Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Κέρδισε διαιτησία και Ανατολή 4-1!!!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση, λέει ο σοφός λαός και έχει δίκιο. Τόσες πολλές εχθρικές διαιτησίες για την Μεσολογγίτικη ομάδα, δεν μπορεί να είναι τυχαία. Τα συμπεράσματα δικά σας... Ηταν πολύ τυχερή η ομάδα που λόγω της παγωνιάς δεν υπήρχαν πολλοί νεαροί φίλαθλοι στην κερκίδα, αλλιώς θα είχαμε πολλά επεισόδια. Μεγάλη εμφάνιση, τέσσερα γκολ, αρκετά χαμένα και με κόντρα διαιτησία. Αυτά σαν σύνοψη του αγώνα.Χαλαρά μπήκαν και οι δύο ομάδες στον αγώνα το πρώτο 20λεπτο οι φάσεις ήταν λιγοστές. Η ΑΕΜ είχε την κατοχή της μπάλας και καλή κυκλοφορία, οι Γιαννιώτες έπαιζαν με κλειστή άμυνα και πρέσινγκ κάτω από την σέντρα.
Στο 6΄ έγινε η πρώτη αξιόλογη φάση στα καρέ της Ανατολής, με τον Γαβρίνα από δεξιά να βγάζει ωραία σέντρα στο πρώτο δοκάρι, να πετάγεται εκεί ο Χρ. Πλακίδας να βρίσκει ελάχιστα στην μπάλα, που κατέληξε στα χέρια του Γιαννούση.
Στο 8΄ ο Δερμιτζόγλου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά πέρασε την μπάλα δίπλα από το τείχος, σε καλή θέση ο Ζέρβας μπλόκαρε.
Στο 10΄ ο Αποστολίδης έβγαλε ωραία διαγώνια μπαλιά αριστερά στον Χρ. Πλακίδα, βγήκε έγκαιρα ο Γιαννούσης και μπλόκαρε.
Στο 14΄ κόρνερ του Μαρκούλλη από δεξιά, έδιωξε ο Ταράτσας, ο Μαρκούλλης έβγαλε την σέντρα στον αμαρκάριστο αριστερά Τσιούρη, που έκανε το μονοκόματο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά, άουτ.
Στο 18΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο Γαβρίνας με κεφαλιά - ψαράκι πέτυχε εκπληκτικό γκολ, αλλά ο βοηθός Κότσα υπέδειξε ...οφσάιντ!!!
Στο 23΄ ο Γκολφινόπουλος κέρδισε θεατρινίστικα ένα φάουλ τρία μέτρα έξω από την περιοχή της ΑΕΜ. Εκτέλεσε ο ίδιος πολύ ωραία, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι υου Ζέρβα.
Στο 25΄ ο Ζαπαντιώτης έκανε την προσπάθεια από αριστερά, ο Τσιούρης έδιωξε έγκαιρα σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 27΄ ο Γκολφινόπουλος μπήκε ωραία μέσα στην περιοχή έκανε τη συρτή μπαλιά, μπλόκαρε ο Ζέρβας προ του Μπίζιου.
Ακολούθησε ένα κρεσέντο ευκαιριών για την ΑΕΜ, που κυριάρχησε στο κέντρο, αλλά χωρίς να σημειωθεί τέρμα.
Στο 28΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά(έπρεπε να δοθεί κάρτα στον Σόλωνος για τράβηγμα από την φανέλα στον Γιαννιώτη), έδιωξαν οι αμυντικοί.
Στο 31΄ ο Τσάμης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Γαβρίνας έκανε νέα κεφαλιά - ψαράκι, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε ψηλά, άουτ.
Στο 34΄ο Γιαννιώτης πέρασε ανάμεσα από τρεις παίχτες, ο Γκαρτζουνίκας τον ανέτρεψε από πίσω(πήρε κίτρινη) λίγο έξω από την περιοχή. Εκτέλεσε αριστοτεχνικά ο Ζαπαντιώτης, η μπάλα πέρασε συρτά δίπλα από το τείχος, αλλά ελάχιστα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του εξουδετερομένου Γιαννούση.
