Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Δίκαιη μοιρασιά Αραχθος-ΑΕΜ 1-1

Σ' ένα απαράδεκτο αγωνιστικό γήπεδο με λυώμενα αποδυτήρια - κλουβιά, απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο και με την παρουσία 100 περίπου φιλάθλων, έγινε στον Παχυκάλαμο Αρτας το παιχνίδι ανάμεσα στον Αραχθο και την ΑΕΜ. Παρ' όλα αυτά έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα ημίχρονο. Οι δυνατές, αλλά όχι αντιαθλητικές μονομαχίες, το ανεβοκατέβασμα της μπάλας και η εναλλαγή του κοντράστ συναισθημάτων, ικανοποίησαν απόλυτα τους φιλάθλους, αλλά όχι και και τους προπονητές των δύο ομάδων.
Η Μεσολογγίτικη ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν τελείωνε τις φάσεις. Ο Αραχθος είχε τον ενθουσιασμό του γηπεδούχου, προσπάθησε ν' αμυνθεί σωστά και να χτυπήσει μ' αντεπιθέσεις.
Μόλις στο 2΄ η ΑΕΜ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπίρκος συνεργάστηκε με τον Τσάμη από αριστερά, αυτός έβγαλε την μπαλιά στον Γαβρίνα, που αντί να σουτάρει αμέσως, έφερε την μπάλα προς τα μέσα, με αποτέλεσμα όταν επιχείρησε το σουτ να κοντραριστεί από τον Μπαλάφα.
Στο 5΄απείλησε ο Αραχθος όταν ο Ευταξίας εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, πιο ψηλά απ' όλους ο Νταλάκας έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.
Στην αντεπίθεση ο Ζαπαντιώτης πήρε ωραία μπαλιά από τον Μπαλάφα στ' αριστερά μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά η ψηλοκτρεμαστή σέντρα του ήταν εύκολη λεία για τον Κατερίνη.
Στο 7΄ ο Ζαπαντιώτης μπήκε από τον άξονα, έβγαλε δεξιά στον Τσάμη, αλλά αυτός έκανε χλιαρό σουτ στα χέρια του Κατερίνη.
Στο 9΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Γιαννιώτης έκανε πιεζόμενος κεφαλιά προς τα έξω, ο Μπαλάφας έκανε το σουτ στα σώματα.
Στο 11΄ ο Σταμούλς εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά, έδιωξε με κεφαλιά ο Ταράτσας και ο Γιαννιώτης έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, αλλά την μπαλιά του προς τον Γαβρίνα έκοψε με προβολή οΓκότσε σε πλάγιο.
Στο 14΄ο Σταμούλης εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, έδιωξε ο Πασπαλιάρης, γέμισμα από τον Ευταξία, έδιωξε μακριά ο Τσάμης.
Στο 19΄ ο Ζαπαντιώτης εκτλελεσε από αριστερά ένα φάουλ, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Γαβρίνας, αλλά έπιασε αέρα και μπλόκαρε ο Κατερίνης.
Στο 23΄ο Γιαννιώτης έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, έκανε το γύρισμα, από κόντρα η μπάλα στον Μπίρκο στην γωνία της περιοχής, δυνατό σουτ και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, έδιωξε ψηλά ο Μπαλάφας και ο Νταλάκας έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση. Εκανε από αριστερά το παράλληλο γύρισμα και ο Καρτσακλής έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 25΄ ωραία σέντρα τουΝτέτσικα ο Νταλάκας πήρε την κεφαλιά, αλλά κατέληξε άουτ.
Στο 27΄ο Γιαννιώτης μπήκε ωραία από αριστερά, αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στην πάνω μεριά των διχτύων του Αράχθου.
Στο 30΄ πάλι ο Γιαννιώτης από καλή θέση έκανε το σουτ, αλλά έπιασε κυρίως χώμα και μπλόκαρε εύκολα ο Κατερίνης.
Στο 31΄ παραλίγο ο Αραχθος να προηγηθεί, όταν ο Ευταξίας εκτέλεσε από την γωνία της περιοχής ένα φάουλ, έδιωξε προσωρινά ο Ταράτσας με κεφαλιά, ο Νταλάκας έκανε νέα κεφαλιά πάνω από τον Ζέρβα, αλλά ο Καρτσακλής έδιωξε σχεδόν πάνω από τη γραμμή.
Στην αντεπίθεση η ΑΕΜ κέρδισε κόρνερ για να διώξει ξανά σε κόρνερ ο Παππάς. Εκτέλεσε πλασαριστά ο Ζαπαντιώτης στον Αποστολίδη, αυτό έβγαλε αμέσως την σέντρα και ο Ταράτσας έκανε την γυριστή κεφαλιά γράφοντας το 1-0 στο 33΄.
Στο 35΄ ο Μπίρκος έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, ο Γαβρίνας επιχείρησε κεφαλιά ψαράκι, αλλά δεν η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 39΄ ο Ευταξίας έκανε την σέντρα από αριστερά, έδιωξε ο Μπαλάφας και στο ημικύκλιο ο Μπούρμπος έκανε σιγανό σουτ στα χέρια του Ζέρβα.
Στο 42΄ Μπύρμπος και Νταλάκας συνεργάστηκαν ωραία, την σέντρα από δεξιά έδιωξε προσωρινά ο Ταράτσας, νέα σέντρα του Μπούρμπου, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Σταμούλης, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.
Στο 43΄ ο Αποστολίδης έβγαλε ωραία τον Ζαπαντιώτη στον κενό χώρο, αλλά αυτό έχασε το βηματισμό του και το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μιά ψηλοκρεμαστή σέντρα του Μπούρμπου από αριστερά. Ζέρβας και Νταλάκας διεκδίκησαν την μπάλα που πέρασε άουτ.
Στο 49΄ ο Μπαλάφας έκανε από αριστερά την σέντρα, ο Τσάμης έκανε την κεφαλιά στην αγκαλιά του Κατερίνη. Στην αντεπίθεση ο Μπούρμπος επιχείρησε σουτ από μέση απόσταση, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.
Στο 51΄ο Καρτσακλής από το κέντρο και δεξιά είδε τον Κατερίνη εκτός θέσης, προσπάθησε να τον κρεμάσει, αλλά ο τερματοφύλακας του Αράχθου πρόλαβε και μπλόκαρε.
Στο 55΄ ο Μπούρμπος έβγαλε διαγώνια μπαλιά στον Νταλάκα, αυτός από θέση οφσάιντ που δεν υπέδειξε η βοηθός μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Ζέρβας έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο 58΄με φάουλ του Ευταξία που έδιωξε ο Τσάμης, στο 60΄ σέντρα του Σταμούλη που μπλόκαρε ο Ζέρβας και στο 62΄ με τον Μπούρμπο να βγάζει τον Ντέτσικα σε θέση σουτ που πέρασε ψηλά, έφεραν τον Αραχθο σε θέση ισχύος και την ΑΕΜ να μην μπορεί να βγάλει αντεπίθεση.
Στο 64΄ ο Ζέρβας έκανε κακό ελεύθερο, ο Μπούρμπος έβγαλε με κεφαλιά στο κενό στον Σταμούλη, αυτός μπήκε από αριστερά, αλλά ο Ταράτσας πρόλαβε και έδιψξε σε κόρνερ.
Στο 66΄ ο Γαβρίνας έκανε ατομική προσπάθεια, άργησε να δώσει μπαλιά, κοντραρίστηκε, η μπάλα έφτασε στον Τσάμη, αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αράχθου.
Στο 68΄ φάουλ του Ζαπαντιώτη από αριστερά στα σώματα η μπάλα.
Στο 70΄φάουλ με τον Μπούρμπο από δεξιά, έδιωξε ο Τσάμης, μακρινό γέμισμα του Ευταξία, μπλόκαρε ο Ζέρβας.
Στο 72΄ σέντρα σουτ του Τσάμη, ο Κατερίνης δεν μπόρεσε ν' αποκρούσει, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό του δοκάρι άουτ.
Στο 74΄ ο Νταλάκας έκανε προσπάθεια από αριστερά, έδιωξε ο Ταράτσας στο γέμισμα, σέντρα του Ευταξία μπλόκαρε ο Ζέρβας.
Στο 76 έγινε φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΜ. Σουτ του Μπούρμπου έδιωξε με κεφαλιά ο Ταράτσας με κεφαλιά, νέο σουτ του Σταμούλη πάλι έδιωξε ο Ταράτσας, τρίτο σουτ από τον Ντέτσικα, στην πορεία της μπάλας ο Ταράτσας, η μπάλα βρήκε στο χέρι του και πέναλτι. Εκτέλεσε ο Σταμούλης, ο Ζέρβας απέκρουσε, αλλά με δέυτερο σουτ ο Σταμούλης έκανε το 1-1 στο 77΄.
Στο 79΄ ο Αραχθος που είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε κοντά στο δέυτερο γκολ, όταν ο Ντέτσικας εκτέλεσε μακρινό ψηλικρεμαστό φάουλ, ο Νταλάκας έκανε σκαστή κεφαλιά και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Μπούρμπος, νέα κεφαλιά από τον Ευταξία, άουτ.
Στο 81΄ ο Γιαννιώτης έκανε ωραία προσπάθεια έξω από το ημικύκλιο, πάνω στο σουτ κοντραρίστηκε από τονΜπαλάφα, η μπάλα πήγε στον αφάλακτο Αποστολίδη, αυτός έκανε αμέσως το πλασέ δίπλα από τον Κατερίνη, αλλά η μπάλα γλύφοντας το αριστερό δοκάρι κατέληξε άουτ.
Στο 83΄ ο Αποστολίδης την προσπάθεια από δεξιά, στρώσιμο στον Γαβρίνα, αμέσως το σουτ, έπεσε ωραία ο Κατερίνης και μπλόκαρε. Γρήγορη αντεπίθεση του Αράχθου με τον Μπούρμπο, μπαλιά δεξιά στον αμαρκάριστο Ντέτσικα, το σουτ ψηλά άουτ.
Στο 85΄ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, έδιωξαν οι αμυντικοί, ξανά το σουτ ο Ζαπαντιώτης, ψηλά άουτ.
Στο 89΄ ο Αποστολίδης μπήκε από δεξιά, έκανε ωραία σέντρα, ο Γαβρίνας στο δέυτερο δεν μπόρεσε το σουτ και την σέντρα που έκανε στην συνέχεια, έδιωξε ο Μπαλάφας.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Βλιώρα, με λάθη οι βοηθοί.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΥ:Κατερίνης, Γκότσε, Παππάς(56΄ Πουλιανός), Φούκης, Μπαλάφας, Δήμητσας, Ευταξίας, Ντέτσικας, Νταλάκας, Μπούρμπος, Σταμούλης.
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάφας, Μπίρκος, Ταράτσας, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Αποστολίδης(91΄Γατσώρης), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Γιαννιώτης(87΄ Κορομηλάς).