Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο 11-1-2010

ΑΕΜάρεεεες, Καλησπέρα. Καλή Χρονιά σε όλους και όλες, με Υγεία για σας και τις οικογένειές σας!!! Με θετική χροιά ξεκινήσαμε το 2010 αδέλφια! Τρία γκολάκια στο ρελαντί φιλοδωρήσαμε το Ευπάλιο. Μια συμπαθή ομάδα, που αξίζει να παραμείνει στην κατηγορία. Δύο στα δύο για τον Χρήστο Πλακίδα, που έχει "διαρκείας" στα νοσοκομεία και ο Θεός να του δώσει λίγη εύνοια, γιατί δεν πάει άλλο. Μέγας Ζαπαντιώτης άλλη μια αγωνιστική, τείνει να γίνει βαρόμετρο για την ομάδα.
***Νικήσαμε συνφίλαθλοι και μάλιστα χωρίς να χάσουμε είκοσι ευκαιρίες όπως συνηθίζουμε! Όχι ότι δεν χάσαμε πάλι 3-4 τετ α τετ, αλλά τουλάχιστον με τα δυο γκολάκια στο πρώτο ημίχρονο καλά πήγαμε. Φανταστείτε ότι μας ισοφάρισαν και στην πρώτη μας επίθεση κάναμε το 2-1 και τους τελειώσαμε. Στόφα μεγάλης ομάδας είναι αυτό, αν δεν το πιάσατε. Tσαμπουκάς είναι. Δείχνει ότι η ομάδα μπορεί, αρκεί να βοηθήσει λίγο και η τύχη.
***Δύο στα δύο για τον Χρ. Πλακίδα, που πλήρωσε την ευστοχία του με τραυματισμό στο 40΄, για να δείτε πόσο κόντρα τον πάει η τύχη! "Όχι πάλι νοσοκομείο, ρε γ... το!" είπε εμφατικά ο παίχτης, όταν μεταφερόταν μετά τις πρώτες βοήθειες, από το γήπεδο στο Κέντρο Υγείας του Αιτωλικού για ράμματα! Όσκαρ ατυχίας!!"Τέρμα το ποδόσφαιρο, δεν ξαναπαίζω!", μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου, όταν επέστρεψε στο γήπεδο, στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου. Για μπείτε στη θέση του!!!
***Μια και μιλάω για τον Χρήστο Πλακίδα, ένα πουλάκι μου είπε, ότι η χθεσινή του απόδοση, έχει να κάνει και με κάτι άλλο!!!Κάτι ή κάποιος έχει μεσολαβήσει τις τελευταίες μέρες και ο Χρηστάκης, μπήκε με άλλον αέρα στο παιχνίδι! Πριτσσς, που θα σας πω! Αν είναι να τα μαθαίνετε όλα, τότε τι ρόλο θα παίζω εγώ; Δεν σας λέω που να σκάσετε! Ούτε ο Χρήστος θα σας πει! Κουτσομπόληδες, ε κουτσομπόληδες!!!
***Παρά τον παλιόκαιρο υπήρχαν καμιά 60αριά ΑΕΜάρες στο γήπεδο. Ήταν και μερικοί Αιτωλικιώτες. Ευπαλιώτες δεν διέκρινα. Πάντως δεν έβρεξε καθ ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, το γήπεδο δεν ήταν άσχημο για τα δεδομένα της εποχής. Ελάχιστα επηρέασε την διεξαγωγή του αγώνα. Είναι τα παιδιά ...μαθημένα και από τις προπονήσεις στο βοηθητικό του ΔΑΚ Μεσολογγίου και δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα.
***Η ουσία είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς σε έναν εκτός έδρας αγώνα και σε μια σημαντική καμπή του πρωταθλήματος Το ότι έχουμε μόνο έξη νίκες και μάλιστα 3 μέσα και 3 έξω, δεν με προβληματίζει γιατί ξέρω πως ήρθαν τα άλλα αποτελέσματα των αγώνων μας. Συνεχίζω να είμαι αισιόδοξος και ίσως να είμαι και ο μοναδικός! Τις επόμενες 4-5 αγωνιστικές, αν η ομάδα δείξει χαρακτήρα θα είμαστε στην εξάδα.
***Έντονες ήταν οι φήμες τις προηγούμενες μέρες, ότι ο Γεν . Αρχηγός της ΑΕΜ Γιώργος Μέρης, δυσαρεστημένος με το Ανδρέα Μαργέλη που τον απομάκρυνε από τον πάγκο της ομάδας, έκανε προσπάθειες να ...στήσει τον αγώνα με το Ευπάλιο κατά της ΑΕΜ!!!Φαίνεται ότι τελικά απέτυχε, μια και η Κυρία καθάρισε εύκολα το παιχνίδι. Τελικά, αυτό που πέτυχαν όσοι διέδωσαν την φήμη, ήταν να γίνουν οι ίδιοι ρεζίλι.
***Το έχω πει και παλιότερα, ότι όποιος θέλει να μιλάει για την ΑΕΜ, θα πρέπει να είναι κοντά στην ΑΕΜ. Η κριτική από μακριά, εκτός του ότι είναι κακόβουλη, είναι και ηλίθια, μια και όταν δεν ξέρεις πρόσωπα και πράγματα, το περισσότερο που θα πετύχεις είναι να φέρεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεις! Έχω και ο ίδιος πέσει σε λάθος εκτιμήσεις, παρόλο που είμαι πολύ κοντά στην ομάδα. Αυτό έγινε γιατί μου διέφευγαν κάποιες λεπτομέρειες Φανταστείτε τι κριτική μπορεί να κάνει κάποιος που δεν έχει καν στοιχειώδη εικόνα των γεγονότων! Κριτική του κώλου!!!
***Πρότυπο οργάνωσης τείνει να γίνει η ΑΕΜ τη φετινή περίοδο. Υγιής διοίκηση, πληρωμένοι παίχτες, ιατρικές εξετάσεις, πρόσληψη γιατρού, προπόνηση στα πρότυπα μεγάλων ομάδων, προπονητής κυρίαρχος στον πάγκο, γυμναστήριο με βάρη και άλλα, γήπεδο με εξαιρετικό χλοοτάπητα, κλπ,κλπ,κλπ. Λείπει μόνο λίγη οργάνωση δημοσίων σχέσεων και προβολής. Π. χ. ένα κατατοπιστικό φυλλάδιο, ένα οργανωμένο σάιτ και η δημιουργία εκδηλώσεων που θα προβάλλουν την ομάδα.
***Επίσης είναι παράληψη που δεν εκδόθηκε ούτε φέτος ένα ημερολόγιο και που η κοπή της πίτας έγινε μεταξύ των μελών της διοίκησης και των παιχτών. Ούτε εμείς δεν κλhθήκαμε να παραστούμε, να βγάλουμε και καμιά φωτογραφία! Το μάθαμε αφού είχε γίνει! Δεν ήταν ανάγκη να γίνει χορός όπως πέρισυ, θα μπορούσε να γίνει μια τυπική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας...
***Το μπαμ της αγωνιστικής έκανε η Ανατολή, νικώντας μέσα στην Πάργα τον Απόλλωνα. Ναι, ναι αυτόν που μας κέρδισε στο ΔΑΚ Μεσολογγίου. Το έχω πει πολλές φορές ότι καμία ομάδα δεν είναι εύκολη και ότι μόνο παίζοντας οργανωμένα μπορείς να πάρεις τη νίκη. Φυσικά και η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν την είχαμε κόντρα με το Ευπάλιο, ελπίζω να είναι ευνοϊκή και με την Ανατολή την Κυριακή και να κερδίσουμε. Πάντως μόνο εύκολο δεν είναι το παιχνίδι.
***Αυτό το λέω γιατί οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα, πρέπει να έχουμε υπομονή. Να βοηθήσουμε και όχι να αποθαρρύνουμε τους παίχτες. Γι' αυτό δεν πάμε στο γήπεδο; Για να ενισχύσουμε την ομάδα; Είμαι σίγουρος ότι μετά τη νίκη με το Ευπάλιο, η ομάδα πατάει καλύτερα. Αν δεν προκύψουν νέες απουσίες, θεωρώ ότι θα παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο. 'Αντε να δούμε!!!

Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες!!! Να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον Χρήστο Πλακίδα, τώρα που πήρε μπροστά! Ελπίζω την Κυριακή ο Θεούλης να κάνει καλό καιρό και να σας δω όλους στο γήπεδο! Μέχρι τότε να είστε όλοι καλάαα!!! Μιχάλης Κιτσινέλης.