Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο 21-12-2009

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα!!! Πέσαμε σε λούμπα ομοϊδεάτες και να δούμε πως θα βγούμε! Η χθεσινή ήττα δεν ήταν αναμενόμενη και με προβληματίζει. Εγώ πάντως είμαι ακόμα αισιόδοξος. Η ομάδα μας δεν πέφτει με τίποτα! Βλέπω ακόμη εξάδα και ας γέρνει λίγο η βάρκα μας. Η ΑΕΜάρα έπαιξε άλλη μια φορά πολύ καλά, αλλά η αστοχία και η ατυχία, μας στέρησαν μια μεγάλη σε σκορ νίκη, ενώ στο 93΄ πάθαμε και το πατατράκ. Τώρα που τελείωσε σχεδόν ο πρώτος γύρος και έχετε δει τις μισές τουλάχιστον ομάδες, αν όχι όλες, τι λέτε; Πόσες ομάδες έδειξαν ότι είναι καλύτερες από την ΑΕΜ;
***Σε πόσες ομάδες πήγε τόσο κόντρα η διαιτησία; Σε πόσες ομάδες ακυρώθηκαν κανονικά γκολ - βαθμοί; Σε πόσες αρνήθηκαν τόσο φανερά πέναλτι; Πόσες ομάδες είχαν τόσες αποβολές και κίτρινε κάρτες; Πόσες ομάδες έκαναν τόσες πολλές ευκαιρίες χωρίς να σκοράρουν; Μην το ζορίζετε: καμία δεν είχε τόσο κόντρα διαιτησία και καμία δεν ήταν πιο άστοχη και άτυχη από την ΑΕΜ.
***Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι προπονητές και παράγοντες των άλλων ομάδων, μας έδιναν συγχαρητήρια για την ποιότητα της ομάδας μας, ασχέτως αποτελέσματος Ούτε είναι τυχαίο, που όλοι αναρωτιόνταν, πως είναι τόσο χαμηλά στη βαθμολογία η ΑΕΜ. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ομάδα από αυτές που μας νίκησαν ή πήραν ισοπαλία, που να έπαιξε καλύτερα.
***Μπλα, μπλα, μπλα!!!Έχετε δίκιο! Όλα όσα έγραψα παραπάνω, μπορεί να είναι σωστά, αλλά η ΑΕΜ είναι στη ζώνη του υποβιβασμού! Έτσι είναι το ποδόσφαιρο! Νικάει όποιος βάζει την μπάλα στο πλεχτό. Άσχετα πως το κάνει αυτό, άσχετα από την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίζει, το μπάτζετ ή τους παίχτες που έχει. Νικάς; Είσαι ψηλά. Χάνεις; Είσαι στον πάτο.
***Ξέεερω, τι ή ποιος φταίει θέλετε να μάθετε! Ειλικρινά, δεν υπάρχει απάντηση. Συνήθως λέμε, αν είχε μπει εκείνο το γκολ, αν μας έδινε το πέναλτι ο διαιτητής, αν εκείνο, αν το άλλο, τότε θα είμαστε ...πρωταθλητές! Γι' αυτό μας τρελαίνει το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και είναι ο "βασιλιάς των σπορ". Επειδή υπάρχει το απρόσμενο, το απίθανο που γίνεται πραγματικότητα και γυρίζει κάθε παιχνίδι ανάποδα.
***Μου είπε κάποιος που ασχολείται πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο, ότι ο Μαργέλης αγχώνει τους παίχτες με τις συνεχείς υποδείξεις και παίζουν αγχωμένα. Είδαμε και στο δεύτερο ημίχρονο, στον αγώνα κυπέλλου που άφησε τους παίχτες μετά το 6-1 του α΄ μέρους, να παίξουν ελεύθερα τι έγινε! Ένα γκολ με το ζόρι και δεκάδες λανθασμένες κινήσεις και ενέργειες.
***Δεν έχουμε παίχτες μου είπε ένας άλλος ειδικός. Και ποιος έχει παίχτες; Σιγά τους παιχταράδες που έχουν οι άλλες ομάδες. Ποια ομάδα μας κέρδισε επειδή άξιζε να μας κερδίσει; Πόσο καλύτερους παίχτες ή προπονητές έχουν οι ομάδες που προηγούνται στην βαθμολογία; Με τρεις ευκαιρίες μας κέρδισε το Κομπότι. Δυο - τρεις ευκαιρίες έκανε η Ναύπακτος, μία η Άρτα, μια το Σούλι, δύο φάσεις μας έκανε η Πάργα. Θυμάται κανένας μια φάση από το Πέραμα, θυμάται κανείς πάνω από μια ευκαιρία του Ελαιόφυτου ή της Βολίδας;
***19 φάσεις για γκολ κάναμε με την Πάργα και βάλαμε μόνο ένα. Δεκατέσσερις με το Ελαιόφυτο, 16 με το Πέραμα....Για να μην θυμηθώ τις αποβολές και τα στημένα που έδιναν οι διαιτητές εναντίον μας. Πιστεύω ότι η αστοχία είναι καθαρά θέμα ατυχίας. Ότι έπρεπε να γίνει από τον προπονητή έχει γίνει. Οι παίχτες κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, αλλά δεν μας θέλει η μπάλα. Δεν ξέχασαν ξαφνικά την μπάλα οι παίχτες μας. Έχουμε την πιο επιθετική ομάδα της κατηγορίας, αλλά έχουμε βάλει ελάχιστα γκολ.
