Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 30-11-2009

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα!!!Αν και δεν είναι καλοκαίρι, ο Ανδρέας Μαργέλης και οι παίχτες του, απόλαυσαν γι' άλλη μια φορά το μπάνιο τους στη Λευκάδα! Και με τον Οδυσσέα και με τον Τηλυκράτη νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 0-1. Μακάρι να ήταν όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος από νησιά! Τεράστια η νίκη, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, μια και θα βοηθήσει την ομάδα να διώξει το άγχος και ν' αποδείξει ότι μπορεί να κάνει κάτι πολύ καλύτερο, από το να κυνηγάει να σώσει την κατηγορία.
***Τείχος έχτισε μπροστά από τον Ζέρβα ο προπονητής των Κανονιέρηδων, βάζοντας πολλούς αμυντικογενείς παίχτες στην ενδεκάδα. Μια ενδεκάδα που δεν είχε κανένα επιθετικό!!!Είχε όμως πολλούς "κρυφούς" κυνηγούς, που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του Τηλυκράτη. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν πολύ τυχερός που δεν δέχτηκε δυο και τρία γκολ. Δεν ήξεραν οι Λευκαδίτες από που να φυλαχτούν!
***Το πρώτο ημίχρονο είμαστε καταιγιστικοί, με άμυνα από γρανίτη, οργανωμένες επιθέσεις και με πολλούς τρόπους διάσπασης της αντίπαλης άμυνας. Όμως για άλλη μια φορά η μπάλα δεν ήθελε να μπει στο πλεχτό. Αυτό βέβαια δεν μειώνει την αξία του τερματοφύλακα του Τηλυκράτη, που πραγματικά έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις. Κατά τη γνώμη μου σ' αυτό το ημίχρονο η ΑΕΜ έκανε την καλύτερη εμφάνισή της στο πρωτάθλημα.
***Στο δεύτερο ημίχρονο πάθαμε το γνωστό σύνδρομο και μετά το 60΄ έπεσε η απόδοση μερικών παιχτών, με αποτέλεσμα να οπισθοχωρίσουμε και να δώσουμε δικαιώματα στους Λευκαδίτες να ελπίζουν σε ισοφάριση. Δεν έχω μιλήσει με τον Α. Μαργέλη, αλλά έχω την αίσθηση ότι μάλλον ήταν υπερβολική η οπισθοχώρηση, όπως και πολύ αργή η είσοδος του Χρ.Πλακίδα(90΄). Όταν πιέζεσαι ένας παίχτης σαν τον Χρήστο μπορεί να κάνει τη ζημιά, αν και στο 92΄ έχασε την ευκαιρία που του δόθηκε, από υπερβολική σιγουριά.
***Όταν προσλήφθηκε ο Ανδρέας Μαργέλης(ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑ κόουτς!!!Με Υγεία και επιτυχίες ΠΑΝΤΟΥ!), ήμουνα ο πρώτος που εξέφρασα την εκτίμησή μου και στον άνθρωπο και στις ικανότητές του. Σε κάποιους δεν άρεσαν τα θετικά σχόλια και έφθασαν στο σημείο να πουν ότι τον ...πατρονάρω! Η ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Τα γράφω αυτά, βλέποντας παιχνίδι με το παιχνίδι την ομάδα να ρολάρει, τους παίχτες να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και να κερδίζουν βαθμούς. Φυσικά δεν είναι δικό τους έργο αυτό, έτσι;
***Μαζί με αρκετούς άλλους, θεαματική βελτίωση παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια ο Γιαννιώτης, που μετά τον Αποστολίδη είναι μια ακόμα καλή "μεταγραφή" για την ΑΕΜ τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά τους αγώνες με τον Θεσπρωτό και τη Λευκίμμη, πρόσθεσε άλλη μια καλή εμφάνιση στον αγώνα με τον Τηλυκράτη, όπου ήταν ο καλύτερους από τους καλύτερους. Φυσικά, έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης και είμαι σίγουρος ότι θ' ανέβει ακόμη περισσότερο.
***Είχα γράψει κάποτε ότι ο Ζαπαντιώτης μπορεί να παίξει ακόμη και σέντερ φορ και κάποιοι γέλασαν! Αν βλέπατε με τι ωραίο τρόπο έκανε το πλασέ στο γκολ, θα συμφωνούσατε όλοι μαζί μου. Του λείπει ταχύτητα βέβαια, αλλά έχει αντοχή, σωματικά προσόντα και τεχνική. Αν συνεχιστεί η ...ανομβρία των γκολ, καλό θα είναι ο Α. Μαργέλης να το ψάξει λίγο!
***Έκτακτες ιατρικές εξετάσεις έκαναν οι Κανονιέρηδες την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να φανεί καθαρά σε τι κατάσταση βρίσκονται τη συγκεκριμένη στιγμή και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Δεν έχω όλες τις λεπτομέρειες(και να τις είχα δεν θα τις δημοσιοποιούσα), αλλά πλέον προπονητής και διοίκηση ξέρουν που βρίσκονται. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει κάτι ανάλογο. Είναι μια ακόμα από τις καινοτομίες της διοίκησης, που συνεχώς κάνει βήματα προόδου.
***Το ανεβασμένο Ελαιόφυτο του Ταράση αντιμετωπίζει η ΑΕΜ την ερχόμενη Κυριακή. Θα είναι ένα δυνατό και συναρπαστικό παιχνίδι και προβλέπεται κοσμοσυρροή. Ελπίζω οι "ανήσυχοι" νεαροί να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ώστε οι παίχτες μας να παίξουν απερίσπαστοι το παιχνίδι τους και να μας χαρίσουν άλλη μια νίκη, που θα μας ανεβάσει στα ψηλά κλιμάκια του πρωταθλήματος. Αρκετά δεινά έχουν επιφέρει φέτος στην ομάδα και καλό θα είναι να δημιουργήσουν μεν καυτή ατμόσφαιρα, αλλά χωρίς παρατράγουδα, που μπορεί να επιφέρουν τιμωρία της έδρας μας. Ειδικά τώρα που πήρε η ομάδα μπροστά.
Τέλος και για σήμερα ΑΕΜάρες! Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. Θα ξαναπιούμε Καφέ την άλλη Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά. Μιχάλης Κιτσινέλης.