Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο 25-1-2010

ΑΕΜάρεεες Καλησπέρα! Μεγάλη ευκαιρία ν ' ανέβει στα ψηλά σκαλοπάτια έχασε η ΑΕΜάρα χθες στο Παχυκάλαμο. Άλλοι δύο βαθμοί πεταμένοι και η αισιοδοξία μου άρχισε να τρίζει. Όχι τόσο λόγω του χθεσινού αποτελέσματος, αλλά του τρόπου που έγινε. Όταν προηγείσαι στο 33΄, ελέγχεις πλήρως το παιχνίδι, έχεις ευκαιρίες να κερδίσεις άνετα τους τρεις βαθμούς και στο τέλος μένεις ευχαριστημένος που δεν έχασες, είναι μάλλον σοβαρός λόγος να είμαι απογοητευμένος.
***Το χθεσινό σκηνικό ήταν ίδιο μ' αυτό στον Ρόκκα. Κι εκεί προηγηθήκαμε νωρίς νωρίς και τελικά χάσαμε. Ευτυχώς χθες δεν υπήρξε το ίδιο τραγικό φινάλε. Θα μπορούσε όμως να έχει συμβεί. Βγάλαμε πάλι τα μάτια μας με τα χέρια μας. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Υπήρχαν σοβαρές απουσίες στην βασική 11άδα, έγιναν πολλά ατομικά λάθη στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο και για άλλη μια φορά ορισμένοι παίχτες έκαναν του κεφαλιού τους.
***Δυσαρέσκεια υπάρχει και για τον τρόπο που έγινε το ζέσταμα, αφού ορισμένοι παίχτες και εξ αιτίας αυτού, αλλά και λόγω του βαρύ αγωνιστικού χώρου, που μετά το 20άλεπτο έγινε λασπότοπος, στο δεύτερο ημίχρονο άρχισαν να νοιώθουν τα πόδια τους βαριά. Τρίζει η καρέκλα του ανακάμψαντος γυμναστή Ν. Παλάτζα, ενώ δυό-τρεις παίχτες θα χάσουν σίγουρα τη θέση τους στην βασική εντεκάδα.
***Δυο φορές βρεθήκαμε στην αντεπίθεση με παίχτη παραπάνω(3 με 2) και δεν έγινε η τελική πάσα, ενώ άλλες δύο (3 με 3) με καλές προϋποθέσεις σκοραρίσματος, πάλι δεν έγινε η τελική πάσα...Όταν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες είναι λογικό να χάνεις βαθμούς. Είναι πολλές φορές που μοιάζει να κολλάει το μυαλό ορισμένων παιχτών κι αυτό μ' αφήνει με την εντύπωση, ότι κάποιους απ' αυτούς τους έχουμε υπερεκτιμήσει Ειδικά χθες, κάποιοι παίχτες φάνηκε να ξεχνάνε όλα όσα τόσο καιρό δουλεύονταν στην προπόνηση και έκαναν ότι τους κατέβαινε.
***Ευθύνη καταλογίζω και στον Ανδρέα Μαργέλη, που ενώ έβλεπε ορισμένους παίχτες να είναι εκτός ρυθμού, δεν έβαλε στις αρχές του β΄ ημιχρόνου, τους πιτσιρικάδες του πάγκου για να τρέξουν λίγο και να καλύψουν τα κενά, κυρίως στο χώρο του κέντρου και της άμυνας. Φαίνεται ότι αγχωμένος και ο ίδιος από τον τρόπο που εξελίσσεται το πρωτάθλημα, διστάζει να εμπιστευτεί τους νεαρούς. Ίσως φταίνε και οι ίδιοι οι νεαροί, που δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.
***Ειλικρινά με εξέπληξε η κατάσταση που βρισκόταν το γήπεδο του Παχυκαλάμου, που είναι χειρότερο κι απ' αυτό της Γραμματικούς και άλλων γηπέδων του τοπικού πρωταθλήματος. Τα ...λυόμενα αποδυτήρια δεν χωρούσαν καν όλους τους παίχτες. Το γήπεδο μετά το εικοσάλεπτο έγινε βάλτος και ευτυχώς που δεν έβρεξε, γιατί δεν θα μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ανεγκέφαλοι αυτοί που έδωσαν άδεια σ' αυτό το γήπεδο για αγώνες Δ΄ Εθνικής.
