Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 22-2-2010

ΑΕΜάρες Καλησπέραααα!!! Τσίμπησε τον βαθμό στην Κέρκυρα η ομαδάρα,παρά τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο αγώνας. Παρά το ταξίδι, παρά το ...διπλό ζέσταμα, οι Κανονιέρηδες δεν μάσησαν και αν είμαστε και λίγο τυχεροί, θα τσιμπάγαμε στο τέλος και τρίποντο!!! Σας είχα πει και στον πρώτο αγώνα, ότι η Βολίδα είναι καλή ομάδα, παίζουν ομαδικά και κρατάνε θέσεις. Είχανε φάσεις, όπως φυσικά και 'μεις. Δίκαιη η ισοπαλία.
***Νεροποντή και δεκάλεπτη χαλαζόπτωση είχαν κάνει τον αγωνιστικό χώρο ...σούπα! Πατινάζ έκαναν οι παίχτες, αλλά και ο ...διαιτητής! Εμείς φυσικά επηρεαστήκαμε περισσότερο, αλλά η λάσπη μας ...έσωσε κι ένα γκολ! Τα γλιστρήματα όμως μας στοίχισαν και τις κάρτες στον νεαρό και άπειρο Γατσώρη, που ευτυχώς η αποβολή του δεν μας στοίχισε χειρότερα. Όταν έχεις τεχνική ομάδα, ο άσχημος αγωνιστικός χώρος την επηρεάζει πολύ. Δεν βγαίνουν σωστά οι μπαλιές, δεν πετυχαίνουν οι τρίπλες, δεν γίνονται σωστά τα ένα - δυο.
***Ακούστε και το ωραίο: η Αστυνομία άργησε να έλθει στο γήπεδο και ο διαιτητής δεν άρχιζε τον αγώνα, αν δεν ερχόταν. Οι παίχτες είχαν αρχίσει από νωρίς ζέσταμα, ολοκλήρωσαν την προθέρμανση και σταμάτησαν για να ετοιμαστούν για τον αγώνα πηγαίνοντας στ' αποδυτήρια ν' αλλάξουν. Η δεκάλεπτη όμως καθυστέρηση της Αστυνομίας, τους ανάγκασε να κάνουν ξανά προθέρμανση, αφού αυτό το διάστημα, το κανονικό ζέσταμα είχε πάει ...περίπατο.
***Το γήπεδο βάλτος, αλλά αυτός τον χαβά του! Μιλάω για τον Χρήστο Πλακίδα που σκόραρε ξανά, συνεχίζοντας το σερί του. Έφτασε τα 11 τέρματα και συνεχίζει, Durasel!!! Τώρα ειδικά που η ομάδα έχει αφομοιώσει πολλά από τα συστήματα του Μαργέλη, με τα ξεπετάγματά του και λίγη τύχη, θα ξεπεράσει τα 20 γκολ και θα έχει καλή τύχη να τερματίσει στην κορυφή των σκόρερ του Ομίλου μας. Μην ξεχνάμε ότι έχει λείψει και σε αρκετά παιχνίδια.
***Αναστάτωση προκάλεσε στην ομάδα η είδηση περί επανάληψης του αγώνα με το Ευπάλιο. Η Κυρία δεν χρωστάει σε τίποτα των τζαναμπέτηδων, που αφού εξάντλησαν όλα τα άλλα "μέσα" κατά της ΑΕΜ, βρίσκουν τώρα τυπικά κολλήματα για να την ταλαιπωρούν. Ενας αγώνας επιπλέον αλλάζει όσο νά 'ναι τον προγραμματισμό της ομάδας. Ουσιαστικά μια ...προπόνηση θα ήταν, γιατί η διαφορά μας από τον Απόλλωνα είναι δυο κλάσεις, αλλά όπως και να το κάνουμε, θα υπάρχει ψυχική και σωματική επιβάρυνση. Όμως κατά 99,9% δεν θα επαναληφθεί ο αγώνας.
***Αφήνω ένα 00,01% γιατί δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να μαγειρέψουν οι ...πιστοί στην τήρηση των κανονισμών. Προσέξτε όμως τι γίνεται μέχρι την τελική απόφαση: Στην ΑΕΜ έχει αφαιρέσει η ΕΠΟ τους τρεις βαθμούς της νίκης, την οποία πήραμε με το σπαθί μας στον αγωνιστικό χώρο. Αφαιρούνται τα δύο γκολ του Χρήστου Πλακίδα, που σε εκείνον τον αγώνα, δέχτηκε δολοφονικό χτύπημα πεσμένος στο έδαφος και πήρε παράσημο τέσσερα ράμματα στο μέτωπο, δεν έπαιξε σε δύο αγώνες και τον ταλαιπώρησε αυτή η ιστορία ψυχικά και σωματικά. Τέλος, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Αιτωλικού, που και στον κανονικό αγώνα δεν ήταν στα καλύτερά του...
