Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Χωρίς να εντυπωσιάσει 3-1 τον Απόλ. Ευπαλίου

Αν και δεν έπιασε απόδοση εφάμιλλη προηγούμενων αγώνων(όπου δεν νίκησε!!!) η Α. Ε. Μεσολογγίου, είχε ουσία και Χρήστο Πλακίδα και πήρε σχετικά εύκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ετσι η Μεσολογγίτικη ομάδα ξεκίνησε θετικά τις υποχρεώσεις της τη νέα χρονιά και δείχνει κερδισμένη, όχι τόσο βαθμολογικά, αλλά σε ψυχολογία. Αν μάλιστα κερδίσει και την Ανατολή την επόμενη αγωνιστική στο Μεσολόγγι, θα έχει κάνει ένα πραγματικά μεγάλο βήμα ανάκαμψης και φυσικά οι στόχοι της θα επαναπροσδιοριστούν.

Νοθρά ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΜ, που στο πρώτο εικοσάλεπτο έπαιξε άναρχα,με πολλά λάθη στο κέντρο και την άμυνα και ασυντόνιστες ενέργειες στην επίθεση, με κακές σέντρες και τον Α. Μαργέλη να ωρύεται. Αντίθετα ο Απόλλων Ευπαλίου μπήκε δυναμικά και θα μπορούσε σε δύο συνεχόμενες φάσεις να προηγηθεί. Ηταν στο 10΄ όταν ο Ζαχαρόπουλος έβγαλε τον Χ. Φλέγγα στην πλάτη του Γατσώρη, αλλά ο νεαρός αμυντικός κόντραρε τον παίχτη του Ευπαλίου αναγκάζοντας τον να βγάλει την μπάλα άουτ. Στο 12΄ ήταν ο Αδραχτάς που έβγαλε την μπαλιά στον Χ. Φλέγγα, με την άμυνα της ΑΕΜ κοιμώμενη, αλλά ο Ζέρβας βγήκε γρήγορα και κόντραρε σε κόρνερ το σουτ.
Σταδιακά οι Κανονιέρηδες πήραν τα ηνία του αγώνα κυρίως με τις πρωτοβουλίες του Ζαπαντιώτη και πίεσαν τον Απόλλωνα αλλά απείλησαν σοβαρά μόλις στο 19΄ με φάση διαρκείας. Ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Χ. Πλακίδας πιεζόμενος έκανε άσχημη κεφαλιά, έδιωξε προσωρινά ο Κωτσικογιάννης, αποδέκτης ο Αποστολίδης έκανε άσχημο κοντρόλ, η μπάλα πήγε στον Χ. Πλακίδα, συρτό σουτ με πλάτη, έδιωξε ο Μπίμπας.
Στο 21΄ σε σύγχιση στην άμυνα του Απόλλωνα ο Χ. Πλακίδας κέρδισε την κόντρα, έκανε την προβολή, αλλά ο Ανδρεόπουλος πρόλαβε και απέκρουσε.
Στο 22΄ ο Μπίμπας εκτέλεσε φάουλ γέμισμα από το κέντρο, ο Ζέρβας ψηλά μπλόκαρε και έβγαλε το ελεύθερο. Ο Μπίρκος βγήκε γρήγορα από δεξιά έκανε πολύ καλή σέντρα, ο Χ. Πλακίδας πήδηξε ψηλά και με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Ανδρεόπουλο γράφοντας το 0-1 στο 23΄.
Στο 26΄ ο Γαβρίνας πήρε μπαλιά στο κέντρο, πέρασε τρεις παίχτες από δεξιά, ανατράπηκε από τον Κοντό λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό πάλι ο Γαβρίνας βγήκε από δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Αδρασκέλας έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, αλλά ο Χ. Πλακίδας έκανε την φαλτσαριστή κεφαλιά άουτ.
Στην αντεπίθεση ο Κοντός επιχείρησε μακρινό σουτ από τον άξονα, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Ζέρβας.
Στο επόμενο λεπτό ο Χ. Φλέγγας έκανε υπέροχη διαγώνια μπαλιά στον κενό χώρο, ο Αδραχτάς βγήκε τετ α τετ, αλλά για άλλη μια φορά ο Ζέρβας αρνήθηκε το γκολ αποκρούοντας σε κόρνερ το πλασέ.
