Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Δεν ήταν Κανονιέρηδες, 1-2 στο Κομπότι

Δυο τραγικά και ανεπίτρεπτα λάθη στην άμυνα ήταν αρκετά για να καταδικάσουν την "Κυρία" σε ήττα από τον Σκουφά Κομποτίου με 2-1. Προς τέρψη των λιγοστών φιλάθλων που παρακολούθησαν το παιχνίδι έγινε ένα γρήγορο και δυνατό παιχνίδι, με αρκετές φάσεις, με ανεβοκατέβασμα της μπάλας και μέχρι το τέλος του το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο.
Οι κανονιέρηδες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, πήραν χώρο στα πρώτο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί Στη συνέχεια ο Σκουφάς που είναι από τις καλές ομάδες της κατηγορίας, ανέβασε στροφές, απείλησε κυρίως από τ' αριστερά με τον δαιμόνιο Κολιούλη και στο 30΄ κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Κονισπολιάτης, εκτέλεσε ένα φάουλ ψηλοκρεμαστά, το κεντρικό δίδυμο της ΑΕΜ έχασε τον Ανδριώτη, που βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Το γκολ αυτό μούδιασε τους παίχτες της ΑΕΜ και δεν τους επέτρεψε να ανταποδώσουν γρήγορα, πηγαίνοντας στ' αποδυτήρια με το σε βάρος τους γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι κυανόλευκοι μπήκαν αποφαστικά, όπως στο πρώτο. Έλεγξαν το χώρο του κέντρου, μην αφήνοντας τον Σκουφά να φανεί ιδιαίτερα επικίνδυνος. Αντίθετα, βγήκαν μπαλιές στα άκρα από τους Μεσολογγίτες και σε μια σέντρα από τα πλάγια ο Χρ. Πλακίδας, συνεχίζοντας το ατομικό του σερί, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αυτό το γκολ αντί αν "ανεβάσει" τους φιλοξενούμενους, επηρέασε ανασταλτικά στην απόδοσή τους, οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα και έδωσαν την ευκαιρία στον Σκουφά να γίνει απειλητικός, κυρίως με τον Κόκκαλη, που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του. Σ' αυτό συνετέλεσαν και οι τρεις σχεδόν απανωτές αλλαγές που έκανε ο τεχνικός του Κομποτίου μεταξύ 70΄ και 75΄, που έριξε στη μάχη φρέσκους νεαρούς, απαντώντας στις δύο ταυτόχρονες αλλαγές του Μαργέλη στο 60΄, που είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΜ είχε την ευκαιρία στο 82΄ να μπει μπροστά στο σκορ και ουσιαστικά να πάρει την νίκη, αλλά ο Γιαννιώτης σε κενή εστία έκανε φαλτσαριστή κεφαλιά, άουτ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην αντεπίθεση οι του Κομποτίου, εκμεταλλεύτηκαν ολέθριο λάθος στην άμυνα και με άψογο πλασέ του Κόκκαλη, έστειλαν στο καναβάτσο τους φιλοξενούμενους κάνοντας το τελικό 2-1.
Στο 87΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Σκουφά να διευρύνει τη νίκη του, όταν ο Σπυράκος έβγαλε με υποδειγματικό τρόπο μόνο του στην περιοχή τον Κόκκαλη, αλλά παρά την ωραία ενέργεια για σουτ του τελευταίου, δεν βρήκε στόχο.
Καλή η διαιτησία του Κερκυραίου διαιτητή κ. Σ. Κολυτά και των βοηθών του Ν. Κοσκινά - Ν. Κορακιανίτη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ: Ρώσσης, Τάσσος, Κόρδας, Ιωάννου, Ανδριώτης, Ζιώγας, Παπανίκου (71΄ Κατσίμπρας), Κονισπολιάτης, Κόκκαλης, Κολιούλης (77΄ Σπυράκος), Μπαλάφας (71΄ Μήτσος)
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπίρκος (60' Αποστολίδης), Κορομηλάς, Πασπαλιάρης (85' Μ. Πλακίδας), Ταράτσας, Καρτσακλής, Τσάμης, Γουβαλάρης (60' Γαβρίνας), Γιαννιώτης, Ζαπαντιώτης, Χ. Πλακίδας.