Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 8-2-2010

ΑΕΜάρεεες, Καλησπέρα! Είναι η πρώτη φορά αδέλφια, που θα παραδεχτώ ότι χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα! Μια και δεν πήγα στο Κομπότι, χάλασα καμιά 30αριά ευρώ σε τηλεφωνήματα, μίλησα και με 5-6 που πήγαν στον αγώνα και σας παραθέτω όλες τις πληροφορίες που μάζεψα. Όλοι μου είπαν και κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά, ότι ο Σκουφάς έπαιξε τέλεια. Οι Αρτινοί μου είπαν ότι ήταν το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Αντίθετα εμείς δεν παίξαμε σαν ΑΕΜ...
***Λάθη επί λαθών, με το κέντρο να μην βγάζει μπαλιές, να μην μαρκάρει και την άμυνα ...άφαντη. Το ότι φάγαμε μόνο δυο ήταν μεγάλη ...τύχη. Μου είπανε πολλά για συγκεκριμένους παίχτες, αλλά επειδή δεν ήμουνα στον αγώνα και επειδή γνωρίζω καλά τι "φαρμακόγλωσσες" υπάρχουν, δεν θα ονοματίσω. Όμως, με δεδομένο ότι έχω δει πάρα πολλά παιχνίδια της ΑΕΜ φέτος, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι κάποιοι είναι μόνο για το ...τοπικό. Τι να κάνουμε όμως, αυτούς έχουμε και μ' αυτούς πορευόμαστε..
***Πολλές φήμες είχαν ακουστεί γι' αυτό το παιχνίδι. Κάποιοι μιλούσαν για επεισόδια, σαν ανταπόδοση αυτών που είχαν κάνει οι 5-6 δικοί μας "επιστήμονες" στον πρώτο αγώνα. Κάποιοι έλεγαν ότι θα είναι στημένη η διαιτησία... Τελικά, τίποτε τέτοιο δεν έγινε. Είχαν κι αυτοί καμιά 40αριά ζωηρούς νεαρούς που έκαναν "θόρυβο", αλλά χωρίς παρατράγουδα Η διαιτησία πέρασε απαρατήρητη σχεδόν. Μήπως τελικά κυνηγάμε ανεμόμυλους;
***Σχετικά με τις αιτίες που χάσαμε, υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις. Εκτός από την καλή απόδοση του Σκουφά, που πραγματικά οι παίχτες του έτρεχαν πολύ και κάλυπταν όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, κάποιοι είπανε ότι μπάζανε τα άκρα μας. Άλλοι ότι το κέντρο μας ήταν ανύπαρκτο, φλύαρο και στατικό. Άλλοι ότι το κεντρικό δίδυμο έκανε συνέχεια λάθη σαν αυτά που μας στοίχησαν τα γκολ. Άλλοι ότι και η επίθεση δεν "βρισκόταν". Τι να κάνουμε ΑΕΜάρες, αν ήμουνα στο παιχνίδι θα είχατε καλύτερη ενημέρωση. Τώρα βολευτείτε μ' αυτό το αλαλούμ!
***Όλοι όσοι μου μίλησαν για το παιχνίδι, ξεχώρισαν έναν παίχτη, που πραγματικά πάλεψε και ήταν πραγματικά ΑΕΜάρας: ο Χρήστος Πλακίδας. Δεν είναι το γκολ που έβαλε που τον ξεχώρισε από το ...πλήθος, αλλά ο τσαμπουκάς που είχε στον αγώνα και η συνεχής κίνησή του σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του γηπέδου. Μπράβο του!!! Φιλότιμα έπαιξε και ο Ζαπαντιώτης. Κράτησε μπάλα, μοίρασε μπαλιές, αλλά χάθηκε μετά την προώθησή του μπροστά. Κι επειδή κάποιος μου είπε ότι ο συγκεκριμένος παίχτης έπρεπε ν' αλλαχτεί μετά το 60' - 65' επειδή είχε κουραστεί, μάλλον δεν τον ξέρει καλά τον παίχτη!
***Ένα ασφαλές συμπέρασμα στο φετινό πρωτάθλημα, είναι ότι οι παίχτες μας στα δύσκολα τα χάνουν. Ειδικά όταν δεχθούμε πρώτοι γκολ, χάσαμε! Δεν μπορεί η ομάδα να γυρίσει παιχνίδι. Είναι απορίας άξιο αυτό, με δεδομένο ότι έχουμε ορισμένους έμπειρους παίχτες, που σ' αυτές τις περιπτώσεις έπρεπε να πάρουν πρωτοβουλίες και να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη. Όπως μου είπε ένας φίλος ΑΕΜάρας, Ζαπαντιώτης, Τσάμης, Πασπαλιάρης και Καρτσακλής είναι παίχτες - προπονητές και θάπρεπε στα δύσκολα να πάρουν πρωτοβουλίες Δεν έχω απαιτήσεις από τους νεαρούς μου είπε, αλλά από αυτούς ΑΠΑΙΤΩ το κάτι παραπάνω.
