Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 23-11-09

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα!!! Θετικό ήταν το αποτέλεσμα στην Ηγουμενίτσα με το Θεσπρωτό. Απ' ότι έμαθα, τα παιδιά έπαιξαν καλά και μπορούσαν ακόμα και τη νίκη! Ειδικά στο τέλος στου αγώνα από ατυχία δεν σκοράραμε. Αλλά και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μόνο με στημένα και με κόρνερ κάνανε φάσεις οι Θεσπρωτοί. Αν και είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, δεν λέω ότι κάτι πάει να γίνει, γιατί τα πράγματα στην ομάδα δεν είναι καλά...
***Ξέρω ότι σας στενοχώρησε που δεν βάλαμε πιο αναλυτική περιγραφή του αγώνα, αλλά δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε οι ίδιοι στην Ηγουμενίτσα. Έτσι αναγκαστικά, έπρεπε να πάρουμε την περιγραφή από τους ...συναδέλφους της Θεσπρωτίας. Αυτοί όμως ...ξέχασαν να περιγράψουν τις φάσεις που έκαναν οι παίχτες της ΑΕΜ, εκτός μια δυο στο τέλος του αγώνα. Έτσι αν σας δίναμε περιγραφή θα φαινόταν ότι μόνο ο Θεσπρωτός έκανε φάσεις, ενώ η ΑΕΜ έκανε πολύ περισσότερες. Ακόμα, δεν κυκλοφόρησε καμία φωτογραφία, μια και οι κάμερες ή έστω τα κινητά δεν δούλεψαν!
***Φυσικά την Τετάρτη στον αγώνα με την Λευκίμμη, θα είμαι παρόν στο γήπεδο και θα σας μεταφέρω με κάθε λεπτομέρεια τα όσα θα συμβούν στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, θα δείτε και σε αναλυτικό φωτογραφικό ρεπορτάζ τα γεγονότα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έτσι για να μάθουν κάποιοι να εκτιμάνε την τεράστια προσφορά του aem news στην ΑΕΜάρα, αλλά και στην αθλητική δημοσιογραφία της πόλης μας και του ομίλου γενικότερα.
***Δεν πήγε στην Ηγουμενίτσα ο Μαργέλης λόγω ασθένειας του γιου του(μας έχει ...αγαπήσει αυτή η νέα γρίπη) και έτσι την ομάδα κοουτσάρησε ...υπηρεσιακός προπονητής. Παρά την απουσία του κόουτς η ομάδα ρολάρησε καλά, που σημαίνει ότι στην προπόνηση γίνεται καλή δουλειά. Αυτό είναι και το μόνο θετικό στις συγκυρίες που διάγει η ομάδα.
***Παρά τις σημαντικές απουσίες και το άσχημο ψυχολογικό κλίμα της δεδομένης στιγμής, οι παίχτες έσφιξαν τα δόντια και έπαιξαν ηρωικά μπορώ να πω, σ' ένα καθόλου εύκολο παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Έδειξαν με την απόδοσή τους ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον, αλλά το ότι έπαιξε ο Ταράτσας και μάλιστα όλο το παιχνίδι, παρά το τραυματισμό του, εμένα με συγκίνησε.
***Παραμένει ακόμα το πρόβλημα του σκοραρίσματος, μια και η ομάδα δεν μπορεί να βρει δίχτυα. Έχω την πεποίθηση ότι κύρια αιτία είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και η νευρικότητα, που εμποδίζουν κάποιους παίχτες να στείλουν το τόπι στο πλεχτό. Κι αυτό γιατί ευκαιρίες δημιουργούμε. Όμως τέρματα δεν σημειώνουμε. Έτσι είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να σπάσουν το ρόδι, λειτουργώντας μερικές φορές σε βάρος του συνόλου. Είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να ξεπεραστεί.
***Το αστείο είναι ότι ενώ συνήθως τρώγαμε γκολ από λάθη και ασυννενοησία του κέντρου της άμυνας, τελευταία τρώμε γκολ εξ αιτίας λαθών των αριστεροπόδαρων! Λέτε σε λίγο να τρώμε και γκολ από δεξιά; Γιατί στην Ηγουμενίτσα οι περισσότερες φάσεις των Θεσπρωτών έβγαιναν από εκεί. Δεν ξέρω τι να πω! Σίγουρα χρειάζεται πολύ ακόμη δουλειά.
***Πολλά "τρελά" αποτελέσματα έχει μέχρι στιγμής ο όμιλός μας. Ήττες από χειρότερες ομάδες κάποιων στη έδρα τους. Νίκες επί καλύτερων αντιπάλων εκτός. Αγγλία γίναμε; Όχι βέβαια, απλά οι περισσότερες ομάδες είναι ίδιας δυναμικότητας και ανάλογα σε τι μέρα θα βρεθούν τα ατού τους, βγαίνει και το ανάλογο αποτέλεσμα.
***Έχω επισημάνει κι άλλη φορά ότι τη διαφορά την κάνουν οι μικροί κάθε ομάδας. Κι αυτοί δεν έχουν την εμπειρία να είναι πάντα σταθεροί. Επίσης, δεν έχουν όλες οι ομάδες ικανούς νεαρούς παίχτες και όμως είναι υποχρεωμένοι να τους χρησιμοποιήσουν, γιατί έτσι είναι ο κανονισμός της ΕΠΟ. Όταν έχεις το 1/3 της ενδεκάδας αμφίβολο και με ερωτηματικό, όταν αναγκάζεσαι να έχεις στον πάγκο έμπειρους και έτοιμους παίχτες για να παίζουν οι μικροί, ασφαλώς και πολλά εξαρτώνται από αυτό.
***Ενα σωρό καμπανάκια χτύπησα την προηγούμενη Δευτέρα, αλλά δεν είδα να γίνεται καμμία κίνηση. Φαίνεται ότι όλοι περιμένουν τον ..Αϊ-Βασίλη! Εκτός από τις διαιτησίες, τους προπονητές της εξέδρας, τους ...ξενύχτηδες και το διοικητικό μπάχαλο και τους τραυματισμούς, μπήκε τώρα στη ζωή της ομάδας και η ...νέα γρίπη, που στέρησε από την ομάδα, στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό, τον Χρήστο Πλακίδα.
***Μια και είπα για τον Αϊ-Βασίλη, να δείτε που σε λίγο θα χτυπήσουν και νέα καμπανάκια! Κάποιοι παίχτες είναι να λαβαίνουν χρήματα και τα Χριστούγεννα αργούν. Ενώ υπάρχουν και κάποιοι παίχτες που στις παρέες τους καταφέρονται κατά του Μαργέλη. Είπα: τα αποστήματα, αν δεν τα θεραπεύσεις εγκαίρως θα μολύνουν τον οργανισμό και μετά θα είναι αργά.
Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες. Όπως είδατε δεν γκρίνιαξα πολύ. Όχι γιατί πήραμε το "Χ", αλλά γιατί η πολύ γκρίνια βλάπτει την ομάδα και εμείς εδώ για το καλό της ομάδας παλεύουμε. Ανιδιοτελώς και με όσο περισσότερη αντικειμενικότητα μπορούμε. Εξάλλου λεφτά δεν παίρνουμε, μόνο βάζουμε! Την Τετάρτη στις 2.00 μ. μ. είσαστε όλοι καλεσμένοι στο ΔΑΚ για να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί αυτούς που παλεύουν και να γιουχάρουμε αυτούς που είναι αδιάφοροι. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!! Μιχάλης Κιτσινέλης