Οτι δεν κατόρθωσε στην προηγούμενη φάση ο Αδραχτάς, το πέτυχε στο 32΄ όταν μετά από μακρινή απόκρουση του Β. Φλέγγα και με την άμυνα της ΑΕΜ να αδρανεί εντελώς, βγήκε απέναντι στο Ζέρβα τον πλάσαρε, ο νεαρός απέκρουσε, αλλά η μπάλα πέρασε πίσω του βρήκε το αριστερό του δοκάρι και ο Αδραχτάς στην επαναφορά, την έστειλε από κοντά στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Αμεση ήταν η αντίδραση των παιχτών της ΑΕΜ καθώς ο Αποστολίδης βγήκε ταχύτατα στην επίθεση, την κατάλληλη στιγμή έκανε την διαγώνια μπαλιά και ο Χ. Πλακίδας με εξαιρετικό συρτό σουτ στην απέναντι γωνία νίκησε άλλη μια φορά τον Αδρεόπουλο, κάνοντας το 1-2 στο 34΄.
Ακολούθησε σκληρό παιχνίδι από τους παίχτες του Ευπαλίου, με την ανοχή του διαιτητή, που δεν έδινε καν τα καταφανέστατα φάουλ, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα στην κερκίδα, καθώς ξεσηκώθηκαν οι Μεσολογγίτες φίλαθλοι.
Ενα κακό σουτ από μακριά του Κόντου στο 35΄ που μπλόκαρε εύκολα ο Ζέρβας και μια σέντρα σουτ του Ζαπαντιώτη στο 37΄ που βρήκε στο επάνω μέρος των διχτύων του Απόλλωνα, ήταν οι φάσεις που ακολούθησαν.
Στο 41΄ ένα φάουλ του Ζαπαντιώτη από αριστερά, έδιωξαν οι αμυντικοί, ξανά η μπάλα στο Ζαπαντιώτη, που έκανε την σέντρα, αλλά ο Ανδρεόπουλος μπλόκαρε.
Στο 42΄ ο Αδρασκέλας έκανε διπλό "δολοφονικό" φάουλ στον Χ. Πλακίδα, με απότέλεσμα ο παίχτης της ΑΕΜ να τραυματιστεί στο κεφάλι. Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Αιτωλικού, όπου του έγιναν ράμματα στο κούτελο. Το παιχνίδι διακόπηκε τρία λεπτά μέχρι να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και τελικά στο 45΄πήρε τη θέση του ο Πασπαλιάρης. Στη συκεκριμένη φάση ο διαιτητής δεν έδειξε καν φάουλ!!!

Το δεύτερο ημίχρονο η Μεσολογγίτικη ομάδα μπήκε με διαφοροποιημένη σύνθεση, αφού ο Πασπαλιάρης, που είχε αντικαταστήσει τον Χρ. Πλακίδα, πήρε θέση σέντερ μπακ, με ταυτόχρονη προώθηση στα χαφ του Καρτσακλή. Διαφοροποιημένη και η σύνθεση του Ευπαλίου, που με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου έκανε δύο αλλαγές με τον Ι. Φλέγγα να παίρνει τη θέση του Ζαχαρόπουλου και τον Καραμπουλάι ν' αντικαθιστά τον Αδρασκέλα.
Μόλις στο 47΄ ο Μ. Πλακίδας έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από πάσα κεφαλιά του Γαβρίνα βγήκε τετ α τετ με τον Αδρεόπουλο, αλλά αντί να προχωρήσει και να πλασάρει, έκανε άτσαλο σουτ άουτ.
Στο 49΄ δυνατό σουτ του Γαβρίνα πέρασε πάνω από τά δοκάρια του Ανδρεόπουλου.
Στο 51΄ μακρινό φάουλ του Ι. Φλέγγα, πέρασε από πολλούς και κατέληξε άουτ.
Στο 54΄ γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ, ο Μ. Πλακίδας έκανε την σέντρα από δεξιά, φαλτσαριστή κεφαλιά του Ζαπαντιώτη, απόκρουση του Ανδρεόπουλου, από πλάγια το σουτ του Τσάμη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ευπαλίου.
Στο 56΄ γρήγορο μπάσιμο του Αδραχτά από δεξιά, σκαστό σουτ, αλλά ο Ζέρβας έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.
Από το 60ό λεπτό και μετά το παιχνίδι είχε δαιμονισμένο ρυθμό, με τους Μεσολογγίτες να πιάνουν σπουδαία απόδοση, αλλά και τους Ευπαλιώτες να βγαίνουν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.
