Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Απίστευτη ήττα: ΑΕΜ-Απ. Πάργας 1-2

Με δυο φάσεις στο 45΄ και στο 93΄ ο Απόλλων Πάργας πήρε μεγάλη νίκη μέσα στο Μεσολόγγι από την ΑΕΜ, που προηγήθηκε, ενώ θα μπορούσε να φύγει με συντριβή! Τα γκολ που χάθηκαν από τους άσφαιρους "Κανονιέρηδες", δεν χάνονται ούτε στο παιδικό πρωτάθλημα! Ο αγώνας έγινε υπό βροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά το γήπεδο ήταν σε άριστη κατάσταση. Από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, η ΑΕΜ έπαιξε μονότερμα τον Απόλλωνα και ενώ το τελικό σκορ έπρεπε να είναι τέσσερα ή πέντε μηδέν, τελικά η γηπεδούχος πήρε μηδέν βαθμούς και ο Απόλλωνας τρεις. Στο 7΄, στο 12΄, στο 16΄, στο 21΄, στο 23΄, στο 32΄, στο 34΄, στο 41΄, στο 43΄, στο 55΄, στο 57΄, στο 60΄, στο 71΄, στο 73΄, στο 75΄, στο 77΄, στο 80΄, ΄στο 85΄, στο 90΄: 19 απίστευτες ευκαιρίες, από μια ομάδα που παίζει καταπληκτικά, αλλά ατυχία και ανικανότητα στην τελική προσπάθεια, δεν της επιτρέπουν να νοιώσει τη χαρά της νίκης!...
ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4΄ σουτ του Καρτσακλή από τον άξονα στο ύψος της περιοχής, κόντρα στον Βάσσιο, η μπάλα αριστερά στον Γαβρίνα που αντί να σουτάρει, έκανε ψηλοκρεμαστή σέντρα στα χέρια του Μπάμπη.
7΄ καταπληκτική μπαλιά του Μ. Πλακίδα στον κενό χώρο, ο Χρ. Πλακίδας μπήκε στην περιοχή και αντί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, έκανε παράλληλη σέντρα, ο Ζαπαντιώτης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν πρόλαβε την προβολή.
8΄ φάουλ από δεξιά με τον Ζαπαντιώτη, κεφαλιά - γύρισμα του Γατσώρη από το δεύτερο δοκάρι, ο Γεράκης πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδειωξε προ του Γαβρίνα.
12΄ ο Γιαννιώτης πήρε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, δίστασε να πλασάρει, έβγαλε παράλληλη σέντρα, ένα βήμα πίσω από την μπάλα ο Γαβρίνας, έκανε προβολή στέλνοντας την μπάλα άουτ.
14΄ σουτ του Τσάμη έξω από το ημικύκλιο, κόντρα, η μπάλα αριστερά στον Γαβρίνα, σέντρα, στην αγκαλιά του Μπάμπη.
16΄ απίστευτη φάση για τους Μεσολογγίτες, όταν ο Γιαννιώτης έστρωσε την μπάλα στο Γαβρίνα, αυτός δυνατό συρτό σουτ απ' τη γραμμή της περιοχής, απέκρουσε ο Μπάμπης, η μπάλα του έφυγε ο Χρ. Πλακίδας την κέρδισε, έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Μπάμπης ξανά, σουτ του Γιαννιώτη στα σώματα, δέυτερο σουτ του Χρ. Πλακίδα, οφσάιντ.
21΄ Ο Χρ. Πλακίδας από αριστερά γύρισμα στον Γιαννιώτη, αυτός έστρωσε στον Τσάμη, δυνατό σουτ, κόντρα και κόρνερ.
23΄ κα΄θετη μπαλιά του Μ. Πλακίδα στον κενό χώρο γαι τον Γιαννιώτη, πρόλαβε ο Μπάμπης με έξοδο και μπλόκαρε την μπάλα.
32΄ ο Γιαννιώτης μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε δυνατό σουτ, εκπληκτικά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.
34΄ ο Κορομηλάς έβγαλε επικίνδυνη σέντρα από αριστερά, έδιωξε με γροθιές ο Μπάμπης, η μπάλα στον αμαρκάριστο Ζαπαντιώτη, που αντί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, προσπάθησε να κάνει τρίπλα, έφυγε δεξιότερα, έκανε το σουτ πάνω στον Γιάννο, η μπάλα πηγε στον πεσμένο Μπάμπη, που έδειωξε ενστικτώδως, η μπάλα στον Χρ. Πλακίδα, δυνατό σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
37΄ ο Καρτσακλής από υπερβολική σιγουριά προσπάθησε να διώξει με τακουνάκι, ο παππάς κέρδισε με κόντρα, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά ο Γατσώρης κόντραρε την τελευταία στιγμή το σουτ.
