Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Ήταν ΑΕΜ, 2-0 την Πρέβεζα!

Παίζοντας με ψυχή και πολύ έξυπνα, η ΑΕΜ κέρδισε σχετικά εύκολα τον ΠΑΣ Πρέβεζα, που παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου. Οι "Κανονιέρηδες" είχαν ψυχή και μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση από άλλα παιχνίδια και πετυχαίνοντας ένα γκολ ανά ημίχρονο, έδειξαν ότι με τον Α. Μαργέλη στον πάγκο, αρχίζουν να βγάζουν στο τερέν τις αρετές τους. Η μεσολογγίτικη ομάδα, παρά τις πολλές απουσίες, έδειξε μεγάλη βελτίωση και δίκαια πήρε τους τρεις βαθμούς.
Το παιχνίδι ξεκίνησε αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΜ να παίζει την μπάλα κάτω και την Πρέβεζα να κάνει μακρινές μπαλιές προσπαθώντας να βρει τον Ντέτσικα στα δεξιά.
Σε κόρνερ στο 5΄, άλλαξαν την μπάλα ο Ντέτσικας με τον Χ. Δήμα, έδιωξε ο Χρ. Πλακίδας, ο Βάλβης το σουτ, ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 7΄ ο Ζαπαντιώτης τροφοδότησε τον Χρ. Πλακίδα, αυτός τον Τσάμη στα δεξιά, που από μακρινή απόσταση έκανε σέντρα-σουτ, ο Λιάσκος εκτός θέσης και 1-0, μέσα σε τρελά πανηγύρια παιχτών και κερκίδας.
Η Πρέβεζα μούδιασε από το γρήγορο γκολ και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αξιόλογο, παρόλο που η ΑΕΜ της έδωσε χώρο, παίζοντας με αντεπιθέσεις.
Στο 18΄ ο Χρ. Πλακίδας έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, έβγαλε την ψηλοκρεμαστή σέντρα, αλλά ο Γιαννιώτης που κέρδισε την μπάλα, σφυρίχτηκε φάουλ από τον διαιτητή.
Στο 23΄ ο Ζαπαντιώτης την σέντρα, πρώτη κεφαλιά του Χρ. Πλακίδα, έγκαιρα ο Λιάσκος μπλόκαρε πάνω από το κεφάλι του Κράνη.
Στο 25΄ ο Γιαννιώτης κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, κέρδισε την μονομαχία από τον Κωστή, άλλαξε με τον Χρ. Πλακίδα, αυτός αστραπιαία το 1-2 με τον Κράνη, αλλά ο βοηθός σήκωσε αδίκως οφσάιντ τον Χρ. Πλακίδα που βγήκε τετ - α - τετ.
Στο 29΄ ο ΠΑΣ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του, όταν ο Μπρούβας πήρε ωραία μπαλιά από τον Δημουλιά, μπήκε ταχύτατα από αριστερά, έπιασε το δυνατό συρτό σουτ, αλλά ο Ζέρβας σε καλή θέση, έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 32΄ μακρινό φάουλ του Καρτσακλή, σε κόρνερ ο Κωστής. Εκτέλεσε απ' ευθείας ο Ζαπαντιώτης, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ.
Ακολούθησε παιχνίδι κέντρου, με την Πρέβεζα να έχει την κατοχή της μπάλας χωρίς να ενοχλεί τον Ζέρβα και την ΑΕΜ να παίζει κοντρόλ ποδόσφαιρο με αντεπιθέσεις χωρίς να ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Λιάσκο.
Τελευταία καλή φάση, μια κούρσα 40 μέτρων του Τσάμη, που απέφυγε δυο αντιπάλους, αλλά στο σουτ από δεξιά κόντραρε ο Κωστής σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Δεν υπήρξαν αλλαγές παιχτών στην ανάπαυλα του δευτέρο ημιχρόνου, που άρχισε όπως τελείωσε. Φλύαρες επιθέσεις και από τις δύο ομάδες, πολλές μπαλιές στο χώρο του κέντρου και ουσία καμμία.
Ένα σουτ του Ντέτσικα έξω από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα στο 52΄ ο Ζέρβας.
Ανταπάντησε ο Γιαννιώτης στο 53΄, με μπάσιμο και σέντρα που μπλόκαρε ο Λιάσκος.
Στο 55΄ ο Μπαρμπαρούσης έκανε ωραία σέντρα, ο Κράνης πιεζόμενος έπιασε κεφαλιά, άουτ.
Σταδιακά η μεσολογγίτικη ομάδα πήρε τα ηνία του αγώνα και δημιούργησε πολλές φάσεις μπροστά στα καρέ της Πρέβεζας.
Στο 58΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε από δεξιά ένα φάουλ σαν κοντινό κόρνερ, ο Πασπαλιάρης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έκανε δυνατό πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί "Γ" του ΠΑΣ.