***Σημαντική απώλεια για την ομάδα η αποβολή του Γατσώρη, γιατί αγωνίζεται σαν "μικρός" στην ΑΕΜ, έχει πολλές ικανότητες και αποτελεί ικανή λύση στις αυξημένες υποχρεώσεις των Κανονιέρηδων αυτή την περίοδο. Παρά τις φωνές του Μαργέλη, ο νεαρός και άπειρος παίχτης, έκανε δυνατά μαρκαρίσματα, το γήπεδο ήταν βάλτος και λογικό ήταν, με τον δυναμισμό που τον διακρίνει,να μην μπορέσει να αποφύγει τις κάρτες. Τώρα θα λείψει από τον αγώνα με την Άρτα και ελπίζω να μην φανεί η απουσία του.
***Έξω Γατσώρης, έξω Γουβαλάρης. Δύο οι απώλειες προς το παρόν. Ελπίζω οι Αποστολίδης, Γιαννιώτης και Ζέρβας να γίνουν καλά και να μην έχουμε κανένα τραυματισμό μεσοβδόμαδα. Στις επόμενες 2-3 αγωνιστικές θα ξεκαθαρίσουν ή θα μπλεχτούν περισσότερο τα πράγματα στην ουρά και δεν υπάρχει κανένας παίχτης που να περισσεύει. Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην δύσκολη καμπή του, το ένα αλλοπρόσαλλο αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο και αναμένεται να γίνουν ...πολλά μέχρι να ξεκαθαρίσει τελείως το τοπίο...
***Στην εξάδα των καθοριστικών αγώνων που ξεκίνησε με το παιχνίδι με το Κομπότι, η ΑΕΜ έχει μια ήττα, μια νίκη και μια ισοπαλία. Σύνολο βαθμοί τέσσερις. Όχι άσχημα. Ακολουθούν: Άρτα μέσα, Πρέβεζα έξω και Ναυπακτιακός μέσα. Σ' αυτούς τους αγώνες ψάχνουμε 5-6 βαθμούς για να αισθανόμαστε καλά. Πρώτο ζητούμενο η νίκη με την Αναγέννηση Άρτας στο γήπεδό μας. Δεν είναι εύκολος αγώνας, αλλά αν δεν κάνουμε τραγικά αμυντικά λάθη, θα κερδίσουμε. Στην Πρέβεζα θα παίξουμε για ότι καλύτερο και με τον Ναυπακτιακό, θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για τη νίκη.
***Όπως έχω υπολογίσει η ΑΕΜ μπορεί μέχρι τέλους του πρωταθλήματος θα έχει πάρει 50 με 55 βαθμούς. Αν δεν βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας με τα χέρια μας, τόσους θα έχουμε, τουλάχιστον. Δύσκολα με τόσους να μας φτάσουν οι από κάτω, δύσκολο να διεκδικήσουμε 5άδα. Εφικτός στόχος λοιπόν η 6η θέση. Δεν είναι αυτό που περιμέναμε, αλλά με το κακό ξεκίνημα που κάναμε, μας αρκεί. Του χρόνου βλέπουμε για ψηλότερα.
***Την Τετάρτη 24 Μαρτίου θα γίνει ο Τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΝΑ, όπου η ΑΕΜ θα αντιμετωπίσει, σ' έναν άκρως ενδιαφέροντα αγώνα τον ΓΟΜ. Ο αγώνας θα γίνει στο Ενωσιακό και πιθανότατα υπό το φως των προβολέων. Σίγουρα, θα είμαστε όλοι εκεί και αναμένεται να έχουμε ρεκόρ εισιτηρίων. Τυπικά γηπεδούχος η ΑΕΜ, τα έσοδα μισά - μισά. Το σίγουρο είναι ότι το Κύπελο αυτή τη φορά θα μείνει στο Μεσολόγγι και αν μη τι άλλο, δείχνει ότι είμαστε ακόμα ψηλά. Αν και ο Συμπολίτης κάνει τελευταία νερά, πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι.

Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες! Το aem-news θα σας ενημερώνει μεσοβδόμαδα συνεχώς για όλα τα θέματα που αφορούν την ΑΕΜάρα, γι αυτό να είστε ...συντονισμένοι. Την Κυριακή Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, θα είμαστε όλοι στο ΔΑΚ Μεσολογγίου για τον αγώνα με την Άρτα. Καφέ θα πιούμε μαζί την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης