Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Το Ευπάλιο, η Ένσταση και το ...ναυάγιο!!!

Επειδή πολλοί φίλαθλοι συνεχίζουν να βλέπουν ρομαντικά το ποδόσφαιρο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες, που φροντίζουν να τους θυμίζουν σχεδόν καθημερινά, ότι οι "παράγκες", τα κατεστημένα και τα κάθε είδους "μαγαζιά",
που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες τον αθλητισμό(όχι μόνο το ποδόσφαιρο), υπάρχουν και θα υπάρχουν, όσο η Πολιτεία κοιμάται και ...βολεύεται.
Την περασμένη Παρασκευή, έφτασε στα γραφεία της Α. Ε. Μεσολογγίου ένα φαξ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ήταν κοινοποίηση μιας περίεργης απόφασης της Π. Ε., στην οποία αναφέρεται ότι μετά από ένσταση του σωματείου Απόλλων Ευπαλίου εναντίον της ...ΑΕΜ και του κύρους του αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων, ακύρωνε τον αγώνα που έγινε στο Αιτωλικό και ζητούσε επανάληψη, στο ίδιο γήπεδο και εντός 15 ημερών!!!
Στο σκεπτικό αναφέρεται ότι ο λόγος ήταν πως η γηπεδούχος ομάδα του Ευπαλίου, ειδοποιήθηκε για την έδρα του αγώνα, σε λιγότερο χρόνο από την 72 ώρες που ορίζει ο Κανονισμός. Εδώ υπάρχουν δύο παράδοξα: Το πρώτο είναι ότι ειδοποιήθηκε την Πέμπτη πριν τον αγώνα στις 2.00 μ. μ. και ο αγώνας άρχιζε στις 3.00 μ. μ. την Κυριακή. 'Αρα 73 ώρες μετά!!! Το δεύτερο είναι ότι η απόφαση μιλάει ότι η ένσταση είναι ΚΑΤΑ της ΑΕΜ!!! Η οποία όμως δεν είχε καμιά σχέση με τον ορισμό της έδρας, αφού η ΕΠΟ σε συνεννόηση με τη γηπεδούχο την αποφάσισε!!!
Ο δικηγόρος της ΑΕΜ μας βεβαίωσε ότι με την έφεση που θα γίνει σήμερα, η απόφαση θα καταπέσει ως αβάσιμη και ότι δεν θα επαναληφθεί ο αγώνας.
Κι έτσι όμως να γίνει, το ερώτημα παραμένει: Ποιος άσχετος έκανε την ένσταση; Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούσε; Με δεδομένο ότι το Ευπάλιο είναι ήδη πεσμένο από την 10η αγωνιστική! Πως η Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τέτοια απόφαση; Ποιοι ήταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι; Κυρίως όμως ποιοι είναι αυτοί που από την αρχή του Πρωταθλήματος, με περίεργες διαιτησίες, αποβολές, φαλτσοσφυρίγματα, τιμωρία Μαργέλη και Μέρη, κλπ., έβαλαν στο στόχαστρο την Ιστορική ΑΕΜ;
Η Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου παλεύει και θα παλεύει τίμια και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους τα παιχνίδια. Παίζει ωραίο και καθαρό ποδόσφαιρο και όλοι οι φίλαθλοι είμαστε υπερήφανοι γι' αυτήν. 'Ολοι όσοι έχουν βάλει στο στόχαστρο την ομάδα μας, να έχουν υπόψη ότι η ΑΕΜ έχει πολύ κόσμο στο πλευρό της. Να έχουν το νου τους γιατί αν ξυπνήσει ο γίγαντας δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν!!!
Αν θέλει η ΕΠΟ να ψάξει παρατυπίες, αν ρίξει μια ματιά στην 13άδα!!! των πιτσιρικάδων, που κατέβασε η Λευκίμμη χθες στον αγώνα με το Ευπάλιο...