Στο 38΄ ο Ζαπαντιώτης πήρε ωραία μπαλιά από τον Χρ. Πλακίδα στ' αριστερά, έβγαλε συρτή παράλληλη σέντρα, αλλά ο Γιαννούσης έπεσε εκπληκτικά και μπλόκαρε την μπάλα προ του Γαβρίνα.
Στο 40΄ ο Τσάμης έβγαλε ωραία στον Γαβρίνα, που έχασε το κοντρόλ καθυστερώντας, έβγαλε τελικά την παράλληλη συρτή σέντρα, σωτήρια με τάκλιν ο Γκαρτζουνίκας έδιωξε προ του Χρ. Πλακίδα.
Στο 42΄ ο Γαβρίνας έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Γιαννιώτης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά η γυριστή κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό γάμα της Ανατολής.
Στο 43΄ ξανά σέντρα του Γαβρίνα, πάλι σωτήρια ο Γκαρτσουνίκας έδιωξε με προβολή προ του Χρ. Πλακίδα.

Με πρόθεση να καθαρίσει για λογαριασμό των φιλοξενουμένων μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ...διαιτητής κ. Καρβούνης! Μόλις στο πρώτο λεπτό έδειξε κίτρινη κάρτα στον Χρ. Πλακίδα, για ένα απλό τάκλιν στο κέντρο και πλάγια, ενώ στο πρώτο ημίχρονο μπορούσε να δώσει 2-3 σε παίχτες της Ανατολής και δεν τις έδειξε. Το φάουλ εκτελέστηκε με διαγώνια μπαλιά στον Ηλία σε καλή θέση, αυτός έβγαλε συρτή σέντρα - σουτ, που πέρασε άουτ.
Στο 48΄ γρήγορη εκτέλεση φάουλ από τον Ζαπαντιώτη, που έβγαλε αριστοτεχνική μπαλιά στον Γαβρίνα, που από δεξιά με δυνατό συρτό σουτ έγραψε το 1-0.
Στο 51΄ δύσκολη όσο και εντυπωσιακή προσπάθεια του Μπίρκου από δεξιά, κόντραρε ο Τσιούρης, κόρνερ ο επόπτης, ...άουτ ο διαιτητής!
Στο 53΄ ο Γκολφινόπουλος κέρδισε με φάουλ, που δεν ...είδε ο διαιτητής ούτε ο α΄ βοηθός, την μπάλα από τον Καρτσακλή, έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Μπίρκος έδιωξε σωτήρια προ του Ηλία, βγήκε ο Ζέρβας και μπλόκαρε.
Στο 56΄ ο Γιαννιώτης έπαιξε το 1-2 με τον Χρ. Πλακίδα, ο τελευταίος με πλάτη έκανε το γυριστό σουτ, ψηλά άουτ.
Στο 57΄ο Αποστολίδης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γιαννιώτη, βγήκε έγκαιρα ο Γιαννούσης και μπλόκαρε.
Σο 59΄ ένα ακόμη φάουλ από δεξιά για την Ανατολή με τον Μαρκούλλη, σύγχιση στο πρώτο δοκάρι, κόρνερ ο Καρτσακλής. Εκτέλεσε ο Συμεωνίδης, έδιωξαν οι αμυντικοί της ΑΕΜ.
Ακολούθησαν αρκετά λεπτά με άγονες προσπάθειες και από τις δύο ομάδες.
Στο 67΄ η Ανατολή κέρδισε ένα κόρνερ από δεξιά, απέκρουσε ο Ταράτσας και στην γρήγορη αντεπίθεση των Κανονιέρηδων, ο Τσάμης έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά σε καλή θέση ο Γιαννούσης μπλόκαρε.