***Ενας άλλος ειδικός έλεγε ότι μας λείπει ο σέντερ φορ. Ενας παίχτης περιοχής που να τελειώνει τις φάσεις. Κι η ΑΕΚ που έχει τον Μπλάνκο, πόσα γκολ έχει βάλει; Πόσα ο Μήτρογλου; Πόσα τετ α τετ έχει χάσει ο Σισέ; Κάποιος μου είπε ότι χρειαζόμαστε ένα χαφ να βγάζει μπαλιές στον κενό χώρο. Οχτώ βγήκανε χθες!Το καλύτερο κέντρο της κατηγορίας έχουμε μάγκες! Αν δεν το βλέπετε να πάτε να νυφτείτε! Μόνο από ατυχία είμαστε εδώ που είμαστε. Κάποια στιγμή όμως θα γυρίσει η τύχη. Είναι αδύνατον να μην γυρίσει.
***Μήπως τελικά φταίνε οι "ειδικοί"; Μήπως φταίνε όλοι αυτοί οι ξερόλες της κερκίδας, που δεκαετίες τώρα με τις εξυπνάδες τους έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ομάδα; Μήπως τους παίχτες τους αγχώνει η κερκίδα; Ε; Αν εσείς παίζατε μπάλα και σας έβριζε η κερκίδα τι θα κάνατε; Θα τους αγνοούσατε; Θα μπορούσατε; Θα είχατε το κουράγιο να παίξετε και να δώσετε ότι καλύτερο έχετε σαν παίχτες; Σκεφτήκατε ποτέ ότι αν, αντί να κατηγορείτε αυτούς που ματώνουν μέσα στο γήπεδο, τους χειροκροτούσατε τι θα γινόταν; Ε;
***Όμως οι υγιείς φίλαθλοι της ομάδας, που είναι και οι περισσότεροι, είδανε χθες ότι η ομάδα παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Είδανε ότι όλα τα παιδιά βγάζουν σιγά - σιγά τον καλό τους εαυτό και είμαι σίγουρος, ότι ο δεύτερος γύρος θα μας ανήκει. Επίσης είναι πολύ σημαντικό, ότι αρχίζουν και αφομοιώνουν κινήσεις και πρακτικές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι δύο πράγματα που με κάνουν να αισιοδοξώ.
***Δεν θ' αναφερθώ σήμερα σε πρακτικές και συστήματα που είδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε αν κάποιος παίχτης έκανε λάθη ή έπαιξε φοβερά. Έχω αρχίσει πλέον και βλέπω την ομάδα σαν σύνολο που κινείται στο σωστό ρυθμό. Σκεφτείτε ότι, ενώ η ομάδα είχε τρεις πολύ βασικές απουσίες(Πασπαλιάρης, Αποστολίδης και Γουβαλάρης), δεν φάνηκε κανενός η απουσία. Εξάλλου στα περισσότερα παιχνίδια παίξαμε με σημαντικές απουσίες.
***Επίσης σήμερα δεν θα κάνω κουτσομπολιό, αν και έχω πράμα που σαλεύει! Θέλω η ομάδα να ηρεμήσει και με την ευκαιρία της διακοπής να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να κάνει τις νίκες που μπορεί. Θέλω όμως να στείλω ένα μήνυμα σ' ένα καλό παλικάρι, που πάνω σε μια διαφωνία με συνεργάτη του ανέφερε το όνομά μου. Όχι φίλε Στ. δεν τα έχω κάνει πλακάκια με κανέναν για να σε μειώσω. Ότι έχω γράψει μέχρι σήμερα το έγραψα γιατί έχω πολλά στοιχεία που με επιβεβαιώνουν. Αν έχεις αντιρρήσεις, πολύ ευχαρίστως να τα δημοσιεύσω. Εγώ δεν ασχολήθηκα καθόλου μαζί σου. Γι' αυτό και συ κάνε τη δουλειά σου και μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου τ' όνομά μου. Εντάξει;
***Σε ότι αφορά το θέμα ενίσχυσης της ομάδας, δεν έχω κάτι επιβεβαιωμένο και δεν μπορώ να γράψω σχετικά. Είναι σίγουρο ότι ο Πρόεδρος έχει τη θέληση να ενισχύσει τη ομάδα και αν υπάρξει κάτι αξιόλογο θα προχωρήσει. Μετεγγραφές της πλάκας και για τα μάτια του κόσμου δεν θα κάνει. Εξάλλου κατά την γνώμη μου η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο και αν γίνει κάποια μετεγγραφή θα πρέπει να αφορά παίχτες που θα κάνουν τη διαφορά και αυτή την περίοδο τέτοιοι δεν υπάρχουν ή καλύτερα, τόσα λεφτά δεν υπάρχουν.
***Κλείνοντας να κάνω ένα σχόλιο σχετικό με τον προηγούμενο "Καφέ", που πολλοί διαβάσατε και λίγοι καταλάβατε. Είναι αλήθεια ότι το χιούμορ δεν είναι εύκολο πράγμα και οι αμύητοι σίγουρα δεν το καταλαβαίνουν. Ήταν λογικό λοιπόν ο καθένας να το εκλάβει όπως του κατέβηκε. Ακόμα και ο φίλος μου ο Γ. Παγούρας το παρεξήγησε, αν και βοήθεια σ' αυτόν ήταν όλα όσα έγραψα!

ΑΕΜάρες αυτά για ...φέτος! Στη διάρκεια των διακοπών, θα έχουμε πολλά αφιερώματα, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι για να μορφωθείτε! Σε όσους θα κάνουν off στον υπολογιστή, εύχομαι από καρδιάς ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και η νέα χρονιά μόνο καλά να σας φέρει. Πάνω απ' όλα ΥΓΕΙΑ!!! Μιχάλης Κιτσινέλης