41΄ σέντρα του Κορομηλά από αριστερά, ο Ζαπαντιώτης ελεύθερος την κεφαλιά μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Απόλλωνα.
42΄ φάουλ με τον Τσάμη από δεξιά, ο Μπάμπης μπερδεύτηκε με τον Γιάννο, έκανε ασθενή απόκρουση, η μπάλα στον Μ. Πλακίδα που με γυριστό σου έκαμε το 1-0.
43΄ ο Ζαπαντιώτης μπάσιμο από δεξιά, παράλληλη σέντρα, προς τα πίσω η προβολή από τονΓεράκη, με τα πόδια έδιωξε ο τερματοφύλακας μπροστά από τον Γαβρίνα.
45΄ κόρνερ από αριστερά για τον Απόλλωνα με τον Λουκούλη, πέρασε η μπάλα απ΄ όλους και καθώς πήγαινε προς τη γωνία της μεγάλης περιοχής ο Χρ. Πλακίδας γλύστρησε και ο Παππάς πάτησε πάνω στο χέρι του, έπεσε έξυπνα και ο διαιτητής έδωσε ...πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Γανόλης και ισοφάρισε σε 1-1.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μπήκε στο δέυτερο ημίχρονο η ομάδα της Πάργας και απείλησε στο πρώτο λεπτό με μακρινό σουτ του Παππά, που δεν ανησύχησε τον Ζέρβα.
52΄ Φάουλ για το Απόλλωνα με τον Παππά από δεξιά, ο Γανόλης έκανε κακή κεφαλιά πιεζόμενος, πολύ άουτ.
55΄ ο Ζαπαντιώτης μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε της ψηλοκρεμαστή σέντρα, ο Γαβρίνας δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.
57΄ νέα φάση διαρκείας μπροστά στην εστία του Απόλλωνα. Φάουλ από αριστερά με τον Ζαπαντιώτη, έδιωξε προσωρινά ο Μπάμπης, από δεξιά το γύρισμα από τον Μπαλάφα, ο Ζαπαντιώτης την κεφαλιά - γέμισμα από το ύψος της περιοχής, έδιωξε ο Γιάννος, μπάλα ξανά στον Μπαλάφα από δεξιά, φάουλ έξω από την πριοχή. Εκτέλεσε ξανά ο Ζαπαντιώτης στο πέναλτι, κόντρες στα σώματα(η ΑΕΜ ζήτησε πέναλτι), έδιωξε μακριά ο Γιάννος.
60΄ ωραία ο Γιαννιώτης έβγαλε στον κενό χώρο τον Γαβρίνα, αυτός τη συρτή παράλληλη σέντρα, ο Ζαπαντιώτης και ο Χρ. Πλακίδας διαδοχικά δεν πρόλαβαν την προβολή σε κενή εστία.
62΄ φάουλ 3-4 μέτρα έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, σε καλή θέση ο Μπάμπης μπλόκαρε.
64΄ γρήγορη αντεπίθεση του Απόλλωνα, μπαλιά του Λουκούλη στον κενό χώρο, βγήκε έγκαιρα ο Ζέρβας και μπλόκαρε προ του Γανόλη.
66΄ ο Ζαπαντιώτης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Χρ. Πλακίδα, αυτός δέχτησε σκληρό φάουλ από τον Κολοκούρα που τιμωρήθηκε με κάρτα. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, ψηλά ο Μπάμπης με γροθιές έδιωξε σε κόρνερ.
68΄ ο Αηδώνης βγήκε γρήγορα από αριστερά, έκανε την σέντρα, αλλά με καλή έξοδο ο Ζέρβας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα.
71΄ ο Κορομηλάς την σέντρα από αριστερά, πέρασε απ' όλους η μπάλα, ο Χρ. Πλακίδας από δεξιά νέα σέντρα, μπλόκαρε έγκαιρα ο Μπάμπης.
