του Οδυσσέα έπεσε πάνω του, αλλά ο κ. Νεοφυτιάδης, έδειξε "παίζετε", αγνοώντας το καταφανέστατο φάουλ, που θα ήταν και κόκκινη κάρτα για τον Ζαλώνη.
Στο 35΄ ο Γαβρίνας από δεξιά έκανε παράλληλη σέντρα, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Κορομηλάς, δεν πρόλαβε την μπάλα, ο Χρ. Πλακίδας έκανε αμαρκάριστος κακό κοντρόλ και ο Ευαγγελινός πρόλαβε και τον κόντραρε, κερδίζοντας και το φάουλ.
Στο 39΄ ο Γατσώρης προσπαθώντας να σώσει ένα κόρνερ δεξιά στη γραμμή της μικρής περιοχής, έδωσε πάσα στον Γαζή, που άργησε να σουτάρει από κοντά και κοντραρίστηκε χάνοντας την ευκαιρία.
Στο 41΄ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ψηλοκρεμαστα φάουλ από δεξιά, ο Πασπαλιάρης πετάχτηκε στο σημείο του πέναλτι για την κεφαλιά, σπρώχθηκε από τον Γεωργάκη, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών. Στο 45΄ οι Γαβρίνας και Χρ. Πλακίδας, έκαναν ωραία το ένα-δύο, ο τελευταίος έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο Γεωργάκης έκανε στραβοκλωτσιά προς τα πίσω, αλλά ο Ευαγγελινός ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, η μπάλα αναπήδησε στο βρεγμένο τεραίν, ο Ευαγγελινός απέκρουσε ασταθώς και ο Ζαλώνης, έδιωξε μακριά.

Επιθετικά μπήκε η ΑΕΜ στο β΄ ημίχρονο και στο 47΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, έδιωξε με κεφαλιά ο Γεωργάκης, ξανά αποδέκτης της μπάλας ο Ζαπαντιώτης, που έβγαλε αριστερά στο Γουβαλάρη, αυτό επιχείρησε επικίδυνη σέντρα-σουτ, μόλις πρόλαβε ο Ευαγγελινός και έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, πετάχτηκε στη καρδιά της άμυνας του Οδυσσέα ο Πασπαλιάρης, αλλά η δυνατή κεφαλιά του πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Παρόμοια φάση στο 50΄για τους γηπεδούχους με σέντρα από τον Ζαλώνη και κεφαλιά από τον Νάση.
Στο 54΄έγινε μια γεμάτη φάση, όταν ο Καλογέρης έβγαλε σέντρα από αριστερά, κόρνερ ο Πασπαλιάρης. Εκτέλεσε ο Λουίζος, ο Γαζής έκανε άτσαλο σουτ, η ΑΕΜ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Ζαπαντιώτης έβγαλε αριστερά στον Γαβρίνα, αυτός έκοψε την μπάλα δεξιά, απέφυγε δύο αντιπάλους, έπιασε το δυνατό σουτ, ο Ευαγγελινός απέκρουσε ωραία, η μπάλα στον Κορομηλά, παράλληλη σέντρα, μπλόκαρε ο Ευαγγελινός.Στο 61΄ φάουλ με τον Ζαπαντιώτη από μέση απόσταση, η μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο διάστημα μεταξύ 65΄ και 80΄ παίχτηκε πολύ γρήγορο παοδόσφαιρο με την μπάλα πάνω-κάτω, αλλά χωρίς να γίνει η μεγάλη φάση.
Στο 80΄ ο Μ. Πλακίδας δέχθηκε μιά μπαλιά στο κέντρο και δεξιά, ο Παπαδόπουλος τον κόντραρε και κέρδισε την μπάλα, αλλά ο παίχτης της ΑΕΜ επέμενε, του έκλεψε την μπάλα, βγήκε ταχύτατα μόνος του απέναντι από τον Ευαγγελινό και με δυνατό σουτ, παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα του Οδυσσέα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
Στο υπόλοιπο διάστημα που ακολούθησε, ο Οδυσσέας προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά οι Κανονιέρηδες με φάουλ και καθυστερήσεις, ροκάνισαν τον χρόνο(και με τις αλλαγές του Α. Μαργέλη), ενώ στο 86΄ ο Μ. Πλακίδας έπιασε δυνατό σουτ στην αντεπίθεση, για ν' αποκρούσει με διπλή προσπάθεια ο Ευαγγελινός.Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής απέβαλε από τον πάγκο τον προπονητή της μεσολογγίτικης ομάδας, όταν διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα φάουλ πάνω στον Μ. Πλακίδα που επιχειρούσε έφοδο.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης και οι βοηθοί του έπαιξαν έδρα και ανέχθηκαν το σκληρό παιγνίδι των γηπεδούχων.
Η φιλοξενία των Νυδριωτών ήταν άψογη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ: Ευαγγελινός, Παπαδόπουλος, Ματούλας, Βελώνης, Γεωργάκης, Τ. Καλογέρης (80' Λαδάς), Μάθης, Λοϊζος, Ψευτογιώργος (65' Στ. Καλογέρης), Στ. Γαζής, Σαβ. Γαζής (70' Ορφανίδης).
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Αποστολίδης, Κορομηλάς (85' Μπίρκος), Γατσώρης, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Γαβρίνας (80' Μπαλάφας), Ζαπαντιώτης, Χ. Πλακίδας (65' Μ. Πλακίδας).