Στο 61΄ φάση διαρκείας στα καρέ της Πρέβεζας. Κόρνερ με τον Ζαπαντιώτη από αριστερά, πλασαριστά 1-2 με τον Γιαννιώτη, σέντρα του Ζαπαντιώτη, κόντρα στον Αντωνόπουλο, σουτ του Μπαλάφα στα σώματα, σουτ του Ζαπαντιώτη πάλι στα σώματα, συνέχιση της προσπάθειας με τον ίδιο παίχτη, που πήγε να περάσει σκαφτά την μπάλα από δύο παίχτες, αλλά η μπάλα βρήκε σε κάποιον αμυντικό(η ΑΕΜ ζήτησε πέναλτι) και απομακρύνθηκε.
Στο 66΄ γρήγορη αντεπίθεση της Πρέβεζας με τον Ντέτσικα, ο Πασπαλιάρης τον πρόλαβε και κόντραρε το σουτ σε κόρνερ, αλλά τραυματίστηκε και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε.
Στο 73΄ σουτ του Μπαρμπαρούση αριστερά από τη γωνία της περιοχής, κόρνερ ανεκμετάλλευτο.
Στο 75΄ ο Μπαλάφας έβγαλε από δεξιά αριστοτεχνική σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, εκεί πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Λιάσκου, γράφοντας το 2-0 και βάζοντας φωτιά στις κερκίδες.
Ο ΠΑΣ προσπάθησε ν' αντιδράσει στη συνέχεια και δημιούργησε φάσεις, μεταφέροντας το παιχνίδι στην περιοχή της ΑΕΜ.
Στο 79΄ ο Μπρούβας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, έδιωξε εύκολα ο Ταράτσας.
Στο 82΄ ο ίδιος παίχτης, έκανε ωραία προσπάθεια, αλλά κλείστηκε και άργησε την μπαλιά στον Χασακή, που σημειώθηκε οφσάιντ. Μάλιστα ο παίχτης συνέχισε την προσπάθεια, βάζοντας γκολ και κακώς δεν κιτρινίστηκε. Στη φάση αυτή διαμαρτυρήθηκε ο πάγκος του ΠΑΣ, αλλά όχι και οι παίχτες της ομάδας. Ειδικά, ο κ. Βασιλειάδης ήταν εκτός εαυτού, ξεσήκωσε την κερκίδα και κινδύνεψε με αποβολή.
Στο 85΄ ο Ντέτσικας πήρε ωραία μπαλιά από τον Χασακή στα δεξιά, έκανε καλό σουτ, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζέρβα.
Στο 87΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, έδιωξε εύκολα ο Δήμας και έβγαλε την μακρινή μπαλιά στα δεξιά, αλλά ο Χασακής σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ.
Στο 88΄ ο Σιδέρης έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Κωστής στοπάρησε την μπάλα με το στήθος, έκανε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.
Στο επόμενο λεπτό ο Γιαννιώτης πήρε την μπάλα στο ημικύκλιο, μπήκε στην περιοχή με προσποίηση, ο Δήμας τον παρενόχλησε, ο παίχτης της ΑΕΜ βρέθηκε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι και μπάλα κατέληξε κόρνερ.
Στο 89΄ ο Μπαρμπαρούσης έβγαλε μακρινή μπαλιά προς τον Γιαννιώτη, ο Λιάσκος ξεγελάστηκε από την πορεία της μπάλας, αλλά με δεύτερη προσπάθεια πήρε την μπάλα πάνω από το κεφάλι του Γιαννιώτη.
Ο αγώνας τελείωσε με ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους Πρεβεζάνους.
Χωρίς σοβαρά λάθη η διαιτησία του κ. Τζουανόπουλου και του β΄ βοηθού Μεσίνη, κακός ο α΄ βοηθός Τσιρίνης, που είχε πολλές λάθος υποδείξεις.
Από την ΑΕΜ δεν υστέρησε κανείς με καλύτερους τους Μπαρμπαρούση, Τσάμη, Ζαπαντιώτη, Γιαννιώτη και Χρ. Πλακίδα, ενώ από την Πρέβεζα ξεχώρησαν οι Α. Λιάσκος, Μπρούβας, Δήμας και Ντέτσικας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάφας, Μπαρμπαρούσης, Γατσώρης, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης(69΄ Ταράτσας), Τσάμης, Γιαννιώτης, Κράνης(64΄ Μ. Πλακίδας), Ζαπαντιώτης, Χρ. Πλακίδας(77΄ Βαλτογιάννης).
ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ: Α. Λιάσκος, Μπρούβας(78΄ Σιδέρης), Μάρκος, Χ. Δήμας, Βάλβης(70΄ Σκαμνέλος), Αντωνόπουλος, Ντέτσικας, Ρ. Λιάτσος(70΄ Ναστούλης), Κωστής, Χασακής, Δημουλιάς.