73΄ ο Ζαπαντιώτης έβγαλε από δεξιά στον Γαβρίνα, ωραίο σουτ αυτός από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
74΄ γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ από τον άξονα με τον Ζαπαντιώτη, που έβγαλε αριστερά στον Κορομηλά, αυτός όμως έκανε κακή σέντρα στα χέρια του Μπάμπη.
75΄ νέα γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ από αριστερά ο Κορομηλάς γύρισε προς το ύψος της περιοχής και δεξιά, ο Ζαπαντιώτης έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική μεριά των διχτύων του Απόλλωνα.
77΄ ο Χρ. Πλακίδας μπήκε ωραία από δεξιά, έκανε την ψηλοκρεμαστή σέντρα, ο Μπάμπης έκανε κακή έξοδο, στην πορεία της μπάλας ο Γαβρίνας, που με το γόνατο έστειλε την μπάλα μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Απόλλωνα.
78΄ μακρινό φάουλ από τον άξονα του Λουκούλη, μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Ζέρβας.
80΄ ο Κορομηλάς από αριστερά την σέντρα, κοντρόλ και σουτ του Χρ. Πλακίδα, κόντρα στο σώμα του Γεράκη, η μπάλα δεξιά στον Γιαννιώτη, που μπήκε ωραία στην περιοχή αποφεύγοντας δυο αντιπάλους, αλλά η ψηλοκρεμαστή σέντρα του δεν βρήκε αποδέκτη.
83΄ ο Λουκούλης έκανε ένα μακρινό σουτ απελπισίας σταθερά μπλόκαρε ο Ζέρβας.
85΄ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ, όταν ο Ζαπαντιώτης έβγαλε από αριστερά την μπαλιά στο ημικύκλιο, εκεί ο Γαβρίνας έκανε κοντρόλ και γυριστό συρτό σουτ, ο Μπάμπης απέκρουσε εκπληκτικά στη δεξιά του γωνία, ο Κράνης έγινε από αριστερά κάτοχος της μπάλας, έκανε το γύρισμα, πλασέ του Ζαπαντιώτη, μπλόκαρε ο Μπάμπης.
89΄ νέα σέντρα Κορομηλά από αριστερά, κεφαλιά του Κράνη, πετάχτηκε στον κενό χώρο ο Ζαπαντιώτης έκανε το πλασέ στο οριζόντιο δοκάρι, οφσάιντ είδε ο βοηθός.
90΄ Φάουλ από αριστερά με τον Ζαπαντιώτη, στο ύψος της μικρής περιοχής έδιψξε ασθενώς ο Μπάμπης και ο Γεράκης σε κόρνερ προ του Κράνη.
93΄ ο Καρτσακλής έκανε τη σέντρα, ο Ζαπαντιώτης άργησε το σουτ και ο Απόλλωνας έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Τσιτσόπουλο, που μπαίνοντα από δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα, στην πορεία της μπάλς ο ...Γιάννος που με υποδειγματικό πλασέ, νίκησε τον Ζέρβα και έκανε το 1-2 δίνοντας στην ομάδα του τους τρείς βαθμούς της νίκης και επιβεβαιώνοντας τον Νόμο του ποδοσφαίρου:"Οποιος χάνει γκολ, τρώει γκολ".

Από την Α. Ε. Μεσολογγίου που δίκαια μπορεί να τα έχει με την τύχη της, κορυφαίος για άλλη μια φορά ήταν ο Ζαπαντιώτης, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Καρτσακλής, Γατσώρης, Γιαννιώτης και Χρ. Πλακίδας. Από τον Απόλλωνα, που πήρε ανέλπιστο διπλό, κορυφαίος ήταν ο Μπάμπης ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Γιάννος και καλοί ήταν οι Λουκούλης και Γανόλης.
Εκτός από την φάση του πέναλτι στο 45΄, που ξεγελάστηκε, ο κ. Χονδρόπουλος αρίστευσε, ενώ οι βοηθοί του έκαναν ελάχιστα λάθη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάφας(70΄ Κράνης), Κορομηλάς, Γατσώρης, Καρτσακλής, Μ. Πλακίδας, Τσάμης, Γιαννιώτης, Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Χρ. Πλακίδας(81΄ Μπαρμπαρούσης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ: Μπάμπης, Αηδώνης(61΄ Βάσσιος), Κολοκούρας, Γεράκης, Γιάννος, Βάσσιος, Παππάς(75΄ Δήμας), Μάρκο(53΄ Τσιτσόπουλος), Γανόλης, Λουκούλης, Λαγουτάρης.