Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Με καφέ και με Τσιγάρο, 14-2-2010

ΑΕΜάρεεεες, Καλημέρα! Αυτή ήταν ΑΕΜ αδέλφια! Κα- ται - γ ι - στική!!! Γκολάρες και τα τέσσερα τέρματα που πετύχαμε και θα μπορούσαμε άλλα τόσα να έχουμε χαρεί. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός του Νυδρίου με γκολ δουλεμένα στην προπόνηση. Με παίχτες θηρία και έναν Αχαιό διαιτητή για κλάματα! Κάτι τέτοιοι θα έπρεπε να βλέπουν τους αγώνες από τα σπίτια τους. Οι δε βοηθοί, το απόλυτο καρναβάλι! Αργότερα θα δημοσιεύσω και τη φωτογραφία τους για να δείτε και φάτσες να γελάσετε, όπως γελάνε κι αυτοί.
***Ζαπαντιώτης, Γιαννιώτης, Χρ. Πλακίδας, Γαβρίνας, Τσάμης, Αποστολίδης κορμός ομάδας για μεγαλύτερη κατηγορία. Τελείως διαφορετική εικόνα απ' αυτή του Κομποτίου. Θα μας τρελάνουν στο τέλος! Η έκπληξη ο Ανδρέας Δουλιώτης, που αν και επιστρατεύτηκε την τελευταία στιγμή λόγω των προβλημάτων των Ζέρβα και Γκασούκα, ο νεαρός έπαιξε σαν να ήταν ο ...βασικός! Σταθερός ο Ταράτσας, απέφυγε αυτή τη φορά τα μεγάλα λάθη, καλός και ο Καρτσακλής, άτυχος ο Γουβαλάρης, που έπαιξε μισή ώρα με πρισμένο από κλωτσιά πόδι. Είχε καλές και κακιές στιγμές ο Μπίρκος.
***Συνεχίζει το σερί του ο Χρ. Πλακίδας σκοράροντας ξανά και μάλιστα ανοίγοντας το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε. Δυό γκολάκια και ο Γιαννιώτης και δύο που έχασε. Γκολ και ο σπεσιαλίστας στα πέναλτι Γαβρίνας, που έχασε ...κλασσικά και κανα δυο τετ α τετ. Εκτός 18άδας ο Μάριος Πλακίδας λόγω τακτικής και κανόνων, που θα επιστρέψει στον αγώνα με την Βολίδα, αφού ο Γουβαλάρης μάλλον μένει εκτός. Εκπληξη τα χαμένα "σίγουρα" γκολ από τον Ζαπαντιώτη. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια.
***Οικογενειακά είμαστε στην κερκίδα...Λυπάμαι που η έκλυσή μας για παρουσία του κόσμου στον κρίσιμο αυτό αγώνα δεν βρήκε ανταπόκριση...Πάλι από την τσέπη τους πλήρωσαν οι διοικούντες τους διαιτητοπαρατηρητές! Ευτυχώς που ήρθαν και καμιά 15αριά Λευκαδίτες και έδειχνε κάπως η κερκίδα. Η νεολαία προτίμησε να πάει στο ...Αιτωλικό, να δει το μεγάλο ντέρμπι του Συντοπίτη με τον Αρη! Αντε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται. Εσείς χάσατε κορόιδα, όχι η ΑΕΜάρα!
***Πεντασφράγιστο μυστικό κρατήσαμε όλη τη βδομάδα, τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τερματοφύλακες της ομάδας! Ο μεν Ζέρβας αντιμετώπισε αξεπέραστο πρόβλημα στους προσαγωγούς, ο δε Γκασούκας έκανε επέμβαση σε συρίγγιο ψηλά στο μηρό και ήταν και οι δυο εκτός ομάδας! Με ένα τερματοφύλακα κατεβήκαμε στον αγώνα, τον νεαρό Δουλιώτη! Εναλλακτική λύση ο ...Γαβρίνας, που στο Ρόκκα, επέδειξε ...πλούσιο ταλέντο!
***Σαν βόμβα έσκασε προχθές η είδηση της τιμωρίας του Ανδρέα Μαργέλη από τη ΕΠΟ, για ένα μήνα εκτός γηπέδων! Επειδή λέει απεκάλεσε ...βλαμένη, την βλαμένη βοηθό του αγώνα στον Ρόκκα! Σημειωτέον, ότι η "κυρία" ήταν στην απέναντι γραμμή και εκτός του ότι δεν μπορούσε ν' ακούσει τι έλεγε ο Μαργέλης, ο ίδιος ο κόουτς λέει ότι ποτέ δεν την απεκάλεσε έτσι. Εγώ ο ...σκεπτόμενος, πιθανολογώ ότι τον κάρφωσε ο άλλος ο βοηθός! Ετσι για να δείτε τι ...μουλωχτοί είναι μερικοί βοηθοί!
***Πολυτιμώτατο το ...εξάποντο που κέρδισε η ΑΕΜ στον αγώνα με το Νυδρί. Σε συνδιασμό με τις απώλειες βαθμών των ομάδων που βρίσκονται από κάτω μας στη βαθμολογία, πήραμε ...αποστάσεις από τον βυθό. Επίσης πλησιάσαμε στην εξάδα και η αισιοδοξία επέστρεψε. Με άλλον αέρα θα πάμε στην Κέρκυρα για να παίξουμε με τη βολίδα, που ναι μεν είναι καλή ομάδα, αλλά είναι στα μέτρα μας. Αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και νικήσουμε και την Αρτα την μεθεπόμενη Κυριακή, θα έχουμε πάρει για τα καλά τα πάνω μας και θα πάψουμε να κοιτάμε προς τα κάτω.
***Μην σας ξεγελάει το σκορ. Δεν ήταν αδύναμη ομάδα ο Οδυσσέας! Ετσι την έκανε να φαίνεται η καλή απόδοση των Κανονιέρηδων. Οχι πως είμαστε τέλειοι, κάναμε τα λαθάκια μας, γι' αυτό φώναζε από την ...κερκίδα και ο Μαργέλης. Είχαμε όμως σε πολύ καλή μέρα το κέντρο και δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, ενώ δεν αφήσαμε το Νυδρί να φανεί απειλητικό, παρά μόνο στο τέλος του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε αλληλοκάλυψη και πολύ πρέσινγκ. Στο δεύτερο χαλαρώσαμε, αλλά ήταν τελειωμένη υπόθεση η νίκη και κάποιοι ...ξεχνόντουσαν!
***Ζέρβας, Γκασούκας, Γουβαλάρης, Γιαννιώτης, Αποστολίδης, Χρ. Πλακίδας τα νέα προβλήματα τραυματισμών! Μέχρι να πούμε "δόξα σοι ο Θεός", ξανά μανά "Παναγία βόηθα"! Νοσοκομείο ξαναγίναμε! Τον Πλακίδα δεν τον φοβάμαι, είναι θηρίο. Ο Αποστολίδης δεν έχει κάτι το ανησυχητικό. Του Γουβαλάρη το πόδι ήταν ...τούμπανο, ενώ ο Γιαννιώτης μάλλον θα είναι ετοιμοπόλεμος για την επόμενη αγωνιστική. Ψιλοκούτσαινε και ο Ζαπαντιώτης! Ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό. Οι τερματοφύλακες παραμένουν σε αναμονή, με μεγαλύτερο πρόβλημα να έχει ο Ζέρβας.
***Τέλειος ήταν ο αγωνιστικός χώρος, παρά τις νεροποντές όλης της εβδομάδας. Τον θαύμασαν και οι Νυδριώτες, που παίζουν σε ...χωράφι! Ούτε νερά είχε κρατήσει, ούτε γλύστραγε τόσο πολύ. Τρία λεπτά βροχούλα έριξε μισή ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας, ίσι ίσα για να ...πιτσιλιστούμε, όσοι πηγαίναμε εκείνη την ώρα στο γήπεδο. Μετά λιαγκάδα, χαρά Θεού, με λίγα δοντάκια. Οτι έπρεπε για να μείνουν ζεστά τα ...κανόνια μας! Γι' αυτό και η τεσσάρα!

Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες! Την επόμενη εβδομάδα, πάμε ψηλά στην Κέρκυρα ν' αντιμετωπίσοιυμε την Βολίδα, με την οποία είχαμε έρθει 2-2 στην έδρα μας. Ισως παίξουμε σε πλαστικό χλοοτάπητα, που δεν θα είναι μας βοηθήσει ιδιαίτερα. Ιδομεν. Μέχρι τότε Καλή Καθαρή Δευτέρα και Καλή Σαρακοστή! Με υγεία, να περάσετε καλά όλοι! Μιχάλης Κιτσινέλης