***Καμιά 20αριά είμαστε οι ΑΕΜάρες που πήγαμε στο Παχυκάλαμο. Μεταξύ αυτών οι γονείς παιχτών(σύμπασα η οικογένεια Μπαλάφα, όπως πάντα), οι Πλακιδαίοι(Μάριος, Χρήστος και πατήρ). Φιλόξενο το κλίμα στη μικρή κερκίδα, με άτομα κάθε ηλικίας και φύλου. Έλειψαν οι ακρότητες, μέχρι το γκολ της ισοφάρισης, όπου άρχισαν να πιστεύουν οι Αρτινοί ότι μπορούν ακόμα και τι νίκη. Εκεί ακούστηκαν μερικά "γαλλικά" από 3-4 φωνακλάδες, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε αντικείμενα έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, ούτε έβρισαν τους παίχτες τους, ούτε μαζί μας ασχολήθηκαν οι γηπεδούχοι. Μαθήματα πολιτισμού από "βλάχους" όπως τους λένε οι δικοί μας "πολιτισμένοι"...
***Με τις κίτρινες φανέλες ζήτησαν να παίξουν οι παίχτες στον αγώνα με τον Άραχθο! Έτσι κι έγινε! Βλέπετε, με την γκίνια που μας δέρνει, οι επιτυχίες της κίτρινης φανέλας θεωρήθηκαν γούρι. Στον Παχυκάλαμο όμως παραλίγο να σπάσει το γούρι, αφού θα μπορούσαμε να έχουμε ηττηθεί. Παρ' όλα αυτά η κίτρινη φανέλα παραμένει αήττητη και δεν θα είναι έκπληξη, αν οι παίχτες την ξαναφορέσουν την Κυριακή. Εγώ που δεν πιστεύω στα γούρια, λέω να συγκεντρωθούν και να παίξουν αυτό που μπορούν και τότε θα δουν ότι το γούρι είναι οι ικανότητές τους.
***Εκστρατεία ανόρθωσης ηθικού θα κάνει, πιστεύω, ο Ανδρέας Μαργέλης, αφού πρώτα επισημάνει τα απαράδεκτα λάθη που έκαναν μερικοί παίχτες. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι βαρύ και όταν έχουμε χάσει τόσους βαθμούς στην έδρα μας από τις ομάδες που έπονται, πρέπει να δώσουν οι παίχτες πολύ περισσότερα για να τσιμπήσουμε βαθμούς εκτός έδρας. Αναγκαστικά από 'δω και πέρα θα βλέπουμε παιχνίδι το παιχνίδι.
***Όσο πλησιάζει το πρωτάθλημα προς το τέλος του, θ' αρχίσουν κάποιες ομάδες να είναι ψιλοαδιάφορες και αυτό μπορεί να γίνει δίκοπο μαχαίρι για την ΑΕΜ. Έτσι κι αλλιώς γίνονται που γίνονται κάθε αγωνιστική μια ή δύο εκπλήξεις, φαντάζεστε τι θα γίνει μετά την 25η αγωνιστική! Ήδη έχουν μαζευτεί πολλές ομάδες κοντά στη γραμμή του υποβιβασμού και θα πέσει πολύ "μαγείρεμα". Έτσι όπως είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός των ομάδων, η ΑΕΜ είναι στη χειρότερη θέση.
***Πιστεύω ότι την Κυριακή θα πάρουμε το τρίποντο στην κόντρα με το Σούλι, που τελευταία παίζει περίεργα. Προσωπικά, δεν με φοβίζει αυτή η ομάδα, όσο με φοβίζει η δικιά μας! Με την επιστροφή των Πλακιδαίων, η εντεκάδα θα είναι πιο ορθολογιστική. Αν παίξουμε με υπομονή(υπομονή και στην κερκίδα βέβαια) και δεν εκβιάσουμε το αποτέλεσμα, όλα θα πάνε καλά. Εδώ που φτάσαμε εκείνο που μετράει είναι η νίκη και όχι το θέαμα. Είμαι σίγουρος ότι έτσι, θα νικήσουμε και θα πάρουμε ηθικό ώστε ν' αντιμετωπίσουμε αισιόδοξα τα επόμενα δύο ματς με Κομπότι έξω και Νυδρί μέσα.

Αυτά ΑΕΜάρες και για σήμερα. Την Κυριακή όλοι στο γήπεδο να βοηθήσουμε την ομάδα να κρατήσει το αήττητο σερί και να το διευρύνει. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης