Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! 0-2 από την Άρτα

Παίζοντας άψυχα και με υπεροψία οι παίχτες της ΑΕΜ κατάφεραν να χάσουν από μια ομάδα που δεν έδειξε τεχνικές ικανότητες, αλλά ήταν πειθαρχημένη και έπαιξε με ψυχή και σοβαρότητα. Παρά την κακή εμφάνιση, το τελικό σκορ αδικεί τη Μεσολογγίτικη ομάδα, αφού εκτός των άλλων δέχτηκε το πρώτο γκολ από παίχτη που ήταν οφσάιντ, ενώ δεν της δόθηκαν δύο καταφανέστατα πέναλτι, ένα στο 0-0(18΄) και ένα προς το τέλος του αγώνα, όπου ο διαιτητής κ. Καραγκούνιας έδειξε 2η κίτρινη στον Αποστολίδη για θέατρο και να τον απέβαλε. Η Αναγέννηση εκμεταλλεύτηκε άριστα τις αντεπιθέσεις και πετυχαίνοντας σε καίρια σημεία κάθε ημιχρόνου δύο τέρματα, πήρε το ...εξάποντο και ελπίζει σε σωτηρία, ενώ η ΑΕΜ μπήκε σε περιπέτειες.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ο Τσιφλίδης έκανε μακρινό σουτ, ψηλά άουτ.
16΄ ο Γαβρίνας έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά τριπλάροντας σαν σταματημένο τον Λύτο και από πλάγια θέση έκανε το δυνατό σουτ, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλιάφα.
18΄ ο Μπαλάφας έκανε ωραία διαγώνια μπαλιά από αριστερά στον Ζαπαντιώτη,αυτός μέσα στην περιοχή τσίμπησε την μπάλα από τον Μπαλάφα της Άρτας, που τον τραβηξε τη στιγμή που θα επιχειρούσε το σουτ, με τον διαιτητή να δείχνει "παίζετε".
20΄ ο Γιαννιώτης έστρωσε έξυπνα στον Ζαπαντιώτη, αυτός έπιασε σουτ βολίδα από το ημικύκλιο, αλλά ο Κλιάφας απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, ο Γιαννιώτης έπιασε την γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κλιάφα, άουτ.
25΄ ο Γεωργάκης έκανε μακρινή μπαλιά, στο ημικύκλιο αδράνησαν οι Καρτσακλής και Ταράτσας, ο Τσιφλίδης κέρδισε με κόντρα την μπάλα, πλάσαρε τον Δουλιώτη, η μπάλα βρήκε το σώμα του και κατευθυνόταν στα δίχτυα, για να έρθει ο Γούλας από θέση οφσάιντ και να την σπρώξει στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
28΄ κόρνερ για την Άρτα με τον Κολιό, ο Τσιφλίδης με πλάτη στο πρώτο δοκάρι έκανε την κεφαλιά, μακριά από τα δοκάρια του Δουλιώτη.
32΄ ο Κορομηλάς έκανε ανενόχλητος κούρσα 20 μέτρων από αριστερά, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Κλιάφας μπλόκαρε εύκολα
35΄ εκπληκτική προσπάθεια του Γαβρίνα έξω από την περιοχή, έκανε την κατάλληλη στιγμή το δυνατό βολέ, έδιωξε πέφτοντας στην γωνία του σε κόρνερ ο Κλιάφας. Εκτέλεσε απ' ευθείας ο Ζαπαντιώτης και πάλι ο Κλιάφας σε κόρνερ. Νέα εκτέλεση από τον Ζαπαντιώτη, ψηλά ο Κλιάφας μπλόκαρε.
39΄ κόρνερ από δεξιά αυτή τη φορά, καλοχτυπημένο από τον Ζαπαντιώτη, ο διαιτητής έδωσε φάουλ, που κανένας δεν κατάλαβε γιατί!
43΄ ο Παναγιωτόπουλος έκανε ωραίο μπάσιμο από δεξιά, ο Καρτσακλής κόντραρε την μπαλιά σε κόρνερ.
45+΄ ο Κολιός φεύγοντας από αριστερά σε αντεπίθεση της Άρτας, γλίστρησε και έπεσε προκαλώντας τα γέλια της κερκίδας. Πειραγμένος έκανε απρεπή χειρονομία προκαλώντας την οργή της κερκίδας , με τον διαιτητή που ήταν πολύ κοντά, αντί να τον αποβάλει, να ...σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
47΄ φάουλ με τον Ζαπαντιώτη από αριστερά, έδιωξαν οι αμυντικοί και στην αντεπίθεση ο Τσιφλίδης έκανε βιαστικό σουτ, στα χέρια του Δουλιώτη που μπλόκαρε.
49΄ ο Τσιφλίδης κέρδισε την μπάλα στο κέντρο, έβγαλε αριστοτεχνική διαγώνια μπαλιά στον Παναγιωτόπουλο στον κενό χώρο, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Δουλιώτη, πέρασε την μπάλα από πάνω του και έγραψε το 0-2.
