Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ηρωικός βαθμός με Χρ. Πλακίδα 1-1 με Βολίδα

Μετά από Οδύσσεια περιπέτεια οι Κανονιέρηδες έδειξαν χαρακτήρα και περίσεια ψυχικά αποθέματα, γύρισαν ένα παιχνίδι που τους είχε πίσω στο σκορ από το 8΄ και πήραν έναν υπερπολύτιμο βαθμό, παίζοντας μάλιστα στο τέλος με 10 παίχτες. Η Μεσολογγίτικη ομάδα ξεκίνησε στις 7.00 σήμερα το πρωί από το Μεσολόγγι. 'Εκανε το δύσκολο ταξίδι μέχρι Ηγουμενίτσα κι από 'κει με το φέρρυ απέναντι στην Κέρκυρα. Βρήκε ένα γήπεδο σε άθλια κατάσταση, αφού είχε προηγηθεί ...χαλαζόπτωση και βροχή. Σαν να μην έφτανε αυτό, άργησε η αστυνομία να πάει στο γήπεδο, με αποτέλεσμα οι παίχτες να ...καούν στο ζέσταμα!!! Αφού αναγκάστηκαν να σταματήσουν το ζέσταμα και μετά να το ξαναρχίσουν! Απίστευτα πράγματα εν έτει 2010!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ΑΕΜ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 9΄, όταν μετά από τραγική αδράνεια της άμυνας, ο Πετρόγιαννης βγήκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον αφύλακτο Βρακά, που με ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν' αντιδράσει Δουλιώτη.
Οι παίχτες της ΑΕΜ μετά την αρχική κρυάδα, προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αλλά η Βολίδα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Πάγκαλης στο 15΄ έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε στο λασπωμένο έδαφος πήρε περίεργη τροχιά, ο Δουλιώτης απέκρουσε, η μπάλα του γλύστρησε από τα χέρια, αλλά η λάσπη την σταμάτησε πριν περάσει την γραμμή του τέρματός του. Το παιχνίδι στη συνέχεια κύλησε με τις δύο ομάδες να ...λασπομαχούν και οι μπαλιές να κολλάνε στη λάσπη ή να γκελάρουν και να φεύγουν μακριά.
Στο 27΄ έγινε μια πολύ αστεία φάση με τον Ταράτσα, τον Πετρόγιαννη και τον ...διαιτητή να γίνονται ένα κουβάρι γλυστρώντας στις λάσπες και με τη Βολίδα να ζητάει ...πέναλτι!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μεσολογγίτικη ομάδα μπήκε πιο δυνατά, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να ισοφαρίσει, πράγμα που πέτυχε στο 67΄, όταν ο Γαβρίνας έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Χρ. Πλακίδας πρόλαβε τους αμυντικούς της Βολίδας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζάχου, κάνοντας το 1-1. Το γκολ πανηγυρίστηκε "τρελά" από παίχτες και προπονητή και παράγοντες της ΑΕΜ!
Δυστυχώς, η διαιτησία στέρησε την προσπάθεια για κάτι παραπάνω της Μεσολογγίτικης ομάδας, όταν μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών ο Ηπειρώτης διαιτητής κ. Κ. Μπούμπας έδειξε δυό κίτρινες κάρτες στον Γατσώρη, αφήνοντας την με δέκα παίχτες από το 81΄, ενώ ο Α. Μαργέλης είχε κάνει ήδη δυο αλλαγές. Το τελικό σφύριγμά του πάντως, βρήκε τους κυανέρυθρους να κρατάνε σχετικά εύκολα το ισόπαλο αποτέλεσμα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Σ. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ: Ζάχος, Αρμένης (65΄ Μαθιουδάκης), Βρακάς, Κονισπολιάτης (73΄ Λάζαρης), Γκόρος, Σκολαρίκης Γ., Κ., Πετρόγιαννης, Πάγκαλης, Στρατηγός, Γκερέκος (60΄ Μεσημέρης).
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος (67΄ Γατσώρης), Κορομηλάς, Ταράτσας, Καρτσακλής, Πλακίδας Μ., Τσάμης, Γιαννιώτης, Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης (85΄ Μπαλάφας), Πλακίδας Χ. (77΄ Πασπαλιάρης).
Photo: kerkyrasports.gr