Στο 69΄ ωραία μπαλιά του Ζαπαντιώτη δεξιά στο Γαβρίνα, αυτός έκανε το συρτό σουτ, κόντρα στον Ασωνίτη, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της Ανατολής και βγήκε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, μπλόκαρε σταθερά ο Γιαννούσης.
Στο 71΄ ο Ασωνίτης έκανε εγκληματικό τάκλιν στον Γιαννιώτη στο κέντρο, ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί!!
Στο 72΄ ο Ζαπαντιώτης κέρδισε μετά από αμυντικό λάθος την μπάλα, έστρωσε δεξιά στον Τσάμη, αυτός συρτό διαγώνιο σουτ και 2-0.
Στο 73΄ νέο αντιαθλητικό φάουλ στον Γιαννιώτη, από τον Ηλία, παίζετε ο διαιτητής!!!
Στο 76΄ ο Γιαννιώτης μετά από κεφαλιά πάσα του Γαβρίνα, βγήκε στον κενό χώρο, αλλά τον πρόλαβε ο Γκογιάννος και τον έκοψε στο κοντρόλ.
Στο 78΄ κακό στήσιμο του τείχους σ' ένα φάουλ από δεξιά για την Ανατολή. Ο Γκολφινόπουλος πέρασε την μπάλα δίπλα από το τείχος, στην αριστερή του γωνία ο Ζέρβας το μόνο που κατάφερε ηταν να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του για το 2-1.
Στο 81΄ ο Γαβρίνας στο ύψος της σέντρας κέρδισε μια μακρινή απόκρουση, έφυγε μόνος στον κενό χώρο, ο Γκαρτσουνίκας τον τράβηξε από την φανέλα και τον ανέτρεψε. Κλασσική περίπτωση κόκκινης κάρτας, ο διαιτητής έδειξε απλά κίτρινη!!!
Στο 83΄ φάση διαρκείας για την ΑΕΜ. Ο Γιαννιώτης έκανε κεφαλιά πάσα στον Γαβρίνα μέσα στην περιοχή το σουτ κόντραρε στα σώματα, πήγε λίγο έξω από την περιοχή στον Τσάμη, που με καταπληκτικό σουτ στο δεξί "Γ" του Γιαννούση έγραψε το 3-1 καθαρίζοντας το παιχνίδι.
Ενα κόρνερ με τον Μαρκούλη στο 86΄, που πέρασε ανεκμετάλλευτο και ένα φάουλ με τον Γκολφινόπουλο από δεξιά στο 89΄, που δεν επέφερε αποτέλεσμα για την Ανατολή.
Στο 92΄ ο Γαβρίνας έφυγε από το κέντρο και προς τ' αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί, έκανε δυνατό σουτ, με τα πόδια έδιωξε ο Γιαννούσης, διαγώνιο συρτό σουτ του Μαντέλου από δεξιά, μόλις άουτ.
Στο 94΄ ο Αποστολίδης βρήκε με ωραία μπαλιά αριστερά τον Γαβρίνα, ωραίο κοντρόλ και πλασάρισμα κάτω από τα πόδια του Γιαννούση και 4-1.
Αδιακαιολόγητα και περίεργα εχθρικός με την ΑΕΜ ο έμπειρος στη Δ΄ Εθνική διαιτητής κ. Καρβούνης, με απίστευτα λάθη ο α΄βοηθός Κότσα, με λάθη και ο β΄ βοηθός Παπακωνσταντίνου. Απίστευτο τρίο!!!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάφας, Μπίρκος, Ταράστας(91΄ Πασπαλιάρης), Καρτσακλής, Αποστολίδης(70΄ Γατσώρης), Τσάμης, Γιαννιώτης(88΄ Μαντέλος), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Πλακίδας Χρ.
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ: Γιαννούσης, Συμεωνίδης, Τσιούρης, Γκαρτζουνίκας, Γκογιάννος, Σόλωνος(60΄ Ασωνίτης), Ηλίας, Δερμιτζόγλου(55΄ Θανάσης), Μαρκούλλης, Γκολφινόπουλος, Μπίζιος΄(79΄Κατσίφας).