Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Μεγάλο διπλό στη Λευκάδα, 1-0 τον Τηλυκράτη

Παίζοντας οργανωμένα και ψυχωμένα, μια καλοστημένη και σοβαρή ΑΕΜ, πέρασε με νίκη από την Λευκάδα, απέναντι στη δυνατή αλλά ντεφορμέ ομάδα του Τηλυκράτη. Οι Κανονιέρηδες, που ο Ανδρέας Μαργέλης παρέταξε με βαριά αμυντική διάταξη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και μόνο χάρη στις σωτήριες απουκρούσεις του τερματοφύλακα Σταμετέλου και την απειρία δεν πέτυχαν ένα ή δυο ακόμη τέρματα.
Χαρακτηριστικό της ομάδας που παρέταξε ο προπονητής των κυανέρυθρων ήταν ότι δεν υπήρχε ούτε ένας καθαρά επιθετικός! Ουσιαστικά παρέταξε ένα σχήμα με 4-4-1-1, με τον Γιαννιώτη στην κορυφή, πίσω του τον Ζαπαντιώτη, τέσσερις στην μεσαία γραμμή σε σχήμα ρόμβου και τετράδα στην άμυνα τέσσερις δυνατούς και έμπειρους παίχτες.
Αυτό το σχήμα βοήθησε πάρα πολύ στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, έκλεισε τους διαδρόμους και βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους μεσολογγίτες. Ταυτόχρονα με δύο πολύ επιθετικά ακραία μπακ(Τσάμης, Γουβαλάρης), έβγαζε συνεχώς επιθέσεις και δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα του Τηλυκράτη.
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η ΑΕΜ έκλεισε στα καρέ τους Λευκαδίτες και βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ στο 16΄, όταν ο Αποστολίδης βρέθηκε απέναντι στον Σταματέλου, έκανε το δυνετό σουτ απέκρουσε ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε πάλι στον Αποστολίδη που επιχείρησε νέο σουτ για ν΄αποκρούσει και πάλι ο Σταματέλος.
Ο Τηλυκράτης προσπάθησε ν' αντιδράσει αλλά η γερή αμυντική λειτουργία της ΑΕΜ δεν άφηνε κενά. Μάλιστα στο 27΄ ο Γιαννιώτης έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, πετάχτηκε ο Ζαπαντιώτης, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά παραδόξως σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ(καμμία περίπτωση!!!).
Στο 32΄ο Τηλυκράτης απέιλησε για πρώτη και τελευταία φορά στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Παππάς έκανε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Ζέρβας έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε.
Στο 35΄ έγινε η καταπληκτική φάση του γκολ, όταν ο Κορομηλάς έβγαλε μπαλιά στ΄αριστερά στον Αποστολίδη, αυτός απίστευτη μπαλιά 25 μέτρων ανάμεσα από τους κεντρικούς αμυντικούς και ο Ζαπαντιώτης με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Σταματέλου κάνοντας το 0-1.
Στο 41΄ ένα σουτ απελπισίας του Κούτσικου, βρήκε στα σώματα των αμυντικών της ΑΕΜ και κατέληξε κορνερ.
Στο 43΄ ο Ζαπαντιώτης έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο και δεξιά, εκεί πετάχτηκε ο Κορομηλάς, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Σταματέλος καλά τοποθετημένος, απέκρουσε.
Στο 45΄ ο Κορομηλάς σέντραρε από δεξιά και ο Ζαπαντιώτης έπιασε δύσκολη κεφαλιά, άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με διαφορετικό σκηνικό. Η μεν ΑΕΜ να είναι πιο συντηρητική και ο Τηλυκράτης να προσπαθεί με γιόμες να μεταφέρει το παιχνίδι στα καρέ των φιλοξενουμένων, αλλά Πασπαλιάρης, Ταράτσας και Ζέρβας να κόβουν όλες τις μπαλιές.
Σταδιακά η ΑΕΜ υποχώρησε, αφού η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της, αλλά ο Τηλυκράτης που πήρε χώρο δεν μπόρεσε να κάνει κάποια καλή φάση. Αντίθετα, η ΑΕΜ έκανε γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά κι αυτές χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Οι τακτικές κινήσεις των προπονητών(ο Α. Μαργέλης πέρασε στο 73΄ τον Μπαρμπαρούση στη θέση του Κορομηλά και ο Γ. Κατηφόρης πέρασε τον Μαντζάνα στο 75΄ στη θέση του Βρακατσέλη), έκαναν μεν πιο επιθετικό τον Τηλυκράτη, αλλά το αμυντικό τείχος της ΑΕΜ ήταν αδιαπέραστο, αφού ο Μαργέλης πέρασε στα χαφ και τον Ζαπαντιώτη.
Στο 78΄ ο Τηλυκράτης έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Ανδρώνης μετά από σέντρα του Χριστοδούλου έπιασε την κεφαλιά, αλλά σε καλή θέση ο Πασπαλιάρης έδιωξε πριν περάσει μπάλα η μπάλα τη γραμμή. Στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ανδρώνης και το παιχνίδι τελείωσε για τον Τηλυκράτη.
Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου ο Θεράπος έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά δεν ανησύχησε τον Ζέρβα. Αντίθετα στις καθυστερήσεις ο Χρ. Πλακίδας που είχε μπει στο 90΄ έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ των μεσολογγιτών, όταν παίρνοντας ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, αντί να πλασάρει επιχείρησε να περάσει τον Σταματέλο με αποτέλεσμα να νικηθεί από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Από την μεσολογγίτικη ομάδα που δεν υστέρησε κανένας κορυφαίος ήταν ο Γιαννιώτης, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Ζαπαντιώτης, Πασπαλιάρης και Τσάμης. Από τον Τηλυκράτη κορυφαίος ήταν ο Σταματέλος και διασώθηκαν ακόμη οι Παππάς και Ανδρώνης.
Η διαιτησία του κ. Καραγκούνια ήταν άριστη. Με λίγα λάθη οι βοηθοί.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Σταματέλος, Κατσιμπίρης, Βρακατσέλος(75΄ Μαντζάνας), Καταγής(36΄ Κούτσικος), Δομάζος, Χριστοδούλου, Παππάς, Κτενάς,(80΄ Κολόκας), Θεράπος, Γραμματικόπουλος, Ανδρώνης.
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μ. Πλακίδας, Κορομηλάς,(73΄ Μπαρμπαρούσης), Ταράτσας, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Γιαννιώτης, Ζαπαντιώτης(90΄ Χρ. Πλακίδας), Αποστολίδης(80΄ Γατσώρης)