Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Η Θύρα 2 τίμησε τον Σωτήρη Ζαβογιάννη

Δείχνοντας για άλλη μια φορά τον πολιτισμό και την φιλοσοφία της μεγάλης πλειοψηφίας των φιλάθλων της ΑΕΜ, η Θύρα 2 τίμησε τον προπονητή της Αναγέννησης Άρτας και επί σειρά ετών παίχτη της Μεσολογγίτικης ομάδας, Σωτήρη Ζαβογιάννη, για την μεγάλη προσφορά του στο Μεσολογγίτικο ποδόσφαιρο και την ΑΕΜ. Οι φίλαθλοι της Α. Ε. Μεσολογγίου δεν έχουν ξεχάσει και δεν θα ξεχάσουν ποτέ την συμβολή του πρώην Κανονιέρη, στην κατάκτηση τίτλων και την άνοδο στη Γ΄Εθνική.
Η απονομή έγινε πριν από την έναρξη του αγώνα, από ομάδα φιλάθλων με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Θύρας 2 Παναγιώτη Δενδρινό και περιλάμβανε τιμητική πλακέτα, κασκόλ της ΑΕΜ και λουλούδια.
Ο Γιαννιώτης τεχνικός, ήταν πολύ συγκινημένος και μοίρασε φιλιά σε όλους. Μετά δε το τέλος του αγώνα έκανε τις εξής δηλώσεις: "Είναι από τις λίγες στιγμές στη ζωή μου που αισθάνθηκα τόση συγκίνηση. Κατάγομαι από τα Γιάννενα, έχω γυρίσει πολλές πόλεις, ως παίχτης και προπονητής, αλλά στο Μεσολόγγι ανδρώθηκα σαν προσωπικότητα και σαν αθλητής. Το Μεσολόγγι είχε και θα έχει περίοπτη θέση στην καρδιά μου. Αυτό που ένοιωσα σήμερα από την υποδοχή των φιλάθλων ήταν συγκλονιστικό!"

Σχετικά με τον αγώνα είπε: "Είχαμε την τύχη να σκοράρουμε σε καίρια σημεία του αγώνα. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, που ήταν από τις πιο δύσκολες που έχουμε αντιμετωπίσει, γιατί παίζει ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω. Ευτυχίσαμε να βάλουμε το δεύτερο γκολ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και εκεί κρίθηκε ο αγώνας. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την παραμονή μας στην κατηγορία, που πρέπει να έχει και συνέχεια. Πιστεύω ότι η ΑΕΜ δεν θα κινδυνεύσει."
.
H ανακοίνωση της "ΘΥΡΑΣ 2"
Οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Αθλητικής Ενώσεως Μεσολογγίου, μη ξεχνώντας την βαριά ιστορία της ομάδας και θέλοντας να θυμίσουν στους νεότερους τις μεγάλες στιγμές που έζησαν στο παρελθόν, τίμησαν πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΜ – Αναγέννηση Άρτας, τον προπονητή της αρτινής ομάδας και πρώην παίκτη των «κανονιέρηδων», Σωτήρη Ζαβογιάννη, προσφέροντας του πλακέτα, ανθοδέσμη και κασκόλ του συνδέσμου. Η Θύρα 2 δεν ξεχνά τους παίκτες που μάτωσαν για την φανέλα με το κανόνι στο στήθος.