51΄ ο Μπαλάφας έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, αλλά ο Κλιάφας βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε πάνω από το κεφάλι του Γαβρίνα.
59΄ ο Γιαννιώτης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γαβρίνα, αυτός έκανε τις προσποιήσεις και έκανε πλασαριστή μπαλιά στον κενό χώρο, ο Κράνης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν πρόλαβε την προβολή.
62΄ ο Γόγολος, προχώρησε ανενόχλητος από δεξιά, έβγαλε την μπαλιά στον Τσιφλίδη, που έκανε πιεζόμενος από τον Ταράτσα κατ' ευθείαν βολέ, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από το δεξί δοκάρι του Δουλιώτη.
65΄ σέντρα Κορομηλά από αριστερά, κόρνερ από τον Μπαλάφα. Εκτέλεση από τον Ζαπαντιώτη, νέο κόρνερ. Ξανά ο Ζαπαντιώτης πλασαριστά στον Χρ. Πλακίδα, αυτός σέντρα στο κεφάλι του Γιαννιώτη, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλιάφα.
67΄ φάουλ στη γωνία της μικρής περιοχής με τον Ζαπαντιώτη να περνάει την μπάλα από το τείχος, να διώχνει ο Τσάκαλος και έξω από το περιοχή ο Τσάμης να κάνει το σουτ άουτ.
70΄ Ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε από πλάγια δεξιά φάουλ, ο Κράνης ωφελήθηκε από τις κόντρες, έκανε όμως σουτ πάνω στα σώματα.
73΄ σουτ του Γαβρίνα από καλή θέση, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα.
76΄ σέντρα του Τσιφλίδη από αριστερά, έδιωξε ο Κορομηλάς, σουτ του Βλάχου, κόντρα κόρνερ. Αντεπίθεση της ΑΕΜμε τον Αποστολίδη να βρίσκει τον Γαβρίνα, που έκανε το μπάσιμο, άργησε να δώσει την πάσα και όταν την έδωσε ο Μαντέλος υποδείχθηκε οφσάιντ.
78΄ φάση διαρκείας στα καρέ της Αρτας με σέντρες από δεξιά και αριστερά, προσωρινές αποκρούσεις και τελικά κόρνερ. Ο Ζαπαντιώτης άλλαξε με τον Αποστολίδη έκανε την σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Κλιάφας τινάχθηκε με γροθιές και έδιωξε.
82΄ καταπληκτική φάση της ΑΕΜ στα καρέ της Αρτας, με τον Γαβρίνα να σουτάρει από τον άξονα, ο Χρ. Πλακίδας να κερδίζει της κόντρες να βγαίνει απέναντι στον Κλιάφα, που με εκπληκτική εκτίναξη απέκρουσε το πλασέ, η μπάλα πήγε στον Κράνη, που σούταρε πάνω στα σώματα.
89΄ ο Αποστολίδης έκανε ωραία προσπάθεια, πέρασε δύο παίχτες στη γωνία της μεγάλης περιοχής της Αρτας και την ώρα που έβγαινε τετ α τετ με τον Κλιάφα, ο Λύτος τον ανέτρεψε. Προς έκπληξη όλων, αντί ο διαιτητής να δείξει την βούλα του πέναλτι, έδειξε κίτρινη κάρτα στον Αποστολίδη, που ήταν η δεύτερη και τον απέβαλε!!!

Κάκιστη η παράσταση του διαιτητικού τρίου για άλλη μια φορά. Ο κ. Καραγκούνιας ήταν φανερά εχθρικός προς τους παίχτες της γηπεδούχου, δεν έδωσε πολλά φάουλ υπέρ τους, ενώ στο παραμικρό δυνατό μαρκάρισμα τους έκανε παρατηρήσεις, βγάζοντας και αρκετές κίτρινες κάρτες, με αποκορύφωμα τη δεύτερη του Αποστολίδη. Δεν ...είδε τα δύο πέναλτι, ενώ κατακύρωσε το πρώτο γκολ, που ήταν οφσάιντ.
Κορυφαίος του αγώνα ο Κλιάφας που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις, πολλοί καλοί οι Τσιφλίδης, Γούλας και Κολιός.
Από την ΑΕΜ οι περισσότεροι παίχτες ήταν σε κακή μέρα και διασώθηκε μόνο ο Γαβρίνας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπαλάφας(52΄ Μ. Πλακίδας), Κορομηλάς, Ταράτσας(58΄ Κράνης), Καρτσακλής, Αποστολίδης, Τσάμης, Γιαννιώτης(71΄ Μαντέλος), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Πλακίδας Χρ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ: Κλιάφας, Λύτος, Βασιλακόπουλος, Καρλιάμπας(39΄ λ. τ. Παναγιωτόπουλος), Τσάκαλος, Κολιός(74΄ Βλάχος), Γεωργάκης, Μπαλάφας, Γόγολος, Τσιφλίδης(82΄ Ζιγγήρης), Γούλας.