Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 18-1-2010

ΑΕΜάρεεες, Καλησπέρα! Παρά το άγχος, που διακατέχει την ομάδα από την αρχή σχεδόν της σεζόν, φαίνεται ότι η καλή δουλειά όλων αρχίζει ν' αποδίδει καρπούς. Αν δεν είχε μεσολαβήσει το άτυχο αποτέλεσμα με την Πάργα, τώρα θα μιλάγαμε διαφορετικά. Επειδή όμως το παρελθόν υπάρχει για να μας διδάσκει και μόνο, πήραμε το μάθημα και συνεχίζουμε. Ήμουνα ο μόνος που μίλαγε για εξάδα και όλοι με ειρωνευόσαστε! Ε, για να σας τη βγω κι εγώ, σας δηλώνω, ότι αν πάρει η ομάδα διπλό στο Παχυκάλαμο την Κυριακή που μας έρχεται, θα μιλάω για τετράδα!
***Μεγάλη ματσαράγκα αυτός ο Καρβούνης. Ήρθε στο Μεσολόγγι να πουλήσει μαγκιά. Σαν να λέμε "ξέρετε ρε ποιος είμαι εγώ;" κι έτσι. Είναι τρίτη χρονιά διαιτητής στη Δ΄ Εθνική, πιθανότατα έχει και κάποιες "άκρες" και μόλις τον φώναξε λίγο η κερκίδα, το έπαιξε καουμπόης και καλά! Μασάει η Αεμάρα ρε σαχλαμάρα!!! Τέσσερα έβαλε και λίγα ήταν. Κανονικότατο ήταν και το πρώτο που δεν μέτρησε στο 18΄. Αυτός ο α΄ βοηθός με το αλλοδαπό όνομα, ήταν εντελώς σε άλλον αγώνα! Φανταστείτε να παίζαμε με καμιά πιο ζόρικη ομάδα τι θα γινότανε! Φταίνε μετά οι φίλαθλοι...
***Το ότι άφησε τους Γιαννιώτες να ρίχνουν σύννεφο την κλωτσιά, εντάξει το αντιπαρέρχομαι Έτσι περίπου παίζει και ο Άραχθος στην έδρα του και ήταν μια καλή προπόνηση για τον κυριακάτικο αγώνα. Ότι δεν μας έδωσε ένα σωρό φάουλ υπέρ, ενώ στους φιλοξενούμενους μόλις τους μαρκάραμε έδινε αμέσως φάουλ, το αντιπαρέρχομαι επίσης, γιατί αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Μα να πουλάει τσαμπουκά στην κερκίδα δεν το ανέχομαι! Μόλις φώναζε η κερκίδα για κάποιο φάουλ, αυτός άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί! Τόσο μάγκας ήταν!!!
***Αλλά αρκετά ασχολήθηκα μαζί τους! Πάμε στον αγώνα. Εμένα προσωπικά δεν με ενθουσίασε η απόδοση της ομάδας. Ξέρω ότι μπορεί να παίξει καλύτερα. Προτιμώ όμως να βάζουμε 3άρες και 4άρες, παρά να παίζουμε τόσο καλά, όπως με την Πάργα και να χάνουμε. Εφτά γκολ σε δύο αγώνες έβαλε η ομάδα κι αυτό είναι κάτι που μ΄ έχει ικανοποιήσει απόλυτα.
Το ότι η άμυνα άρχισε να κάνει πάλι νερά, είναι κάτι που με προβληματίζει Όχι πολύ όμως γιατί οφείλεται κυρίως σε τραυματισμούς και ασθένειες.
***Με χαροποίησε ιδιαίτερα η απόδοση του Γαβρίνα, που φαίνεται ότι επανήλθε δριμύτερος. Έβαλε δυο γκολάκια, έκανε και ωραίες σέντρες, μαρκάρισε ψηλά. Άψογος Πολύ μεγάλη πάστα και ο νεαρός Γιαννιώτης που αν και έφαγε πολύ ξύλο με την ανοχή του διαιτητή και προερχόταν και από τραυματισμό, έπαιξε πολύ καλά. Για τον Ζαπαντιώτη τα έχουμε ξαναπεί.
Τεράστια εμπειρία και βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας. Πολύ καλός και ο Τσάμης, που χθες έκανε πολύ περισσότερα πράγματα από το να βάλει δυο γκολάρες. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Ταράτσας, που έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την ΑΕΜ. Εγγύηση ο Καρτσακλής αν και έπαιξε αναγκαστικά σε αλλουνού τη θέση.
***Ευθύνεται για το γκολ ο Ζέρβας, γιατί δεν έστησε καλά το τείχος. Πήρε πρωτοβουλίες ο Μπίρκος, αλλά είχε και αρκετές λάθος τοποθετήσεις, κάνοντας τον Μαργέλη έξαλλο. Η αναγκαστική χρησιμοποίηση του Μπαλάφα σε θέση αριστερού μπακ δεν ήταν επιτυχημένη. Έκανε 3-4 λάθη που θα μπορούσε να μας στοιχίσουν. Ήταν σε λάθος θέση και άτυχη μέρα. Ο Χρ. Πλακίδας προσπάθησε, αλλά ήταν άτολμος και εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.
***Καλά τα νέα από το μέτωπο των τραυματιών. Υπάρχει εκπληκτική συνεργασία των παιχτών με τον γιατρό Σπύρο Καραδήμα και τα αποτελέσματα είναι φανταστικά. Ο Γουβαλάρης που είχε τραυματισμό σαν του Ντιόγκο(3 1/2 μήνες έξω) είναι σχεδόν έτοιμος να επανέλθει σε χρόνο ρεκόρ(ούτε 40 μέρες έξω). Ο Κορομηλάς επίσης μπαίνει σε ρυθμούς προπόνησης. Ο Μάριος Πλακίδας αρχίζει σήμερα ή αύριο ελαφριά προπόνηση. Γατσώρης και Πασπαλιάρης είναι έτοιμοι.
***Είπαμε η ατυχία μας φέτος μεγάλη. Τραυματισμοί, διαιτησία, αστοχία... Όμως αν βλέπατε τα βίντεο του αγώνα της ΑΕΜ, θα βλέπατε ότι η ομάδα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό μου το λένε συνέχεια και οι αντίπαλοι προπονητές και παράγοντες:"Έχετε τόσο καλή ομάδα και βρίσκεστε εκεί που βρίσκεστε;" Και μεις τρελαμένοι είμαστε αδέλφια! Μας κέρδισαν βαθμούς ομάδες, που έπρεπε να φάνε τεσσάρες! Ετσι είναι το ποδόσφαιρο.
***Λιγοστοί οι φίλαθλοι στην κερκίδα... Δεν αρμόζει στην ΑΕΜ να παίζει σε άδεια κερκίδα. Εντάξει είχε παγωνιά χθες. Είχε όμως και λιακάδα και θα έπρεπε να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια και παρά τα όσα μύρια την κατατρέχουν, παίζει σχεδόν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία. Ελπίζω την μεθεπόμενη αγωνιστική με το Σούλι να είμαστε περισσότεροι Τα παιδιά κάνουν φιλότιμο προσπάθεια, ας τα ενισχύσουμε με την βροντερή παρουσία μας.
***Τελικά, παρά την γκρίνια ορισμένων, γιατί η ομάδα αγωνίζεται με κίτρινη φανέλα, φαίνεται ότι μας έφερε γούρι, αφού μ' αυτή έχουμε δυο νίκες με 7-2 τέρματα! Προσωπικά εμένα δεν με ξενίζει ιδιαίτερα. Δεν είναι το χρώμα της φανέλας το πρόβλημα της ΑΕΜ. Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα που απασχολούν την ομάδα. Αλλά είπαμε ότι και να κάνει η ομάδα, κάποιοι θα γκρινιάζουν! Και στη ζωή έτσι δεν γίνεται;...
***Παρελθόν για την ομάδα αποτελεί και ο νέος γυμναστής της ΑΕΜ Νίκος Παλάτζας. Τους ακριβείς λόγους δεν τους ξέρω(θα μάθω!!!), αλλά ξέρω καλά τον Νικόλα και την δυσκολία που έχει να γίνει κατανοητός απ' όσους συνεργάζεται Κρίμα γιατί έχει πολλές γνώσεις. Πάντως η ουσία είναι ότι η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση γυμναστή. Διαθέσιμοι αυτή την εποχή ελάχιστοι, αλλά θα βρεθεί. Μέχρι τότε η ομάδα θα έχει ν' αντιμετωπίσει άλλο ένα πρόβλημα...
Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες. Θα τα πούμε ξανά την επόμενη Δευτέρα και ελπίζω το κλίμα να συνεχίσει να είναι με θετική ενέργεια. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά. Μιχάλης Κιτσινέλης