Στο 62΄ φάουλ από το κέντρο με τον Ι. Φλάγγα για το Ευπάλιο, έδιωξε ο Γατσώρης, ο Ζαπαντιώτης βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γαβρίνα, που όμως καθυστέρησε το σουτ και κόπηκε από τον Μπίμπα.
Στο 64΄ ο Μ. Πλακίδας κέρδισε κόρνερ, ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλους, ο Γαβρίνας στο δεύτερο δοκάρι αιφνιδιάστηκε, η μπάλα βρήκε στο γόνατό του και ο Κωτσικογιάννης έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ξανά από αριστερά ο Ζαπαντιώτης, στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Μ. Πλακίδας, αλλά το τακουνάκι που έκανε πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Απόλλωνα.
Στο 66΄ ο Μ. Πλακίδας έκανε την σέντρα, ο Ζαπαντιώτης έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά σε καλή θέση ο Ανδρεόπουλος μπλόκαρε. Στην αντεπίθεση ο ταχύτατος Αδραχτάς, βγήκε από αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα. Γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ, με τον Ζαπαντιώτη να βγάζει μόνο αριστερά τον Τσάμη, αυτό δεν έκανε ούτε σουτ, ούτε μπαλιά στον αμαρκάριστο Μ. Πλακίδα, καθυστέρησε, μπλοκαρίστηκε και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία.
Στο 70΄ ο Φλέγγας έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά, έπιασε συρτό διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ζέρβας έπεσε και μπλόκαρε.
Στο 72΄ ο Γαβρίνας κέρδισε ένα φάουλ στη γωνία της μεγάλης περιοχής του Απόλλωνα. Το εκτέλεσε έξυπνα ο Ζαπαντιώτης, η μπάλα έσκασε στο έδαφος ξεγέλασε τον Ανδρεόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει το 1-3.
Από το σημείο αυτό και μετά το παιχνίδι χαλάρωσε, ο προπονητής του Ευπαλίου έκανε και την τελευταία του αλλαγή στο 80΄(ο Γ. Θανασιός στη θέση του Κωτσικογιάννη), ενώ και ο προπονητής της ΑΕΜ έβγαλε τον Μ. Πλακίδα που κούτσαινε και έβαλε τον Ταράτσα.
Οι φάσεις του τελευταίου 10λέπτου ήταν μακρινά σουτ(81΄Τσάμης άουτ, 85΄ Αποστολίδης άουτ , 86΄Ι. Φλέγγας μπλόκαρε ο Ζέρβας, 89΄ Αδραχτάς μπλόκαρε ξανά ο Ζέρβας). Ο Μαργέλης έκανε και την τελευταία του αλλαγή βάζοντας στον αγώνα τον νεαρό Μαντέλο στη θέση του Αποστολίδη στο 88΄ και η λήξη βρήκε τους μεν Μεσολογγίτες ευχαριστημένους για την νίκη και στεναχωρημένους για τον τραυματισμό των αδελφών Πλακίδα και τους Ευπαλιώτες απογοητευμένους για την απώλεια των τριών πολύτιμων βαθμών.
Κορυφαίος του αγώνα ο Ζαπαντιώτης. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Χ. Πλακίδας όσο έπαιξε, εγγύηση ο νεαρός Ζέρβας κάτω από τα δοκάρια και αρκετά καλοί οι Μ. Πλακίδας, Καρτσακλής, Αποστολίδης και Μπαλάφας. Από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι: Αδραχτάς, Ανδρεόπουλος, Χ. Φλέγγας και Κόντος.
Μέτρια η διαιτησία του κ. Γ. Λαγού, εχθρική προς την ΑΕΜ, ενώ οι βοηθοί του δεν έκαναν σοβαρά λάθη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ: Ανδρεόπουλος, Κωτσικογιάννης(80΄ Γ. Θανασιός), Αδρασκέλας(46΄ Καραμπουλάι), Μπίμπας, Κόντος, Β. Φλέγγας, Αδραχτάς, Γ. Φλέγγας, Χ. Φλέγγας, Ν. Θανασιός, Ζαχαρόπουλος(46΄ Ι. Φλέγγας).
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάφας, Μπίρκος, Γατσώρης, Καρτσακλής, Μ. Πλακίδας(80΄ Ταράτσας), Τσάμης, Αποστολίδης(88΄ Μαντέλος), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Χ. Πλακίδας(45΄ λ.τ. Πασπαλιάρης).