***Δεν θα συμφωνήσω μ' αυτή την άποψη. Οι προαναφερόμενοι παίχτες είναι αυτοί που κρατάνε την ομάδα. Αν δεν είχαμε κι αυτούς θα είχαμε πατώσει. Το έχω ξαναπεί δεν είναι στους έμπειρους παίχτες το πρόβλημα. Είναι στους νεαρούς, που είναι ασταθείς και απείθαρχοι. Μερικοί έκαναν κάποιες καλές εμφανίσεις στο κύπελλο με τριτοτέταρτες ομάδες και νόμισαν ότι είναι έτοιμοι για την Εθνική Ελλάδος!!! Επίσης εμένα προσωπικά, με εκπλήσσει δυσάρεστα η τεράστια πτώση στην απόδοση του Μπαλάφα, που είναι παίχτης με φοβερά προσόντα. Δεν ξέρω τι γίνεται μ' αυτό το παιδί...
***Απ' όλα αυτά που προανέφερα, θα κρατήσω μόνο την καλή απόδοση του Χρ. Πλακίδα και την συνέχιση του σερί του στην επίτευξη τερμάτων. Μ' αυτό που πέτυχε στο Κομπότι έφτασε τα 9 γκολ και είναι ήδη πρώτος σκόρερ μαζί με άλλους τρεις παίχτες. To Σαββάτο θα έχει την ευκαιρία να πάρει κεφάλι. Θυμίζει πλέον αυτόν τον παίχτη που θαυμάσαμε στο περσινό πρωτάθλημα και που κατά τη γνώμη μου ήταν ο πολυτιμότερος της σεζόν. Πιστεύω σύντομα θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και ο Μάριος Πλακίδας, ώστε να μπορέσουν να πάρουν ανάσες οι Ζαπαντιώτης, Αποστολίδης και Γιαννιώτης, που τους έχει φύγει η ψυχή.
***Σε συσχετισμό με τα αποτελέσματα της χθεσινής αγωνιστικής, ο αγώνας του Σαββάτου με το Νυδρί, είναι αγώνας έξη βαθμών. Το ίδιο και αυτός με την Άρτα. Καλό θα είναι επίσης να πάρουμε και εκτός έδρας βαθμούς στα παιχνίδια που ακολουθούν, γιατί κάθε βαθμός από 'δω και πέρα θα είναι χρυσάφι. Ήδη η 5άδα στην κορυφή ξεχώρισε Επίσης και οι πέντε από τους εφτά που θα πέσουν. Παίζονται και θα παίζονται μέχρι την 30στή τουλάχιστον αγωνιστική, μία θέση στην εξάδα και δύο θέσεις υποβιβασμού. Σχετικά με τα ...Τάρταρα έχουμε πλεονέκτημα, αρκεί να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και φυσικά να πάρουμε τα εκτός τουλάχιστον με τις υποβιβασμένες. Για τα ψηλά, μάλλον πρέπει να πάρουμε τελεφερίκ! Ίδωμεν!
***Θυμίζω: Νυδρί μέσα, Βολίδα έξω, Αρτα μέσα, Πρέβεζα έξω, Ναυπακτιακός μέσα. Μετά πάμε στο Πέραμα και έρχεται ο Θεσπρωτός! Με δεδομένο ότι έχουμε 29 βαθμούς και θέλουμε πάνω από 50, ίσως 55 για να ...σωθούμε, καταλαβαίνετε ότι όλα θα κριθούν στις πέντε αγωνιστικές που ακολουθούν. Μπορούμε τουλάχιστον 10-12 βαθμούς; Με λιγότερους θα έχουμε άγχος. Με περισσότερους θα κοιτάμε ψηλά. Το σημαντικό πάντως είναι να κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Επίσης να μας ευνοήσουν και τ' αποτελέσματα των άλλων ομάδων, ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε κομπιουτεράκια μέχρι το τέλος.

Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες! Το Σάββατο όλοι στο γήπεδο για να βοηθήσουμε τους παίχτες να πάρουν το 6ποντο! Να μπει και κάνα φράγκο στα ταμεία της ομάδας! Και μια παράκληση: Μην πυροβολείτε αδέλφια τους παίχτες και το προπονητή! Κάνουν όλοι ότι περισσότερο μπορούν. Πιστέψτε με! Επίσης οι Νυδριώτες μας φέρθηκαν πάρα πολύ καλά, ν' ανταποδώσουμε. Μέχρι την άλλη Δευτέρα να είστε όλοι καλάαα!!! Μιχάλης Κιτσινέλης.