Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 19-10-2009

***ΑΕΜάρες Καλημέρααα!!! Ωραία περάσαμε στη Λευκάδα! Το Νυδρί είναι ένα ωραίο μέρος ακόμα και όταν χειμωνιάζει. Ακολούθησα την ΑΕΜάρα στον αγώνα με τον Οδυσσέα και σας έχω όλα τα νέα στο πιάτο. Άλλη ομάδα είδαμε χθες: Τσαμπουκάδες, δυνατοί και σωστά κινούμενοι μέσα στο γήπεδο, αλλά και με αρκετά από τα κουσούρια της εποχής Ζήκου. Δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε εξαιρετικά, αλλά με μοναδικό ζητούμενο τη νίκη, το παιχνίδι των Κανονιέρηδων ήταν όπως ακριβώς έπρεπε. Ο Οδυσσέας δεν είναι άσχημη ομάδα και θα κακοπεράσουν όλοι όσοι θα το επισκεφτούν.
***Κατ΄αρχή το γήπεδο του Οδυσσέα είναι σαν κλουβί. Φανταστείτε ότι ο μισός πάγκος των ομάδων ήταν ...έξω από την περίφραξη, ένα μέτρο από την κερκίδα. Πίσω ακριβώς από το ένα τέρμα, στο 1,5 μέτρο υπάρχει ...τοίχος τριών μέτρων, με κίνδυνο κάποιος παίχτης να σπάσει εκεί το κεφάλι του. Οι βοηθοί κινούνταν στο ένα μέτρο από την περίφραξη! Έχετε πάει στο γήπεδο της Μεγ. Χώρας, ε, αυτό ήταν χειρότερο, απλά δεν ήταν ξερό γιατί είχε -ας πούμε- χορτάρι. Είχε μια ξύλινη κερκίδα με πέντε σκαλιά, αλλά με ...πλαστικά καθίσματα(εμείς να δούμε πότε θα βάλουμε στο δικό μας...). Πίσω από την κερκίδα είχε έναν πάγκο και έψηναν σουβλάκια, που στους ντόπιους τα χρέωναν ενάμισι ευρώ και στους Μεσολογγίτες δύο ευρώ(έφαγα ένα και δεν ...πέθανα!).
***Στην κερκίδα είμαστε καμιά 30αριά Μεσολογγίτες και καμιά 150αριά ντόπιοι. Οι άνθρωποι ήταν προς εμάς ευγενέστατοι και δεν μας παρενόχλησαν ούτε στιγμή. Είχαν κι αυτοί τους φανατικούς τους, με τα γνωστά τσαμπουκαλίκια προς τους παίχτες, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έπεσε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο και η φιλοξενία τους ήταν άψογη. Πιστεύω ότι οι θερμοκέφαλοι δικοί μας θα ανταποδώσουν
***Ο Ανδρέας Μαργέλης δεν προλάβαινε ούτως ή άλλως να κάνει πολλά πράγματα, αλλά κι αυτά που έκανε ήταν αρκετά. Έβαλε στην άμυνα δύο δίδυμους πύργους(Πασπαλιάρη και Γατσώρη), που συνεργάστηκαν τέλεια και δεν πέρασε κουνούπι από εκεί. Λίγο με ξένισε η τοποθέτηση του Τσάμη στη θέση του δεξιού μπακ, αλλά, ο "πασπαρτού", τα πήγε θαυμάσια και ΄κει. Εκεί που πρέπει να γίνει πολύ δουλειά είναι στην επίθεση. Γαβρίνας και Χρ. Πλακίδας, είναι παιχταράδες, αλλά πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται και να τελειώνουν τις φάσεις, όπως πέρυσι Μεγάλο παιχνίδι από τον Ζαπαντιώτη που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και τον Καρτσακλή, ενώ όργωσε το γήπεδο ο Αποστολίδης, αν και δεν του έβγαιναν όλες οι προσπάθειες. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Γουβαλάρης, αν και η αριστερή μας πτέρυγα είχε πολύ αμυντική δουλειά και τον κράταγε πίσω. Γενικά όλα τα παιδιά προσπάθησαν όσο μπορούσαν σ' ένα γλιστερό και με λακκούβες χλοοτάπητα και δεν έχω παράπονα από κανέναν.
***Οι παίχτες του Οδυσσέα, έπαιξαν πολύ σκληρό παιχνίδι, υπό την ανοχή του διαιτητή, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε κανέναν σοβαρό τραυματισμό. Φυσικά και οι δικοί μας δεν πήγαν πίσω. Έπαιξαν πολύ δυνατά και δεν φοβήθηκαν ούτε στιγμή, πράγμα που έλειπε στα παιχνίδια με το Σούλι Παραμυθιάς και τον Σκουφά, όπου έπαιξαν χαλαρά και χωρίς ψυχή στο μεγαλύτερο διάστημα.
***Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του Γαβρίνα, όταν αντικαταστάθηκε, που άργησε υπερβολικά να βγει από το γήπεδο. Δεν ξέρω αν είχε τέτοιες εντολές, αφού πριν λίγο είχε μπει το γκολ, αλλά συνέχισε να καθυστερεί ακόμα και όταν πήρε κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή για καθυστέρηση, που ευτυχώς του χαρίστηκε την δεύτερη κίτρινη(κόκκινη). Φανταστείτε πόσο χαζή αποβολή θα ήταν!!!
***Προς τα μέσα του β΄ημιχρόνου, μετά από ένα φάουλ που του έγινε, ο Αποστολίδης έπαθε κράμπα και στα δύο πόδια. Το ίδιο έγινε και λίγο αργότερα με τον Κορομηλά. Αυτό το σκηνικό το είδαμε και στο παιχνίδι με τον Σκουφά. Παίχτες δηλαδή να παθαίνουν κράμπες. Δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να σας πω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά μήπως θα έπρεπε ο γυμναστής να κάνει κάτι;
***Σε γενικές γραμμές η ομάδα τα πήγε καλά. Στάθηκε καλύτερα μέσα στο γήπεδο από τον Οδυσσέα και με λίγη προσοχή θα μπορούσε και να προηγηθεί νωρίτερα, αλλά και να βάλει έστω ένα ακόμη γκολ. Οι αλλαγές του Α. Μαργέλη ήταν σωστότατες. Πάντως υπήρξε παραδοχή και από τους ντόπιους ότι η ομάδα μας ήταν καλύτερη. Μάλιστα άκουσα και κάποιον, μάλλον παράγοντα του Τηλυκράτη, να μιλάει στο κινητό και να λέει, ότι "το Μεσολόγγι έχει πολύ καλή ομάδα και είναι λογικό αυτό, αφού στην εντεκάδα του έχει τέσσερις προπονητές"!!!
***Δεν έχω σήμερα τη διάθεση να γκρινιάξω, αλλά θέλω ν' αγιάσω και ο διάολος δεν μ' αφήνει. Μαθαίνω ότι πολλοί φίλαθλοι, δεν έχουν δει με καλό μάτι την πρόσληψη του Ανδρέα Μαργέλη, γιατί λέει πέρυσι έδειξε ιδιαίτερο φανατισμό στα παιχνίδια του ΓΟΜ με την ΑΕΜ. Ας μην γινόμαστε γραφικοί. Ο άνθρωπος έβγαζε το ψωμί του στον ΓΟΜ και σ' αυτά τα παιχνίδια ήθελε να δείξει ότι δεν σκοπεύει ν΄αφήσει το συναίσθημα να τον επηρεάσει. Ο Ανδρέας Μαργέλης είναι ΑΕΜάρας με τα όλα του. Έχει προσφέρει πολλά στην ΑΕΜ και σαν παίχτης και σαν προπονητής. Επίσης έχει τα προσόντα να "στρώσει" την φετινή ΑΕΜ και καλό θα είναι να σταματήσουμε την γκρίνια και να τον αφήσουμε να δείξει την δουλειά του. Εγώ προσωπικά δεν θα του χαριστώ καθόλου, αν κάνει στραβοτιμονιές. Αλλά ας τον αφήσουμε να δουλέψει απερίσπαστα. Εξάλλου, τη δεδομένη στιγμή, ήταν ο μόνος που μπορούσε ν' αναλάβει την ομάδα και να την βοηθήσει να βρει το δρόμο της. Είπαμε, πάνω απ' όλα η ομάδα.
***Την Τετάρτη έχει εμβόλιμη αγωνιστική και καλό θα είναι να είμαστε όλοι στο γήπεδο, για να βοηθήσουμε την ομάδα στον αγώνα με την Βολίδα. Οι Κερκυραίοι έχουν πάρει φόρα και πρέπει να τους την κόψουμε. Όμως αυτή τη φορά να είμαστε σωστοί φίλαθλοι, χωρίς ακρότητες και υπερβολές. Αν, όπως ελπίζω, γλυτώσουμε την τιμωρία του γηπέδου, να ξέρετε ότι την επόμενη φορά θα φάμε διπλή καμπάνα. Προσοχή λοιπόν.
***Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες!!! Θα τα ξαναπούμε εκτάκτως την ερχόμενη Πέμπτη και ελπίζω να είμαστε το ίδιο χαρούμενοι όπως σήμερα! Να είστε όλοι καλά. Μιχάλης Κιτσινέλης